יצירת תקצירים עצמאית ובעברית ב XBMC
-
barako2012
-
- חבר פעיל

- תגובות: 93
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
אחה"צ משובחים,
האם אפשר, במקום התקצירים שנלקחים מהאתרים הקבועים, להדביק ל XBMC טקסט שאני אכתוב בעצמי (ובעברית). אני לא מעוניין להחליף את כל מסד הנתונים, כיוון שפרטי השחקנים, היוצרים וכו' חשובים לי. הרעיון הוא רק להחליף / להוסיף נתונים ברובריקת העלילה
תודה
האם אפשר, במקום התקצירים שנלקחים מהאתרים הקבועים, להדביק ל XBMC טקסט שאני אכתוב בעצמי (ובעברית). אני לא מעוניין להחליף את כל מסד הנתונים, כיוון שפרטי השחקנים, היוצרים וכו' חשובים לי. הרעיון הוא רק להחליף / להוסיף נתונים ברובריקת העלילה
תודה
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כן
לשאוב את המידע מסקראפר רצוי (למשל מסרטים)
אחר כך לייצא את הספרייה כקבצים בודדים ואז זה ייצור לך קבצי nfo ליד כל סרט.
אחכ לערוך ידנית את העלילה בקבצי הnfo
אחר כך לרענן את הסרט ולהגדיר לו לקחת את המידע מקובץ מקומי.
ארוך ומסורבל אך אתה רצית..
לשאוב את המידע מסקראפר רצוי (למשל מסרטים)
אחר כך לייצא את הספרייה כקבצים בודדים ואז זה ייצור לך קבצי nfo ליד כל סרט.
אחכ לערוך ידנית את העלילה בקבצי הnfo
אחר כך לרענן את הסרט ולהגדיר לו לקחת את המידע מקובץ מקומי.
ארוך ומסורבל אך אתה רצית..
-
barako2012
-
- חבר פעיל

א. תודה. ב. יש סיכוי להסבר מעט יותר מפורט על התהליך. כל הסרטים כבר מעודכנים במידע, בעיקר מ TMDB. אשמח לשמוע איך מייצרים את קבצי ה NFO ומדביקים אליהם עלילה בעברית. (אל ייאוש, אם אני נשמע מרחף. אני לא מאוד משכיל, אבל בדרך כלל מצליח להבין).
באשר לכתיבה ידנית, סרט סרט, אז כן ולא. עם למעלה מ 3000 סרטים, כנראה שייקח לי קצת זמן לעדכן את כל הסיפריה בעצמי. אבל יש סדרי עדיפויות. פחות דחוף לי תקציר שאני כתבתי על הסנדק, או על ספרות זולה. מצד שני, יש לי המון המון סרטים שהבאתי מאירופה, בחלק גדול מהם העטיפות מדברות בשפות שאיני מבין. בגילי, כבר פחות זוכרים כל סרט שראיתי לפני ארבעה חודשים או שנה ושבוע. אז לאט לאט, דווקא בסרטים הקטנים והמוכרים פחות, אני מסיים לראות וכותב תקציר, מסקנות וכו' בעצמי. נו, לא מנסה למכור את עצמי כבחור הכי שפוי, או כאדם שמנצל את הזמן בצורה הכי הגיונית. מצד שני, אם הייתי, כנראה שמראש לא הייתי יושב לראות סרטים דנים, בלגים או איראניים.
באשר לכתיבה ידנית, סרט סרט, אז כן ולא. עם למעלה מ 3000 סרטים, כנראה שייקח לי קצת זמן לעדכן את כל הסיפריה בעצמי. אבל יש סדרי עדיפויות. פחות דחוף לי תקציר שאני כתבתי על הסנדק, או על ספרות זולה. מצד שני, יש לי המון המון סרטים שהבאתי מאירופה, בחלק גדול מהם העטיפות מדברות בשפות שאיני מבין. בגילי, כבר פחות זוכרים כל סרט שראיתי לפני ארבעה חודשים או שנה ושבוע. אז לאט לאט, דווקא בסרטים הקטנים והמוכרים פחות, אני מסיים לראות וכותב תקציר, מסקנות וכו' בעצמי. נו, לא מנסה למכור את עצמי כבחור הכי שפוי, או כאדם שמנצל את הזמן בצורה הכי הגיונית. מצד שני, אם הייתי, כנראה שמראש לא הייתי יושב לראות סרטים דנים, בלגים או איראניים.
- tomer953
- חבר מכור קשה

