עזרה: טרם הצלחתי להקציף חלב ראוי בסליני שלי
שלום לכולם , לא ציינתי זאת עדיין אך בזמן המאוד קצר שאני חבר פעיל בפורום HT CAFE (משתמש ותיק בHT), הספקתי לרכוש רוקט סליני ומטחנה K3 - סט מעולה ואיכותי לכל הדעות(יחסית כמובן ).
ובכל זאת עדיין ובאופן טבעי לאחר שבועיים בלבד של שימוש עדיין לא הצלחתי להקציף חלב ראוי...
יש ברשותי קנקן מוטה 75CL , ותרמומטר שעוזר לי מאוד לא לשרוף את החלב.
יש למישהו טיפים טובים משימוש אישי של איך לעשות את זה בצורה טובה כדי שיצא חלב ראוי, סמיך, אחיד ובלי יותר מידי בועות?
עד כה הצלחתי להקציף רק חלב שמורכב מקצף סמיך מאוד מאוד למעלה ולמטה חלב דליל מאוד.
אשמח לא לקבל סרטונים ביוטיוב אלא עצות מהשטח משום שראיתי עשרות סרטונים ועדיין לא הצלחתי.
תודה מראש לעוזרים
ובכל זאת עדיין ובאופן טבעי לאחר שבועיים בלבד של שימוש עדיין לא הצלחתי להקציף חלב ראוי...
יש ברשותי קנקן מוטה 75CL , ותרמומטר שעוזר לי מאוד לא לשרוף את החלב.
יש למישהו טיפים טובים משימוש אישי של איך לעשות את זה בצורה טובה כדי שיצא חלב ראוי, סמיך, אחיד ובלי יותר מידי בועות?
עד כה הצלחתי להקציף רק חלב שמורכב מקצף סמיך מאוד מאוד למעלה ולמטה חלב דליל מאוד.
אשמח לא לקבל סרטונים ביוטיוב אלא עצות מהשטח משום שראיתי עשרות סרטונים ועדיין לא הצלחתי.
תודה מראש לעוזרים
גם קנקן של 400 מ"ל יספיק ל-2 כוסות של 180, לא?
בקיצור, אני מתעקש שאם קנקן קטן יהיה לך יותר קל.
יש לי מכונה דומה לשלך, אני משתמש בפיה עם 4 חרירים קטנים (במקום 2 חרירים שיש במקורית) ובקנקן של 350 או 500 מ"ל.
ניסיתי עם קנקן של 650 והתוצאה הייתה כמו שאתה מתאר (קצף למעלה וחלב דליל למטה).
תנסה ותדווח.
בקיצור, אני מתעקש שאם קנקן קטן יהיה לך יותר קל.
יש לי מכונה דומה לשלך, אני משתמש בפיה עם 4 חרירים קטנים (במקום 2 חרירים שיש במקורית) ובקנקן של 350 או 500 מ"ל.
ניסיתי עם קנקן של 650 והתוצאה הייתה כמו שאתה מתאר (קצף למעלה וחלב דליל למטה).
תנסה ותדווח.
נדב צודק לגמרי.
אם אין לך טכניקה טובה, בקנקן גדול אתה תקבל קצף כבד ומלא אוויר.
קנה קנקן 250-350מ'ל הכי פשוט שיש , מלא עד החצי ותקציף עם חלב רגיל 2-3 אחוז.
נסה חלב טרה, זה נשמע הזוי אבל מנסיוני החלב יותר 'סלחני'.
אם אתה רוצה לעבוד עם הקנקן שלך בשביל הלאטה ארט, אז תמזוג את הקצף אליו או חצי-חצי.
כשאכפת לי מהמזיגה, אני תמיד מקציף כל כוס בנפרד. לא אוהב לתת לחלב לנוח , תמיד מוזג ישר כשהשוט יוצא, או משתמש בשיטת החצי-חצי כשאין זמן להשקיע..
אם אתה רוצה לעבוד עם הקנקן שלך בשביל הלאטה ארט, אז תמזוג את הקצף אליו או חצי-חצי.
כשאכפת לי מהמזיגה, אני תמיד מקציף כל כוס בנפרד. לא אוהב לתת לחלב לנוח , תמיד מוזג ישר כשהשוט יוצא, או משתמש בשיטת החצי-חצי כשאין זמן להשקיע..
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
קנקן אופטימלי של 600CC .למלא לפחות בחצי .להשקיע את הזרבובית לפחות ס"מ אחד מתחת לפני השטח ,להתחיל להזרים במרכז ולבדוק שיש סיחרור לחלב.
עם עליית הנפח להעלות בהדרגה למעלה.שמיעת פססס... לא טובה ,זה יוצר קצף גס ,להחזיק אצבע למטה עד למצב שאי אפשר יותר להחזיק .לסיים מיד.
אפשר עם כפית להסיר ללמעלה כמה כפות של קצף גס מיותר ,לדפוק ולסחרר .
לשפות את החלב מגובה נמוך תוך כדי נענוע ימינה שמאלה ולסיים בקו אנכי .
עם עליית הנפח להעלות בהדרגה למעלה.שמיעת פססס... לא טובה ,זה יוצר קצף גס ,להחזיק אצבע למטה עד למצב שאי אפשר יותר להחזיק .לסיים מיד.
אפשר עם כפית להסיר ללמעלה כמה כפות של קצף גס מיותר ,לדפוק ולסחרר .
