הזמנתי את Oculus rift שאלות לגביי המכס/מע"מ
-
someonewhy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אז ככה זה פעם ראשונה שאני מזמין מוצר גדול מחו"ל לכן אני יצטרך את העזרה שלכם איך זה הולך וכוליי
הזמנתי את Oculus rift למי שלא מכיר http://www.oculusvr.com/
המכשיר 350 דולר
משלוח 130 דולר
בקיצור הכול ביחד 1700 שקל.
רציתי לדעת האם יהיה לי מכס/מע"מ?אם כן כמה אני יצטרך לשלם?האם יש סיכויים שלא יתפסו במכס?איפה אני אמור לשחרר את החבילה אם יהיה מכס או כל דבר אחר?תודה
הזמנתי את Oculus rift למי שלא מכיר http://www.oculusvr.com/
המכשיר 350 דולר
משלוח 130 דולר
בקיצור הכול ביחד 1700 שקל.
רציתי לדעת האם יהיה לי מכס/מע"מ?אם כן כמה אני יצטרך לשלם?האם יש סיכויים שלא יתפסו במכס?איפה אני אמור לשחרר את החבילה אם יהיה מכס או כל דבר אחר?תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
המוצר עולה מעל $75, אז יהיה לך מע"מ 18% בטוח. מעבר לכך, יש סיכוי סביר שהמכס ינסו להוסיף לך עוד 15% מס קניה על זה כי זו אלקטרוניקה בידורית...
אם המשלוח משולם באותה חשבונית כמו המוצר, אז תצטרך לשלם מיסים על כל הסכום. אם המשלוח שולם בנפרד אז תצטרך לשלם מיסים רק על המוצר.
בכל מקרה, המע"מ משולם על הסכום כולל המס קנייה, כך שסה"כ חבות המס על הרכישה היא 35.7%.
אה, ואם המשלוח מתבצע דרך UPS, DHL, FEDEX או כל חברת משלוח שגובה $130 על שירותיה, ולא דרך דואר רגיל כמו USPS, אז לא רק שהחבילה תעבור במכס בסיכוי מאוד גבוה, יש סיכוי לא פחות גבוה שתשלם עוד כמה מאות ש"ח בעמלות לחברת השילוח על עמילות המכס...
אם המשלוח משולם באותה חשבונית כמו המוצר, אז תצטרך לשלם מיסים על כל הסכום. אם המשלוח שולם בנפרד אז תצטרך לשלם מיסים רק על המוצר.
בכל מקרה, המע"מ משולם על הסכום כולל המס קנייה, כך שסה"כ חבות המס על הרכישה היא 35.7%.
אה, ואם המשלוח מתבצע דרך UPS, DHL, FEDEX או כל חברת משלוח שגובה $130 על שירותיה, ולא דרך דואר רגיל כמו USPS, אז לא רק שהחבילה תעבור במכס בסיכוי מאוד גבוה, יש סיכוי לא פחות גבוה שתשלם עוד כמה מאות ש"ח בעמלות לחברת השילוח על עמילות המכס...
-
someonewhy
-
- חבר פעיל מאוד

חח תשמע עכשיו אני ממש דואג שלא יחייבו אותי פי שניים מהמוצר מה שכן העברתי את הסכום בהעברה אחת המשלוח עדיין לא ברור לי בגלל שהם מתכוונים לשלוח רק באוקטובר.epony כתב:המוצר עולה מעל $75, אז יהיה לך מע"מ 18% בטוח. מעבר לכך, יש סיכוי סביר שהמכס ינסו להוסיף לך עוד 15% מס קניה על זה כי זו אלקטרוניקה בידורית...![]()
אה, ואם המשלוח מתבצע דרך UPS, DHL, FEDEX או כל חברת משלוח שגובה $130 על שירותיה, ולא דרך דואר רגיל כמו USPS, אז לא רק שהחבילה תעבור במכס בסיכוי מאוד גבוה, יש סיכוי לא פחות גבוה שתשלם עוד כמה מאות ש"ח בעמלות לחברת השילוח על עמילות המכס......
