חדר הקרנה - שלב א׳ הושלם
חלום ישן שהושלם סוף סוף (לפחות חלקית).
התלבטתי די הרבה, בעיקר בגלל הגודל הקטן של החדר, אך אחרי שרשור או שניים פה הבנתי שזה אפשרי, גם בגודל כזה.
מכיוון שצריך להתחיל איפשהו פשוט הזמנתי מקרן והחלטתי לשבור את הראש עם השאר כשהוא יגיע.
אמאזון גרמניה היו מהירים מדי עם ה-BENQ W1070, ומהר מאוד הוא הגיע והייתי צריך לעשות איתו משהו.
בהתחלה הייתי די נעול על קריאה לאיש מקצוע, שיתקין כמו שצריך הכל, יביא מסך ושאקבל חדר מושלם. הבעיה היתה למצוא מישהו כזה שאפשר לסמוך עליו.
למזלי, יש כאן אנשים טובים בפורום, ויצרתי קשר עם יואב (istramini), ששכנע אותי לעשות הכל לבד, ופשוט עזר לי בכל צעד וצעד בדרך. המליץ על מסך, כורסאות, מיקום המקרן ועוד.. ועל כך מגיעה לו תודה ענקית.
אז אמנם כל הסיפור של ההתקנה הוא לא מאוד פשוט, אך בהחלט אפשרי גם לבעל ידים שמאליות שכמותי. לא האמנתי לרגע שאצליח לקדוח קדח של 10 מ״מ בקיר של ממ״ד (על מנת לתלות את המקרן), אבל מסתבר שגם עם המקדחה היחסית פשוטה שלי זה אפשרי.
אז החדר בהחלט ניתן לשימוש מהנה, וכבר נחנך אמש. השבוע אני מתכנן לצבוע את חלקו בשחור (שוב, תודה ליואב!) מאחר והחזרי האור פשוט גדולים מדי, וכמו כן להסתיר את החלון שמתפקד כמעט כמו מראה עם וילון כלשהו.
השלב הבא יהיה להביא מישהו שיבצע חציבות בקיר ויסתיר את כל הכבליאדה שמאוד מפריעה, אפילו לי.
הציוד:
רסיבר: Onkyo 579
סנטר: B&W HTM61
קדמיים: B&W 685
אחוריים: B&W 686
סאב: JAMO SUB10
מקרן: BENQ W1070
מסך: Carada Criterion 96"
מחוברים לרסיבר: מק מיני ו-PS3.
מצורפות תמונות, מתנצל מראש על הזוויות, קצת קשה לצלם בחדר כזה ושיראו הכל.
התלבטתי די הרבה, בעיקר בגלל הגודל הקטן של החדר, אך אחרי שרשור או שניים פה הבנתי שזה אפשרי, גם בגודל כזה.
מכיוון שצריך להתחיל איפשהו פשוט הזמנתי מקרן והחלטתי לשבור את הראש עם השאר כשהוא יגיע.
אמאזון גרמניה היו מהירים מדי עם ה-BENQ W1070, ומהר מאוד הוא הגיע והייתי צריך לעשות איתו משהו.
בהתחלה הייתי די נעול על קריאה לאיש מקצוע, שיתקין כמו שצריך הכל, יביא מסך ושאקבל חדר מושלם. הבעיה היתה למצוא מישהו כזה שאפשר לסמוך עליו.
למזלי, יש כאן אנשים טובים בפורום, ויצרתי קשר עם יואב (istramini), ששכנע אותי לעשות הכל לבד, ופשוט עזר לי בכל צעד וצעד בדרך. המליץ על מסך, כורסאות, מיקום המקרן ועוד.. ועל כך מגיעה לו תודה ענקית.
אז אמנם כל הסיפור של ההתקנה הוא לא מאוד פשוט, אך בהחלט אפשרי גם לבעל ידים שמאליות שכמותי. לא האמנתי לרגע שאצליח לקדוח קדח של 10 מ״מ בקיר של ממ״ד (על מנת לתלות את המקרן), אבל מסתבר שגם עם המקדחה היחסית פשוטה שלי זה אפשרי.
