שלום לכולם.
עד אתמול היו לי רמקולים רצפתיים וסנטר איכותי של B&W. עבור צדדדיים ואחוריים הסתפקתי בסאטליטים זולים של JBL - שאריות ממערכת רמקולים 5.1 עם סאב. בכל מקרה מדובר בסטלייטים פשוטים הכוללים מיד וטיוטר עשויים פלסטיק זול ונשמעים רע במוסיקה.
רשתי זזוג מדפיים של B&W בשלב ראשון (בעתיד ארכוש זוג נוסף). השאלה היא כיצד להשתמש ברמקולים החדשים? בתור צדדיים Suround או בתור אחוריים S Back? חשוב לי בעיקר איכות המוסיקה במצבבי הסראונד. הרסיבר הוא אונקיו 626. מהמדריך של הרסיבר לא הצלחתי להבין מהיכן בוקעים צלילי אפקטי המוסיקה כאשר הרסיבר מוגדר ל 7.1. גם איכות השמע בסרטים חשובה. מי מבין ערוצי הסראונד יותר דומיננטי בבסרטי 5.1 כאשר הרסיבר מוגדר כ 7.1? במצבי THX אני שומע מכל הרמקולים ולא ברור לי לאן צלילי ערוצי הסראונד בפס קול 5.1 הולכים? האם לאחוריים או לצדדדים או לשניהם בו זמנית?
תודה
היכן איכות הרמקול חשובה יותר. צדדיים או אחוריים?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מערכת 5.1 כוללת רמקולי סוראונד (צדדיים)
התוספת ל- 7.1 אילו הסוראונד האחוריים.
הם לא באים "על חשבון" הצדדיים, אלא כתוספת
ולכן...
הצדדיים יותר דומיננטיים
כדאי ורצוי שהרמקולים היותר טובים יהיו הצדדים.
התוספת ל- 7.1 אילו הסוראונד האחוריים.
הם לא באים "על חשבון" הצדדיים, אלא כתוספת
ולכן...
הצדדיים יותר דומיננטיים
כדאי ורצוי שהרמקולים היותר טובים יהיו הצדדים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אודיסי עשו מחקר מעמיק בעניין והגיעו לתוצאות מפתיעות: מסתבר שמעבר לסטריאו הסטנדרטי, אינפורמציה מימין ומשמאל (Surround ואח"כ Front Wide) תורמת לסאונד רב-ערוצי הרבה יותר מאשר אינפורמציה מלפנים (Front Height ורק בסוף Surround Back).
למיטב הבנתי, באולם קולנוע יש משמעות גדולה יותר לערוצי הסראונד האחורי בגלל גודל החלל, אבל עבור ק"ב דווקא השלמת מרכז הבמה האחורית הרבה פחות קריטית, מכיוון שכמעט תמיד המאזין יושב הרבה יותר קרוב לקיר האחורי מאשר למסך, והמרחקים בין הרמקולים ובין עמדת ההאזנה בכל מקרה אינם גדולים. לפיכך, לתוספת מידע מלפנים, כלומר ערוצי Front Wide ו-Front Height, יש יותר משמעות מאשר לתוספת מידע מאחור בדמות Surround Back.
בכל מקרה, ערוצי הסראונד "הקלאסיים" מהווים חלק בלתי נפרד מכל מיקס 5.1, ולכן חשוב לשים שם רמקולים יותר טובים מאשר עבור ערוצי ה-Surround Back.
למיטב הבנתי, באולם קולנוע יש משמעות גדולה יותר לערוצי הסראונד האחורי בגלל גודל החלל, אבל עבור ק"ב דווקא השלמת מרכז הבמה האחורית הרבה פחות קריטית, מכיוון שכמעט תמיד המאזין יושב הרבה יותר קרוב לקיר האחורי מאשר למסך, והמרחקים בין הרמקולים ובין עמדת ההאזנה בכל מקרה אינם גדולים. לפיכך, לתוספת מידע מלפנים, כלומר ערוצי Front Wide ו-Front Height, יש יותר משמעות מאשר לתוספת מידע מאחור בדמות Surround Back.
בכל מקרה, ערוצי הסראונד "הקלאסיים" מהווים חלק בלתי נפרד מכל מיקס 5.1, ולכן חשוב לשים שם רמקולים יותר טובים מאשר עבור ערוצי ה-Surround Back.