השפופרת האילו וגם ה CC83
הם מהנפוצות ובעיקר בשימושים בהגברת פונו סטייג ופרה.
שינוי סוג שפורפרת במקום זה יכול לגרום לשינוי מאוד גדול בצליל.
הבעיה היא בריבוי סוגי השפופרות ומספר החברות המייצרות אותם. גם לגבי שפופרת נתונה –יש הבדל משמעותי מתי היא יוצרה באיזה יום ובאיזה מפעל. זאת עוד לפני הצורך למדוד את "איכות" השפופרות.
רוב =כל יצרניות ההגברה משתמשות בשפופרות מייצור עכשווי- היות וזה יותר פרקטי מבחינה תעשייתית. רובם יטענו כי המכשירים שלהם תוכננו להיות במיטבם עם שפופרות אילו.
אבל- הרבה פעמים או לרוב, החלפת אותם שפופרות בשפופרות שיוצרו בעבר ותקינות- לתת תוצאות גבוהות משמעותית.
בקיצור- בלגן.
12AU7
יש לי ניסיון אם מעל לעשרים שפופרות .למרות שיש השפעה לסוג המעגל החשמלי שאיליהם השפורפרות מחוברות והאפליקציות הספציפיות- יש מכנה משותף בתכונות לכל שפופרות גם ביחס למכשירים שונים.
מקום מסחרי טוב להתחיל להבין מי נגד מי זה
https://www.tubeworld.com/12au7.htm
מקום אחר זה בפורום ASYLUM (ופורומים אחרים)
השפופרת הכי טובה ברשותי היא ADZAM
שלמעשה אין חברה כזו וזה לוגו שאמפרקס ייצרו עבור חברות אחרות. השפופרת הספציפית היא
7316=12AU7=ECC186 Amperex Holland 1959
Tall plates D getter
מה שמופיע בלינק כשפרפרת המומלצת עם 10000 שעות וללא מחיר.
אמפרקס ייצרה בשנה זו את השפופרת הכי טובה שלה מסוג זה. בשנות השישים והשבעים יוצרו 7316 אבל לא היו קרובים לאיכויות הללו.
למזלי הצלחתי לרכוש כאילו מחובב אמין שגם סיפק הוכחות למדידות השפופרות הללו במחיר סביר יחסית.
כל זה היה כדי לומר שהמידע המעניין נמצא אצל משוגעים לדבר שניסו הרבה ותמיד מה שהם ממליצים הוא סופר אזוטרי, אבל עדיין לא מאוד יקר (כי הידע הספציפי הזה אינו נחלת כלל המשוגעים לדבר)
וכאן ההמלצה:
שני משתתפים בפורום ASYLUM
[email protected](Milos from Serbia
tubemonger
לפי טעמי יש ידע מדהים בנושא , ניתן לפנות אליהם שאלות ולקבל תשובות מלמדות והכי חשוב- כ 20 שפורפרות קניתי בעקבות שיחות\מיילים \המלצות שלהם.
בכל ההמלצות שיישמתי- התוצאה הייתה בול ביחס להמלצה.
לגבי השפופרות שקניתי ומופיעות בצילום
פיליפס מהמפעל בקופנהגן באמצע שנות החמישים. אומנם נשמע אזוטרי- אבל זה נשמע מעולה.
המומלצים על פי מילוז מסרביה :
Philips Copenhagen 1954 long plate
Valvo Hamburg made 1955 long plate foil getter
Siemens triple mica silver plate
Siemens 1955 long plate single support o-getter
Valvo triple mica 6067
Mazda 1956 long plate D-getter ecc82
Brimar clear top 12au7
וזה עוד לפני שהוזכר 12AX7 או 6299 המומלצים.