Audio Technica AT-LP60
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אהבתי.jepe כתב:יש שם מלא ביקורות חיוביות...
זו דרך נחמדה להסתכל על החיים. יש גם מלא ביקורות שליליות. 12.2% בציון '3' ומטה ו-5.8% בציון '1' מתוך חמש. לא בדקתי את הנתונים באמזון ברצינות אבל אני מעריך שע"פ ציוני רוכשים בלבד זהו אחד הפטפונים הגרועים ביותר שניתן לרכוש היום, אם לא הכי גרוע. התואר השנוי במחלוקת הזה קצת מאולץ על ה-LP-60 משום שמלך מלכי הפטפונים המבישים היה ה-LP-50 שייצורו הופסק ע"י חברת האם. ייתכן שאפילו הסינים לא רצו לייצר אותו יותר כנראה משום שהוא פגע ב'שמו הטוב' של המפעל בחנפין.
אני ממש לא אובייקטיבי בהקשר של פטפונים מהסוג הזה אבל הנה לקט קטן (לא כל כך קטן למען האמת) מפי אנשים שגם כן הסתכלו על חצי הכוס המלאה והאמינו למה שהם קראו באינטרנט:
ניגנתי בדיוק שלושה אלבומים וברביעי הזרוע נעה 3/4 מהדרך ונעצרה[left]
Played exactly 3 albums and on the 4th, the tone arm would get 3/4 of the way through and stop.[/left]...
הזרוע אינה ניתנת לאיזון בעזרת המשקולת. הכיוון שיוצא מהקופסא יהיה הכיוון לתמיד[left]
The arm cannot be balanced or the weight set. What you get out of the box is going to be set forever on your table[/left]...
הפטפון ניגן היטב במשך יום ואז החל לנגן באיטיות[left]
It played well for about a day; then it started playing very slow.[/left]...
רכשתי את הפטפון הזה כפטפון ברמת כניסה מתוך ידיעה שהוא לא יהיה שיא האיכות אך קיוויתי להוציא ממנו משהו בכל זאת. עתה, שלושה חודשים מאוחר יותר, משמעות העובדה שאיני יכול לכוון את משקל העקיבה (המשקל שהמחט מפעילה על התקליט) היא שאני מקבל עיוות נוראי בחריצים הפנימיים - ברמה שכמעט לא ניתנת להאזנה. אין צורך לומר שאני בטוח שהמשקל הנוסף מזיק לתקליטים שלי. ניסיתי את טריק "מטבע הסנט" כדי להפחית משקל אך זה היווה שיפור זניח...[left]
I bought this turntable as an introductory table, knowing that it wouldn't be the highest quality but hoping I could at least get something out of it. Now, three months later, the fact that I can't adjust the tracking force (the amount of weight the needle puts on the record) means that I'm getting awful distortion on the inner tracks of an album, nearly unlistenable. Not to mention I'm sure the extra weight is damaging my records. I've tried the "old penny trick" to reduce weight, but it made only a slight improvement.[/left]...
הנגן תפקד כהלכה שלושה חודשים לפני שכפתור ה-stop הפסיק לפעול...[left]
The player worked fine for about 3 months, before the stop button stopped functioning.
[/left]...
לסיכום: עוד לא הזכרנו כאן את התלונות על פלטות עקומות, איכות הבנייה הירודה, הקלקולים התכופים, חוסר האמינות, שינויי המהירות (wow ו-flutter) הבלתי סבירים ונתוני הביצועים המוצהרים הגרועים במיוחד. הכל נמצא שם - בין 5.8% הבלתי מרוצים. באופן תאורטי אפשר לשמוע תקליטים עם ה-LP-60 וכבר יצא לי להתקל בפטפונים ברמה הזו שמשמשים את בעליהם לשביעות רצונם. זה אפשרי. באופן מעשי, נראה לי שחלה כאן טעות כלשהי והוא הגיע לאמזון במקום ל-Toys R Us. לדעתי הגדיר זאת הכי טוב קונה תמים מאמזון שסיכם את חוות דעתו, כבר ב-2011 במילים:
צריך תרגום?[left]
Complete piece of junk
[/left]...
@Jepe מה שלומך? לכל פטיפון שתבחר ברחבי האינטרנט תמצא המלצות ולצידם טענות נגד הרכישה. אני חושב שחבל לרכוש פטיפון לשמיעה מדי פעם כי ברגע שמתחילים לא רוצים להפסיק ומנסיון
רק מחפשים כיצד להשתדרג ולכן אני חושב שאולי כדאי לך לחשוב על פטיפון ברמה גבוהה יותר. אם פונקצית המחיר זה העניין באם תתן את רמת ההשקעה התקציבית ניתן יהיה להציע מספר חלופות.
אוקיי רק ביקשתי חוות דעת...אני מבין שזה לא איכותי אבל מצד שני אני יכול להביא לך הרבה חוות דעת משם שהן חיוביות.
לקחת רק שליליות משם זה ממש אבל ממש אובייקטיבי.
רמת ההשקעה היא פחות או יותר בסכום הזה עד כ-700 ש"ח.
פשוט יש לי אוסף תקליטים שקיבלתי לאחרונה והם מעלים אבק וכל הזמן אני חושב איזה כיף אם הייתה לי אפשרות להאזין להם...
לקחת רק שליליות משם זה ממש אבל ממש אובייקטיבי.
רמת ההשקעה היא פחות או יותר בסכום הזה עד כ-700 ש"ח.
פשוט יש לי אוסף תקליטים שקיבלתי לאחרונה והם מעלים אבק וכל הזמן אני חושב איזה כיף אם הייתה לי אפשרות להאזין להם...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

