תקלה בחיבור HDMI בטלוויזיה שקניתי יד שניה SAMSUNG ps51e490b1m

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
itsik_BA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום .... לפני כשלושה ימים קניתי טלוויזיה יד שניה מסוג SAMSUNG ps51e490b1m

מדובר בטלוויזיה תלת מיימד 51 אינטץ שהאמת אני דיי מרוצה מהתמונה שלה למרות הרזולוציה הלא גבוהה במיוחד ( במיוחד ב 3D)

הבעיה היא שיש לה רק שני חיבורי HDMI ואחד מהם (שמסומן כ - HDMI1/DVI ) לא מתפק כראוי

כשאני מחבר את המחשב שלי בחיבור הזה הדרייבר לא קולט את הטלוויזיה בכלל, בעוד בווינדוס ניתן לראות אותה בין המוצרים שמחוברים למחשב אך לא ניתן להשתמש בה (בחיבור ה HDMI השני אין שום בעיה )

וכשאני מחבר את הטלוויזיה לממיר של YES (MAX TOTAL) הטלוויזיה עובדת, אך בערוצי ה-HD לאחר כ 2-3 שניות המסך נהיה שחור (בזמן שעוד יש כתוביות ויש סאונד) ואני מקבל הודעת שגיאה כזאת : "הגנת העתקה נכשלה (2)" המספר 2 ככול הנראה מציין את ה "תחנה" בה התקלה קוראת, שכן כאשר חיברתי דרך רסיבר השתנה המספר ל - 3( שוב ..בחיבור ה HDMI השני אין שום בעיה )

ביררתי קצת על התקלה הזאת וראיתי שלהרבה אנשים היה אותה לפי כמה זמן עם הממיר הזה ... אבל לאף אחד מהם זה לא היה עושה את זה רק בחיבור אחד בטלוויזיה ,מה שפסל מבחינתי את הממיר כמקור הבעיה .. כמו כן גם העובדה שגם המחשב שלי לא הצליח ליצור קשר עם הטלוויזיה דרך חיבור זה ...

אני חייב לציין שזה מה שקורה כאשר הטלוויזיה מחוברת ישירות למקור ללא הרסיבר ...

ניסיתי להתגבר על התקלה בעזרת הרסיבר שברשותי (HARMAN KARDON AVR 142) אבל גיליתי מהר מאוד שהוא עושה יותר נזק מתועלת :? מעולם לא השתמשתי בפונקציה הזאת שלו מטעמי נוחות (אני אוהב ליצפות בשידורי YES בזמן שאני שומע סאונד מהמחשב ולא בהכרח מהממיר ...דבר שהציק)

הרסיבר הוסיף ארטיפקטים לתמונות החשוכות, נקודות ירוקות מרצדות שקופצות להן ממקום למקום .... P:

אני דיי אובד עצות כרגע בנוגע לפתרון אלגנטי לבעיה .... חשבתי על לתקן את הטלוויזיה (במחיר שקניתי אותה ... זה עדיין משתלם) אולי מדובר בתיקון זול ?

חשבתי על סוויטץ HDMI, אך אני לא ממש יודע איזה מהם יהיה טוב, בסופו של דבר מה שיש ברסיבר שלי זה סוויטץ' וגם הוא לא ממש עשה את העבודה ... בנוסף זה בטח לא ישלט משלט ... שזה חבל

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין .... הצעות לפתרון אלגנטי התקבלו בברכה :)

תודה לעוזרים ! :D

tall101
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 239
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

הבעיות HDMI שאתה מתאר יכולות לנבוע מכמה סיבות - כבל HDMI לא מספיק איכותי/ישן , כבל HDMI לא טוב , המחשב שאתה מחבר לא מתפקד טוב עם הטלוויזיה ( יכול לעבוד עם כניסה אחת אבל גם לעשות בעיות בשאר הכניסות ) הבעיות האלה קרו לי גם ברוב הטלוויזיות שהשתמשתי בהם אז תן לי להרגיע אותך להגיד לך שהטלוויזיה שלך בסדר גמור

לגבי קופסת מיתוג (סוויץ') - בתנאי שאתה משתמש בכבלים באורך 2 מטר ומטה אז אתה יכול לקנות גם אחד פשוט עם שלט ב150 שקל
http://www.daganm.co.il/rec/1084-%D7%A7 ... AA--%D7%A9

אצלי למשל מחוברים לטלוויזיה HOT MAGIC HD , HTPC בחיבור ישיר וה X360 , PS4 מחוברים לסוויץ' אוטומטי והכל מתפקד מעולה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

סבירות גבוהה מאוד שאתה משתמש בכבלים זולים ופשוטים.

