איזו רוקט לקנות...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
barakdan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

היי
כבר ציינתי בעבר שאני בעליה של סילביה והחלטתי לשדרגה למכונה משוכללת יותר. לאחר בדיקות, שאלות, קריאת חומרים והתלבטויות, צימצמתי את האפשרויות ל"רוקט". ועכשיו אני כמו שאומרים בפיינל לקראת נחיתה...
אז יש את הג'וטו ויש את הצ'ליני שההפרש בינהן הוא כ-250 ש"ח ואני מבין שההבדל בינהן הוא רק בטעם החיצוני.
ויש את הרוקט הקלאסי ועכשיו גם את האבולוציונה שבינהן כבר יש כמה הבדלים טכניים משמעותיים יותר אבל ההפרש הוא כבר כ- 1200 ש"ח וביבוא אישי נע בסביבות 8200 ש"ח.
וההתלבטות שלי והשאלה בעקבות זאת האם כדאי להשקיע את התוספת של ה- 1200 ש"ח האלה באבולוציונה עם שני השעונים במקום שעון אחד והאפשרות גם למיכל מים וגם לחיבור ישיר למים ועם המשאבה הסיבובית במקום הרוטטת.
או ללכת על צ'ליני מהסדרה הקלאסית שהיא זולה יותר. וזאת בהנחה שבמאמץ יש את האפשרות למימון אם כי זה לא פשוט כלל וכלל כי אחרת הייתי לכאורה הולך על המוצר היקר.
והנתונים הכללים הם שאני מפיק קפה פעמיים ביום + כמה שוטים נוספים לחברים ואו משפחה בסופ"ש והסתדרתי לא רע עם המיכל של הסלביה.
אשמח לשמוע דעות כדי לקבל את ההחלטה בסופו של תהליך (ואני כמעט שם... :)
תודה
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

boazld
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

אני הזמנתי וקיבלתי לפני כחודשיים את ה-rocket evoluzione v2.
ההתלבטות הגדולה הייתה אם בכלל ללכת על מכונה עם שני דוודים גם לצורך הדיוק בטמפרטורה וגם לחיסכון בזמן/חשמל.
בכל מקרה רציתי מאוד שתהיה לי את הגמישות לבחור בצורה קלה בין חיבור ישיר למיכל ומהבחינה הזו ה rocket evoluzione עושה את העבודה.
לגבי המשאבה, הסרטון הזה עזר לי להכריע לטובת ה-evoluzione.
הפחתת הרעש בזמן החליטה (כמו למשל היכולת לנהל שיחה בזמן שאתה חולט כמה שוטים אחד אחרי השני) מאוד נוחה.

redyoyo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

היי דני,
אני בעליה של הרוקט קלאסיק צ'ליני. היא נבחרה אחרי התלבטות וגם עמידה בתקציב מסוים שהצבתי.
לא הלכתי לכיוון חיבור ישיר, זאת למרות שמצפייה בפוסטים ושיחות אין ספק שנראה שהחיבור הישיר נוח משמעותית, אך אצלנו במטבח במקום שבו המכונה ניצבת אין לי אפשרות לחיבור ולא לניקוז.

הקלאסיק עושה את עבודתה נאמנה בנוגע לרעש של המשאבה? לא יודע לומר התרגלתי ובעצם מעולם הוא לא הפריע לי הוא גם לא כזה מריע אם בכלל.

מבחינת איכות קפה, משתי המכונות אני מאמין ניתן להוציא קפה באותה רמה.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #4 

לדעתי שווה את ההפרש ובגדול. אני עם אבולוציוני וזה כל כך כיף שהמכונה מחוברת ישירות ואין מחשבה והתעסקות עם מיכל, ״יש מספיק מים אין מספיק מים שלא ייגמר לי באמצע״ וכנ״ל לגבי ריקון העודפים שמחובר ישירות לביוב ואין דאגה שלא רוקנתי הרבה זמן וזה תיכף גולש לשיש.
השקט של המשאבה והאיכות שלה ותוספת השעון של חליטה זה בונוס נוסף.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

יש דגם של הצ'ליני שנקרא Professionale שהוא לא כולל חיבור-כפול (כלומר, חייבים לחבר אותו ישירות למים, אין לו מיכל פנימי) אבל כן כולל משאבה רציפה.
שווה לבדוק מחיר, במידה ונושא החיבור הכפול לא חשוב. האמת שאין לי מושג אם הוא יותר יקר או זול מהאבולוציונה (הוא ממוצב כדגם "מקצועי" אבל נדמה לי שזה סתם שם).

