התוואנטג'תי..עוד קצת
אחרי 9 שנים של נאמנות לזוג הקדמיים שלי (focal chorus 716S)החלטתי שמשהו חסר,
לא ידעתי אם זה שעמום או שמשהו חסר. לשדרג לא ממש היה בא לי ,אולי לשנות , להחליף למדפי או משהו עם צליל שונה.
התחלתי לפשפש בלוחות בלי מטרה עד שנקלתי ביצור מוזר ובמחיר של פחות מחצי ממה שאני יכול לקבל עבור הרמקולים שלי.
נזכרתי ששמעתי את הרמקולים אצל חבר לפני שנה ומאוד התרשמתי.
חיפשתי ביקורות באינטרנט לחיזוק , באמת שלא מצאתי הרבה חיזוקים , בעיקר קטילות , אפילו נתקלתי בדיון מארה"ב על מישהו שנתקל בהם בחנות משכון ב10$ ומתלבט אם כדאי (התגובות לא היו חד משמעיות). לרגע נרתעתי אבל נזכרתי שאת כל מה שהיה לי עד עכשיו קניתי עם רוח גבית של ביקורות וזה לא הרגיש תמיד נכון באמת עבורי... סכום קטן , יאללה נקח , מקסימום נמכור...
הזוג המדובר הוא bose 601 S3 , שנת 86 (כמוני!)
שורה תחתונה - שווה כל שקל , שווה גם פי כמה. הצליל נשמע גדול , בשרני , חמים , ווקאלי ענק , קיק באס, גבוהים קטיפטיים. אפילו בקולנוע בייתי מורגש שדרוג , כאילו יש עוד שני סאב וופרים קטנים בחדר.
עכשיו אני מנסה להחזיק את עצמי מלקנות גם מגבר תקופתי להשלמת החבילה. כרגע מוגברים עם רסיבר דנון 3805
לא ידעתי אם זה שעמום או שמשהו חסר. לשדרג לא ממש היה בא לי ,אולי לשנות , להחליף למדפי או משהו עם צליל שונה.
התחלתי לפשפש בלוחות בלי מטרה עד שנקלתי ביצור מוזר ובמחיר של פחות מחצי ממה שאני יכול לקבל עבור הרמקולים שלי.
נזכרתי ששמעתי את הרמקולים אצל חבר לפני שנה ומאוד התרשמתי.
חיפשתי ביקורות באינטרנט לחיזוק , באמת שלא מצאתי הרבה חיזוקים , בעיקר קטילות , אפילו נתקלתי בדיון מארה"ב על מישהו שנתקל בהם בחנות משכון ב10$ ומתלבט אם כדאי (התגובות לא היו חד משמעיות). לרגע נרתעתי אבל נזכרתי שאת כל מה שהיה לי עד עכשיו קניתי עם רוח גבית של ביקורות וזה לא הרגיש תמיד נכון באמת עבורי... סכום קטן , יאללה נקח , מקסימום נמכור...
הזוג המדובר הוא bose 601 S3 , שנת 86 (כמוני!)
שורה תחתונה - שווה כל שקל , שווה גם פי כמה. הצליל נשמע גדול , בשרני , חמים , ווקאלי ענק , קיק באס, גבוהים קטיפטיים. אפילו בקולנוע בייתי מורגש שדרוג , כאילו יש עוד שני סאב וופרים קטנים בחדר.
עכשיו אני מנסה להחזיק את עצמי מלקנות גם מגבר תקופתי להשלמת החבילה. כרגע מוגברים עם רסיבר דנון 3805
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 29/08/2014 13:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
תתחדש! רמקולים בהחלט טובים ונראים שמורים. גם העיצוב מצוין - רהיט אמיתי, כמו שרמקולים צריכים להיות. די נדיר למצוא בארץ רמקולים מבציר כזה במצב שמור. הם underrated ולא בצדק.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הבוזים האלה בעלי סאונד הרבה יותר טוב מהרמקולים הוותיקים שלך !
עזוב מה מקשקשים ברשת...תהנה.
עזוב מה מקשקשים ברשת...תהנה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכולם.
הרמקולים האלה גרמו לי לתהות אם בעשורים האחרונים הלכנו אחורה במקום להתקדם , נראה שפעם יצרנים היו מציעים 3 דגמים של רמקולים ומנסים לייצר אותם הכי טוב שאפשר,היום כל יצרן מציע 3 סדרות עם 5 דגמים שההבדל העיקר בינהם הוא הגימור. צריך להשקיע הרבה מאוד כסף בשביל צליל טוב וזה כבר נהיה רציני מידי ומוציא את הכיף מהעניין.