מאיזו ארץ ישלח המוצר? איזה אופציות משלוח נתנו לך?
לגבי שחרור מהמכס, לא ידוע לאיזה סניף זה יגיע, אבל אצלי נשלח לחיפה לפי מקום מגורים כנראה, לא היו תורים או טרטור נוסף, שילמתי ושחררתי תוך 5 דקות. לגבי מכס תל אביב קראתי על לא מעט חוויות יותר שליליות, לא יודע אם נכונות או חוסר מזל.
לגבי שחרור מהמכס, לא ידוע לאיזה סניף זה יגיע, אבל אצלי נשלח לחיפה לפי מקום מגורים כנראה, לא היו תורים או טרטור נוסף, שילמתי ושחררתי תוך 5 דקות. לגבי מכס תל אביב קראתי על לא מעט חוויות יותר שליליות, לא יודע אם נכונות או חוסר מזל.
-
someonewhy
-
- חבר פעיל מאוד

·הם מקליפורניה אני עדיין לא יודע איזה סוג משלוח הם משתמשים שלחתי להם הודעה באימייל אני מחכה שיענו לי.satih כתב:מאיזו ארץ ישלח המוצר? איזה אופציות משלוח נתנו לך?
לגבי שחרור מהמכס, לא ידוע לאיזה סניף זה יגיע, אבל אצלי נשלח לחיפה לפי מקום מגורים כנראה, לא היו תורים או טרטור נוסף, שילמתי ושחררתי תוך 5 דקות. לגבי מכס תל אביב קראתי על לא מעט חוויות יותר שליליות, לא יודע אם נכונות או חוסר מזל....
קצת מידע
http://www.oculusvr.com/company/
אז ארה"ב 
אם נותנים לך אופצייה לבחור משלוח, רק usps priority, זה הדואר הרגיל. usps express מתורגם ל-EMS בארץ כלומר חברת שליחויות מן המניין ואז אתה נדפק בעמלות שקר.
אם לא נותנים אופצית usps priority כי המוצר גדול מדי או יקר ובכלל כי קשה להם בחו"ל להבין שרק בארץ חברות שליחויות זה רע למקבל, הייתי שוקל buy2usa או mustop ודומיהם, לאחר שתוודא איתם לאיזו קטגוריית מסים נכנס המוצר שלך. אם המוצר גדול ולא דחוף לך, משלוח דרך הים יוזיל את המשלוח. בנוסף לא תשלם מס על דמי משלוח, רק עלות המוצר, ולא תצטרך להתעסק עם מכס, הם משחררים עבורך.
אם נותנים לך אופצייה לבחור משלוח, רק usps priority, זה הדואר הרגיל. usps express מתורגם ל-EMS בארץ כלומר חברת שליחויות מן המניין ואז אתה נדפק בעמלות שקר.
אם לא נותנים אופצית usps priority כי המוצר גדול מדי או יקר ובכלל כי קשה להם בחו"ל להבין שרק בארץ חברות שליחויות זה רע למקבל, הייתי שוקל buy2usa או mustop ודומיהם, לאחר שתוודא איתם לאיזו קטגוריית מסים נכנס המוצר שלך. אם המוצר גדול ולא דחוף לך, משלוח דרך הים יוזיל את המשלוח. בנוסף לא תשלם מס על דמי משלוח, רק עלות המוצר, ולא תצטרך להתעסק עם מכס, הם משחררים עבורך.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
satih כתב:אז ארה"ב
אם לא נותנים אופצית usps priority כי המוצר גדול מדי או יקר ובכלל כי קשה להם בחו"ל להבין שרק בארץ חברות שליחויות זה רע למקבל, הייתי שוקל buy2usa או mustop ודומיהם, לאחר שתוודא איתם לאיזו קטגוריית מסים נכנס המוצר שלך. אם המוצר גדול ולא דחוף לך, משלוח דרך הים יוזיל את המשלוח. בנוסף לא תשלם מס על דמי משלוח, רק עלות המוצר, ולא תצטרך להתעסק עם מכס, הם משחררים עבורך....