'לא איכותי' זו מחמאה במקרה הזה וקיבלת חוות דעת אם כי אינה מצדדת בתחושותיך ונוגדת את האופטימיות בבקשה הראשונית. ברור שציטטתי רק את חוות הדעת השליליות. בשביל החיוביות יש Google ואתה לא צריך אותי - פשוט תפתח אינטרנט. גם כל אלה שכתבו את הביקורות השליליות, קראו קודם לכן את החיוביות. הכמות שלהן פשוט מדהימה במקרה הזה. יכולתי כמובן פשוט לומר לך שמנסיוני הדל מדובר בח"א של פטפון ולהפנות אותך ישר לשרשור הזה, ואז היית מבקש סימוכין וקישורים. פשוט קיצרתי הליכים. הלכתי ישר על שלב 2.
ואם כבר העלתי מהאוב את השרשור ההוא... ה-LP-60 לא מיוצר עבור מתח קיר אירופאי אלא רק ל-110V ומשווק לצערי בחסות הרגולציה הרופסת של ה-FTC בארה"ב בלבד. אם תתעקש, תאלץ, כפי שגורסים ב-AT, להשתמש בשנאי הורדה ל-110V. כאמור, זו חוות דעתי בלבד. אתה יכול להתעלם ממנה ולרכוש LP-60 בכל עת.
ואם כבר העלתי מהאוב את השרשור ההוא... ה-LP-60 לא מיוצר עבור מתח קיר אירופאי אלא רק ל-110V ומשווק לצערי בחסות הרגולציה הרופסת של ה-FTC בארה"ב בלבד. אם תתעקש, תאלץ, כפי שגורסים ב-AT, להשתמש בשנאי הורדה ל-110V. כאמור, זו חוות דעתי בלבד. אתה יכול להתעלם ממנה ולרכוש LP-60 בכל עת.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 27/08/2014 3:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אמליץ לא לרכוש את המכשיר הנ"ל (AT-LP60), שהוא מוצר מדבקה סיני, נחות בכל ההיבטים, שאיננו מיוצר ע"י אודיו טכניקה.
לעיון נוסף, אותו המכשיר בדיוק, נמכר תחת השמות הבאים: (כאשר מדבקת ה-AT בעלות הגבוהה ביותר - $174)
Aiwa PX-E850/E860
Pioneer PL-990
Denon DP-29F
Audio Technica LP60/LP60-USB
Sony PS-LX250/PS-LX300USB
ציינת שהתקציב של נע באיזור $200. האם תשקול רכישה מיד-שניה?
זו כמעט הדרך היחידה (עליה אני גם ממליץ) בה תוכל לרכוש פטיפון שיתן תמורה הוגנת, שמיעה ואף יותר, למחיר.
מעבר לכך, אם חפצת בדגם חדש, שמיש, תצטרך לשלם מעט יותר.
לעיון נוסף, אותו המכשיר בדיוק, נמכר תחת השמות הבאים: (כאשר מדבקת ה-AT בעלות הגבוהה ביותר - $174)
Aiwa PX-E850/E860
Pioneer PL-990
Denon DP-29F
Audio Technica LP60/LP60-USB
Sony PS-LX250/PS-LX300USB
ציינת שהתקציב של נע באיזור $200. האם תשקול רכישה מיד-שניה?
זו כמעט הדרך היחידה (עליה אני גם ממליץ) בה תוכל לרכוש פטיפון שיתן תמורה הוגנת, שמיעה ואף יותר, למחיר.
מעבר לכך, אם חפצת בדגם חדש, שמיש, תצטרך לשלם מעט יותר.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