יחד עם זאת, לדעתי שווה להוסיף את ההפרש, גם אם בפועל לא הזזתי את מכונת הקפה שלי אף פעם מהמקום בו היא הוצבה, רק בשביל האפשרות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #6 

בצליני ובגיוטו מגש העודפים קטן מאוד
ובשימוש יומיומי שכולל קולינג פלאש זה מעיק שצריך לרוקן אותו תכופות
וגם למלא את המיכל
כך שאים אתה לא מתכנן לחבר אותה לניקוז ולמים תשקול מכונה אחרת
ואם כן אז אבולוציונה אם משאבה רציפה
וכפי שכתבתי לך בפרטי ההזמנה עדיין בתוקף
בהצלחה

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #7 

איזו מטחנה יש לך?

אם ההפרש במחיר בין המכונות משמעותי מבחינתך, צריך לוודא שזה לא פוגע לך בתקציב למטחנה.
מבחינתי שדרוג למכונה טובה מחייב מטחנה טובה לפחות כמו k3, במיוחד אם אתה מגיע מסילביה / רוקי למשל..

אישית אעדיף מכונה יחסית פשוטה כמו בזרה אך מטחנה טובה ככל שאפשר למתוח את התקציב.

ton
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

דני שלום,
גם אני בעלים של הצ'ליני כ 3 שנים ומנסיון בשימוש עם המכונה (2 כוסות קפה ביום בממוצע)
אני מרוקן את מגש העודפים פעם בשבוע ופעמיים בשבוע ממלא מים.
בכל התקופה שהשתמשתי במכונה קרה לי רק פעם אחת ש"נתקעתי" ללא מים באמצע חליטה.לא נורא, למכונה יש מנגנון הגנה
שמזהה שאין יותר מים במיכל והמשאבה מתנתקת ובנוסף נורת ההדלקה מהבהבת.
רוצה לומר לך שהכל בסופו של דבר זה הרגל עבודה עם המכונה.
בקשר ל"רעש" ,אני אישית אוהב לשמוע את המכונה עובדת ובשביל 25 שניות חליטה לדעתי לא מצדיק הפרש של 1200 ש"ח.
אם אתה כמוני היית ב"שריון" בצבא אז בכלל הרווחת.... (רעש) :D

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #9 

כמו שרשמתי, במידה והכסף משחק תפקיד, ובעיקר אם השדרוג במכונה בא על חשבון המטחנה או אביזרים נלווים חיוניים -
אני לא רואה טעם להוסיף כסף עבור האבולוציונה, אולי רק אם אתה מוכרח לחבר לצנרת ולא מתכוון להתפשר.

לגבי משאבה, זה נושא זניח - המשאבה של רוקט ממילא רועשת יחסית לאחרות (דואטו, VBM וכו') , וההבדל בקפה יהיה זניח ביחס לטכניקה הדרושה ממילא להגיע לשוט איכותי באמת.

אם כבר, מנסיוני הדל במכניקה - לדעתי דווקא משאבה ויברציונית אמורה להוציא שוט טוב יותר, מבחינה תאורטית :
במשאבה ויברציונית לוקח הרבה יותר זמן להגיע ללחץ מקסימלי, משאבה רוטורית מגיעה כמעט מיידית.
ההבדל הוא כאשר חולטים, במשאבה ויברציונית נקבל פרה-אינפיוז'ן באופן טבעי, לעומת רוטורית ששם פחות או יותר החליטה מיידית ושווה בנפח הנוזלים\לחץ לאורך החליטה.
*אם אני טועה אשמח אם תתקנו אותי, דווקא מעניין הנושא הזה - למרות שקשה לי לראות איך זה משפיע במציאות, במיוחד במכונה ביתית...