לשפות את החלב מגובה נמוך תוך כדי נענוע ימינה שמאלה ולסיים בקו אנכי .
יש ברשותי קנקן 300 מ"ל פשוט מאוד וגם איתו ניסיתי כמה וכמה פעמים להקציף אך איתו המצב עוד יותר גרוע החלב מגיע לטמפרטורה גבוהה מהר מידי, היה לי מאוד קשה להקציף איתו.LQDForce כתב:נדב צודק לגמרי.
כשאכפת לי מהמזיגה, אני תמיד מקציף כל כוס בנפרד. לא אוהב לתת לחלב לנוח , תמיד מוזג ישר כשהשוט יוצא, או משתמש בשיטת החצי-חצי כשאין זמן להשקיע.....
לגבי מה שנדב אמר - ההנחיה שאני הבנתי היא שתמיד ממלאים את הנקנן עד לחציו בכדי שהיה מקום להקציף, בשל כך 750 מ"ל זה בסדר גמור עבור שתים או שלוש כוסות.
עוד הצעות ?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
משהו לא מסתדר לי בתיאור שלך:
אם אתה ממלא קנקן של 750 מ"ל עד החצי כדי למזוג לשתי כוסות של 180 מ"ל - אחרי חליטת הקפה אתה צריך בערך 300 מ"ל חלב מוקצף למזיגה.
אתה טוען שאתה ממלא בהתחלה 375 מ"ל.. החלב אמור להגדיל את הנפח שלו בהקצפה לפחות בשליש. נראה שהסטימר נמצא עמוק מדי בתוך החלב ובקושי 'מוקצף', זה גם גורם להתחממות מהירה מדי של החלב.
נסה להטות קצת את הקנקן באלכסון ושהפיה של הסטימר תהיה רק סנטימטר וחלקו בחוץ - די צמוד לדופן הקנקן - בתוך החלב. אתה אמור לשמוע רחש קטן של אויר בזמן ההקצפה, אבל לא יותר מדי כי זה יגרום לבועות גדולות ולא להקצפה חלקה וקרמית.
כל כמה שניות תצטרך להוריד טיפה את הקנקן בגלל שהחלב מגדיל את נפחו והסטימר שוקע לתוכו. תמיד תנסה לשמוע את הרחש הקטן. כשאתה מגיע ל-70 מעלות כבה את הזרמת הקיטור ולאחר מכן הוצא את הסטימר מהקנקן.
אה, ושים מקסימום 240 מ"ל חלב בהתחלה.
אם אתה ממלא קנקן של 750 מ"ל עד החצי כדי למזוג לשתי כוסות של 180 מ"ל - אחרי חליטת הקפה אתה צריך בערך 300 מ"ל חלב מוקצף למזיגה.
אתה טוען שאתה ממלא בהתחלה 375 מ"ל.. החלב אמור להגדיל את הנפח שלו בהקצפה לפחות בשליש. נראה שהסטימר נמצא עמוק מדי בתוך החלב ובקושי 'מוקצף', זה גם גורם להתחממות מהירה מדי של החלב.
נסה להטות קצת את הקנקן באלכסון ושהפיה של הסטימר תהיה רק סנטימטר וחלקו בחוץ - די צמוד לדופן הקנקן - בתוך החלב. אתה אמור לשמוע רחש קטן של אויר בזמן ההקצפה, אבל לא יותר מדי כי זה יגרום לבועות גדולות ולא להקצפה חלקה וקרמית.
כל כמה שניות תצטרך להוריד טיפה את הקנקן בגלל שהחלב מגדיל את נפחו והסטימר שוקע לתוכו. תמיד תנסה לשמוע את הרחש הקטן. כשאתה מגיע ל-70 מעלות כבה את הזרמת הקיטור ולאחר מכן הוצא את הסטימר מהקנקן.
אה, ושים מקסימום 240 מ"ל חלב בהתחלה.
@Ben_p
חפש את המאמר שלי ״מסע כומתה לפירנצה חלק א׳״ הכנסתי בותוכו לינק לפוסט שלי לטכניקת הקצפה פשוטה
שעזרה כבר לכמה משתמשים בהצלחה (וגם לי)
לגביי גודל הקנקן - אני משתמש בקנקן הסטנדרטי. לדעתי 400 כאשר אני ממלא אותו מתחת לקו הפנימי בו מתחיל העיקום של הפיה.
חפש את המאמר שלי ״מסע כומתה לפירנצה חלק א׳״ הכנסתי בותוכו לינק לפוסט שלי לטכניקת הקצפה פשוטה
שעזרה כבר לכמה משתמשים בהצלחה (וגם לי)
לגביי גודל הקנקן - אני משתמש בקנקן הסטנדרטי. לדעתי 400 כאשר אני ממלא אותו מתחת לקו הפנימי בו מתחיל העיקום של הפיה.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 19/08/2014 15:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
עדכון קטן : התחלתי לעבוד בעקביות עם קנקן פשוט בגודל 300 מ"ל , והתוצאות טיפה השתפרו - מרקם יותר אחיד, טעם מתקתק אבל עדיין לא מוקצף מספיק.. נראלי שאני מחר אקנה 4 ליטר חלב ואתחיל להתאמן ברצינות , מה אתם אומרים ? קצת חבל על הבזבוז האמת :\
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
2-3 טיפות של סבון כלים בקנקן
יעשו יופי את העבודה חבל על החלב
יעשו יופי את העבודה חבל על החלב