מה אתם מעדיפים: IPS או *VA (זוויות צפיה לעומת שחורים)?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה

שחורים או זוויות צפיה?

שחורים
15
30%
זוויות צפיה
8
16%
שניהם באותה מידה
12
24%
שניהם באותה מידה
12
24%
לא יודע
3
6%

סך הכול הצבעות: 50

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #1 

אני תוהה מה דעתכם.

במסך ה-*VA שלי השחורים נחשבים ל"טובים" במצב השוק הנוכחי (למסכים שאינם פלזמה או בעלי תאורה מקומית), אם כי הם עדיין ממש לא משהו בחדר חשוך. זוויות הצפיה, לעומת זאת, ממוצעות מינוס. בפועל גם בצפיה ממש מול הן לא מספיק טובות. השחור נראה יותר שחור באמצע המסך, ופחות בצדדים. כשאני זז עם הראש כמה ס"מ, האזור השחור ביותר זז איתי. בקיצור, טכנולוגית LCD טיפוסית.

התחלתי לחשוב שאולי IPS, למרות השחורים הגרועים מ-VA, יתאים לי יותר, כי למיטב הבנתי הוא הרבה פחות סובל מבעיות זוויות צפיה. יכול להיות ששחור גרוע יותר אבל סטטי עדיף על שחור פחות גרוע אבל עם כהות/בהירות שזזה עם הזזות ראש.

מה העדפותכם ודעתכם בנושא?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

באותה מידה לא מידע.
הבעיה עם IPS היא שבנוסף לשחור בהיר מידי הוא גם מאד רגיש להרכבה לא מושלמת. ואני אסביר, במידה והפאנל מקבל קצת עיוותים בהרכבה והוא לא סופר מישורי, שזה דבר הגיוני מאד במיוחד בפאנלים גדולים, אז מקבלים כתמים במסך שהבהירות בהם נראית שונה, כלומר עננות. פאנל IPS משנה מאד את איך שהשחור שלו נראה בהתאם לזווית צפייה, מה שנראה כשחור בניצב למסך נראה כמו לבן אם מסיתים מעט את הזווית. חפש ערך ips glow בגוגל ותראה בתמונות בדיוק על מה אני מדבר.
בקיצור, בחדר מואר ו/או סצינות בהירות ips הוא מלך. לצפייה בחדר חשוך ו/או תכנים כהים ips הוא אכזבה אחת גדולה. בתור בעלים של LG עם פאנל ips, זו פעם ראשונה ואחרונה שאני קונה מסך עם פאנל כזה.
מה שכן, הפתיע אותי בביקורת שעפר עשה עכשיו לפנסוניק AS700 לגלות שהם השתמשו בפאנל super ips מייצור עצמי (לא ידעתי בכלל שהם מייצרים בעצמם פאנלים) ועפר דווקא התרשם ממנו לטובה כמו שזה נראה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #3 

פאנל VA עם זמן תגובה נמוך יחסית או שמשולב עם משפר תנועה מוצלח עדיף בעיניי על IPS.

מבחינת היתרון בזוויות צפיה שמייחסים לIPS אני חושב שהIPS Glow גרוע באותה מידה כמו הGamma Shift בפאנל VA ויש כאלה שיגידו שהוא אפילו יותר מטריד.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אחידות זו כבר שאלה נפרדת, אבל יש לי הרושם שהיא ניתנת לפתירה במידה רבה ע"י ייצור קפדני יותר, בניגוד לשחורים או זוויות שהם מגבלות טכנולוגיות.

במסך שלי יש vertical bars (אני משער שזה זה). אזורים כהים יותר, 1-2 ס"מ כל אחד, נראה בעיקר על צבעים בבהירות ביניים/אפרוריים.

jacko, לגבי צפיה בדברים בהירים, או בחדר מואר, ה-VA* הזה טוב יותר מאשר בשחורים, אז זה נשמע דומה באופן כללי ל-IPS שלך. עדיין יש תלות בזווית, אבל בצפיה ממש מול אין בעיה אמיתית, בניגוד לשחורים.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 26/08/2014 15:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

jtk, אתה צודק. ניתן להערכתי להתגבר על המון בעיות, כמו זליגות אור, אחידות, עננות וכו' ע"י תכנון והרכבה קפדניים יותר. לגבי הקווים האנכיים - אותו כנ"ל. נובעים ממריחת הציפוי לפאנל באופן לא אחיד.

בפאנל IPS השחורים מדהימים ועמוקים. הבעיה מתחילה כאשר מדליקים את הטלויזיה.. :roll:
*סתם, הייתי חייב..

עזבו אתכם, LCD IS DEAD בייבי. אני כבר בהמתנה לישועה שתגיע מה- OLED. (ואם הייתי גר בארה"ב, הייתי קונה OLED כבר אתמול)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #6 

jtk כתב:א
התחלתי לחשוב שאולי IPS, למרות השחורים הגרועים מ-VA, יתאים לי יותר, כי למיטב הבנתי הוא הרבה פחות סובל מבעיות זוויות צפיה. י
...
·
סובל, ועוד איך סובל מזווית צפיה. בייחוד בגדלי מסך 60 ומעלה.
היה לי IPS 70 וצפייה מזווית של מעל 20 מעלות היתה קטסטרופה.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

טל, השאלה אם גרוע באופן כללי כמו ה-VA שיש לי. אני יושב ממורכז במרחק פחות מ-2 מטר ממסך 42", ובגלל הזוויות המסך לא יכול להראות שחורים אחידים לכל רוחבו, ובמידה מסוימת גם לגובה.

אם כי נראה שיש VA טובים יותר מבחינת זווית ממה שיש לי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #8 

מנסיון אישי, VA עדיף בשחורים וגם בזווית צפיה במסכים גדולים. אין לי נסיון עם מסכים "קטנים" מ 50.
רוצה זווית צפייה מושלמת? רק פלאזמה ! (או OLED 8) )

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

ויתרתי על זוויות צפיה מושלמות מזמן. בינתיים הייתי מסתפק באפשרות לראות שחור אחיד בכל המסך לפחות מזווית אחת. :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”