צפייה ב compelete blu ray

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
AlmogFrechter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים

מה הדרך או הדרכים לצפייה בתוכן שהורד באינטרנט והוא בלו ריי מלא

יש לי טלווזיה סמרט ויטי של סמסונג f5500
כוללת ווי מובנה

ויש לי מחשב נייח מחובר לראוטר וכל זה באותו החדר עם הטלווזיה.

אני מוכן לקנות מה שצריך+ אשמח להמלצה על הדרך לרסיבר ורמקולים.
תודה רבההה
אלמוג

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

הזרמת תוכן ברמת האיכות הזאת מעל רשת אלחוטית אינה מומלצת, ועדיף להשתמש ברשת קווית, או בחיבור ישיר ב-HDMI של המחשב לטלוויזיה.

כדי לראות כזה תוכן אתה כנראה יכול להסתפק בתוכנה למחשב שלך, שתומכת בניגון בלו-ריי מלא.

כדי לשמוע את התוכן כראוי, אתה צריך להשקיע במה שנקרא "מערכת 5.1" - הכוללת מגבר קולנוע ביתי (נקרא גם רסיבר)שנועד לפענח את אותות האודיו, להגביר אותם ולהעביר אותם ל-5 רמקולים (ה-"5") וסאבוופר (ה-"0.1"), שהוא רמקול ייעודי לבאסים הכולל בד"כ מגבר פנימי ומתחבר ליציאה מיוחדת ברסיבר.

יש מערכות משולבות כאלה, שכוללות מגבר ולפעמים אפילו נגן בלו-ריי, אבל הן מאוד בסיסיות, ולרוב "נופלות" בכך שאין להן אפילו כניסת HDMI אחת לרפואה.

שלב אחד מעליהן אפשר לקנות רסיבר קולנוע ביתי בסיסי באיזור ה-1,000-1,500 ש"ח של חברה טובה כמו ימאהה, אונקיו, דנון, פיוניר, הרמן קרדון ושות' (אבל הכי טוב בדיוטי פרי, שם אפשר למצוא דגם או שניים ב-$200 בלבד..!)
לרסיבר כזה משדכים סט רמקולים 5.1 במחיר זהה של חברה כמו JBL, פולק אודיו או הרמן קרדון.

בכל מקרה, בשלב הראשון הכי טוב שתגדיר תקציב, ומשם נתקדם... (Y)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

שמע, לפני שה וידאופילים יהרגו אותי - הייתי ממליץ לך קודם לבדוק תכנים "רגילים" שהם לא בלו-ריי מלא (= MKV 1080) - אני מבטיח לך שבהרבה מקרים, במידה והשגת גרסא איכותית - יהיה לך קשה לראות בהבדל באיכות לעומת בלו-ריי מלא וגם אם יהיה הבדל - אני לא בטוח שהוא מצדיק 30GB נוספים לקובץ

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

oris74 כתב:שמע, לפני שה וידאופילים יהרגו אותי - הייתי ממליץ לך קודם לבדוק תכנים "רגילים" שהם לא בלו-ריי מלא (= MKV 1080) - אני מבטיח לך שבהרבה מקרים, במידה והשגת גרסא איכותית - יהיה לך קשה לראות בהבדל באיכות לעומת בלו-ריי מלא וגם אם יהיה הבדל - אני לא בטוח שהוא מצדיק 30GB נוספים לקובץ
...
·

רוב ה mkv למיניהם לא כוללים סאונד hd .
אף פעם לא הבנתי מה הבעיה להוריד 30-40 גיגה? אתה סוחב על הגב? מורידים מקסימום איכות ,צופים ומוחקים.
בימינו נפח אחסון כל כך זול שלא ממש מבין את שיקולי החסכון.

