שאלה בקשר למחשב מיני
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 481
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
שלום.
אני זקוק למכשיר קטן ונייד שאוכל לשים בתיק ולקחת אותו ממקום למקום ולנגן בו סרטים (גם תלת מימד), חשבתי בהתחלה לקנות נגן אנדרואיד+דיסק קשיח חיצוני, אבל יש לי ניסיון רע עם נגני אנדרואיד ולכן חשבתי לקנות מיני פי סי זול עם כונן SSD בלבד, האם המחשב הזה מריץ סרטי תלת מימד? והאם הוא מספיק קטן כדי שאוכל לשים אותו בתיק?
http://ksp.co.il/?uin=22403
כל מה שאני צריך במחשב זה XBMC ודפדפן, האם זה הפתרון בשבילי?
תודה.
אני זקוק למכשיר קטן ונייד שאוכל לשים בתיק ולקחת אותו ממקום למקום ולנגן בו סרטים (גם תלת מימד), חשבתי בהתחלה לקנות נגן אנדרואיד+דיסק קשיח חיצוני, אבל יש לי ניסיון רע עם נגני אנדרואיד ולכן חשבתי לקנות מיני פי סי זול עם כונן SSD בלבד, האם המחשב הזה מריץ סרטי תלת מימד? והאם הוא מספיק קטן כדי שאוכל לשים אותו בתיק?
http://ksp.co.il/?uin=22403
כל מה שאני צריך במחשב זה XBMC ודפדפן, האם זה הפתרון בשבילי?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תוכל להריץ איתו תכני 3D SBS ו-3D OU (כאלה המגיעים בד"כ כקבצי MKV).
לא תוכל לנגן איתו בלו ריי 3D מלא (המגיע בקובץ ISO בגודל של 40-50GB לסרט בודד).
אם אתה רוצה תמיכה בבלו ריי 3D מלא, תצטרך דגם יקר יותר של NUC הכולל מעבד Core i3.
כמו כן, שים לב שבלו ריי 3D מלא לא נתמך ב-XBMC אלא רק בתוכנה בתשלום ל-Windows כמו TMT או PDVD.
אם אתה רוצה תמיכה בבלו ריי 3D מלא, תצטרך דגם יקר יותר של NUC הכולל מעבד Core i3.
כמו כן, שים לב שבלו ריי 3D מלא לא נתמך ב-XBMC אלא רק בתוכנה בתשלום ל-Windows כמו TMT או PDVD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

תודה לך על התשובה.pixies כתב:תוכל להריץ איתו תכני 3D SBS ו-3D OU (כאלה המגיעים בד"כ כקבצי MKV).
כמו כן, שים לב שבלו ריי 3D מלא לא נתמך ב-XBMC אלא רק בתוכנה בתשלום ל-Windows כמו TMT או PDVD....
אין לי צורך בבלו ריי מלא ולכן זה לא בעיה בשבילי, וזה טוב שהמחשב יכול להריץ 3D (למרות שהטלוויזיה שלנו היא חכמה ואין צורך לחבר אליה מחשב, אבל תמיד טוב שיהיה עוד מכשיר שמריץ 3D).
למישהו במקרה יש מחשב כזה ויכול לספר האם הוא מרוצה ממנו או חושב שהמחשב חלש מדי? וגם האם המחשב קטן מספיק כדי שאוכל להכניס אותו לתיק ולקחת אותו איתי בנסיעות?
תודה מראש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המחשב ממש לא חלש, ומדהים בגודל הקטן שלו. אפילו ספק הכוח שלו לא הרבה יותר גדול ממטען סמארטפון ממוצע.
ממש לפני כמה ימים אבא שלי, שיש לו כזה מחשב, צפה יחד עם הנכד בקובץ 3D SBS של הסרט אוואטאר, ושניהם נהנו מאוד ולא הייתה שום בעייה.
בהחלט אפשר לשים בתיק ולנסוע איתו.
ממש לפני כמה ימים אבא שלי, שיש לו כזה מחשב, צפה יחד עם הנכד בקובץ 3D SBS של הסרט אוואטאר, ושניהם נהנו מאוד ולא הייתה שום בעייה.
בהחלט אפשר לשים בתיק ולנסוע איתו.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

תודה pixies.
ראיתי ביוטיוב סרטונים של המחשב הזה והתרשמתי מאוד וגם מהגודל הקטן שלו, זה בדיוק מה שאני מחפש, ומזל שלא קניתי סטרימר או נגן אנדרואיד.
באתר של ksp ראיתי שאפשר לקנות את המחשב הזה עם כרטיס מסך וכרטיס קול וגם בלי. כרטיס מסך אני גם ככה לא צריך במחשב הזה, אבל מה קורה אם אני לוקח את המחשב הזה בלי כרטיס קול? תהיה אפשרות לחבר אליו רמקולים?
