מחשב נייד עם מסך מגע ,מומלץ או מיותר לחלוטין ?
-
ofer1973
- חבר ותיק

- תגובות: 1339
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 507 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
עד היום היו לי רק מחשבים נייחים ,עכשיו מעוניין במחשב נייד (יש גם נייח) ,וצריך את עזרתכם.
ראיתי שיש מחשבים ניידים עם מסך מגע ,האם לדעתכם זה נוח לשימוש או שזה סתם מיותר ?
על איזה מחשב אתם יכולים להמליץ לי עם הנתונים האלו ?
1) מעדיף מסך 14 אינץ איכותי .
2) מעבד i7 .
3) עדיפות לכרטיס מסך כמה שיותר חזק.
4) והכי חשוב אמינות גבוהה ושירות תיקונים אמין.
האם אפשר למצוא משהו כזה בסכום של עד 4000 ש"ח ?
ראיתי שיש מחשבים ניידים עם מסך מגע ,האם לדעתכם זה נוח לשימוש או שזה סתם מיותר ?
על איזה מחשב אתם יכולים להמליץ לי עם הנתונים האלו ?
1) מעדיף מסך 14 אינץ איכותי .
2) מעבד i7 .
3) עדיפות לכרטיס מסך כמה שיותר חזק.
4) והכי חשוב אמינות גבוהה ושירות תיקונים אמין.
האם אפשר למצוא משהו כזה בסכום של עד 4000 ש"ח ?
עופר.י
-
ofer1973
- חבר ותיק

רוב השימוש הוא לאינטרנט ,קצת סרטים ,עריכת תמונות (אם אפשרי אז גם עריכת וידאו HD).
אבל אשמח גם להשתמש בו למשחקים מדיי פעם ,אם זה אפשרי במחשב בסכום כזה.
אם מוותרים על מסך מגע ,יש לך המלצה על מחשב מסויים ?
אבל אשמח גם להשתמש בו למשחקים מדיי פעם ,אם זה אפשרי במחשב בסכום כזה.
אם מוותרים על מסך מגע ,יש לך המלצה על מחשב מסויים ?
עופר.י
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
כמה דברים שאתה צריך לחשוב עליהם, ויעזרו לך לצמצם את הרשימה
כמה זכרון אתה רוצה/צריך
רזולוציית מסך
משקל
איזה חיבורים יש - מספר חיבורי USB, איזה חיבור למסך
דיסק קשיח או SSD ובאיזה גודל
כונן אופטי כן או לא (אני ממליץ בפרוש לא)
ארגונומיה - נסה את המקלדת, האם היא נוחה? מה בדבר הטאצ׳פאד שמחליף את העכבר? האם הוא נוח? האם הוא תומך במולטיטאצ׳? האם יש אצבעון כמו במחשבי לנובו?
כמה זכרון אתה רוצה/צריך
רזולוציית מסך
משקל
איזה חיבורים יש - מספר חיבורי USB, איזה חיבור למסך
דיסק קשיח או SSD ובאיזה גודל
כונן אופטי כן או לא (אני ממליץ בפרוש לא)
ארגונומיה - נסה את המקלדת, האם היא נוחה? מה בדבר הטאצ׳פאד שמחליף את העכבר? האם הוא נוח? האם הוא תומך במולטיטאצ׳? האם יש אצבעון כמו במחשבי לנובו?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מציע לך לשקול היטב מה אתה מחפש.
כי מצד אחד אמרת מחשב סופר חזק.
אבל בתכל'ס הדבר הכי כבד זה עריכת HD ומשחקים.
אם זה משהו שלא נראה לך שתעשה הרבה/תעשה לעתים רחוקות - הייתי משקיע בניידות וזמן סוללה, שזה מה שצריך לחיות איתו ביום יום.
אם זה משהו שלא נראה לך שתעשה הרבה/תעשה לעתים רחוקות - הייתי משקיע בניידות וזמן סוללה, שזה מה שצריך לחיות איתו ביום יום.
מומלץ ביותר !
אני קניתי את היוגה 2 פרו הכי value for money
http://ksp.co.il/?select=.268..271..159 ... maxprice=0
אני קניתי את הדגם שעולה 5290 שקל בצבע אפור,שווה כל אגורה.הפיצ'רים הכי מדליקים מעבר למסך מגע זה מקלדת שעושה 180 מעלות ואז זה הופך לטאבלט ורזולוציית מסך של 3200X1800
סמסונג,אסוס ודל עם אותו מפרט (ללא אופצייה לטאבלט) ורזולוצייה מסך נמוכה יותר עולים 7500 - 8500 ,תעשה את החשבון לבד
ואגב מסך מגע לנייד ממש ממש לא מיותר.שמתחילים עם זה אי אפשר לחזור אחורה.תוך שנתיים זה סטנדרט בכל נייד,ללא שאלה בכלל.
אני קניתי את היוגה 2 פרו הכי value for money
http://ksp.co.il/?select=.268..271..159 ... maxprice=0
אני קניתי את הדגם שעולה 5290 שקל בצבע אפור,שווה כל אגורה.הפיצ'רים הכי מדליקים מעבר למסך מגע זה מקלדת שעושה 180 מעלות ואז זה הופך לטאבלט ורזולוציית מסך של 3200X1800
סמסונג,אסוס ודל עם אותו מפרט (ללא אופצייה לטאבלט) ורזולוצייה מסך נמוכה יותר עולים 7500 - 8500 ,תעשה את החשבון לבד
ואגב מסך מגע לנייד ממש ממש לא מיותר.שמתחילים עם זה אי אפשר לחזור אחורה.תוך שנתיים זה סטנדרט בכל נייד,ללא שאלה בכלל.
-
ofer1973
- חבר ותיק

