גודל כתוביות בטלוויזיה SONY BRAVIA W815B

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
chizhk11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום

לאחרונה רכשתי טלוויזיה SONY 50W815B. אני מאוד מרוצה מהמכשיר ובמיוחד מפרמטר שהוא הכי חשוב מבחינתי וזה איכות התמונה. יחד עם זאת ישנו נושא שמציק וזה גודל הכתוביות כאשר אני מזרים ווידאו דרך המחשב או בחיבור ישיר של התקן USB. ישנה אפשרות נוחה להחליף ארוצי הקול או להחליף כתוביות שונות במידה וקובץ ווידאו (MKV) הגיע עם כמה ערוצי קול וכתוביות בשפות שונות אבל לא מצאתי אפשרות (חוששני שגם אינה קיימת) להגדיל את הכתוביות. הגופן שמוצג פשוט קטן על גבול בלתי קריא (וזה מסך של 50 אינץ' שרואים אותו ממרחק של 3.5 מטר). האפשרות לעשות TRANSCODING במחשב תוך כדי הזרמה והדבקת כתוביות (BURN-IN) אינה קבילה מבחינתי בגלל שהמחשב לא מספיק חזק (נתקע) וזה גם פוגע באיכות התמונה.

מישהו יודע איך לפתור?

stive
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר איך זה בסוני, אבל אצלי בסמסונג יש באחד התפריטים אפשרות בחירה בין 3 גדלים של כתוביות.
תנסה לחפש/לקרוא.
ועם זאת, גם כשאני מכוון על הגודל הגדול, זה עדיין לא מאוד גדול, אבל בטח טוב יותר משני הגדלים האחרים.

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #3 

עד כמה שאני מבין אין את זה בסוני
אני יושב 2.8 מטר וזה מתאים בול, אבל בכל זאת חבל מאוד שלא נותנים את האופציה לבחור
וזה אחד הסיבות שאין תחליף למחשב אמיתי שבו אתה שולט בכל מה שאתה רוצה להציג

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הייתי מציע לבדוק בכל זאת.
אם אין, זה ממש פאק של סוני.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #5 

Raspberry pi ?

chizhk11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

חיפשתי בכל האופציות - פשוט אין. גם האופציה של שינוי הקידוד בכתוביות שלפי אחד מהפוסטים בפורום הזה זמינה ב-W828 (שזה למעשה אותה טלוויזיה כמו 815 שלי) אינה בתפריטים.
כנראה שנצטרך להסתפק במה שיש :-(

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

מוזר שאין לך אפשרות לקידוד

שליחה #7 

אתמול שיחקתי קצת עם w815 של חברים. ניגנו סרט דרך USB ואפשר לשנות (וגם היינו צריכים) קידוד כתוביות ל-cp-1255.
בזמן הניגון לחצתי על OPTIONS בשלט ואז על אפשרויות כתוביות (התפריט היה בעברית) ומשם הדרך קצרה לבחירה של מה שאתה רוצה. מלבד גודל :-).

chizhk11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אחרי ההסבר של voguemaster הבנתי איפה הבעיה. האופציה לקידוד הכתוביות מוצגת רק כאשר מנסים לנגן סרט מהתקן שמחובר ל-USB של הטלוויזיה. כשמנסים לנגן סרט ממחשב דרך DLNA (זה מה שאני עושה), האופציה של בחירת הקידוד אינה זמינה.

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בסמסונג ( לפחות שלי ) זה קיים גם בהזרמת רשת, לא רק בחיבור usb .

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

והצלחת לשנות את הקידוד?

שליחה #10 

chizhk11 כתב:אחרי ההסבר של voguemaster הבנתי איפה הבעיה. האופציה לקידוד הכתוביות מוצגת רק כאשר מנסים לנגן סרט מהתקן שמחובר ל-USB של הטלוויזיה. כשמנסים לנגן סרט ממחשב דרך DLNA (זה מה שאני עושה), האופציה של בחירת הקידוד אינה זמינה.
...
·

אני מניח שאם שינית את הקידוד זה תקף לכל המקורות ואמור לפחות להציג לך אותן כמו שצריך, לא? :-)

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #11 

סוני לא יודעת לנגן כתוביות דרך dlna.
אם היית רואה כתוביות דרך dlna אז הם היו מובנים בתוך הקובץ. מן הסתם אין צורך בקידוד והמסך לא מציג את האופציה

chizhk11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

scsa כתב:סוני לא יודעת לנגן כתוביות דרך dlna.
אם היית רואה כתוביות דרך dlna אז הם היו מובנים בתוך הקובץ. מן הסתם אין צורך בקידוד והמסך לא מציג את האופציה
...
זה מסביר למה לא ראיתי את האופציה של הקידוד בהזרמה דרך DLNA והאופציה כן זמינה בחיבור USB. ד"א כאשר כתוביות מובנות בתוך קובץ .MKV שאני מפעיל מהמחשב (DLNA), אין בעית קידוד (הכתוביות מוצגות בצורה תקינה), אם כי בגודל לא משהו. כנראה שבאמת אין לזה פתרון. אכזבה מאוד גדולה מ-SONY.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

מה שעצוב זה

שליחה #13 

שהם מתיימרים (כולם) לניגון ע"ג ה-NETWORK אבל בפועל זה רחוק מלהיות מושלם. אכן מעצבן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”