מחירים של מסכים שהם חלום מרומניה הרחוקה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1658 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #1 

אני בטיול משפחתי של שבוע ימים עם המשפחה ברומניה ,בקניון הראשון שנכנסתי הגעתי לחנות ענקית של מוצרי חשמל שונים כאשר הקומה התחתונה של החנות היא מסכים,קונסולות ,מוצרי מחשב וכו... בקיצור דברים מעניינים.
כל המסכים הטובים ביותר בעולם מוצגים שם כאילו הם מסכי ״פיילוט״ בסופרסל והמחירים..... יש להם מזל שאני לא גר כאן ברומניה ואני יתן כמה דוגמאות
פיליפס 9708 65 ״ 11000 שקל
פילפב דגם 8906 55״7000 שקל
Lg oled 65 ״ במחיר של 18000 שקל מסך שנראה פשוט מצויין
סמסונג 55hu7500 במחיר של 10000 שקל
סמסונג 65hu8500 במחיר של 16000
זה רק דוגמית מהמחירים ,זה מחירי זאפ כמו שאומרים והם בטח לא הזולים ביותר ,
נורא התאכזבתי שלא היו המסכים שאני אוהב שהם פיילוט,מץ,וכ....סתםםם
בקיצור המחירים באירופה נמוכים כבר כמו בארהב וגם במדינות ללא שוק רציני המחירים ממש נמוכים
לא היו בחנות מסכים של פיליפס מהסידרה 6 ומעטה ולא היו סמסונג סידרה 6 ומעטה .
המסך היקר ביותר עד לגודל 65 היה של סוני סידרה 9 שעלוה 20000 שקל.
כל המסכים נראו פצצה
עצוב שבמחיר של 9000 ניתן לרכוש בארץ בקושי פיליפס סידרה 6 כאשר ברומניה ניתן לקבל את הסידרה 9 גדולה יותר בכמעט אותו מחיר.
כולי תקווה שאמזון ירימו את הכפפה וכמו שהם גרמו ליבואני בארץ להוריד אחוזים רבים ברסיברים כך הם יעשו גם במסכים...
אין לי צורך כיום במסך בסלון כי יש לי פיליפס ישנה סידרה 7 ומקרן אבל אם היה פתח כלשהוא אז אין ספק שהפיליפס סידרה 9 כרגע היתה מותקנת ....
כאשר אני יחזור אני אוליי יעלה תמונות ....

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #2 

באיזה איזור נמצא הקניון?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

כן כואב הלב. באסה.
הייתי היום בסבב חנויות חשמל עם חבר שרצה לקנות מסך 50 וביקש שאתלווה אליו. המחירים שמוצמדים למסכים שם (לפני מיקוח) היו פשוט הזויים. סתם דוגמא סוני 60W855 ב- 16000 אחרי שמחקו מחיר של 19000, כאילו רוצים לציין שיש כאן איזה מבצע או הנחה ביחס למחירון. עצוב. ועוד כהנה וכהנה מחירים פשוט בדיחה (רעה).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #4 

העניין שעל מסך מעל "50 מסים 53.4% . גם אם אמזון יתחילו לשלוח לישראל (למרות שמס' בודד של טלוויזיות לא מעניינות מוצעות) לא רואה איך הם יחללו מהפכה ליותר מאלף-אלפיים ש"ח הנחה. מי שרוצה להסתכן בעניין האחריות והפתעות באחידות מסך יכול להזמין מארה"ב, המשלוח 200-300$ דרך הים. השבוע היה מבצע מאוד מעניין על מסך KDL-65S990A, מחיר 1800$ עם משלוח חינם בארה"ב.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

הקניון נמצא בדרך מהשדה תעופה לבוקרסט ,ממש לפני הכניסה לבוקרסט בצד שמאל ,לחנות קוראים media galaxy ויש אותה. בכל קניון או מרכז מסחרי.
מיסים יש בכל מדינה וכאן המעמ לדעתי הוא מעל 20 אחוז ועדיין בסופר מוכרים מסכי oled lg .

moranab
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

המחירים גבוהים בגלל היבואנים ה"גנבים".
מעניין עם מישהו יכול להוכיח אחרת.
בחבר כשהיית היצוג היה של יבואנים. נכון.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ברור שזה היבואנים!!!!לא בגלל מיסים,לא בגלל שרותת .... הסיבה שהם רוצים להרוויח פי כמה יותר מחול.
חבל מאוד

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

אני מוכרח לציין שאתם ממש מגזימים לגמרי עם הבכיינות הזאת.
אתם אשכרה משווים אותנו לרומניה? רמוניה, באמת? מדינה שהתוצר הגולמי לנפש שלנו גדול משלה פי 2.5?
אדם ממוצע בישראל יוכל להרשות לעצמו לקנות טלוויזיה טובה בהרבה מאדם ממוצע ברומניה.