אבל כל אחד מוזמן להתנהל לפי הבנתו.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

אין פה שום בעיה - אני רק חושב שלא תמיד יש לזה הצדקה וזה מאד תלוי בציוד שיש לך (מקום אחסון, מהירות חיבור, ציוד אודיו / וידאו)

לדעתי, ואולי אני טועה, לפי הציוד שיש לאלמוג (ובעיקר לפי הציוד שאין לו) - אני חושב ש MKV 1080 עם DTS יספיק לו.

יואב - האמת שרציתי בנוסף סתם לחמם אותך ולרשום שגם לא צריך 3D מלא אלא מספיק SBS אבל יש גבול... :D

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

oris74 כתב:אין פה שום בעיה - אני רק חושב שלא תמיד יש לזה הצדקה וזה מאד תלוי בציוד שיש לך (מקום אחסון, מהירות חיבור, ציוד אודיו / וידאו)

לדעתי, ואולי אני טועה, לפי הציוד שיש לאלמוג (ובעיקר לפי הציוד שאין לו) - אני חושב ש MKV 1080 עם DTS יספיק לו.

יואב - האמת שרציתי בנוסף סתם לחמם אותך ולרשום שגם לא צריך 3D מלא אלא מספיק SBS אבל יש גבול... :D
...
·

שמע לצערי 3D לא צריך בכלל :lol: . יש לי כבר שנתיים, עוד מעט ,מקרן 3d קניתי 4 זוגות משקפים ,בנוסף ל 2 שקיבלתי, קנית סטרימר רק עבור 3d וראיתי אולי אולי 3 סרטים: אווטר,החיים של פאי וכמובן כח משיכה. :lol: :lol: :lol: אשכרה בזבוז משאבים וכסף.

aviarmo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

אצלי בעיקר הילדים רואים 3D.
לפותח השרשור, לראות blu-ray מלא בעייתי מאד ברשת אלחוטיית בגלל גודל הפרמיים שעוברים (הקובץ הוא בפורמט לא דחוס)
בנוסף צריך נגן מיוחד שיכול לצפות בסרטים מסוג זה ו/או תוכנה שיודעת לבחור את קובץ הסרט מתוך שלל הקבצים שמגיעים ב- blu-ray.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

אני דווקא נהנה מתלת - אבל אני מסכים שהוא "שימושי" רק במעט מהתכנים. אגב, חוץ מסרטים מצוירים שנראים מדהים בתלת אני מאד ממליץ על סרטי טבע, בעיקר אלו שקשורים למים, שם באמת התלת מוסיף.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #9 

istarmini כתב:
...
...
·

רוב ה mkv למיניהם לא כוללים סאונד hd .
אף פעם לא הבנתי מה הבעיה להוריד 30-40 גיגה? אתה סוחב על הגב? מורידים מקסימום איכות ,צופים ומוחקים.
בימינו נפח אחסון כל כך זול שלא ממש מבין את שיקולי החסכון.

אבל כל אחד מוזמן להתנהל לפי הבנתו.
...
·קודם כל הרבה תכני MKV כן כוללים אודיו HD, תלוי בגודל ובגרסה. יש גם קבצים כאלה אפילו ב 8GB ,כמובן שזה בא על חשבון התמונה, במידה. אם מדובר בקומדיה/דרמה אז ברור שאין טעם ביותר מקובץ 1080P ששוקל כ 8GB (ולפעמים אפשר להתפשר על חצי).

אבל, אם זה בלוקבאסטר רציני אז עדיף שיהיה כבר איכותי מה שיותר, ואלה קבצים בגודל של 20GB בערך ושם כבר מתחיל הבדל מסוים לטובה, ללכת על 40GB זה די מיותר, לדעתי, ובכל מקרה אין יותר מדי סרטים ששווים את הגודל הזה.