אוקיי אז שלבים:
1) שכל סרט כבר ייסרק לספריה עם כל המידע הרלוונטי שהוא לא "תקציר", כלומר "שנה" "דירוג" וכו'... - שזה אני מבין כבר עשית.
2) כעת יש לייצא את המסד נתונים בצורה כזאתי שבכל תיקיה של סרט שלך, יופיע קובץ NFO צמוד עם כל המידע שנסרק, איך עושים זאת?
ב-XBMC נכנסים להגדרות-וידאו- ייצא ספריית וידאו - בוחרים בקבצים נפרדים (ולא קובץ בודד), ואז בוחרים שלא לייצא את תמונות השחקנים אם הוא שואל...
זה ייקח כמה דקות, וXBMC תיצור בכל התיקיות שלך קבצי NFO,FANART,POSTER וכו', כדי שבמידה ותמחוק את XBMC, או אפילו תיקח את הכונן שלך לXBMC אחר, ותסרוק שוב את הספרייה, זה לא יצטרך לעשות סקראפינג מהאינטרנט, אלא ישר "יבנה" ספרייה על-פי קבצי הNFO שמכילים את הנתונים שכבר ירדו... מספיק מובן?
3) כעת אתה יכול לגשת לתיקיה של הסרט הרצוי, לפתוח את הקובץ NFO עם עורך טקסט כלשהו, למשל פנקס רשימות, ושם אתה תראה את כל המידע הרלוונטי, למשל <title>הסנדק</title>.. בתוך התגית של <plot> נמצא תקציר העלילה, עלייך לכתוב שם מה שבא לך
4) כדי לעדכן את זה בתוכנה, צריך להיכנס לXBMC ואז לספריית הסרטים, ללכת לסרט שעדכנת, לעשות עליו קליק ימני, "מידע סרט" (או בקיצור ללחוץ עליו I - INFO )
ואז שם ללחוץ על "רענן", זה ינסה לעשות סקראפינג חוזר לסרט, אך מכיוון וXBMC תזהה קובץ NFO בתיקיה, היא תשאל אותך "קיים קובץ מקומי, האם להתעלם ולנסות לחפש באינטרנט?" אתה תגיד לה "לא" כדי שהיא לא תתעלם, וכן תקרא מהNFO, ואז התקציר יתעדכן לך לפי הNFO.

1) שכל סרט כבר ייסרק לספריה עם כל המידע הרלוונטי שהוא לא "תקציר", כלומר "שנה" "דירוג" וכו'... - שזה אני מבין כבר עשית.
2) כעת יש לייצא את המסד נתונים בצורה כזאתי שבכל תיקיה של סרט שלך, יופיע קובץ NFO צמוד עם כל המידע שנסרק, איך עושים זאת?
ב-XBMC נכנסים להגדרות-וידאו- ייצא ספריית וידאו - בוחרים בקבצים נפרדים (ולא קובץ בודד), ואז בוחרים שלא לייצא את תמונות השחקנים אם הוא שואל...
זה ייקח כמה דקות, וXBMC תיצור בכל התיקיות שלך קבצי NFO,FANART,POSTER וכו', כדי שבמידה ותמחוק את XBMC, או אפילו תיקח את הכונן שלך לXBMC אחר, ותסרוק שוב את הספרייה, זה לא יצטרך לעשות סקראפינג מהאינטרנט, אלא ישר "יבנה" ספרייה על-פי קבצי הNFO שמכילים את הנתונים שכבר ירדו... מספיק מובן?
3) כעת אתה יכול לגשת לתיקיה של הסרט הרצוי, לפתוח את הקובץ NFO עם עורך טקסט כלשהו, למשל פנקס רשימות, ושם אתה תראה את כל המידע הרלוונטי, למשל <title>הסנדק</title>.. בתוך התגית של <plot> נמצא תקציר העלילה, עלייך לכתוב שם מה שבא לך
4) כדי לעדכן את זה בתוכנה, צריך להיכנס לXBMC ואז לספריית הסרטים, ללכת לסרט שעדכנת, לעשות עליו קליק ימני, "מידע סרט" (או בקיצור ללחוץ עליו I - INFO )
ואז שם ללחוץ על "רענן", זה ינסה לעשות סקראפינג חוזר לסרט, אך מכיוון וXBMC תזהה קובץ NFO בתיקיה, היא תשאל אותך "קיים קובץ מקומי, האם להתעלם ולנסות לחפש באינטרנט?" אתה תגיד לה "לא" כדי שהיא לא תתעלם, וכן תקרא מהNFO, ואז התקציר יתעדכן לך לפי הNFO.
-
barako2012
-
- חבר פעיל

