אהלן,
בא היום מתקין להתקין את הטלוויזיה החדשה - Philips 47PFL6008k
לא הייתי בבית כשהוא היה, אלא רק חברה שלי
כשהגעתי בערב כשהדלקתי אותה הופיעה על המסך בקשה לעדכון גרסא, התקשרתי לטכנאי שאמר להתקין
בנתיים כבר עודכנו שתי גרסאות ועכשיו יש בקשה שלישית ואני תוהה כמה גרסאות צריך לעדכן והאם הוא לא היה אמור פשוט להתקין את הכי עדכנית בעצמו.
הראשונה הייתה QF2EU-0.171.49.0
השניה הייתה QF2EU-0.171.56.0
ועכשיו השלישית רצה - QF2EU-0.173.51.0
אני בטח סתם לחוץ בגלל כל מה שקראתי על ה(חוסר) שירות של אלקטרה\רטפון, אבל מישהו יודע כמה כאלה אמורים להיות?
מישהו יכול להגיד לי איזו גרסא מותקנת אצלו בטלוויזיה דומה\זהה?
ושאלה לא קשורה- בטלוויזיה זו יש תלת מימד פסיבי
אני רוצה להוריד סרטי תלת מימדעכשיו, ואני מניח שיש סוגים שונים של תלת מימד, האם לפסיבי יש איזהשהו קיצור שאני צריך לחפש בשם של קובץ כדי שאדע שהוא מתאים? הורדתי סרט אחד וראיתי שזה בכלל תמונה ליד תמונה, אני מניח שזה לא זה.
אשמח לתשובות, תודה מראש לעוזרים!
טלוויזיה חדשה! + שאלות
-
ItamarEshel
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
קצת תשובות
תראה, אני מסייג ואומר שאני לא יודע מה טיב או איכות העדכונים. תמיד יש את הסיכוי שמשהו יידפק, בכל עדכון, בין אם זו טלוויזיה או טלפון או משהו אחר. תמיד יש סיכוי שייכנסו באגים חדשים. רק מה, בד"כ כדאי לבצע את העדכונים.
אתה יכול לנסות לחפש עליהם פרטנית קצת מידע אבל אם לענות על השאלה שלך - כנראה שמנגנון העדכון שלהם אינקרמנטלי - במקום לעדכן את כל המערכת בבום אחד הוא בונה על הקודם. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות כמובן.
לא הייתי מפחד במיוחד אלא אם כן הייתי מוצא שיש בעיות ספציפיות עם אחד העדכונים.
לגבי תלת מימד - SBS זו שיטה שבה שמים שני פריימים של הסרט אחד ליד השני. הטלוויזיות יודעות לאכול את זה יפה, רק לא תמיד הן מזהות את זה לבד וצריך לבחור בתפריט שלהן לעבור למוד 3D. חוץ מזה, אמור לעבוד יופי. אין קשר לאקטיבי לעומת פאסיבי.
אקטיבי - הטלוויזיה מסונכרנת עם המשקפיים. בכל פעם שהיא מציגה פריים מסוים לעין אחת המשקף סוגר את הדרך לעין השניה כך שעין ימין תמיד רואה את הפריים שמיועד לה ועין שמאל תמיד רואה את הפריים שמיועד לה. תעשה את זה מספיק מהר ותקבל תמונה חלקה לחלוטין בתלת.
פאסיבי - שתי התמונות מוצגות על המסך בו זמנית אבל בצורה שונה. ספציפית, בקיטוב אור שונה. כל צד של המשקף יודע להעביר רק אור מקוטב בצורה אחת ואז יוצא שעין אחת תמיד רואה פריים מסוים והעין השניה את הפריים השני.
אתה יכול לנסות לחפש עליהם פרטנית קצת מידע אבל אם לענות על השאלה שלך - כנראה שמנגנון העדכון שלהם אינקרמנטלי - במקום לעדכן את כל המערכת בבום אחד הוא בונה על הקודם. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות כמובן.
לא הייתי מפחד במיוחד אלא אם כן הייתי מוצא שיש בעיות ספציפיות עם אחד העדכונים.
לגבי תלת מימד - SBS זו שיטה שבה שמים שני פריימים של הסרט אחד ליד השני. הטלוויזיות יודעות לאכול את זה יפה, רק לא תמיד הן מזהות את זה לבד וצריך לבחור בתפריט שלהן לעבור למוד 3D. חוץ מזה, אמור לעבוד יופי. אין קשר לאקטיבי לעומת פאסיבי.
אקטיבי - הטלוויזיה מסונכרנת עם המשקפיים. בכל פעם שהיא מציגה פריים מסוים לעין אחת המשקף סוגר את הדרך לעין השניה כך שעין ימין תמיד רואה את הפריים שמיועד לה ועין שמאל תמיד רואה את הפריים שמיועד לה. תעשה את זה מספיק מהר ותקבל תמונה חלקה לחלוטין בתלת.
פאסיבי - שתי התמונות מוצגות על המסך בו זמנית אבל בצורה שונה. ספציפית, בקיטוב אור שונה. כל צד של המשקף יודע להעביר רק אור מקוטב בצורה אחת ואז יוצא שעין אחת תמיד רואה פריים מסוים והעין השניה את הפריים השני.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
Re: קצת תשובות
@voguemaster
כל מה שרשמת נכון, אך עם הסתייגות קטנה,
בתלת מימד פאסיבי עדיף תוכן ב OVER UNDER מאשר SIDE BY SIDE.
ב- HOU שומרים על חצי מהרזולוצייה בעוד ב- HSBS שומרים על רבע (בלבד!) מהרזולוצייה המקורית. (המקור = FULL 3D).
עריכה-
הבהרה, בתלת מימד פאסיבי, במסך FULL HD, אפשר לקבל במקרה הכי טוב חצי מהרזולוצייה (לכל עין) והיא 1920x540. זה נכון גם לגבי FULL 3D וגם לגבי HOU. בתיאוריה הם אמורים להראות אותו דבר עם תלת פאסיבי. במקרה של HSBS מקבלים בפועל כבר רזולוצייה של 960x540 לכל עין, בגלל שהתוכן שונמך ל- 960x1080 ואז בגלל סידור השורות במסך התלת הפאסיבי מקבלים עוד שנמוך כאשר המסך "מוותר" על 540 עמודות מתוך ה- 1080 ומציג בפועל רק 960x540.
כל מה שרשמת נכון, אך עם הסתייגות קטנה,
בתלת מימד פאסיבי עדיף תוכן ב OVER UNDER מאשר SIDE BY SIDE.
ב- HOU שומרים על חצי מהרזולוצייה בעוד ב- HSBS שומרים על רבע (בלבד!) מהרזולוצייה המקורית. (המקור = FULL 3D).
עריכה-
הבהרה, בתלת מימד פאסיבי, במסך FULL HD, אפשר לקבל במקרה הכי טוב חצי מהרזולוצייה (לכל עין) והיא 1920x540. זה נכון גם לגבי FULL 3D וגם לגבי HOU. בתיאוריה הם אמורים להראות אותו דבר עם תלת פאסיבי. במקרה של HSBS מקבלים בפועל כבר רזולוצייה של 960x540 לכל עין, בגלל שהתוכן שונמך ל- 960x1080 ואז בגלל סידור השורות במסך התלת הפאסיבי מקבלים עוד שנמוך כאשר המסך "מוותר" על 540 עמודות מתוך ה- 1080 ומציג בפועל רק 960x540.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".