לאחר שקיבלתי את המחשב של eglobal התחילו לי הרבה בעיות עם האודיו.
הצורה הנוכחית שאני עובד היא:
1. המחשב מחובר למסך LG עם HDMI.
2.המסך מחובר למגבר JVC (ישן יחסית) עם חיבור אופטי, הכל מוגדר לעשות audio passthrough.
זוהי צורת העבודה היחידה שאפשרית כרגע כי למגבר שלי אין כניסת HDMI.
התצורה הזו גורמת להרבה בעיות בסנכרון וידאו ואודיו. לפעמים בסטרימים של DD 5.1 האודיו מתחיל באיחור של 200ms ולאחר 40 דקות מגיע להיות בתיאום.
בסטרימים של DTS, אני נאלץ לעשות downmix ל-DD 5.1 (כי המסך לא תומך) ונראה שיש איחור קבוע של 200ms, כנראה שלאורך כל הוידאו.
בסטרימים שהם סטריאו אין איחור, ואם עושים stereo downmix לסטרימים של DD או DTS אז אין גם איחור בכלל.
כל חוסר הסנכרון הזה מאוד מייאש כי אני צריך לשנות את הסנכרון כמה פעמים במהלך הסרט וזה מפריע, גם לי וגם לאנשים אחרים שבאו לראות סרט... ("נו אולי תפסיק להתעסק עם זה כבר?")
האם עוד מישהו התנסה בבעיות האלו? מהיכן הן נובעות?
האם כרטיס קול חיצוני כמו זה למשל יפתור את הבעיות, והאם כרטיסים כאלה בכלל תומכים ב-DTS passthrough?
בעיות סנכרון משתנה של וידאו ואודיו במחשב של eglobal
-
shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 341
- Ben_p
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 781
אני הייתי ממליץ לך לעבור לחיבור פשוט של RCA מהרסיבר לPL למחשב עד שתוכל לרכוש\רסיבר תומך HDMI או כרטיס קול איכותי יותר בעל חיבור אופטי.
ואני לא רוצה להגיד "אמרתי לך" אך המחשבים הנ"ל לא מומלצים למי שזקוק לחיבור אופטי לסאונד, זה נאמר רבות כאן בפורום..
בהצלחה
ואני לא רוצה להגיד "אמרתי לך" אך המחשבים הנ"ל לא מומלצים למי שזקוק לחיבור אופטי לסאונד, זה נאמר רבות כאן בפורום..
בהצלחה
-
shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

האמת שאני מעדיף לסבול את החוסר סנכרון מאשר לעבור לסטריאו.
לא שאני מתכנן קניה של רסיבר חדש עכשיו, אבל אני חושש שרסיבר שתומך HDMI עלול לעשות בעיות דומות. הרי הוידאו יצטרך לעבור דרכו, ואז מי יבטיח שלא תהיה בעיה דומה? רק שבמקום שהאודיו יהיה בפיגור כמו כיום, הוידאו יהיה... אבל זה לא רלוונטי לעכשיו.
זה אכן נאמר בפורום שהמחשבים האלו הם ללא חיבור אופטי, אך נאמר גם שאפשר לפתור את זה עם כרטיס קול חיצוני.
אם יש לך המלצה על כרטיס קול איכותי בעל חיבור אופטי, אשמח לשמוע עליה...
לא שאני מתכנן קניה של רסיבר חדש עכשיו, אבל אני חושש שרסיבר שתומך HDMI עלול לעשות בעיות דומות. הרי הוידאו יצטרך לעבור דרכו, ואז מי יבטיח שלא תהיה בעיה דומה? רק שבמקום שהאודיו יהיה בפיגור כמו כיום, הוידאו יהיה... אבל זה לא רלוונטי לעכשיו.
זה אכן נאמר בפורום שהמחשבים האלו הם ללא חיבור אופטי, אך נאמר גם שאפשר לפתור את זה עם כרטיס קול חיצוני.
אם יש לך המלצה על כרטיס קול איכותי בעל חיבור אופטי, אשמח לשמוע עליה...
- Ben_p
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 781
אתה טועה ידידי, אני וכמובן עוד אנשים רבים וטובים עובדים בשיטה הזאת.. רסיבר שממתג HDMI מהמקורות אל הטלוויזיה. לא אמורה להיות שום בעיה אל אם יש בעיה במחשב מה שבד"כ לא ככ סביר - כל מי שקנה את המשבים הללו היה מרוצה מאוד.
תעשה ניסוי כזה : חבר בצורה ישירה את המחשב לטלוויזיה בכבל HDMI ותדווח מה התוצאה - אם הכל עובד מצויין - הבעיה טמונה בקונפיגורציה הבעייתית שאתה עובד איתה, אם עדיין קיימת הבעיה תבדוק את המחשב
תעשה ניסוי כזה : חבר בצורה ישירה את המחשב לטלוויזיה בכבל HDMI ותדווח מה התוצאה - אם הכל עובד מצויין - הבעיה טמונה בקונפיגורציה הבעייתית שאתה עובד איתה, אם עדיין קיימת הבעיה תבדוק את המחשב
-
shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

זה רעיון טוב.
רק שמכל הבדיקות האלה אני כבר מתחיל להשתגע ולתהות אם באמת יש בכלל חוסר סנכרון או שסתם החושים שלי חדים מידי.
בכל אופן אני אמשיך לבדוק ואראה.
תודה.
רק שמכל הבדיקות האלה אני כבר מתחיל להשתגע ולתהות אם באמת יש בכלל חוסר סנכרון או שסתם החושים שלי חדים מידי.
בכל אופן אני אמשיך לבדוק ואראה.
תודה.