מיקום מקרן- אפשר על השולחן או שחייבים מהתקרה?
אני משחק עם הרעיון של רכישת מקרן לסלון.
מרחק צפייה 3.5 מטר.
העניין שאני לא מעוניין לתלות על התקרה מאחר ואני בדירה שכורה וזה יגרור חציבות בתקרה שאאלץ לתקן כשאעזוב.
האם אפשר להניח את המקרן על השולחן בסלון לצורך צפייה וכשאסיים פשוט אפרק אותו?
מרחק צפייה 3.5 מטר.
העניין שאני לא מעוניין לתלות על התקרה מאחר ואני בדירה שכורה וזה יגרור חציבות בתקרה שאאלץ לתקן כשאעזוב.
האם אפשר להניח את המקרן על השולחן בסלון לצורך צפייה וכשאסיים פשוט אפרק אותו?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·jepe כתב: האם אפשר להניח את המקרן על השולחן בסלון לצורך צפייה וכשאסיים פשוט אפרק אותו?...
כן אפשר רק שהמשמעות היא שבכל פעם תצטרך לעשות כיוונים מחדש.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני משתמש ב-BENQ W1070 - זה דגם שנחשב למוגבל מאוד בגמישות ההצבה, האופטומה אמור להיות פשוט יותר, רק תוודא שיש לו vertical lens shift מספיק כדי שגובה ההקרנה יתאים לחדר.
עם המקרן שלי זה טיפה בעייתי, אבל אחרי קצת fine tuning הסתדרתי
עם המקרן שלי זה טיפה בעייתי, אבל אחרי קצת fine tuning הסתדרתי
Lens shift הוא האפשרות להזיז את התמונה מבלי לעוות אותה, מה שמקל מאוד על מיקום המקרן במקרים מסוימים.
אם תציב את המקרן נמוך מדי, גבוה מדי או לא מול מרכז המסך, בלי המנגנון הזה תקבל תמונה טרפזית (גם אותה ניתן לתקן, אבל האיכות נפגמת).
בכל מקרה, בדקתי ולאופטומה אין Lens shift.
לכן אני ממליץ לוודא את המדידות לפני שאתה מזמין דגם ספציפי.
אם המיקום הוא בעייתי, אפשר ללכת על דגמים של אפסון, ברבים מהם יש הרבה יותר גמישות במיקום המקרן.
אם תציב את המקרן נמוך מדי, גבוה מדי או לא מול מרכז המסך, בלי המנגנון הזה תקבל תמונה טרפזית (גם אותה ניתן לתקן, אבל האיכות נפגמת).
בכל מקרה, בדקתי ולאופטומה אין Lens shift.
לכן אני ממליץ לוודא את המדידות לפני שאתה מזמין דגם ספציפי.
אם המיקום הוא בעייתי, אפשר ללכת על דגמים של אפסון, ברבים מהם יש הרבה יותר גמישות במיקום המקרן.
יש אופציה נחמדה באמאזון לשאול שאלות ואנשים שקנו את המוצר עונים לך.
שאלתי לגבי המקרן של אופטומה ואמרו לי כולם שכין בעיה לשים במקום נמוך קרוב לרצפה ואין חובה לתלות בתקרה. רק שהתחתית של המסך תהיה גבוהה ב-11 אינץ מעל המקרן שזה נמוך מאוד.
לכן צריך להגביה אותו.
אם מישהו מתעניין במקרן...
שאלתי לגבי המקרן של אופטומה ואמרו לי כולם שכין בעיה לשים במקום נמוך קרוב לרצפה ואין חובה לתלות בתקרה. רק שהתחתית של המסך תהיה גבוהה ב-11 אינץ מעל המקרן שזה נמוך מאוד.
לכן צריך להגביה אותו.
אם מישהו מתעניין במקרן...
לי יש את ה Optoma HD131xe (הוזמן מאמזון גרמניה, ועלה לי כ-2650 ש"ח)
ממרחק הקרנה של כ-3.5 מטר, תצטרך למקם אותו כ-20 ס"מ מתחת לגובה של הקצה התחתון של המסך.
אם תרצה למקם אותו גבוה או נמוך יותר תצטרך להשתמש ב-Keystone, שמוריד מאיכות התמונה.
לגבי רוחב המסך - לא תוכל לקבל יותר מ-2.33 מטר ממרחק כזה.
שים לב שהכוונה למרחק הקרנה נטו (נמדד מהעדשה של המקרן).
נתונים מלאים וסימולציה לאפשרויות התרנה, מרחקים, ורוחב מסך למקרנים שונים ניתן לראות באתר Projectorcentral .
ממרחק הקרנה של כ-3.5 מטר, תצטרך למקם אותו כ-20 ס"מ מתחת לגובה של הקצה התחתון של המסך.
אם תרצה למקם אותו גבוה או נמוך יותר תצטרך להשתמש ב-Keystone, שמוריד מאיכות התמונה.
לגבי רוחב המסך - לא תוכל לקבל יותר מ-2.33 מטר ממרחק כזה.
שים לב שהכוונה למרחק הקרנה נטו (נמדד מהעדשה של המקרן).
נתונים מלאים וסימולציה לאפשרויות התרנה, מרחקים, ורוחב מסך למקרנים שונים ניתן לראות באתר Projectorcentral .
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: