המלצה לפטיפון ולמערכת שלמה ב- 5k

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום חבר'ה,

אני מחפש מערכת סטריאו שלמה הכוללת פטיון (חדש), רסיבר/מגבר ורמקולים.

רסיבר ורמקולים אני אחפש ביד 2, השאלה העיקרית שלי היא לגבי הפטיפון.
אני מחפש פטיפון עם מראה חדש. כמה כסף כדאי להשקיע מתוך כל המערכת בפטיפון?

אשמח גם להמלצות לאחד.

תודה !
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 160
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

יניב מה שלומך? ברכישת פטיפון צריך לקחת בחשבון מספר דברים. הראשון גם לפטיפון יש סוגים (מונע ברצועה, DD) כמו כן יש לשים לב לסוג הראש והמחט שלה יש חלק בלתי מתפשר בקבלת איכות הסאונד. מחיר מחט יכול לנוע מי כמה מאות שקלים ועד אלפי שקלים.
האם יש כיוון לסוג הפטיפון והמחט? לאיזה סגנון מוסיקה אתה מתכוון להאזין?
בהצלחה!! ;)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

אין פטיפונים חדשים DD (אולי רק כאלה הפונים לדי.ג'ייז).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הבחור טען ל״מראה חדש״ ולכן הצגתי את המגוון. Technics 1210 mk2 הוא בעל מראה חדש מסוג dd למשל. אבל אני משוחד ממליץ עליו בחום! זו רק דוגמא אחת. יש כאן רבים שיוכלו להמליץ לך על פטיפונים שונים ומשונים. בהצלחה ;)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

"מראה חדש"? למה לא, הוא הוצג רק ב-1980 ומזמן לא ניתן להשגה כחדש (זה מה שהבחור רוצה - חדש). וגם אם היה, מחירו היה בערך כמו כל התקציב שלו למערכת שלמה.

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תרשה לי לתקן אותך שוב. הוא הוצג לפני 1980 אבל גם לידיעתך הדגם שלו ה-1200/1210 יוצר עד לשנת 2010 בוריציות שונות. רק ב 1.11.2010 הודיעה פנסוניק על הפסקת הייצור. משום שהבחור טוען למראה חדש ולא טען לרכישת פטיפון חדש (ואולי אני טועה - זה הבחור יצטרך לומר), ודעתי האישית שהפטיפון הזה הינו בעל ״מראה חדש״ שלא כמו פטיפונים רבים ולהם מראה עתיק. הכל עניין של טעם וסגנון. מה הבחור מחפש? אולי נתן לו להמשיך את הדיון שפתח עם הכיוונים שנתנו לו?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #7 

BronzeR, כל מי שלא מסכים איתך, יש לדגול איתו בשיטת "השליכוהו אל הבור"? איש לא מנע מפותח השרשור להגיב.
להשמיץ כאן משתמש ותיק, שהוא מומחה בתחום המכשירים היפניים, לא בא בחשבון.
כולנו יודעים על הפסקת הייצור של מצושטיה בשנת 2010 בתחום זה (וחיסול המותג "Technics", מלבד דגמי אזניות בודדים, כחטיבת האודיו המקצועית). זהו אינו חידוש.

כותב השרשור המקורי ציין (בשורה השנייה להודעתו) שהוא מעוניין ברכישת פטיפון חדש, ובשורה הרביעית שהוא מעוניין שמראהו יהיה חדש.

מתוך כך אני מסיק שהוא מעוניין במכשיר בעל מראה מינימליסטי המונע ברצועה, כדוגמת Project ודומיהם.
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 25/08/2014 10:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

tomyeshuah כתב: כולנו יודעים על הפסקת הייצור של מצושטיה בשנת 2010 בתחום זה. זהו אינו חידוש.

כותב השרשור המקורי ציין (בשורה השנייה להודעתו) שהוא מעוניין ברכישת פטיפון חדש, ובשורה הרביעית שהוא מעוניין שמראהו יהיה חדש.

מתוך כך אני מסיק שהוא מעוניין במכשיר בעל מראה מינימליסטי המונע ברצועה, כדוגמת Project ודומיהם.
...
·
בדיוק כך.

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה על ההודעות ועל המידע שאתם מספקים, זה מאוד עוזר.

לגבי סגנון המוזיקה, בעיקר שירים ישנים, Dire Stratis, Pink Floyd וכו'...

אכן, אני מחפש פטיפון חדש ולא יד שניה ובעל מראה חדש ולא וינטאג'.
אני לא מבין ממש בפטיפונים וגם לא רוצה לקחת סיכון שתהיה בעיה בפטיפון.
ראיתי את הפטיפון הבא:
http://www.stereoscope.co.il/%D7%A4%D7% ... ial-2.html
מה אתם אומרים עליו?