ממש המון תודה. נשמע מפורט מסודר, ברמה שאפילו אני מסוגל לצלוח. אבל שומר לעצמי את הזכות נג'ס שוב, במידה ואתקע.
אגב, ללא קשר לשריטה הנוכחית, הפתרון הזה מצוין לי גם לרמת הגיבוי שהטרידה אותי בשבוע שעבר. הרי גם בלי לייצר תוכן עצמאי, זו עבודת נמלים לסנכרן את כל הסיפריה ומאוד אשמח לא לחזור על זה מהתחלה בעתיד. בסריקה אוטומטית הוא טועה המון. במיוחד ככל שהתוכן פופולרי פחות, ושמות הסרטים פופולריים יותר.
אגב, ללא קשר לשריטה הנוכחית, הפתרון הזה מצוין לי גם לרמת הגיבוי שהטרידה אותי בשבוע שעבר. הרי גם בלי לייצר תוכן עצמאי, זו עבודת נמלים לסנכרן את כל הסיפריה ומאוד אשמח לא לחזור על זה מהתחלה בעתיד. בסריקה אוטומטית הוא טועה המון. במיוחד ככל שהתוכן פופולרי פחות, ושמות הסרטים פופולריים יותר.
- tomer953
- חבר מכור קשה

נכון מאוד
בספריות גדולות זה יותר מחובה לייצא את כל הנתונים לתיקיות
במשך השנים קורה לא פעם שצריך לבנות את מסד הנתונים מחדש
יש גם מדריך בחתימה שלי xbmc faq שיכול לעזור לך בצעדים בסיסיים
בספריות גדולות זה יותר מחובה לייצא את כל הנתונים לתיקיות
במשך השנים קורה לא פעם שצריך לבנות את מסד הנתונים מחדש
יש גם מדריך בחתימה שלי xbmc faq שיכול לעזור לך בצעדים בסיסיים
-
barako2012
-
- חבר פעיל

ובכן, הכל עבד מצוין עד לשלב האחרון.
בנינו קבצי NFO. עדכנתי אותם בטקסט הרלוונטי בין סימני הפקודות. רק שה XBMC לא מכיר בטקסט שכתוב בעברית, ומראה בעיקר נקודות. אפילו לא ממש ג'יבריש. מצד אחד צפוי. מצד שני, דווקא במחשב הזה המערכת מותקנת בעברית. התפריטים בעברית, וקבצים / תיקיות שנמצאים על המחשב בעברית מזוהים במלואם ב XMBC.
אפשר לתקן את זה.
בדקתי בהגדרות. השפה מוגדרת כעברית.
בנינו קבצי NFO. עדכנתי אותם בטקסט הרלוונטי בין סימני הפקודות. רק שה XBMC לא מכיר בטקסט שכתוב בעברית, ומראה בעיקר נקודות. אפילו לא ממש ג'יבריש. מצד אחד צפוי. מצד שני, דווקא במחשב הזה המערכת מותקנת בעברית. התפריטים בעברית, וקבצים / תיקיות שנמצאים על המחשב בעברית מזוהים במלואם ב XMBC.
אפשר לתקן את זה.
בדקתי בהגדרות. השפה מוגדרת כעברית.
- tomer953
- חבר מכור קשה

שאתה שומר את הnfo תעשה שמירה בשם ותראה שהunicode זה או utf-8 או windows hebrew (תנסה)
-
barako2012
-
- חבר פעיל