לומר שהיבואנים גנבים, לטעמי, זאת פשוט בכיינות אינפנטילית ממדרגה ראשונה, שאין לה שום קשר עם המציאות.
יבואנים, כמו כל אנשי עסקים אחרים, ינסו להרוויח כמה שיותר כסף - תמיד ובכל מקום, אין דבר לגיטימי ומובן יותר.
אם אתם באמת חושבים שכל הבעיות בישראל מתחילות ונגמרות בכך שיש לה "ייבואנים גנבים\חזירים\מה שלא תרצו", ואילו ביתר העולם הייבואנים הם מלאכים שמוכנים להפסיד כסף בשביל שקהל הקונים שלהם ייהנה ויקנה בזול - כל זאת מתוך מחשבה חברתית עמוקה, נותר לי רק לרחם עליכם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

דעתך לגיטימית וזו זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, אך הניסוח שלך הוא לא לעניין לדעתי.
כולם יודעים את מה שרשמת, אבל זה לא אומר שצריך לחבק ידיים ולשלם בשקט ובכניעה. נכון, פוסטים כמו זה לא מקדמים שום דבר מבחינת הורדת מחירים אבל הם עוזרים לשחרר קצת קיטור. מה גם שלפעמים זה פותח עניים לאנשים ואז מתחילים להזמין מוצרים כאלה או אחרים מחו"ל ביבוא אישי.

moranab
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

giladk123
וולאה אתה צודק .
הבעיה שלנו זה אנשים כמוך.
מעניין מה היה לך לומר על חשבון הסלולר ששילמת ל"חזירים" מכיוון שאתה חושב שמגיע להם לקבל את מה שהם מבקשים לאור הקורה היוםבשוק הסלולר.
תאמין לי זה אותו דבר. מה שאני אומר זה שלא צריך לתת להם את מה שהם מבקשים .
הבעיה שהם שולטים בחניות החשמל הגדולות ובכך שומרים על מחירים גבוהים שלא מצדיקים אפילו את השירות שהם נותנים.
אפילו את ירידת הדולר אנחנו בקושי מרגישים.
מה שאני אומר זה אין לי בעיה שירוויחו רק שהמצב הנוכחי הוא שהם גונבים אותנו כי נותנים להם אנשים כמוך להרוויח כמה שבא להם.
אני בטוח לא מתכוון לתת להם את המחירים שהם מבקשים ואני מקווה עוד הרבה כמוני יעשו כך עד שהם יבינו שהם יכולים להרוויח הרבה אבל פחות .
ותודה לך על העזרה.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים

שליחה #11 

jacko-il כתב:דעתך לגיטימית וזו זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, אך הניסוח שלך הוא לא לעניין לדעתי.
כולם יודעים את מה שרשמת, אבל זה לא אומר שצריך לחבק ידיים ולשלם בשקט ובכניעה. נכון, פוסטים כמו זה לא מקדמים שום דבר מבחינת הורדת מחירים אבל הם עוזרים לשחרר קצת קיטור. מה גם שלפעמים זה פותח עניים לאנשים ואז מתחילים להזמין מוצרים כאלה או אחרים מחו"ל ביבוא אישי.
...
אתה צודק שהתגובה שלי היית מעט בוטה מדי.

אני לא טענתי שיש לשבת בחיבוק ידיים ואין לי שום בעיה עם הוצאת קיטור; בוודאי שיש הרבה מה לעשות(גם מבחינתנו, אבל בעיקר מצד השלטון), הבעיה שלי היא עם המחשבה המטופשת שמי שאשם בכך שמחיר המוצרים הטכנולוגים בארץ גבוה הוא הייבואניים - אני לא יודע אם זה עוזר להוצאת הקיטור, אבל בעיות זה בטח שלא פותר.