בנוסף רציתי לשאול, האם אני צריך מגבר מיוחד או שמגבר עם כניסה ה- PHONO מאחור זה מספיק?
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לגבי מגבר, אם יש PHONO אז זה מספיק (זו למעשה הכניסה שכוללת את ההגברה היעודית הנדרשת). לגבי הפטיפון ששאלת עליו, אז הפרוג'קטים לא זוכים כאן להרבה הערכה - ובצדק. בעיקר הדגמים הזולים / פחות יקרים שלהם. התמורה שהם מציעים נחותה למדי. אבל אם העיצוב עושה לך את זה...

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תום על איזה השמצה אתה מדבר? נראה לי יותר כמו נסיון סגירת חשבונות מהדיון הקודם שדרשתי בסגירתו. אם יש לך בעיה אישית איתי אתה יותר ממוזמן לפנות בפרטי אבל אל תיצור אש בדיונים.. ככל הנראה לא הבחנתי ברצון בפטיפון חדש וחשבתי שמדובר באחד שנראה כחדש.. אז מה?!? אם כבר, זה מרגיש לי שאתה מנסה להתנגח בי על לא כלום. ולהמשך הדיון אכן צודקים הפרוגקט יותר הכיוון.אבל גם פחות מומלץ בדגמים הפשוטים.. ובשמחה שמח לעזור יניב :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #12 

להשמיץ כאן משתמש ותיק, שהוא מומחה בתחום המכשירים היפניים, לא בא בחשבון.
...
לא! לא מקובל בכלל אבל כבר ראינו את הדפוס הזה בעבר המאוד לא רחוק. ניחא 'השמצה' עם איזו בשורה מתקנת לעולם אבל סתם לסתור ללא בסיס את דבריו (הנכונים) של דרגון, שזו באמת המומחיות הייחודית שלו, תוך שיבוש עובדות ידועות לכל והמלצה על פטפון שלא נכנס לתקציב וממילא אינו עונה לדרישות - זה כבר צורם ומרגיז.

זהו התיקון המתחייב ל'תיקון' התמוה:

1. אף אחד לא סגור במדוייק מתי הופיע ה-SL-1210 Mk-II הראשון. הדעות נוטות למועדים בין 1979 ל-1980. לא ברור היכן שווק הדגם הראשון ב-1979. ייתכן שביפן בלבד ויותר סביר שלא שווק כלל באופן סדיר. לארה"ב הדגם הגיע ב-1980, בדיוק כפי שאילן אמר לפני ש'תוקן'.

2. ההודעה הרשמית של Panasonic על הפסקת ייצור היחידות האנלוגיות לבית Technics הגיעה ב-20 לאוקטובר 2010, כפי שדיווח ה-Tokyo Reporter שעסק רבות גם בשמועות שבשבועות שקדמו להודעה הרשמית.

בנוסף - פטפון אינו מתוכנן עבור סוג מסויים של מוזיקה ולא ברורה לי השאלה בנושא. מה זה משרת? מדוע רלוונטי?

לעניין הפטפון הנכסף: תקציב של 5000 ש"ח למערכת שכוללת רסיבר, ו... רמקולים ו... פטפון, עם דרישה ייחודית לפטפון חדש בעל מראה חדיש - הוא 'לחוץ', בלשון המעטה. כפי שאילן ציין קודם אין מבחר של פטפונים מודרניים ששווים רכישה במה שייוותר מהתקציב לאחר רכישת הרכיבים האחרים, למעט יחידות משומשות מיד שנייה (וגם זה בקושי).

המלצות על פטפונים ניתנו בפורום הזה עשרות, אם לא מאות פעמים בעבר כמו למשל, לאחרונה, בשרשור הזה.

מכיוון שפותח השרשור אינו סגור על טעמו בפטפונים - אולי כדאי להציג בפניו מספר מועמדים מודרניים משרשור אחר שעסק בפטפון תקציב של כ-$1500. זו אינה המלצה אלא פשוט הזדמנות לבדוק מה מוצא חן בעיניו כדי שיבחר סגנון ייצובי:

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ושוב אתה כותב בדיוק את אותם הדברים שכתבתי אני על טכניקס אך במילים אחרות. אותה גברת בשינוי אדרת. ויותר מזאת מה שבהחלט לא ברור...אתה נותן לבחור שמעוניין במערכת שלמה בסכום של 5000 ש״ח להתרשם מפטיפון שמחירו בלבד מעל 1500 דולר רק בשביל שיראה את התצורה החיצונית?!? לא הבנתי את הרעיון.. בנוסף לגבי סגנון המוסיקה ששאלתי, זה על מנת להתאים מחט לפטיפון שמסתדרת טוב יותר עם סגנון כזה או אחר ואם לא ידעת על כך אז שמח לחדש לך... ולמה בכלל אני צריך להסביר לך אחרי כל הודעה שלי ויותר מהכל, מי אתה שתקבע לי או תחליט לי/לאחרים כיצד לכתוב ובאיזה אופן?