המפעל הסיני בחנפין מציע קטלוג מוצרים בסיסיים ללקוחות. לקוח בוחר דגם שהמפעל יודע לייצר, והמפעל עושה תיוג (branding) של המוצר עם הלוגו של הלקוח. כך למשל, Pioneer הוציאו לאחרונה את חיקוי הטכניקס האחרון שלהם שהם קוראים לו PLX-1000 והוא למעשה דגם חנפין DJ-3560 עם 'מדבקה' של Pioneer. לצערי, Audio Technica על העבר המפואר שלה, היא הלקוח גם במקרה של ה-LP-60. הם אמנם לא היצרנים אך הם בהחלט הבעלים והמשווקים של סדרת ה-LP. הדגם מופיע באתר הרשמי של החברה שמספקת עבורו תמיכה. ישנם שותפים רבים לשיטת השיווק הזו. בין לקוחות המפעל גם Stanton, Reloop ועוד, כפי שתום ציין.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

אפילו לדגם "העל" של החברה הסינית, יש מנוע בעל נתונים כלל לא מרשימים למכשיר הנעה ישירה:Pioneer הוציאו לאחרונה את חיקוי הטכניקס האחרון שלהם שהם קוראים לו PLX-1000 והוא למעשה דגם חנפין DJ-3560 עם 'מדבקה' של Pioneer....
0.2WRMS של Wow & Flutter, למכשיר בעל נעילת Quartz - זו אמנות בתכנון לקוי וגרוע.
מה שמוכיח שוב שלאו דווקא המחיר הגבוה - מעיד על האיכות.
מעניין, מה המחיר שדורש עליו היצרן עצמו? (לפני שהוא ממותג למערב בשלל שמות יצרנים ידועים).
- tnsilver
- חבר מביא חבר

קראתי פעם הערכה ב-AK שלפיה עלות הייצור בחנפין של כל יחידת LP-50 של AT היא בסביבות $10 (בערך 10% מה-MSRP). ע"פ הלוגיקה הזו, ה-Pioneer החדש, ה-PLX-1000 בעל MSRP של כ-$700, עולה למזמין משהו כמו 200% מעלות הייצור, כלומר כ-$140. אולי אפילו פחות. זו כמובן הערכה לא מבוססת אך לא בלתי סבירה.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

זו בדיוק הסיבה שציינתי את ההבדל בין המקור לסיני, מה גם שהחל משנת 1979, בכל דגמי ההנעה הישירה של Technics, בין אם בתחתית או בעילית המדרג, הצליחו לשמור על נתונים אלו לדיוק המנוע.לגבי wow & flutter באותה תקינה הם: 0.025% WRMS - זה רק הבדל קטן של פי 8 לטובת המקור...
יצויין כאן לטובתם של פנסוניק\טכניקס: "דין פרוטה כדין מאה"