ציוד להקמת רשת חוטית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yaarabtc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
אני מעוניינת להקים רשת ביתית חוטית בדירה חדשה
יש לי ארון תקשורת שבו מותקן המודם של בזק
יש 3 תעלות ייעודיות לרשת ותעלה אחת של בזק שאני רוצה להשתמש בה לכבל רשת (מעדיפה שיהיה בנוסף עם הטלפון)
נכנסתי לאתר מדיה גלקסי וראיתי שיש כל מיני סוגים לכבל cat6 וכל מיני סוגי שקעים תקעים וכו
אשמח לדעת מה הציוד המומלץ שעליי לקנות מתוך כל התתי אפשרויות אני גם צריכה את המכשירים ומעדיפה לא להשקיע בדברים יקרים בשביל חד פעמי (כמו לוחץ וכו)
אשמח לקבל רשימה של הכל שאוכל לעשות קניה מרוכזת
תודה רבה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

בגדול את צריכה כבל cat5e או יותר (שזה cat6, cat6a, cat7, cat7a, בכל מקרה לא cat5 ישן אלא מינימום cat5e). תכלס לא תרגישי הרבה הבדל ביניהם אלא אם הם יהיו ארוכים מאוד, אז פשוט לכי על מה שזול (עדיף אולי כבל יותר טוב אם ההפרש לא משמעותי).
הכבל צריך להיות מספיק ארוך כדי לעבור את כל התעלה + כחצי מטר אקסטרה בכל צד, כי לפעמים הנסיון הראשון להרכיב את השקע / תקע לא עובד ואז צריך לחתוך קצת ולנסות שוב.
תקעים - צריך תקעי RJ45 סטנדרטיים, רצוי מהסוג המסוכך (הם האלה שנראים מתכתיים ולא שקופים), הם גם ככה עולים גרושים אז עדיף לא להתקמצן. את התקעים מחברים בקצה של הכבל שנמצא בארון התקשורת כדי שהם יוכלו להתחבר לנתב.
שקעים - צריך שקעי RJ45 רגילים שמתקינים על הקיר בקצה השני של התעלה (תכלס אפשר סתם לשים תקע אבל זה לא אסתטי ומקשה על הספונג'ה כי אז אי-אפשר לנתק אותם, אז עדיף להשקיע את הכמה שקלים האלו). יש שקעים בודדים ושקעים כפולים, קחי בחשבון שבשביל שקע כפול צריך להעביר גם שני כבלים, אם אין לך כוח לזה, לכי על הבודדים.
אם למודם שלך יש רק יציאת רשת אחת או שיש לו פחות יציאות רשת מכמות הנקודות שאת רוצה שיהיו לך אז את צריכה גם סוויץ (שימי אותו ליד המודם בארון התקשורת).

מבחינת ציוד:
צריך חוט השחלה (סטלבנד) כדי להעביר את הכבלים בתעלות שבקיר, בתעלות האלה יש הרבה סיבובים ועיקולים ואי-אפשר להעביר דרכם כבל רגיל סתם ככה.
צריך לוחץ RJ45 בשביל לחבר את התקעים בצד של ארון התקשורת.
רצוי לוחץ קורונה כדי לחבר את השקעים בחדרים, אם ממש רוצים אפשר לעשות את זה גם בלי זה אבל זה חוסך המון עצבים וכאב-ראש.
צריך כלי עבודה סטנדרטיים (קאטר, מברג וכיו"ב) שבטח כבר יש לך.
למרות מה שאמרת, את תצטרכי את כל הציוד הזה כדי לחבר את הכבלים, את יכולה לבדוק אם לחברים שלך יש את הציוד הזה, אם לא זאת החלטה שלך אם לקנות אותו או להביא בעל מקצוע שבטח ייקח עוד יותר כסף.
תפני לך יום בשביל זה, אפשר פשוט להשאיר את זה לשישי-שבת.

אין בעיה להעביר כבל רשת בתעלה יחד עם כבל טלפון / טלויזיה (בהנחה שהתעלה רחבה מספיק). אסור להעביר כבל רשת (או כל כבל תקשורת) ביחד עם כבל חשמל.

מקווה שעזרתי.

G_gabi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: גבי
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

לפני כחודשיים שאלתי פה שאלה דומה מאוד:
http://www.htisrael.co.il/vt214700.%D7% ... D7%AA.html
ממליץ לעבור על הדיון.
הציוד ה"חד פעמי" היחיד שרכשתי הוא לוחץ הקרונות+חושף הגידים הזה - http://www.ebay.com/itm/390831661204
עדיין לא ביצעתי את התהליך.
רכשתי כבל רשת ממוכר סיני, הוא הבטיח לי שמדובר ב-cat5e והתברר שמדובר ב-cat5, אז אני צריך לרכוש כבל ממוכר אחר.
נראה לי שארכוש את הכבל הזה - http://www.ebay.com/itm/290341517152
מאיזה אזור את בארץ?
אם אנחנו קרובים / אהיה באזור שלך, אעביר לך את לוחץ הקרונות השני, הגיעו שניים בחבילה אחת. כמו-כן, אם לפי החישובים שלך יהיו לך כ-12 מטר עודפים של cat5e אשמח לקבל את המטרים העודפים / לרכוש אותם ממך.

