גודל כתוביות בטלוויזיה SONY BRAVIA W815B
שלום לחברי הפורום
לאחרונה רכשתי טלוויזיה SONY 50W815B. אני מאוד מרוצה מהמכשיר ובמיוחד מפרמטר שהוא הכי חשוב מבחינתי וזה איכות התמונה. יחד עם זאת ישנו נושא שמציק וזה גודל הכתוביות כאשר אני מזרים ווידאו דרך המחשב או בחיבור ישיר של התקן USB. ישנה אפשרות נוחה להחליף ארוצי הקול או להחליף כתוביות שונות במידה וקובץ ווידאו (MKV) הגיע עם כמה ערוצי קול וכתוביות בשפות שונות אבל לא מצאתי אפשרות (חוששני שגם אינה קיימת) להגדיל את הכתוביות. הגופן שמוצג פשוט קטן על גבול בלתי קריא (וזה מסך של 50 אינץ' שרואים אותו ממרחק של 3.5 מטר). האפשרות לעשות TRANSCODING במחשב תוך כדי הזרמה והדבקת כתוביות (BURN-IN) אינה קבילה מבחינתי בגלל שהמחשב לא מספיק חזק (נתקע) וזה גם פוגע באיכות התמונה.
מישהו יודע איך לפתור?
לאחרונה רכשתי טלוויזיה SONY 50W815B. אני מאוד מרוצה מהמכשיר ובמיוחד מפרמטר שהוא הכי חשוב מבחינתי וזה איכות התמונה. יחד עם זאת ישנו נושא שמציק וזה גודל הכתוביות כאשר אני מזרים ווידאו דרך המחשב או בחיבור ישיר של התקן USB. ישנה אפשרות נוחה להחליף ארוצי הקול או להחליף כתוביות שונות במידה וקובץ ווידאו (MKV) הגיע עם כמה ערוצי קול וכתוביות בשפות שונות אבל לא מצאתי אפשרות (חוששני שגם אינה קיימת) להגדיל את הכתוביות. הגופן שמוצג פשוט קטן על גבול בלתי קריא (וזה מסך של 50 אינץ' שרואים אותו ממרחק של 3.5 מטר). האפשרות לעשות TRANSCODING במחשב תוך כדי הזרמה והדבקת כתוביות (BURN-IN) אינה קבילה מבחינתי בגלל שהמחשב לא מספיק חזק (נתקע) וזה גם פוגע באיכות התמונה.
מישהו יודע איך לפתור?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
מוזר שאין לך אפשרות לקידוד
אתמול שיחקתי קצת עם w815 של חברים. ניגנו סרט דרך USB ואפשר לשנות (וגם היינו צריכים) קידוד כתוביות ל-cp-1255.
בזמן הניגון לחצתי על OPTIONS בשלט ואז על אפשרויות כתוביות (התפריט היה בעברית) ומשם הדרך קצרה לבחירה של מה שאתה רוצה. מלבד גודל
.
בזמן הניגון לחצתי על OPTIONS בשלט ואז על אפשרויות כתוביות (התפריט היה בעברית) ומשם הדרך קצרה לבחירה של מה שאתה רוצה. מלבד גודל
אחרי ההסבר של voguemaster הבנתי איפה הבעיה. האופציה לקידוד הכתוביות מוצגת רק כאשר מנסים לנגן סרט מהתקן שמחובר ל-USB של הטלוויזיה. כשמנסים לנגן סרט ממחשב דרך DLNA (זה מה שאני עושה), האופציה של בחירת הקידוד אינה זמינה.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

והצלחת לשנות את הקידוד?
·chizhk11 כתב:אחרי ההסבר של voguemaster הבנתי איפה הבעיה. האופציה לקידוד הכתוביות מוצגת רק כאשר מנסים לנגן סרט מהתקן שמחובר ל-USB של הטלוויזיה. כשמנסים לנגן סרט ממחשב דרך DLNA (זה מה שאני עושה), האופציה של בחירת הקידוד אינה זמינה....
אני מניח שאם שינית את הקידוד זה תקף לכל המקורות ואמור לפחות להציג לך אותן כמו שצריך, לא?
זה מסביר למה לא ראיתי את האופציה של הקידוד בהזרמה דרך DLNA והאופציה כן זמינה בחיבור USB. ד"א כאשר כתוביות מובנות בתוך קובץ .MKV שאני מפעיל מהמחשב (DLNA), אין בעית קידוד (הכתוביות מוצגות בצורה תקינה), אם כי בגודל לא משהו. כנראה שבאמת אין לזה פתרון. אכזבה מאוד גדולה מ-SONY.scsa כתב:סוני לא יודעת לנגן כתוביות דרך dlna.
אם היית רואה כתוביות דרך dlna אז הם היו מובנים בתוך הקובץ. מן הסתם אין צורך בקידוד והמסך לא מציג את האופציה...
- voguemaster
-
- חבר ותיק