אם אתה לא כזה פיינשמקר שמעניין אותו רמת הביטרייט של הוידאו, מספיק לך 1080P בסיסי.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #10 

יש לך גם את גרסאות ה REMUX שרק הורידו להם את כל תוספות הבלוריי מסביב אבל איכות הוידאו והאודיו נשמרה. בעקבות זה נפח הקובץ יותר קטן.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

mulder כתב:
...
...
·קודם כל הרבה תכני MKV כן כוללים אודיו HD, תלוי בגודל ובגרסה. יש גם קבצים כאלה אפילו ב 8GB ,כמובן שזה בא על חשבון התמונה, במידה. אם מדובר בקומדיה/דרמה אז ברור שאין טעם ביותר מקובץ 1080P ששוקל כ 8GB (ולפעמים אפשר להתפשר על חצי).

אבל, אם זה בלוקבאסטר רציני אז עדיף שיהיה כבר איכותי מה שיותר, ואלה קבצים בגודל של 20GB בערך ושם כבר מתחיל הבדל מסוים לטובה, ללכת על 40GB זה די מיותר, לדעתי, ובכל מקרה אין יותר מדי סרטים ששווים את הגודל הזה.

אם אתה לא כזה פיינשמקר שמעניין אותו רמת הביטרייט של הוידאו, מספיק לך 1080P בסיסי.
...
·

הגישה שלי שונה בתחליט.
נפח אחסון יש מספיק.
אינטרנט מהיר יש
אני מוריד מקסימום איכות ולא משנה באיזה תוכן מדובר.
40 גיגה ,כשעה וחצי שעתיים אצלי ,מה יש לחשוב?

מה נדרש ממני כדי להוריד מקסימום איכות ? פשוט כלום אז למה לא? מוריד ,צופה, מוחק.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

toxin כתב:יש לך גם את גרסאות ה REMUX שרק הורידו להם את כל תוספות הבלוריי מסביב אבל איכות הוידאו והאודיו נשמרה. בעקבות זה נפח הקובץ יותר קטן.
...
·

בהחלט נכון, כשיש אז אני מוריד, תלוי מה מעלים קודם

GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #13 

תפסיקו לחסוך על שטח איכסון בסרטים לא חוסכים :D
מי שאין לו מקום שימחק מי שרוצה לפתוח ספריה שיעשה כונני נוס הכי פשוט ועוד עכשיו שיצא 6T שזה אמור להספיק אזזז.
נכון שזה הוצאות אבל כל אחד והשיקולים שלו.
והבן אדם רק הצטרף וכבר יש ויכוחים על איכות הקובץ.
קודם שיגיד כמה הוא מוכן להשקיע כמה חריגה האם יש מקום לריצפתיים או שהוא רוצה סט לווייני.

וכמו שלו יש סמרט טיווי גם לי יש ביזבוז של כסף לא נורמאלי אני עד עכשיו מצטער שקניתי סמרט!
עדיף לבנות מחשב סלוני שהוא גם יהיה הסטרימר שלך ינגן כל קובץ שרק תירצה וגם תוכל לגלוש מתי שבא לך בסמרט טיווי זה פשוט לא זה.

בהצלחה לך חבר תן יותר פרטים ויכלו לעזור לך.
גודל סלון,כמה אתה מוכן להשקיע כי אין לזה סוף,מתפשר באיכות?,שומע מוזיקה,סרטים.
בשבילך לנגן בסטרימינג לטלוויזיה זה פשוט לא זה! כל הזמן יתקע לך בקבצים חזקים הסמרט שלי לפחות לא תומכת DTS אז זה כבר הפך לבעייה לא יודע מה אצלך בקיצור עדיף ממקור חזק ואמין . מחשב או איזה סטרימר.

ואין כמו איכות בסרט של DTSHD .
וכן אני חצי מסכים שבסרטי דיבורים שאין יותר מידי אפקטים אז אפשר להתפשר ולהוריד סרט לא באיכות בלו ריי.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

epony כתב:הזרמת תוכן ברמת האיכות הזאת מעל רשת אלחוטית אינה מומלצת, ועדיף להשתמש ברשת קווית, או בחיבור ישיר ב-HDMI של המחשב לטלוויזיה.