אם משתלם יותר לייבא מוצרים באופן אישי זה מצוין, ומן הראוי שכשאדם רואה שמשתלם לו יותר לייבא מחו"ל הוא יעשה זאת(ואם הרבה אנשים יינהגו כמותו, זה גם יגרום לירידת מחירים הכרחית בארץ), איך זה קשור לכך שהמחירים ברומניה זולים מהמחירים בישראל? אני לא רואה איל זה מעודד אנשים לייבא באופן אישי מחו"ל(אולי באופן עקיף).
moranab כתב:giladk123
וולאה אתה צודק .
הבעיה שלנו זה אנשים כמוך.
מעניין מה היה לך לומר על חשבון הסלולר ששילמת ל"חזירים" מכיוון שאתה חושב שמגיע להם לקבל את מה שהם מבקשים לאור הקורה היוםבשוק הסלולר.
תאמין לי זה אותו דבר. מה שאני אומר זה שלא צריך לתת להם את מה שהם מבקשים .
הבעיה שהם שולטים בחניות החשמל הגדולות ובכך שומרים על מחירים גבוהים שלא מצדיקים אפילו את השירות שהם נותנים.
אפילו את ירידת הדולר אנחנו בקושי מרגישים.
מה שאני אומר זה אין לי בעיה שירוויחו רק שהמצב הנוכחי הוא שהם גונבים אותנו כי נותנים להם אנשים כמוך להרוויח כמה שבא להם.
אני בטוח לא מתכוון לתת להם את המחירים שהם מבקשים ואני מקווה עוד הרבה כמוני יעשו כך עד שהם יבינו שהם יכולים להרוויח הרבה אבל פחות .
ותודה לך על העזרה.
...
ובכן, אני חושש שהבעיה שלנו אינה עם אנשים כמותי אלא דווקא עם אנאלפביתים מסוגך.
איך לעזאזל הצלחת להבין שאני חושב שמגיע למישהו לקבל משהו? איפה בדיוק רשמתי את זה?
האם בכלל נכנסתי לעניין של כמה הייבואנים בארץ מרוויחים? ממש לא, אני לא יודע כמה הם מרוויחים וזה גם ממש לא מעניין אותי.
יכול להיות שהם גם מרוויחים פי כמה מכל עמיתיהם במערב, אבל זה בכלל לא משנה כי כל עוד הם לא עוברים על החוק זו זכותם.
האשמת איש עסקים, כל איש עסקים, בכך שהוא עושה הכל בשביל להרוויח כמה שיותר זהה להאשמה של נמר בכך שהוא עושה הכל בשביל לטרוף איילה, זה ברור לגמרי שהוא יעשה זאת וכל נמר בכל מקום בעולם יעשה הכל בשביל לטרוף את האיילה.

מעניין אותי באמת איך הגעת למסכנה(המטופשת ביותר, יש לומר), שאני נותן להם להרוויח כמה שבא להם? איך בכלל הגעת למסקנה שאני לא מייבא דברים מחו"ל בעצמי?
איך בדיוק הם "גונבים" אותנו? האם הם אי פעם הכריחו אותך לקנות את המוצרים שלהם? אם לא אז זו ממש לא גנבה.

ד"א, איך בדיוק הסיפור עם חברות הסללור דומה לפתרון שאתה מציע?
הרי אתה לא יכול לייבא באופן אישי שירותי סלולר מחו"ל, נכון?
אני מקווה שאתה יודע שמחיר שירותי הסלולר ירד בעקבות צעדים של עידוד תחרות שנקט משרד התקשורת, כך שאפילו הדוגמה שלך לא היית טובה.

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

הם בהחלט "גונבים" אותנו והמדינה אכן עוזרת להם בכך למשל ע"י מכון התקנים שחוסם יבואנים קטנים ומתחרים. לא, הם לא פועלים מחוץ לחוק (למרות קרטלים בכמעט כל תחום אפשרי מרכב ועד בתי קפה) אבל הם סוחטים עד תום את העובדה שישראל שוק קטן (לא מושך יצרניות), מבודד (גיאוגרפית) ומאוד בירוקרטי (ממשלה). לפני שיבוא מקביל קצת הוריד אותם מהעץ היית צריך לקחת משכנתא בשביל טלוויזיה, עכשיו הזמנות ברשת רצות חזק במיוחד למוצרים קטנים כמו נעליים וביגוד, אבל הדרך לגלובליזציה ארוכה. אז כן הם אנשי עסקים ותפקידם למקסם רווחים, אבל על ניצול צרכן שבוי זכותינו מלאה לקרוא להם חזירים ולקדם צרכנות נבונה גם לאנשים פחות מעודכנים.

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

claudia5 כתב:מיסים יש בכל מדינה וכאן המעמ לדעתי הוא מעל 20 אחוז ועדיין בסופר מוכרים מסכי oled lg .
...
·
רומניה חברה ב-EU ומשם הדרך קצרה

