HT man - פרק מספר 5 ב-4K, והפעם - מה זה room correction ואיך מכיילים רסיבר?

·oferlaor כתב:istarmini,
מעניין - יש כאן פתח לדיון
1. למה?
3. זו המלצה שאני לא מכיר. לדעתי המיקרופון חייב להיות במיקום הישיבה, כך שהוא בעצם לעיתים חייב להיות קרוב לקיר אם זה המיקום של המאזין.
4. עשיתי לא מעט ניסויים עם זה. זו המלצה אינטואיטיבית מאוד. מצד שני, כאשר צמצמתי את מספר נקודות המדידה ל-2 (ה-sweet spot והנקודה לידה), הכיול יצא טוב בהרבה. הסיבה לכך היא שכאשר יש למערכת הכיול הרבה פרמטרים היא חייבת להתפשר. כך שבמקום שב-sweet spot שאתה יושב בו יהיה סאונד אידאלי, המערכת יוצרת סאונד פושר אבל אחיד יותר בכל איזור השמיעה. אני אישית מעדיף לשמוע טוב במיקום שלי ושאלה שיושבים לידי ישמעו פחות טוב...
5. נקודה חשובה - לא חשבתי בכלל שמישהו עלול לטעות בזה אבל זה בהחלט חשוב לציין....

·oferlaor כתב:istarmini
חשוב לי לציין שהנסיון שלי הפוך לחלוטין מההמלצות הללו (על גבי YPAO):
1. פחות מדידות נתן לי סאונד חד בהרבה מאשר מדידות מרובות
2. מדדתי במיקום המדוייק שבו אני יושב.
3. אני דווקא מאלה שאוהבים להוציא מהקדמיים טיפה באסים ולא לתת לסאב לסחוב את "כל המשקל הכבד"
@shay1
זה כמעט בלתי אפשרי בגלל ההבדלים בין המערכות השונות והטרמינולוגיה. ולכן היה לנו חשוב לנסות ולהגדיר את זה פשוט ככל הניתן וכללי ככל הניתן. הכלי שהיה לנו הוא הרסיבר הספציפי ולכן מסבירים עליו. ההסברים פשוטים וגם נבחר רסיבר יחסית פשוט בכדי למנוע מורכבות מיותרת....
אז דווקא בגלל ההבדלים בין המערכות השונות בהגדרות הראשוניות הכל אותו דבר ושם זה צריך להעצר . זה כמו שתבוא ותתן הסבר איך לכוון מנוע של רכב כיונים מקצועיים כאשר כל רכב יש לו הגדרות אחרות במרבית ההגדרות הצדק איתך אבל בחלקן (לפחות לאנשים שלא בקיאים ) זה עלול לבלבל כי חלק מההגדרות הם פשוט לא ימצאו אותםoferlaor כתב:istarmini
חשוב לי לציין שהנסיון שלי הפוך לחלוטין מההמלצות הללו (על גבי YPAO):
1. פחות מדידות נתן לי סאונד חד בהרבה מאשר מדידות מרובות
2. מדדתי במיקום המדוייק שבו אני יושב.
3. אני דווקא מאלה שאוהבים להוציא מהקדמיים טיפה באסים ולא לתת לסאב לסחוב את "כל המשקל הכבד"
@shay1
זה כמעט בלתי אפשרי בגלל ההבדלים בין המערכות השונות והטרמינולוגיה. ולכן היה לנו חשוב לנסות ולהגדיר את זה פשוט ככל הניתן וכללי ככל הניתן. הכלי שהיה לנו הוא הרסיבר הספציפי ולכן מסבירים עליו. ההסברים פשוטים וגם נבחר רסיבר יחסית פשוט בכדי למנוע מורכבות מיותרת....