ובכן, עברית לא הצלחתי לסדר. אני יכול לפתוח את קובץ ה NFO שנוצר בעזרת כתבן (למשל), וכשאני שומר אותו הוא ממשיך להיות קובץ NFO. ברגע שניסיתי לשחק בשמירה כ... גם לא מצאתי הגדרות של utf-8 או windows hebrew כמיצוותך, וגם בכל סוג קובץ אליו ניסיתי להעביר, הוא פשוט שמר אותו כקובץ טקסט.
בלי קשר, שאלה יותר פשוט, על פניו. אחרי שעשיתי ייצוא ויצרתי קבצי NFO בכל תיקיה. מה קורה אם אני רוצה להוסיף קבצים כאלה לסרטים חדשים, או שמעוניין לעדכן קובץ קיים? יש דרך לעשות את התהליך עם סרטים ספציפיים ולא עם כל התיקיה שה XBMC מכיר?
בלי קשר, שאלה יותר פשוט, על פניו. אחרי שעשיתי ייצוא ויצרתי קבצי NFO בכל תיקיה. מה קורה אם אני רוצה להוסיף קבצים כאלה לסרטים חדשים, או שמעוניין לעדכן קובץ קיים? יש דרך לעשות את התהליך עם סרטים ספציפיים ולא עם כל התיקיה שה XBMC מכיר?
קודם כל תמחק את הדטאבייס.
אח"כ תגדיר את סקרפר sratim (במקום TMDB ) על ספריית בסרטים שלך, שימשוך לך את המידע בעברית.
אח"כ תשנה מה שלא מוצא חן בעיניך ואו תוסיף מידע.
הרעיון להוסיף ולשנות תוכן על בסיס מידע בעברית. כבר חסכת לך 90% מהזמן.
סקרפר סרטים להתקנה
http://thewiz.info/XBMC/metadata.sratim ... -1.3.4.zip
אח"כ תגדיר את סקרפר sratim (במקום TMDB ) על ספריית בסרטים שלך, שימשוך לך את המידע בעברית.
אח"כ תשנה מה שלא מוצא חן בעיניך ואו תוסיף מידע.
הרעיון להוסיף ולשנות תוכן על בסיס מידע בעברית. כבר חסכת לך 90% מהזמן.
סקרפר סרטים להתקנה
http://thewiz.info/XBMC/metadata.sratim ... -1.3.4.zip
-
barako2012
-
- חבר פעיל

תודה, בי 2 K, אבל המטרה הסופית אינה נתונים בעברית, אלא נתונים ספציפיים שאני אנסח. אין לי בעיה עם שמות שחקנים, או כל נתון אחר בשפת המקור. מעבר לזה, כיוון שהספריה שלי מכילה לא מעט סרטים שאינם בהכרח שוברי קופות אמריקאים, אני לא בטוח שהאתר העברי יכיר אותם בכלל. מעבר לזה, הרעיון למחוק את הדאטבייס לגמרי די מייאש, מאותה סיבה בדיוק. מדובר בכמות עצומה של כותרים, ולוקח המון המון זמן להתאים כל אחד מהם לנתונים האמיתיים, לוודא שהמערכת זיהתה את כולם ולא טעתה בשיוך.
מה שכן, אולי שווה לעשות ניסיון נקודתי, לבדוק אם כשמייצרים קובץ NFO שהנתונים המקוריים שלו נאספו מאתר בעברית, אפשר לשכתב אותו עם טקסט בעברית. מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית. איך אני מייצא דרך ה XBMC קובץ NFO אחד, ולא את כל התיקייה מחדש.
מה שכן, אולי שווה לעשות ניסיון נקודתי, לבדוק אם כשמייצרים קובץ NFO שהנתונים המקוריים שלו נאספו מאתר בעברית, אפשר לשכתב אותו עם טקסט בעברית. מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית. איך אני מייצא דרך ה XBMC קובץ NFO אחד, ולא את כל התיקייה מחדש.
- tomer953
- חבר מכור קשה