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

פעם הסבירו שהמחירים בארהב נמוכים בגלל השוק הגדול שם,רומניה לא שונה מאירופה כי המחירים זהים גם שם.
אתמול. נכנסתי לקניון נוסף גם שם היו כ4 חנויות ענקיות שלכל אחת היו לפחות 100 מסכים בתצוגה
דוגמה למחירים
סוני 855 60״ עולה 7000 שקל ואותו דגם עולה אבל ב65״ עולה 8000
ההבדל במחיר מהארץ הוא כ10000 שקל!!!!!!!!
המחיר כולל משלוח ,מיסים רווחים של החנות ושל היבואן ,שכירות מטורפת של החנות .
התחרות בין החברות היא פשוט עצבנית,כל המסכים מכוילים וניתן להשוות בקלות .
סוני מיוצגת חזקמאוד עם מסכים מצויינים ומחירים נמוכים ביותר.
חצי מהחנות זה מסכי 4k אז מי שחושב ש4k זה עוד רחוק אז ממש לא זה אוליי רחוק מהארץ אבל כאן זה כבר הסטנדרט.
הטכנולוגיה כבר כאן ,חסרים עדיין תכנים אבל כיום זה המוצר שכבר רץ חזק.
מי שרוכש מסכי סמסונג גם מקבל הרד דיסק עם סרטים או את השעון טלפון שלהם.
יש כאן מסכים שעולים פחות מ10000 שנמכרים ב20000 ויותר בארץ !!!!
אני אוהב טכנולוגיה ואני דיי רוכש סידרתי אבל אני בהחלט לא מוכן ולא יכול לשלם מחירים של הארץ על האיכות לצערי.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #15 

יאללה מי מרים עסק, ייבוא אישי מרומניה ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #16 

nirmv כתב:יאללה מי מרים עסק, ייבוא אישי מרומניה ?
...
תוסיף עלויות מיסים (יותר מ-50% למסכי "50 ומעלה כאמור), שילוח, אחסנה ואחריות, ולא תגיע לדיל הרבה יותר טוב ממה שתקבל בחנות "רגילה" בארץ. :roll:

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #17 

עוד חוזר הניגון...
כמה פעם תמשיכו להתווכח על היבואנים "הגנבים"...

כל הוויכוח הזה עקר, מי שלא מתאים לו שיקנה בחול.
המחיר שהיבואנים דורשים זה המחיר נקודה.
ברגע שנקנה בחול במסות או שהיבואנים יורידו מחירים או שהם יסגרו את הבסטה....
כך נדע אם באמת המחיר היה מוגזם או שירינו לעצמנו ברגל.

אי אפשר להשוות את שוק הייבוא של טלויוזיות לשוק הסלולר.
מוצרים שונים, תחרות שונה... אני לא חושב שה"תחרות" בשוק הסולר באמת שווה לתחרות בשוק האלקטרוניקה...

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

@shlomiassaf
·
תשובות כמו שלך נכתבו גם לפני שנתיים שבקושי הזמינו רסיברים מחול ותראה איזה יופי היום כל הרסיברים ירדו ב30 אחוז כי הזמנו הרבה מחול.
אם מסכים זה לא יהיה שונה.
התגובה שלך ממש לא ברורה לי!!!
באיזה חנות מוצרי חשמל אתה עובד? בשביל איזה יבואן?
מדובר פה על רווח של 10000 שקל יותר מכל יבואן בעולם ואתה מדבר על הפסד של יבואנים או סגירת בסטה?
כמות הרכישות הטכנולוגיות בארץ היא מאוד גבוה ,בכל בית יש כמה מסכים אז איפה התחרות בכלל?
אם כאן הבדל בין 55 ל65״ זה מקסימום 2000 שקל אז מה הסיבה שבארץ 10000?
אנימאמין שבקצב הטכנולוגיה (אמזון) כבר עוד שנה ניראה מחירים נמוכים יותר גם במסכים.

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים

שליחה #19 

יאללה, אני מחכה שיפתחו כבר את AMAZON.RO

:-)
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

מדהים אותי שאיכשהו מחאה על מחיר גביע קוטג', הנעלה ורכב זה עניין לגיטימי ויצא לי כבר לראות סדרת כתבות בהקשר של יוקר המחיה בארץ (אני חושב שזה היה בכלכליסט בין היתר).
אני לא מבין, יש איזה טאבו כזה שאסור להתלונן על מחירים גבוהים של טלויזיות? מה פשר התגובות האלה של חברים כאן בפורום שטוענים שזו "בכיינות", "טפשות" ועוד כהנה וכהנה..?
הטענה שלכם היא שצריך לסתום את הפה, לנשוך את הלשון ולפתוח את הארנק לעושק? אז נכון, אני מודה, גם אני משלם ממיטב כספי וקונה כאן בארץ, אך תמיד מרגיש פרייאר. למה? כי אני יודע בדיוק כמה המוצרים האלה אמורים לעלות ומודע לכך שבארץ פשוט חיים באיזו בועה הזויה. אני בהחלט לא שולל לייבא את המסך הבא שלי לבד מחו"ל.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”