התאמת מיקום למקרן ומקרן למיקום

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
IGGL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
שם מלא: Igor Galper
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

שניה לפני שאני מזמין מקרן דפדפתי בפורום ומצאתי כמה הערות שערערו את הביטחון שלי בהזמנה.

אני מתכוון לקנות את האופטומה HD25e כמו חצי מהחברים פה, ואני לא ממש הבנתי איך עדיף למקם אותו ביחס לתמונה- במרכז או בחלק העליון?

אני שם אותו בחדר שינה בדירה שכורה אז קידוח בתקרה בעייתי- אבל אני תכננתי לשים מדף ולמקם את המקרן במרכז התמונה המיועדת, כ-4 מטר בין הקיר עם המדף והמסך. אפשרי או שאני צריך לחשוב שוב עם המקרן או המיקום?

תודה לעוזרים!

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לקרוא את המדריך של המקרן הספציפי שאתה רוצה לקנות, כך תדע בדיוק היכן למקם אותו.

IGGL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1. אני לא יודע מאיפה להשיג את המדריך של האופטומה HD25 ואפילו אם אני אמצא משהו עם המידע הנדרש אני לא מכיר מספיק את המושגים כדי להבין מה אני אמור להבין. אם תוכל להפנות אותי לדף מידע ספציפי או להסביר לי לפחות את שם הנתון שאני צריך לחפש אני אודה לך מאוד.

2. יש בפורום לפחות איזה 20 איש עם המקרן הזה- קצת עזרה מנסיונכם?

רק להבהיר את השאלה- אני ממקם את המקרן מעל למיטה, על מדף. אני מעדיף למקם את המקרן מול מרכז המסך ומנסה להבין אם אפשרי.

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #4 

IGGL כתב:1. אני לא יודע מאיפה להשיג את המדריך של האופטומה HD25
...
·
http://www.optomausa.com/products/detail/HD25e -> Downloads
אם מדובר על הדגם הזה

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #5 

בגדול הקרנה צריכה להתבצע ממתחת למסך או מעליו (כשהוא תלוי הפוך), אחרת תצטרך להשתמש ב keystone, שיוריד מאיכות התמונה.
אתה יכול להשתמש במחשבון באתר projectorcentral למציאת מיקום מדוייק.
אם אתה בוחר באופציה הסבירה יותר של הקרנה מלמעלה, יש אפשרות של תליה מהתקרה, או מהקיר האחורי.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

IGGL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה.

הבעיה שהחדר יחסית ארוך וצר ובאמצע תלוי מאורר תיקרה שתקוע לי כמו עצם בגרון אבל אין לי מה לעשות איתו.

אם אני רוצה להקרין מהחלק התחתון אז זה אני צריך לשים אותו על כרית כי זה כבר על המיטה שלי.
אם אני רוצה להקרין מהחלק העליון אז זה מגביל לי את הגובה של ההקרנה ומשאיר לי גובה של כ-1 מטר למסך (80-90 אינצ' תצוגה).
בנוסף לפי המחשבון של PC המרחק המקסימאלי הרצוי למיקום המקרן, לגובה תמונה של מטר זה 3.2 מטר בלבד.
אם אין אפשרות לעשות צימצום לתמונה (לשים את המקרן במרחק 3.8 מטר מהמסך ולהקטין לגובה תמונה של 1 מטר במקום מינימום של 1.2 מטר) אז ממש באסה לי.

מה זה הkeystone הזה? כמה הוא מוריד מהאיכות? זה פוגע ברזולוציה או איכות צבע? כי מבחינת רזולוציה זה פחות בעיה בגלל שגודל התמונה יהייה קטן

בסופ"ש הבא אני אוכל לעשות אולי מדידות קצת יותר מדויקות אבל סיכוי נמוך שיהייה שינוי לטובה ממש הפרטתי כאן

עריכה:
בקישור ההפניה היא לHD25*. בדקתי עכשו את הנתונים ל-HD25e והם אפילו גרועים יותר מבחינת המיקום. הזווית הקרנה שלו אפילו יותר רחבה אז כדי לקבל גובה תמונה של 1 מטר אני צריך לשים אותו במרחק של 3 מטר מהמסך :(

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@IGGL
keystone הוא שם התופעה שקורית כאשר מקרינים את התמונה ממקום גבוה או נמוך מדי.
דמיין מקרן שמקרין ריבוע של אור אל מסך.
כאשר המסך מול המקרן תוקרן צורת ריבוע אמיתית.
לעומת זאת, כאשר מקרינים מלמטה, ומטים את המקרן כלפי מעלה, מתקבלת צורת טרפז - החלק התחתון של התמונה יהיה צר יותר מהעליון.
הסיבה לכך היא שהמרחק לחלק העליון גדול יותר, מה שגורם לתמונה בו להיות יותר רחבה מבחלק התחתון.
ההסבר הזה טיפה מופשט כדי להבהיר את הנקודה (במציאות המקרן מקרין מראש צורת טרפז כדי להתאים להקרנה ממעל או מתחת למסך).
במקרן שאתה שוקל לקנות ניתן לתקן את הבעיה בצורה דיגיטלית על ידי עיוות התמונה לצורת טרפז הפוך וכך מוקרנת תמונה ללא keystone.
משמעות תיקון דיגיטלי הוא עיבוד תמונה נוסף שבכרח יפגע ברזולוציה, ובהתאם לסוג בעיבוד, גם עשוי ליצור הפרעות נוספות בתמונה.
מקווה שעזרתי.
Oscar Wilde

IGGL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עזרת, רק אני רוצה להבהיר כמה נקודות:
אני אראה תלת מימד או שזה יהרוס לחלוטין את התמונה?
במה יכול להתבטא הירידה באיכות? רזולוציה? חדות? חדות צבעים?

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@IGGL
·תראה תלת מימד.
לגבי השפעות התיקון, אתה יכול לקרוא עוד כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/Keystone_effect
http://hometheater.about.com/od/homethe ... ection.htm
Oscar Wilde

IGGL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הבנתי, אוקי
זה אומר שאם אני עושה תיקון קטן יותר- שם את המקרן לא במרכז המסך אלא קרוב יותר חלק העליון (אבל לא בגובה הרצוי) אני אקבל פגיעה קטנה יותר?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”