·איך לדעתך המחשב הזה?Itay_Pollak כתב:מציע לך לשקול היטב מה אתה מחפש.
אם זה משהו שלא נראה לך שתעשה הרבה/תעשה לעתים רחוקות - הייתי משקיע בניידות וזמן סוללה, שזה מה שצריך לחיות איתו ביום יום....
או שלדעתך עדיף לבחור משהו אחר ?
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13638http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13638
עופר.י
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
המחיר שכתבת לא ריאלי לשימושים שאתה מבקש.
לגבי מסך מגע - זה מאוד תלוי בשימוש. יש כאלה שמאוד נהנים מזה, ומצד שני יש את אלה שלא מבינים מה יש לעשות עם זה. לדעתי במחשב רגיל זה מיותר.
לי יש ThinkPad Yoga (לא ה Yoga הרגיל) וזה מצויין ושימושי.
אם אתה רוצה מחשב חזק ואיכותי תחשוב על Thinkpad Carbon X1 או ThinkPad Yoga אם אתה מחפש משהו שגם יודע להיות טאבלט.
ל Asus יש סדרה של מחשבים חזקים שמתאימים גם למשחקים, ואם בא לך להתפרע חפש את Alienware, אבל זה כבר רחוק מאוד מהתקציב.
לגבי מסך מגע - זה מאוד תלוי בשימוש. יש כאלה שמאוד נהנים מזה, ומצד שני יש את אלה שלא מבינים מה יש לעשות עם זה. לדעתי במחשב רגיל זה מיותר.
לי יש ThinkPad Yoga (לא ה Yoga הרגיל) וזה מצויין ושימושי.
אם אתה רוצה מחשב חזק ואיכותי תחשוב על Thinkpad Carbon X1 או ThinkPad Yoga אם אתה מחפש משהו שגם יודע להיות טאבלט.
ל Asus יש סדרה של מחשבים חזקים שמתאימים גם למשחקים, ואם בא לך להתפרע חפש את Alienware, אבל זה כבר רחוק מאוד מהתקציב.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

