שטיפת בריקה - האם מותר להשתמש בסבון?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ofirbl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

הייתי היום בחנות קפה בירושלים והם אמרו לי משהו בנוגע לשטיפת הבריקה שלא שמעתי עליו לפני.
הם אמרו שמאחר והבריקה עשויה מאלומיניום אסור לשטוף אותה עם סבון כי זה פוגם בטעם הקפה שהיא מפיקה לאורך זמן.

האם זה נכון?
תודה מראש

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

מותר - כן.
פוגע בטעם - בהחלט כן. לאחר שימוש או שניים, הבריקה מצופה בשאריות קפה שלא יורד לחלוטין בלי סבון וזה גם תורם לטעם, וגם עוזר לשמור עליה מפני קורוזיה ואבנית.

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #3 

צריך להבחין בין החלק התחתון, הסיר, לבין החלק העליון. אם תשים לב העליון מצופה גם בחלקו הפנימי כך שניתן לנקות אותו עם מים בלבד ללא שימוש בסבון וכך הייתי נוהג אחת לשבוע או שבועיים. את החלק התחתון ניתן לשטוף חופשי עם סבון.

פעם בשבוע או שבועיים הייתי מפרק את המסננת+התעלה+האטם+המשקולת ומנקה ביסודיות עם סבון ונעזר במברשת קטנה של פטמות בקבוק לתינוק או קיסם אוזניים.

הטיפ הכי חשוב שאוכל לתת לך הוא מיד לאחר שתיית הקפה, לשטוף את הבריקה תחת זרם מים קר כדי לאפשר מגע ולפתוח אותה, לשטוף את החלק התחתון ולנגב היטב. כך, תימנע ממרעין בישין ושאר ירוקת על תחתית הסיר.

בהצלחה ובהנאה

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #4 

איזה חנות קפה יש בירושלים? חנות גדולה ורצינית?

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #5 

יש מומחה קפה בעל בית קליה במושב 'אבן ספיר' שמנהל חנות קפה בוטיק ברחוב ינאי 2 (ליד כיכר ספרא ומשרד הפנים). שמו ברק לב-רן והחנות שלו נקראת "עולם הקפה".

מעבר לקפה ירוק וקפה קלוי טרי שהוא מוכר, הוא מחזיק הרבה עזרים בחנות: מקינטות, בריקות, חלקי חילוף, טוטוקרמה, טמפרים, כדים וכדומה. אני מבקר אצלו לעיתים ומאוד אוהב את השירות שלו. הוא מבצע גם משלוחים.

לפני שאתה מגיע אני ממליץ לבדוק שהוא במקום...

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #6 

באמת עברתי שם כמה פעמים והיה סגור. הייתי בטוח שהוא סגר את המקום.. תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”