עופר, אני מצטער, אבל מה שאתה אומר הולך 100% נגד כל הרעיון של הוספת סאב למערכת...oferlaor כתב:3. אני דווקא מאלה שאוהבים להוציא מהקדמיים טיפה באסים ולא לתת לסאב לסחוב את "כל המשקל הכבד"...
עם כל הנקודות שיואב העלה לעיל אני מסכים במידה רבה מאוד, אבל דווקא על זאת אני חולק, פשוט מכיוון שאודיסי בעצמם ממליצים על סידור שונה של נקודות לכיול - רצ"ב פירוט של ה-6 הכי חשובות לפי סדר המיקומים בחלל:istarmini כתב:6.במידה ומכיילים 8 נקודות מומלץ שלאחר מיקום המיקרופון ,בכל נקודת ישיבה (נניח 4 נקודות) ה 4 נקודות הבאות תהיינה במקביל לנקודות הראשונות ובמרחק של מטר מהן....

·ללא ספק שלכיול סאב יש חשיבות גדולה בין שלל הרמקולים . ובאותו עניין הינה מאמר על ריבוי סאבים למערכת קולנועepony כתב:מאמר מצויין של אודיסי על חשיבות הסאבוופר והגדרות רמקולים עם ובלי קשר לכיול: http://audyssey.com/blog/small-vs-large...

עבור רסיברים עם מערכת אודיסי 2EQ הכוללת 3 נקודות מדידה בלבד, הנקודות 1-2-3 בתרשים לעיל הן הנקודות שיש לכייל לפיהן: עמדת ההאזנה הראשית, 60 ס"מ ימינה ו-60 ס"מ שמאלה.tomer_h כתב:אור, בהמשך לשרטוט וההסבר שהבאת לגבי מספר רב של נקודות כיול, האם זה נכון גם לגבי רסיברים בעלי מדידה של 3 נקודות בלבד? נקודה ראשית ושתי נקודות מהצדדים, 60 ס"מ מרחק כל אחת?
ולא נקודות צפיה בחדר? (למשל ספה ימנית וספה שמאלית..)...

הפוך גוטה... כבר ב-2009 אודיסי התריעו שיש להיפטר לחלוטין מההגדרות השרירותיות של SMALL ו-LARGE, ומאז שום דבר לא השתנה, ואנשים ממשיכים להתבלבל. אודיסי בעצמם מפנים במספר מקומות אחרים באתר שלהם לפוסט הזה ממש, היות וזו הדרך הנכונה לשיטתם לנהל באסים בקולנוע ביתי (ועפ"י הסקירה ההיסטורית שהם מספקים, וחקירה מעמיקה שעשיתי בעצמי, זו הדרך הנכונה בכלל...)!LiorShap כתב:המאמר של אודיסי על Small Vs Large משנת 2009.
השאלה אם אין פה חוק התיישנות ?...
זו באמת נקודה חשובה לדעתי. כל הסיפור של נקודות מדידה הוא על מנת לאפשר למערכת לעשות EQ שיותר יתאים למגוון של נקודות האזנה ולא ל Sweet spot. אם יש רק Sweet spot של נניח שני אנשים או לחילופין לבעל המערכת פחות אכפת מהסאונד ששומעים אחרים, אז אין סיבה לפזר את כל נקודות המדידה במרחק גדול מדי, אפשר לרכז אותן לאיזור קטן ככה שהמערכת תקבל ממוצע יותר טוב ל sweet spot, וזה גם ככה כל מה שהמערכת מסוגלת לעשות - ממוצע של EQ (הראתי את זה מאמר שלי על הרסיבר של Anthem).הסיבה לכך היא שכאשר יש למערכת הכיול הרבה פרמטרים היא חייבת להתפשר. כך שבמקום שב-sweet spot שאתה יושב בו יהיה סאונד אידאלי, המערכת יוצרת סאונד פושר אבל אחיד יותר בכל איזור השמיעה. אני אישית מעדיף לשמוע טוב במיקום שלי ושאלה שיושבים לידי ישמעו פחות טוב......