בנוגע לסטלבנד, לצערי השכן ממנו שאלתי את הסטלבנד לעולם לא יסכים להביא אותו לאדם שאיננו מכיר. גם בין השכנים פה אני מסופק מאוד אם הוא משאיל ציוד לכולם...
נסי לחפש באזור שלך חשמלאי / איש רשתות וכד' לבדוק את את יכולה לשאול מהם. לחילופין, אולי מוכרים ביד2. במקרה הגרוע ביותר, תרכשי אחד ותנסי למכור לאחר מכן ביד2 בכמה אחוזים פחות.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

חברים לידיעה בלבד כבל רשת CAT5E קשיח מסוכך עולה בארץ
120 ש"ח ל100 מטר.. זה מסוג הדברים שלא צריך להזמין מחו"ל..

לדוגמא :

http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2512-1 ... %D7%9A-FTP
ואני מבטיח שיש יותר זול, אני קניתי ב120 ש"ח בחנויות מתמחות.
בהצלחה .

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #5 

אני לאחרונה העברתי כבלי רשת בבית - ממליץ מאוד להשתמש בכבלי CAT6 למרות שהעלות היא פי 2 או יותר מ-5E - אני העברתי CAT6 גמיש 24AWG שנרכש במדיה גלקסי ואין תלונות.

כעקרון CAT6 יודע להעביר תחת מגבלות מסוימות 10GbE - אין היום מה לעשות עם זה לצרכים פרטיים אבל זה יחסוך תסכול מיותר שיקרה בעתיד במידה וכן יהיה לזה צורך (שלא לדבר על זה שאם באמת יהיה בזה צורך מתישהו, אז את כל ה-CAT5E הקיימים והשקעים שלהם יהיה צורך לזרוק לפח).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

MarioMan כתב:אני לאחרונה העברתי כבלי רשת בבית - ממליץ מאוד להשתמש בכבלי CAT6 למרות שהעלות היא פי 2 או יותר מ-5E - אני העברתי CAT6 גמיש 24AWG שנרכש במדיה גלקסי ואין תלונות.

כעקרון CAT6 יודע להעביר תחת מגבלות מסוימות 10GbE - אין היום מה לעשות עם זה לצרכים פרטיים אבל זה יחסוך תסכול מיותר שיקרה בעתיד במידה וכן יהיה לזה צורך (שלא לדבר על זה שאם באמת יהיה בזה צורך מתישהו, אז את כל ה-CAT5E הקיימים והשקעים שלהם יהיה צורך לזרוק לפח).
...
·לעניות דעתי ב10 שנים הקרובות זה לא יכנס לשוק הביתי..

אך אני מסייג את דבריי ואומר : אם יש אפשרות כלכלית ופיזית בעיקר(צנרת וכ'ו) להעביר CAT6\7 אז שהיה,זה לא יזיק..

נ.ב במגזר הביתי אין כרגע גם צורך לכזה ביטרייט, אין תוכן ש1GBE לא מתמודד איתו מצויין, אלא אם בעתיד יהיו תכני 4K מלאים 3D או משהו במשקל של 700GB לסרט, עד אז הרבה דברים יצטרכו להשתנות.. אז אין מה לדאוג
* האמת שחישבתי את הנתון הזה ומסתבר שגם במצב כזה 1GIGA אמור לספק מענה

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

אתה מתייחס לנושא כאילו התשתית מיועדת רק על מנת למשוך תוכן וידאו בסטרימינג מ-NAS ובמצב כזה אתה כנראה צודק (למרות שתיאורטית אפשר להביא דוגמה שתפיל את מה שאתה טוען).

מנגד, בעבודה עם קבצים, של כמה לקוחות בו זמנית ובהנתן מערך אחסון מספיק מהיר יש בהחלט יתרון וצורך ל-10GbE (העלות כמובן בהתאם).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

מסכים עם מה שאתה אומר ולכן אמרתי שבמגזר הביתי אין צורך בזה, כמובן שבעולם העסקי זה מיושם מזמן..

ולדעתי אין צפי שסרט\קובץ בודד יעבור את ה700GB ב10 שנים הקרובות, אבל תקן אותי אם אני טועה :wink:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”