טומי, אתה לא יורד ממני וזה מתחיל להמאס (ולא רק עלי)...
זה לא עניינך ולא חייב לך דין או חשבון אבל אני ותום שוחחנו בפרטי והכל בסדר גמור בינינו אז ככל הנראה לא ממש מצליח לך.
בפעם הבאה שתדבר עלי בפורום בצורה הזו, אני מתלונן עליך למנהלי האתר שגם כך כבר שמים עין.
אתה פשוט לא מפסיק.. אני לא אחד הילדים שתדבר אליהם בצורה כזו, ובטח שלא תטיף מוסר...
לא נכנס איתך לויכוח ולא תוביל אותי לכך. נמאסת!! אם יש לך בעיה אישית איתי, מוזמן לפנות בפרטי ואם לא אז אל תפנה כלל.
בפעם הבאה ואפילו בדיון הזה באם אני רואה שאתה מכוון כלפי את מילות הסרק שלך אני מתלונן באופן אישי ומסיים את הסיפור הזה.
תרד ממני!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78893
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #14 

מה נסגר כאן? אני לא מבין איך שוב נגררנו לוויכוח הזה.

Bronzer

אתה תוקפני מאוד וגורר בסופו של דבר תגובות חריפות. הכל עניין של גישה והתנסחות.

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אינני חושב שזה הוא המקום להמשיך לדון בעניין, תוך נסיון של בחור לקבלת מידע בתחום הפטיפונים..
בלתי נמנע ואת תחושותיי ומענה לדבריך אשלח בפרטי. לילה שקט ונעים.

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אין לי בעיה עם העיצוב של כולם פרט לבאים:
Merrill ES-R1 , Rega RP40 , AVID Ingenium.
את אלה לא אהבתי...

אם זה עוזר, אוכל להגדיל את התקציבבכ 500 שקלים כך שאוכל להגיע ל 2,000.
לדעתי אוכל להשיג מגבר ורמקולים בכ 3,000 ביד 2.
Denon x2800h
Monitor Audio Mass 10
Velodyne Impact 10
Homatics Box R 4K Plus

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

BronzeR כתב:אני ותום שוחחנו בפרטי והכל בסדר גמור בינינו אז ככל הנראה לא ממש מצליח לך.
...
אבקש לא לפרסם כאן תכני הודעות פרטיות, מה גם שתוכן האמירה הנ"ל הוא חד צדדי, נצלני לרעת אחרים, שלא לומר גם, בדוי. זהו פירוש לא נכון לדברים שלא היו כפי שכתובים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #18 

yan כתב:אין לי בעיה עם העיצוב של כולם פרט לבאים:
Merrill ES-R1 , Rega RP40 , AVID Ingenium.
את אלה לא אהבתי...

אם זה עוזר, אוכל להגדיל את התקציבבכ 500 שקלים כך שאוכל להגיע ל 2,000.
לדעתי אוכל להשיג מגבר ורמקולים בכ 3,000 ביד 2.
...
OK אז אנחנו מתקדמים... יש לנו תקציב של $500 פלוס ואלה הפטפונים בסגנון העיצובי הרצוי (זכור שהתמונות הן של פטפונים בתקציב של $1500 ולאו דווקא של פטפונים בתקציב האמור - אבל הם מוצאים חן בעינך וזו התקדמות):
מה שנותר לדעתי, זה לחפש ב-google פטפונים The Best Turntables for Under $500 שנראים לך ועונים על אחד הסגנונות האמורים. אני מציע שתחפש קצת בכוחות עצמך ותחזור לכאן עם מועמדים. החיפוש יגלה לך עוד פרטים מעניינים וייתן לך כלים להבין טוב יותר מה מתאים לך. בשלב הבא נוכל לברר אם הבחירה שלך ראלית הן כפטפון חדש או כאחד מהלוחות.

במאמר מוסגר אני חייב לציין שאין הפתעות בתחום. מהר מאוד תגלה שהדגמים המומלצים חוזרים על עצמם. אל תסתפק בביקורת אחת, רוב החומר באינטרנט שעוסק בטווח התקציבי הכל כך נפוץ הזה מוטה משיקולים מסחריים, ולרוב נקנה בכסף פרסום. בסופו של דבר ישנם ארבעה או חמישה דגמים שחוזרים על עצמם.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

סרטון הסוקר באופן טוב יחסי את מבנה רוב מכשירי הנעת הרצועה הקיימים בשוק כיום, והסיבות לאופן תכנונם. קח כמובן בערבון מוגבל את הנאמר והשווה למקורות אחרים:

(דבריו רלונטים לנושא זה החל מ-06:20, בקירוב. ניתן לדלג על ההתחלה)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78893
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #20 

חברים, הזדמנות אחרונה לפני שאתחיל ממש להתרגז - נא לא לפנות זה לשני. מה לא ברור במה שאני דורש?!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”