You Cant...
אבל אתה יכול להתחכם ולהעתיק את כל קבצי הNFO (ע"י כניסה בווינדוס לתיקית הסרטים וחיפוש המילה "NFO" בחיפוש)
ואז תגזור אותם ושים בתיקית גיבוי, ואז תייצא שוב הכל, ואז תדביק בחזרה הכל חוץ מהסרט שרצית..
אבל אתה יכול להתחכם ולהעתיק את כל קבצי הNFO (ע"י כניסה בווינדוס לתיקית הסרטים וחיפוש המילה "NFO" בחיפוש)
ואז תגזור אותם ושים בתיקית גיבוי, ואז תייצא שוב הכל, ואז תדביק בחזרה הכל חוץ מהסרט שרצית..
-
barako2012
-
- חבר פעיל

אם אים דרך יותר שגרתית, אז יש לי משהו יותר פשוט. לייצא NFO במחשב אחר, שלא משתמשים בו לסיפריה, ואז להעביר את הקובץ למחשב HTPC כשהוא כבר עם הקובץ הנוסף. ואז למחוק אותו מהסיפריה במחשב השני, כדי לא לההפריע לפעם הבאה. וכך אפשר לטעון מחדש קבצי NFO בלי להפוך כל פעם שלושת אלפים תתי תיקיות. בהנחה, כמובן, שקובץ שנוצר ב XBMC אחד יעבוד בלי בעיה ב XBMC שני. אבל לא סביר שזו אמורה להיות בעיה.
-
barako2012
-
- חבר פעיל

שמח לבשר שהכל עובד. תודה תודה תומר. גם העברית הסתדרה אחרי ששיניתי את הקידוד ל utf-8. נשארה תיהיה אחת (כרגע), יותר כללית: במידה וקיים בתיקיה קובץ NFO עם שם זהה לסרט. במקרה שלי, קובץ שה XBMC יצר בעצמו. האם המערכת משתמשת בו כברירת מחדל, ובמהלך הסרקות טוענת תנותים קודם כל ממנו? כי על פניו, זה נראה כאילו חיפוש הנתונים נעשה באתר, ואת האפשרות לבחור את מקור השאיבה, הוא נותן לי רק כשאני מבקש לרענן, ואז אומר לו לא להתעלם לקובץ ה NFO.
במידה ואכן בסריקה האוטומטית הוא הולך ישר לאתר, יש דרך לשנות את דרכיו כדי להמנע ממסע סיזיפי של תיקון ידני?
עוד שאלה, קראתי שקבצי סדרות עובדים קצת אחת. זה נכון, או שאפשר את אותה פעולת ייצוא לעשות גם לסדרות, ואז לטעון אותן בכל מחשב בבית (או אחרי קריסת המערכת) מקבצי NFO. בסדרות זה פחות קריטי, כי למערכת האוטומטית יש הרבה פחות טעויות ובעיות זיהוי מאשר בסרטים
במידה ואכן בסריקה האוטומטית הוא הולך ישר לאתר, יש דרך לשנות את דרכיו כדי להמנע ממסע סיזיפי של תיקון ידני?
עוד שאלה, קראתי שקבצי סדרות עובדים קצת אחת. זה נכון, או שאפשר את אותה פעולת ייצוא לעשות גם לסדרות, ואז לטעון אותן בכל מחשב בבית (או אחרי קריסת המערכת) מקבצי NFO. בסדרות זה פחות קריטי, כי למערכת האוטומטית יש הרבה פחות טעויות ובעיות זיהוי מאשר בסרטים
- tomer953
- חבר מכור קשה

הברירת מחדל בסריקה חדשה לחלוטין של ספרייה היא קודם כל nfo ואז סקרפר
כלומר אם תמחק את כל תיקיית היוזר דאטה שלך ותתקין מחדש, כאשר תבצע סריקה הספרייה תיבנה על סמך הnfo בצורה מהירה מאוד (שנייה לסרט בערך)
סדרות אותו הדבר, שם לכל סדרה,עונה,ופרק יש nfo
כלומר אם תמחק את כל תיקיית היוזר דאטה שלך ותתקין מחדש, כאשר תבצע סריקה הספרייה תיבנה על סמך הnfo בצורה מהירה מאוד (שנייה לסרט בערך)
סדרות אותו הדבר, שם לכל סדרה,עונה,ופרק יש nfo