אני מתכנן לקנות את מכונת הקפה הראשונה שלי, לכן הגעתי לפה.
אחרי הרבה קריאה ולימוד אני מתחיל להיסגר על הקומבינציה הבאה של גאג'יה בייבי ומטחנה MDF . אשמח לשמוע את דעתכם...
הבעיה שלי היא מקום במטבח . חשבתי שאולי אני יכול לוותר לגמרי על קומקום חשמלי במטבח מאחר ומים רותחים יוצאים במילא מצינור הקיטור כשהמכונה בטמפרטורה לחליטה. האם יש מישהו שמתנהל רק עם המכונה גם למשקאות אחרים שאינם קפה?
אציין שיש תינוק בבית אז הקומקום משמש גם להכנת סימילאק וכו (אחרי שמצננים את המים כמובן).
האם נראה לכם שאוכל להסתדר רק עם הגאג'יה ביומיום?
ארצה להתייחס לשתי סוגיות:
הראשונה היא שהמים החמים שיוצאים מראש החליטה של רוב המכונות נמצאים בטמפרטורה של כ-88 מעלות צלזיוס, ולרוב טמפ' המים בחליטת תה קרובה יותר ל100 מעלות.
כאן נכנס שיקולך האישי, האם אתה אוהב תה בטמפ' של 88 מעלות לערך ו/או האם ניתן לחמם אוכל לתינוקות בעזרת מים בטמפ' כזו.
לפי שיקול זה תדע האם להוריד את הקומקום מהשיש.
הסוגיה השניה היא שישנן מכונות, אשר רמת המחיר שלהן גבוהה יותר (לרוב בלא מעט), אשר יש להן ברז מים חים אשר מפיק מים בטמפ' רתיחה, והן בהחלט יכולות להחליף את הקומקום ללא כל פשרה מצידך.
בכלליות וללא קשר לעניין ברז המים, לדעתי כדאי לך לשקול לקנות מכונה אחרת (אולי אפילו יד שניה מפרטי או מחודשת ממעבדה).
גם לי היתה גאגג'יה עד לא מזמן ואני הראשון לומר שהמכונות של גאגג'יה מצויינות ונותנות ביצועים מעולים, אולם הדגמים שנמצאים כרגע בארץ, לפחות חלקם, כבר הופסק הייצור שלהם ובארץ נפטרים מהמלאי הישן. חברת גאגג'יה נקנתה על ידי תאגיד סאקו והם הוציאו ליין חדש. אחרי מה שאני יודע היום הייתי קונה מכונה ברמה גבוהה יותר מיד שניה או מחודשת. יש לי הרגשה שמהר מאוד אתה תרגיש שמיצית את המכונה ותרצה ביצועים טובים יותר.
אם בכל זאת אתה רוצה מכונה חדשה, ושל גאגג'יה, לך על הקלאסיק. זהו הדגם הכי נמכר שלהם, עם הביצועים הטובים ביותר וגם ניתן לעשות לו מודים שונים כדי לשפר את ביצועי המכונה (קיימים גם שלל מדריכים באינטרנט על הדגם הזה).
הי ותודה על התגובה.
לגבי הקומקום, כנראה אני אעמיד קומקום על הגז במקום החשמלי.
לגבי גאג'יה, הדגם הזה של בייבי מאתר לה גונדולה, ממה שהצלחתי ללמוד עליו כל המכלולים שלו זהים לקלאסיק והשוני במארז בלבד. כך שזמינות חלפים אפשר למצוא ברשת, לא? איפה אני טועה?
זה פשוט נראה לי כמו דיל טוב יחד עם מטחנה ובמחיר טוב (415 אירו לפני משלוח וכו).
היי קח בחשבון גבול עליון של 3000 ש"ח שבו אתה קונה בארץ Gaggia קלאסיק עם מטחנת I-mini.
קח 415 יורו, תוסיף לזה משלוח ואז מיסים על המחיר כולל משלוח + לעמלות מכס והמרה, ואז בדוק אם אתה לא קרוב ל3000 שהזכרתי.
לגבי קומקום אני רואה שאתה מתכנן ללכת על הגז. זה עוד נשמע לי בסדר. לוותר על קומקום לחלוטין לא הייתי מוותר בשום פנים.
אתם לא משתמשים בקומקום לניקוי סירים ומחבטות?
נדב צודק, רק במכונות עם דוד מאוד גדול ניתן להוציא כמות של ליטר מים רותחים בפעימה אחת.
כמו כן גם לא נראלי פרקטי שכל פעם שתרצה לחמם ליטר מים תדליק את המכונת קפה 20-40 דק קודם לכן.
דבר נוסף הוא שבקומקום יש ברוב הפעמים גוף חימום בעל הספק גבוה יותר משל מכונת קפה ממוצעת - וגם מעל לאלה הפחות ממוצעות(ראש E61ׂׂ)
קומקום סטנדרטי יהיה בעל גוף חימום של 2KW, בעוד שלדוגמא רוקט סליני בעלת גוף חימום של 1200W אם אני זוכר נכון .
אני דיברתי על הוצאת מים מברז המים\ מהראש... לא יודע כמה פרקטי יהיה להקציף מים עם הסטימר, בייחוד במכונת דוד בודד, כמו כן זה לא מבטל את כל עניין זמן ההמתנה ועוצמת גוף החימום.
לא הייתי משקה תינוק במים ממכונת קפה, מורתח או לא מורתח.
אל תוותר על קומקום בשביל הילד.
קומקום זה לא משהו גדול, נסה למצוא פתרון יצירתי. אולי להציב מדף על הקיר, ושהקומקום יהיה עליו?