ואני עדיין מתלבט אם לקחת את ה-N2820 או את ה-i3, אני יודע שה-N2820 מספיק לשימושים שלי אבל אני פוחד שהוא יתחיל להיחנק בהרצת סרטי 1080P או בגלל כרטיסיות מרובות בדפדפן ולכן אני עדיין לא בטוח.
ראיתי ביוטיוב סרטונים של המחשב הזה והתרשמתי מאוד וגם מהגודל הקטן שלו, זה בדיוק מה שאני מחפש, ומזל שלא קניתי סטרימר או נגן אנדרואיד.
באתר של ksp ראיתי שאפשר לקנות את המחשב הזה עם כרטיס מסך וכרטיס קול וגם בלי. כרטיס מסך אני גם ככה לא צריך במחשב הזה, אבל מה קורה אם אני לוקח את המחשב הזה בלי כרטיס קול? תהיה אפשרות לחבר אליו רמקולים?
ואני עדיין מתלבט אם לקחת את ה-N2820 או את ה-i3, אני יודע שה-N2820 מספיק לשימושים שלי אבל אני פוחד שהוא יתחיל להיחנק בהרצת סרטי 1080P או בגלל כרטיסיות מרובות בדפדפן ולכן אני עדיין לא בטוח.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
הכרטיס קול הוא מובנה על הלוח אם. זה חלק בלתי נפרד מהלוח אם. ככה גם הכרטיס מסך. הוא חלק מהמעבד אינטל שבפנים ככה שאני לא יודע איפה ראית שאפשר לקנות את המחשב הזה בלי החלקים האלו.
עם סרטי 1080 לא תהיה בעיה לשני המחשבים וגם עם ריבוי לשוניות בדפדפן.
עם סרטי 1080 לא תהיה בעיה לשני המחשבים וגם עם ריבוי לשוניות בדפדפן.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

אהה הבנתי.toxin כתב:הכרטיס קול הוא מובנה על הלוח אם. זה חלק בלתי נפרד מהלוח אם. ככה גם הכרטיס מסך. הוא חלק מהמעבד אינטל שבפנים ככה שאני לא יודע איפה ראית שאפשר לקנות את המחשב הזה בלי החלקים האלו.
עם סרטי 1080 לא תהיה בעיה לשני המחשבים וגם עם ריבוי לשוניות בדפדפן....
בכל מקרה החבילת מחשב המוכנה עם הזיכרון והדיסק הקשיח (וגם מצויין שיש בו כרטיס מסך וקול) יותר זול מהמחשב שיש בו רק את המעבד וצריך להרכיב לו בנפרד את ההזיכרון והדיסק הקשיח שאנחנו רוצים, ובנוסף בחבילה המוכנה מקבלים גם כרטיס רשת באותו המחיר, אני ממש לא מבין את ההגיון של KSP, למה שמישהו ירכיב בעצמו מחשב ולא יקנה חבילה מוכנה ויחליף את החלקים כרצונו?
כנראה שאני אקח את המחשב עם המעבד N8200 ואני אשמח להמלצה לזיכרון ולכונן SSD, חשבתי לקחת 4GB זיכרון, ו-64GB SSD, איזה חברות מומלצות?
תודה מראש.
רק רציתי לציין שה- NUC בפלונטר זול יותר...
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDN2820FYKH0
http://www.plonter.co.il/nuc.tmpl?cart= ... 5&lang=heb
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDN2820FYKH0
http://www.plonter.co.il/nuc.tmpl?cart= ... 5&lang=heb
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
הכל מגיע כבר מורכב חוץ מהזיכרון RAM וה HDD (או SSD).
אינטל ועוד חברות שמוציאות MINI PC עושות את זה כדי להוריד את המחיר של המחשב וגם כדי לתת לאנשים אפשרות לבחור מה לשים בפנים. אין כל קשר לKSP. הם רק המשווקים בארץ. לא כולם למשל צריכים HDD של 1 טרה או SSD של 256 גיגה.
זיכרון RAM לא ממש משנה מאיזו חברה. כולם יעשו את העבודה.
לגבי SSD הייתי הולך על SANDISK או INTEL או SAMSUNG.
אינטל ועוד חברות שמוציאות MINI PC עושות את זה כדי להוריד את המחיר של המחשב וגם כדי לתת לאנשים אפשרות לבחור מה לשים בפנים. אין כל קשר לKSP. הם רק המשווקים בארץ. לא כולם למשל צריכים HDD של 1 טרה או SSD של 256 גיגה.
זיכרון RAM לא ממש משנה מאיזו חברה. כולם יעשו את העבודה.