תקלה של הגנת העתקה קשורה לחוסר סנכרון HDCP כאשר יש שני "אשמים" לזה... כבל או מסך.
מסך זה לא, כי המסך מהדור החדש, מה שמשאיר "אשם" אחד שזה הכבל...

מה שאני מציע זה קודם כל לאפס את המסך על ידי איפוס הגדרות יצרן, לאתחל מחדש, להחליף את הכבלים ולחבר את הכל כראוי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

itsik_BA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התגובות ! :)

ראשית, ניסיתי כול מיני סוגים שונים של כבלים לאחר שקראתי את המלצותיכם ...

שני כבלי HDMI באיכות לא טובה שקיבלתי מ YES , ושני כבלים באיכות טובה ( ציפוי זהב, לאחד מהם יש גם סליבינג וכו .... אחד באורך שני מטר השני באור 5 מטר ) אחד הכבלים ( ה 5 מטר) משמש אותי כבר שנים בטלוויזיה הקודמת ולא היו לי איתו מעולם בעיות

עם כולם קורה אותו הדבר, בחיבור ה HDMI2 לא משנה באיזה כבל אני משתמש, הכול עובד כרגיל ואני מסוגל לצפות בערוצי ה HD ללא בעיה

ובחיבור ה HDMI1 אני מקבל את התקלה שציינתי מקודם (הגנת העתקה נכשלה)

קשה לי להאמין אחרי כול זה שהבעיה באמת בכבלים ... שכן ניסיתי 4 כבלים שונים בעלי איכויות שונות וכלום לא משתנה ...

איפסתי את הטלוויזיה לפי הגדרות היצרן ( על ידי הדלקת הטלוויזיה בעזרת לחציה על INFO MENU MUTE POWER ברצף ולאחר מכן לאפס בעזרת האופציה שהייתה שם) זה לא עזר ....

ניסית לעדכן קושחה לגרסה 1017 (הקודמת הייתה 1003) ןזה גם לא עזר

מה שכן, כשנכנסתי להגדרות הטלוויזיה ראיתי הרבה EROOR ו FAILURE תחת דברים מסויימים , אני לא בקיא כול כך במשמעות כול הדברים שם ( שכן לרוב אני מתעסק במחשבים ולא במסכים ... ) מצורפת תמונה ... אולי זה יעזור לאבחן את התקלה

https://imageshack.com/i/exIJ7bEmj

אשמח לקבל עוד עצות :)

לגבי הסוויטץ ... כמו שכתבתי, הכבל שאני השתמש בוא לאחת תליית הטלוויזיה הוא באורך 5-4מטר ( מועבר בתוך הקיר ) אבל למה זה אמור לשנות ? סווויטץ שמתאים ל 2 מטר לא יתאים ל 4 ? או 5 ?

תודה לעוזרים !

tall101
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 239
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #5 

כל הסווצ'ים שתמצא בפחות מ300 שקל לא מספיק איכותיים בשביל להעביר אות בכבל שהוא מעל 2 מטר (ואם כן אז יהיו מלא בעיות)
כבלים הם אותם כבלים זה נכון אבל לשם שינוי המרחק פה כן משפיע לעומת כבל קצר איכותי או פחות איכותי

לגבי הטלוויזיה הנושא שלך בעייתי. הייתי אומר לך לממש אחריות אבל אמרת שהמסך שלך יד שניה אז צר לי שאין לי פיתרון בשבילך

itsik_BA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הטלוויזיה בת שנה וחצי בערך

עוד יש לה אחריות בכלל ? כי אני יכול לשאול את הבעלים הקודמים אם יש לו את הניירת ...

שאלה לגבי הסוויטץ HDMI

יש לי כבלים 5 מטר שמגיעים עד הטלוויזיה

אם אני יחבר בכניסה לסוויטץ כבלים 5 מטר אך ביציעה כבל של 1-1.8 מטר, עדיין יהיו בעיות ? (כלומר, אני ישים את הסוויטץ קרוב לטלוויזיה ולא קרוב למקורות)

לפי מה שהבנתי, ב HDMI המקור הוא זה שמספק את המתח, כך שאני חושב שאם התמונה תגיעה עד לסוויטץ בצורה טובה ( כמו שהיה עד היום) לא אמור להיות בעיה לסוויטץ להעביר אותו הלאה ....

זה אפשרי ?

עדכון :

הלכתי היום לחנות ממנה הבעלים הקודמים קנו אל הטלוויזיה, מסתבר שהיא עוד באחריות ושאני יכול לממש אותה

התקשרתי לסמסונג וטכנאי יבוא ביום ראשון

אני יעדכן בהמשך :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”