הרמקולים האלה גרמו לי לתהות אם בעשורים האחרונים הלכנו אחורה במקום להתקדם , נראה שפעם יצרנים היו מציעים 3 דגמים של רמקולים ומנסים לייצר אותם הכי טוב שאפשר,היום כל יצרן מציע 3 סדרות עם 5 דגמים שההבדל העיקר בינהם הוא הגימור. צריך להשקיע הרבה מאוד כסף בשביל צליל טוב וזה כבר נהיה רציני מידי ומוציא את הכיף מהעניין.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אכן כך. נדמה לי שבפורום הזה יש קונצנזוס לגבי הירידה באיכות מערכות ההיי-פיי - ובכלל זה רמקולים - בעשורים האחרונים. מה שאני לא מסכים זה האמירה שהיום צריך להוציא הרבה מאד כסף בשביל לקבל צליל טוב. אני טוען שמהציוד של היום אי אפשר לקבל צליל טוב - בשום מחיר. ודאי לא צליל כמו של ציוד וינטאג' טוב.eliad2 כתב:תודה לכולם.
הרמקולים האלה גרמו לי לתהות אם בעשורים האחרונים הלכנו אחורה במקום להתקדם , נראה שפעם יצרנים היו מציעים 3 דגמים של רמקולים ומנסים לייצר אותם הכי טוב שאפשר,היום כל יצרן מציע 3 סדרות עם 5 דגמים שההבדל העיקר בינהם הוא הגימור. צריך להשקיע הרבה מאוד כסף בשביל צליל טוב וזה כבר נהיה רציני מידי ומוציא את הכיף מהעניין....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
נפתח לי החשק להתוונטאג' עוד קצת ולהתיישן גם ברסיבר , הבעיה שזאת יכולה להיות טעות - הרסיבר שדוחף את הרמקולים כרגע הוא דנון 3805 , רסיבר 7.1 ברמת ביניים שנחשב מוזיקלי מאוד ולפי הנתוני יצרן מגיע ל160W לערוץ.
אני יודע שהוא לא מגיע ל160 לערוץ..... אבל גם במידה והוא מגיע ל80 לערוץ ויש לו מעבדים טובים האם לדעתכם במידה ואני מוצא רסיבר וינטאג' ממוצע בסכום של 500-700 ש"ח כדוגמאת מרנץ כלשהו או משהו "חזק" כמו סנסוי 6060 אני עלול לשנמך את הביצועים ?
אני יודע שהוא לא מגיע ל160 לערוץ..... אבל גם במידה והוא מגיע ל80 לערוץ ויש לו מעבדים טובים האם לדעתכם במידה ואני מוצא רסיבר וינטאג' ממוצע בסכום של 500-700 ש"ח כדוגמאת מרנץ כלשהו או משהו "חזק" כמו סנסוי 6060 אני עלול לשנמך את הביצועים ?
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
קודם כל, ברוך הבא לאומני קלאב.
בקשר להחלפת מגבר,
אם הצליל של הדנון 3805 הוא בסגנון של הקודמים בסדרה, כמו 3801 או 3802,
לדעתי הוא מוצלח באודיו יחסית לשווה ערך במחיר בחברות מתחרות במחיר דומה.
אם בכל זאת חשקה נפשך במגבר ישן, מציע לך לבחון טוב ולא להתפשר.
לדגמים האלו של בוז יש נטיה להשמע קצת צעקניים או לא מדוייקים בגבוהים ולא תמיד מרגישים זאת מיד.
בקשר להחלפת מגבר,
אם הצליל של הדנון 3805 הוא בסגנון של הקודמים בסדרה, כמו 3801 או 3802,
לדעתי הוא מוצלח באודיו יחסית לשווה ערך במחיר בחברות מתחרות במחיר דומה.
אם בכל זאת חשקה נפשך במגבר ישן, מציע לך לבחון טוב ולא להתפשר.
לדגמים האלו של בוז יש נטיה להשמע קצת צעקניים או לא מדוייקים בגבוהים ולא תמיד מרגישים זאת מיד.
אחרי המציאה משבוע שעבר המשכתי לשוטט בלוחות ומצאתי עוד מציאה קטנה , את האח הקטן שלהם (Bose 301 S3). חיברתי אותם כסראונד מחוסר תפקיד חשוב יותר אבל עדיין נעים להרגיש מוקף בבאס חמים (6וופרים של 8" בחדר של 15 מ"ר). מה שאני לא מעכל זה שמצאתי אותם במחיר של קצת יותר ממה שעלו לי המדפים שהתקנתי לתלות אותם!!! ועדיין ב12 שנה אני בעיסוק הזה זה הרמקול השני הכי טוב שהיה לי , הראשון מקדימה.
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 01/09/2014 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
שוב הוכח שאי אפשר להחליף את מבחן האוזניים
תתחדש ותהנה
תודה על התמונות
תתחדש ותהנה
תודה על התמונות