לגבי SSD הייתי הולך על SANDISK או INTEL או SAMSUNG.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם יש לך סבלנות אז אולי כן, אבל ממש לא חובה.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

תודה לכולם על העזרה, בסוף אני קונה את ה-i3 מכאן:
http://www.wallashops.co.il/מחשב-נייח-I ... לשים-אחרים
כי זה המחיר הכי זול שמצאתי, למרות שרציתי לקחת אותו עם כונן SSD ולא כונן קשיח כי רציתי מחשב מהיר אבל לפעמים צריך להתפשר, לכן אני אקנה את המחשב עם כונן קשיח של 1TB ובו אני אגבה את הקבצים שלי וזה יחסוך לי קנייה של כונן קשיח חיצוני.
כי זה המחיר הכי זול שמצאתי, למרות שרציתי לקחת אותו עם כונן SSD ולא כונן קשיח כי רציתי מחשב מהיר אבל לפעמים צריך להתפשר, לכן אני אקנה את המחשב עם כונן קשיח של 1TB ובו אני אגבה את הקבצים שלי וזה יחסוך לי קנייה של כונן קשיח חיצוני.
·אם קנית כבר את המחשב מוואלה שופס, הוא מגיע עם הדיסק קשיח והזכרון מורכבים או בנפרד? הפקידות בוואלה שופס לא ממש ידעו לענות לי על זה. אה וגם אשמח לדעת איזה חברה ודגם הזכרון וההארד דיסק. תודה.zahipan2 כתב:תודה לכולם על העזרה, בסוף אני קונה את ה-i3 מכאן:
כי זה המחיר הכי זול שמצאתי, למרות שרציתי לקחת אותו עם כונן SSD ולא כונן קשיח כי רציתי מחשב מהיר אבל לפעמים צריך להתפשר, לכן אני אקנה את המחשב עם כונן קשיח של 1TB ובו אני אגבה את הקבצים שלי וזה יחסוך לי קנייה של כונן קשיח חיצוני....
הי,Ben_p כתב:toxin - הלינק שהו פרסם כולל זכרון ודיסק קשיח .. מחיר לא רע, למרות שאני הייתי קונה את המיני של EGLOBAL עם כמעט אותם ביצועים בפחות 60 אחוז....
אני צריך לקנות מחשב נוסף לבית.
קניתי את זה של eglobal כפי שראית בשרשור הקודם ועכשיו בגלל התקלה שקרתה לי אחרי יומיים אני מתלבט אם לקנות עוד אחד מהם או לקנות את השני בארץ להקטין סיכונים.
האם לדעתך הקלקול שקרה לי בeglobal הוא נקודתי/ביש מזל או שזה קורה יחסית בתדירות גבוהה? יש סיכוי שבגלל שהמכשיר מגיע עם קירור פסיבי ומתחמם ממש הרבה זה יכול להוביל ליותר תקלות?
תודה
ערן.
ידידי, בוודאות מדובר במשהו נקודתי .. חברה כאן בפורום מאוד מאוד מרוצים,יש חברים כמו darco אם אני לא טועה שהזמינו מעל חמש יחידות ומרוצים מאוד . תקלות יכולות לקרות כל הזמן , גם במהלך משלוח .. מה שחשוב זה מה הם עושים כשזה קורה . יש חבר׳ה שדיווחו על תקלות גם בנוק שהם קנו בארץ , הכל אפשרי . ממליץ עליהם בחום.
היי ערן
אני זה שהתחיל פה את ההמלצות על איגלובל והמלצתי לאחר שהזמנתי מעל 8 יחידות למשפחה וחברים.
בינתיים אני עוד לא נתקלתי בתקלה באף אחד, קראתי את הבעיה בשרשור השני שלך וכבר שיגרתי מייל לחברה ולמרות שאין צורך כי הם סופר נחמדים הזהרתי אותם שאין פה מרווח למשחקים.
עד עכשיו לדעתי קנו פה לבד למעלה מ 50 מכשירים והסינים לא מפכגרים הם מבינים את הפוטנציאל של לקוחות פורום כמו זה.
אחרי מחשבות שלי ושל דורון הם הוסיפות את ה IR ועוד כל מיני שדרוגים נחמדים, בכל מקרה שלח לי בפרטי מה המייל שאיתו התכתבת איתם ואדאג שיטפלו בך בכפפות משי.
אני זה שהתחיל פה את ההמלצות על איגלובל והמלצתי לאחר שהזמנתי מעל 8 יחידות למשפחה וחברים.
בינתיים אני עוד לא נתקלתי בתקלה באף אחד, קראתי את הבעיה בשרשור השני שלך וכבר שיגרתי מייל לחברה ולמרות שאין צורך כי הם סופר נחמדים הזהרתי אותם שאין פה מרווח למשחקים.
עד עכשיו לדעתי קנו פה לבד למעלה מ 50 מכשירים והסינים לא מפכגרים הם מבינים את הפוטנציאל של לקוחות פורום כמו זה.
אחרי מחשבות שלי ושל דורון הם הוסיפות את ה IR ועוד כל מיני שדרוגים נחמדים, בכל מקרה שלח לי בפרטי מה המייל שאיתו התכתבת איתם ואדאג שיטפלו בך בכפפות משי.