אז החדר בהחלט ניתן לשימוש מהנה, וכבר נחנך אמש. השבוע אני מתכנן לצבוע את חלקו בשחור (שוב, תודה ליואב!) מאחר והחזרי האור פשוט גדולים מדי, וכמו כן להסתיר את החלון שמתפקד כמעט כמו מראה עם וילון כלשהו.
השלב הבא יהיה להביא מישהו שיבצע חציבות בקיר ויסתיר את כל הכבליאדה שמאוד מפריעה, אפילו לי.
הציוד:
רסיבר: Onkyo 579
סנטר: B&W HTM61
קדמיים: B&W 685
אחוריים: B&W 686
סאב: JAMO SUB10
מקרן: BENQ W1070
מסך: Carada Criterion 96"
מחוברים לרסיבר: מק מיני ו-PS3.
מצורפות תמונות, מתנצל מראש על הזוויות, קצת קשה לצלם בחדר כזה ושיראו הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תתחדש ותהנה
את הקידמיים תוריד מהמדפים ותמקם נמוך יותר כ 60 ס״מ מהריצפה על סטנדים ייעודים גם יראה טוב יותר ובטוח שישמע טוב יותר.
http://www.omega-audio.co.il/product/66 ... 25261.aspx
את הקידמיים תוריד מהמדפים ותמקם נמוך יותר כ 60 ס״מ מהריצפה על סטנדים ייעודים גם יראה טוב יותר ובטוח שישמע טוב יותר.
http://www.omega-audio.co.il/product/66 ... 25261.aspx
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
ציוד של הביוקר, ונראה כאילו הגודל של החדר רק מוסיף לאקוסטיקה ולסאונד.
טיפ לשיפור: חוטים מאחורה. כפי שציינת, זה בטיפול
הכי חשוב שתיהנה!
טיפ לשיפור: חוטים מאחורה. כפי שציינת, זה בטיפול
הכי חשוב שתיהנה!
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
·JEXY כתב:כל הכבוד על הביצוע אבל יש המון טעויות ויש צורך לתקן על מנת להעצים את חווית הקולנוע שלך.
גם בממ"ד (או בכלל חלל קטן) אפשר להינות מחווית קולנוע אך חשוב לעבוד על פי הכללים ולהתחשב בחלל....
במקום לתת תגובה מבאסת, תתן תגובה תורמת ותסביר מה הוא עשה לא נכון, מה לפי דעתך יש צורך לתקן אצלו ואיך הוא יכול להעצים את חווית הקולנוע אצלו.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·DorM כתב:·......
במקום לתת תגובה מבאסת, תתן תגובה תורמת ותסביר מה הוא עשה לא נכון, מה לפי דעתך יש צורך לתקן אצלו ואיך הוא יכול להעצים את חווית הקולנוע אצלו....
זה הטיפוס לא יעזור עצות ששוות לת..ת וזהו.
רוצה מעבר? תשלם.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
@DorM
·
ממש לא תגובה מבאסת, אך על פי התמונות ניתן לראות שחוסר תכנון נכון הביא לתוצאה שעל פניו נראת טוב אבל אם להיכנס לעומק העניין רואים שהרמקולים בגובה לא נכון, זווית וכיוון הרמקולים אינו נכון, לגבי אופן הצפיה קשה לדעת על פי התמונות (ואני מכיר את צורת ישיבה של איקאה) ועוד...
תמיד יש מה לעשות בתכנון החדר ואפילו בתקציב נמוך...
·
ממש לא תגובה מבאסת, אך על פי התמונות ניתן לראות שחוסר תכנון נכון הביא לתוצאה שעל פניו נראת טוב אבל אם להיכנס לעומק העניין רואים שהרמקולים בגובה לא נכון, זווית וכיוון הרמקולים אינו נכון, לגבי אופן הצפיה קשה לדעת על פי התמונות (ואני מכיר את צורת ישיבה של איקאה) ועוד...