חושנגי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

ידוע לכם על חנות בשרון שחזיקה רוקט 58 בתצוגה?
חבר רוצה להזמין
ורוצה לראות ליפני הזמנה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #11 

לדעתי אין הדגם הזה בכלל בארץ ביבוא סדיר, כנ"ל לגבי האבולוציונה.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #12 

מישהו כתב בפורום שהאובולוציה בהליכי ייבוא מתקדמים (מול מכון התקנים)
אני לא יודע איפה זה עומד וגם לא יודע אם הr58 חלק מהסיפור.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #13 

יכול להיות שאני טועה, אבל אם לאנשים בארץ יש אותה אז כנראה שזה עבר עבר את מכון התקנים לא? כלומר מי שמזמין אותה לא צפוי לו שתתקע בבדיקות של מכון התקנים וכו, או שאני טועה?
מילה של אקסטרימיסט.

ykeinan7
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #14 

גם אני שידרגתי מסילביה, ולאחר התלבטות רכשתי את האבולוציונה מהאתר של קרלו באיטליה. מפנה אותך לשרשור בנושא הכולל את כל המחירים והתהליך. יצא לי בסוף 8200 על השיש לאחר כל העלויות. לדעתי המחיר ירד קצת ותוכל להשיג אותה היום במחיר טוב יותר. מאוד מרוצה מהמכונה וממליץ בחום. מדובר בהוצאה לא קטנה אולם לא משהו שאתה רוכש כל יום, ולכן שווה לעשות את המאמץ הכלכלי הנוסף ולקנות כבר את הדגם שמאפשר יותר גמישות עתידית (גם מיכל פנימי וגם חיבור לצנרת). שלא לדבר על שעון החליטה ומשאבה רוטורית. בהצלחה.

barakdan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

Oferot כתב:יכול להיות שאני טועה, אבל אם לאנשים בארץ יש אותה אז כנראה שזה עבר עבר את מכון התקנים לא? כלומר מי שמזמין אותה לא צפוי לו שתתקע בבדיקות של מכון התקנים וכו, או שאני טועה?
...
·
למיטב ידיעתי, בשלב הזה, כל מכונות האבולוציונה שבארץ הם מיבוא אישי .
אני שוחחתי עם היבואן שבישר לי שבימים אלו המכונה בשלבי בדיקה במכון התקנים בתקווה ליבא אותה באופן מסודר.
דני ברק = barakdan

חושנגי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #16 

אפשר לדעת בבקשה מי היבואן החדש של רוקט.
אתר או טל

barakdan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

חושנגי כתב:אפשר לדעת בבקשה מי היבואן החדש של רוקט.
אתר או טל
...
·
למיטב ידיעתי, "קרמה פלוס". הם נמצאים באזור התעשיה ביבנה

http://www.creama.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7 ... 7%A4%D7%94
דני ברק = barakdan

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #18 

בתור אחד שיש ברשותו רוקט סליני קלאסיק, אני חייב להגיד שהמכונה הזאת מספקת את כל מה שצריך... אני באופן אישי קניתי מיד שניה מסיבות ברורות , בשל כך אני מאוד מרוצה מהקנייה הזאת ומהמכונה בכלל, אף על פי שהיא לא בעלת חיבור ישיר או משאבה רוטורית.
אך אם אתה מעוניין ברכישת מכונה חדשה אין ספק שעדיף לייבא, ואם כבר מייבאים אז תקנה מכונה שתשמש אותך בהחלט לתקופה ארוכה...

נ.ב הדבר היחידי שמפריע לי הוא כמובן היעדרו של PID, אך את זה נשאיר כסיבה לשדרוג הבא (;

barakdan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

זהו - נסגר מבחינתי הדיון ולאחר ששיקללתי את כל התשובות ואת הרצונות שלי, הזמנתי מלה-גונדולה רוקט צ'ליני אבולוציונה. תגיע עוד כשבועיים +- בעזרת השם ובעזרתו של קרלו... :D
דני ברק = barakdan

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #20 

אחלה רכישה (Y) תתחדש!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”