כדי לראות כזה תוכן אתה כנראה יכול להסתפק בתוכנה למחשב שלך, שתומכת בניגון בלו-ריי מלא.

כדי לשמוע את התוכן כראוי, אתה צריך להשקיע במה שנקרא "מערכת 5.1" - הכוללת מגבר קולנוע ביתי (נקרא גם רסיבר)שנועד לפענח את אותות האודיו, להגביר אותם ולהעביר אותם ל-5 רמקולים (ה-"5") וסאבוופר (ה-"0.1"), שהוא רמקול ייעודי לבאסים הכולל בד"כ מגבר פנימי ומתחבר ליציאה מיוחדת ברסיבר.

יש מערכות משולבות כאלה, שכוללות מגבר ולפעמים אפילו נגן בלו-ריי, אבל הן מאוד בסיסיות, ולרוב "נופלות" בכך שאין להן אפילו כניסת HDMI אחת לרפואה.

שלב אחד מעליהן אפשר לקנות רסיבר קולנוע ביתי בסיסי באיזור ה-1,000-1,500 ש"ח של חברה טובה כמו ימאהה, אונקיו, דנון, פיוניר, הרמן קרדון ושות' (אבל הכי טוב בדיוטי פרי, שם אפשר למצוא דגם או שניים ב-$200 בלבד..!)
לרסיבר כזה משדכים סט רמקולים 5.1 במחיר זהה של חברה כמו JBL, פולק אודיו או הרמן קרדון.

בכל מקרה, בשלב הראשון הכי טוב שתגדיר תקציב, ומשם נתקדם... (Y)
...
·

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

istarmini כתב:
...
...
·בדיוןק אני גם באותה גישה :) צריך להצדיק את האינטרנט מהיר ,ובכן אף פעם לא ראיתי בלו ריי מלא ולכן קשה לי לחוות דיעה .אני כן מוריד את כל הסרטים ב 1080 אבל חסר לי כאומר ערכת סאונד ראוייה :)

הגישה שלי שונה בתחליט.
נפח אחסון יש מספיק.
אינטרנט מהיר יש
אני מוריד מקסימום איכות ולא משנה באיזה תוכן מדובר.
40 גיגה ,כשעה וחצי שעתיים אצלי ,מה יש לחשוב?

מה נדרש ממני כדי להוריד מקסימום איכות ? פשוט כלום אז למה לא? מוריד ,צופה, מוחק.
...
·

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

AlmogFrechter כתב:
...
...
·
...
·

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה לכולם!!:D
אז ככה לא יצא לי לצפות אף פעם בלוריי מלא בו בכדי להשוות מול ה 1080 וכך גם מבחינת הסאונד מכיוון שכרגע הסאונד היחידי מגיע מהטלווזיה שלי.
סמסונג 5500 f 46 אינצ' שאני מרגיש שעשיתי טעות מרה איתה ואיפלו חשבתי למכור בכלל תדר הריענון הנמוך שלה.רק מסדרות 6-7 זה מתייצב למשהו שפוי.
ולכן אני מאד רוצה לפצות על עוגמת הנפש הזאת ולקנות רמקולים רצפתיים איכותיים ורסיבר שבסוף בקונסטלציה הכללית אהיה מרוצה ואוכל לצפות בסרטי והופעות מזויקה חיות כמו בן אדם :).

הגודל של החדר סלון לא ענק ולכן גם מיקמתי 46 אינצ'. אם צריך אמדוד אותו ואפרסם.
מה שחשבתי זה על רמקולי klipsch תגידו לי מה אתם חושבים + רסיבר איכותי .הלווינים אני חושש לא יספקו את הסחורה ואם כן חשבתי על B&W M-1
כמו מוכן להשקיע : סביבות 10k +-
תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”