תמיד יש מה לעשות בתכנון החדר ואפילו בתקציב נמוך...
תתחדש
כמו שיואב כתב, כדאי להוריד את הקדמיים לסטנדים וגם לא למקם אותם בצמוד לפינות אלא כ- 30 ס"מ+ מקיר צדדי ואחורי (כדאי לנסות מיקומים שונים).
בשלב הבא, אם תהיה מעוניין בכך, כדאי לטפל אקוסטית (במיוחד כי החלל די עירום) בעזרת מוצרים כמו של vicoustics או סונקס למשל. גם ב- 1000-2000 ש"ח ניתן לשפר משמעותית (חדר קטן לא דורש המון פאנלים).
כמו שיואב כתב, כדאי להוריד את הקדמיים לסטנדים וגם לא למקם אותם בצמוד לפינות אלא כ- 30 ס"מ+ מקיר צדדי ואחורי (כדאי לנסות מיקומים שונים).
בשלב הבא, אם תהיה מעוניין בכך, כדאי לטפל אקוסטית (במיוחד כי החלל די עירום) בעזרת מוצרים כמו של vicoustics או סונקס למשל. גם ב- 1000-2000 ש"ח ניתן לשפר משמעותית (חדר קטן לא דורש המון פאנלים).
תודה לכולם..
זה בהחלט ביצוע ראשוני לחלוטין. לקחתי לתשומת ליבי את ההערה על הסטנדים - יבוצע.
בנוסף לאחר הצביעה מתוכננים כאמור וילון כלשהו על החלון (שיעזור מעט אקוסטית) וגם תמונות/פוסטרים בהמשך, כך שהחדר יהיה מעט פחות ערום.
פנלים אקוסטיים זה בהחלט גם משהו שבא בחשבון בהמשך, גם לספיגה, אך בעיקר לפיזור ו״הגדלת החלל״.
זה בהחלט ביצוע ראשוני לחלוטין. לקחתי לתשומת ליבי את ההערה על הסטנדים - יבוצע.
בנוסף לאחר הצביעה מתוכננים כאמור וילון כלשהו על החלון (שיעזור מעט אקוסטית) וגם תמונות/פוסטרים בהמשך, כך שהחדר יהיה מעט פחות ערום.
פנלים אקוסטיים זה בהחלט גם משהו שבא בחשבון בהמשך, גם לספיגה, אך בעיקר לפיזור ו״הגדלת החלל״.
בהחלט נשארת. בעיקר כי זה המקום היחיד בבית שאני יכול לשים אותה בו, אבל היא באמת לא מפריעה ואף תורמת לאווירה הקולנועית.big27 כתב:נראה ממש יפה , תגיד המכונת פופקורן נשארת בחדר ?
האם מומלץ ?
אני בדילמה אם להשאיר אותה גם בחדר קולנוע שלי .....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תתחדש ותהנה
כפי שנאמר... להנמיך את הקדמיים לגובה כזה שהטויטרים יהיו כמה שיותר קרובים לגובה האוזניים בישיבה.
כנ"ל לגבי הסנטר. אם אפשרי להחליף במיקום עם הרסיבר.
כפי שנאמר... להנמיך את הקדמיים לגובה כזה שהטויטרים יהיו כמה שיותר קרובים לגובה האוזניים בישיבה.
כנ"ל לגבי הסנטר. אם אפשרי להחליף במיקום עם הרסיבר.
- ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
אני לא רוצה לבאס מאחר והכל מותקן כבר אך אני חושב שתהנה יותר אם תנמיך את המסך הכי נמוך שתוכל (כמובן שמשפיע גם על התקנת המקרן שכמדומני אינו בעל lens shifting).
כמו שרשמו קודמיי, את שלישיית הרמקולים הקדמית מומלץ למקם כאשר הטוויטרים מיישרים קו אופקי ככל שניתן.
כמו שרשמו קודמיי, את שלישיית הרמקולים הקדמית מומלץ למקם כאשר הטוויטרים מיישרים קו אופקי ככל שניתן.