הסדרה עצמה מצויינת (Vostro), אבל לא הכי טובה שלהם. בכל מקרה לא מדובר במחשב חזק מאוד.ofer1973 כתב:·איך לדעתך המחשב הזה?......
או שלדעתך עדיף לבחור משהו אחר ?
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13638http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13638...
המעבד הוא מהגרסה שנועדה לתת זמן פעולה ממושך על חשבון ביצועים (צריכת חשמל נמוכה, מסומן ב U), כרטיס המסך לא להיט בכלל ולרוב משתווv בביצועים לשבב הגרפי המובנה במעבד, האחסון הוא לא SSD ולכן לא מדובר בביצועיסט.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

חפש משהו שמכיל את המפרט הבא (פחות או יותר):
מעבד i7, ולא מגרסאות U למיניהם.
זכרון RAM של 8G לפחות.
כונן SSD. לא היברידי וכו', אלא אחד אמיתי. אפשר גם בשילוב עם עוד כונן רגיל בנפח גדול (מקובל במחשבים גדולים פיזית)
מסך ברזולוציה של 1920x1080, עדיף פאנל IPS
כרטיס מסך: תראה מה אתה מוצא ותסתכל כאן בטבלה לראות מה הוא שווה.
תעיף מבט על סדרת XPS של דל ועל מחשבים של ASUS בקטגוריית המחיר של מעל 4000 ש"ח.
בהצלחה!
מעבד i7, ולא מגרסאות U למיניהם.
זכרון RAM של 8G לפחות.
כונן SSD. לא היברידי וכו', אלא אחד אמיתי. אפשר גם בשילוב עם עוד כונן רגיל בנפח גדול (מקובל במחשבים גדולים פיזית)
מסך ברזולוציה של 1920x1080, עדיף פאנל IPS
כרטיס מסך: תראה מה אתה מוצא ותסתכל כאן בטבלה לראות מה הוא שווה.
תעיף מבט על סדרת XPS של דל ועל מחשבים של ASUS בקטגוריית המחיר של מעל 4000 ש"ח.
בהצלחה!
·אתה כמו הרבה אחרים טועים בנקודת ההנחה שלכם שמסך מגע מגיע במקום מקלדת (רוב המשתמשים בניידים בכלל לא משתמשים בעכבר...) או במקום עכבר,המסך מגע והשימוש בו הוא בנוסף למקלדת/לעכבר .Nemesis כתב:לדעתי מסך מגע במחשב נייד מיותר. הרבה יותר מעייף ואיטי מאשר שימוש בעכבר....
מה עוד שבמקרה של היוגה 2 פרו ,המקלדת עושה סיבוב של 180 מעלות ואז הוא הופך לטאבלט לכל דבר ועניין,בנוסף להיותו מחשב נייד.
כאמור,לדעתי,תוך שנתיים גג - מסך מגע יהיה סטנדרט גם בניידים וגם במסכי מחשב נייח.
לא יודע. מסך מגע הוא מצויין כשצריך קומפקטיות.
בשימוש בטאבלט מסך מגע הוא מצויין, כי אתה לא רוצה לשבת כאשר הטאבלט בחיקך עם מקלדת ועכבר.
אבל כאשר אני יושב מול השולחן ועובד, אני לא רואה את עצמי מושיט יד לגעת במסך כאשר יש לי מקלדת ועכבר.
בשימוש בטאבלט מסך מגע הוא מצויין, כי אתה לא רוצה לשבת כאשר הטאבלט בחיקך עם מקלדת ועכבר.
אבל כאשר אני יושב מול השולחן ועובד, אני לא רואה את עצמי מושיט יד לגעת במסך כאשר יש לי מקלדת ועכבר.
לגיטימי לחלוטין,זה לא אמור אבל לשנות את דעתי שבעתיד הקרוב זה יהיה סטנדרט - מי שלא ירצה להשתמש,פשוט לא ישתמש באופצייה הזו.למרות שאני חושב שזה יהיה נגיש לכולם בילד אין - הרוב ישתמשו בזה,כי כפי שאמרתי שמתחילים אי אפשר לחזור אחורה...ככה זה לפחות היה אצלי ובסביבה הקרובה אלי.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ירקרק - מתקשה לראות את זה הופך כסטנדרט - זה כ"כ מייקר את המוצר - שזה לא שווה לרוב.