המלצות לפטיפון
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
היי,
אני מחפש להחליף את ה "דמוי הפטיפון" שלי.
תקציב - סדר גודל של 1500 ש"ח לפטיפון+פרה ולכן הכיוון הוא יד שניה בלבד.
דגמיםוחברות: מוכן לשמוע המלצות מעבר לדגמי הכניסה המוכרים של REGA\PRO-JECT וחברות דומות.
פחות מעניין אותי נראות הפטיפון(הפטיפון יאוכסן במגירה יעודית).
מעוניין לשמוע המצלות ומי שמוכר\מכיר מישהו שמוכר מוזמן לעניין אותי בשרשור
תודה
אני מחפש להחליף את ה "דמוי הפטיפון" שלי.
תקציב - סדר גודל של 1500 ש"ח לפטיפון+פרה ולכן הכיוון הוא יד שניה בלבד.
דגמיםוחברות: מוכן לשמוע המלצות מעבר לדגמי הכניסה המוכרים של REGA\PRO-JECT וחברות דומות.
פחות מעניין אותי נראות הפטיפון(הפטיפון יאוכסן במגירה יעודית).
מעוניין לשמוע המצלות ומי שמוכר\מכיר מישהו שמוכר מוזמן לעניין אותי בשרשור
תודה
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
קשה במחיר הזה לקבל משהו איכותי ואמין
הייתי ממליץ לך ללכת על זה:
http://www.hifimusic.co.il/%D7%9C%D7%9E ... 20191.html
דבר עם המוכר נראה לי שיתגמש מאוד כדי למכור. מדובר בהתחלה טובה מאוד בשבילך במחירים האלו.
דבר עם המוכר נראה לי שיתגמש מאוד כדי למכור. מדובר בהתחלה טובה מאוד בשבילך במחירים האלו.
מצטרף ל״אפללו״efi1965 כתב:קשה במחיר הזה לקבל משהו איכותי ואמין
דבר עם המוכר נראה לי שיתגמש מאוד כדי למכור. מדובר בהתחלה טובה מאוד בשבילך במחירים האלו....
·
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
פעם אחת ולתמיד:
טוב... לפחות לא מדובר כאן ב-Reloop ו-Audio Technica אבל ה-Rega המשודרג במודעה מוצע למכירה כבר חודשיים וחצי בלוח השחור. אף אחד לא רוצה אותו במחיר המבוקש. מעניין למה... המוכר זוחל למטה במחיר ומקפיץ את ההודעה שלו מדי פעם. אולי נשבר לכולם משיטת הסלמי הטורדנית הזו?
אם אתה לא יודע מה שווה הפטפון שלך - תברר! הלקוחות הפוטנציאליים הם לא השמאים שלך. מישהו היה מאמין שדבר כזה הוא אפשרי ב-eBay נניח? מחיר של מוצר שמשתנה כל יומיים משום שהמוכר 'התגמש' בהתאם להפרעות העיכול שלו? בכלל, במודעה שנאמר בה משהו כמו 'לרציניים' או 'מקצועי' או 'למבינים' - יש לדעתי משהו מטריד וחסר אמינות במקור...
לעומת זאת... יש כאן TD-145 ב-1300 ש"ח. לדעתי המחיר שלו ירד מעט לאחרונה אך עדיין מעט גבוה לטעמי. אם המוכר יסכים לרדת ב-100 ש"ח יש לך קו אדום עליון שכבר משתלם להגיע אליו. זה יתן לך פתרון מעולה בנושא הפטפון.
ה-145 הוא TD-160 חצי אוטו' והוא פטפון מעולה. ה-Mk-II פחות 'נחשב' מה-Mk-1 וזו סיבה מצויינת לא להסכים למחיר המבוקש ללא מיקוח, אבל אם הוא מנגן אצל המוכר, מסתובב ואין wobble של הצלחת, הוא כבה לבד בסוף כל צד (זרוע מתרוממת) ונדלק ללא מריבות עם הכפתור (השמאלי) - הוא בהחלט שווה עניין. תשאיר את הראש (Shure 91) אצל המוכר. אתה ממש לא רוצה להכניס אחד כזה הביתה ולבטח לא לסנף אותו ל-145.
להכניס פונו-סטייג' ופטפון ב-1500 ש"ח זה קצת קשה. הפונו-סטייג'ים של CA מדגמי Azur הם בסיסיים וקצת (אבל ממש טיפה'לה) צרחניים אבל ה-640 ברמת המחיר שנותר מהתקציב הוא לא עסק רע. 640P משומש לא אמור לעלות יותר מ-300 - 350 ש"ח והוא גם לא שווה יותר. בכל מקרה, נראה לי שתצטרך לשריין לפחות 400 ש"ח עבור ראש סביר, אלא אם כן יש ברשותך ראש כזה מהפטפון הישן.
כאן יש TD-150 ב-1000 ש"ח. זה האח הקדום יותר של ה-145 וה-160. ידני לחלוטין. ללא מכניקה או אלקט' מיותרת. הזרוע אמנם ללא אנטי-סקייט - אך עדיין פטפון נהדר. המחיר קצת פחות.
לא מזמן נרכש כאן TD-150 במצב מדהים באזור ה-700 ש"ח בת"א. זו באמת היתה עיסקה מדהימה. 1000 ש"ח זה קצת גבוה ל-150 פרימיטיבי. 800 - 850 זה המקס' הסביר לדעתי. קצת TLC בפטפון הזה והוא משאיר את כל הפלנרים והפרוג'קטים האנמיים הרחק מאחור. זו קלסיקה אמיתית.
מצאתי פוסט ישן שלי - תגובה לשאלה. עדיין רלוונטי כשמדובר ביד שנייה.
הקבעון הזה של דגמי הכניסה של Rega ו-Project מוזר גם לי. ראיתי גם את ההמלצות על הפטפון 'לגו' הזה של פרוג'קט ה-RPM 5.1... לא ברור לי כל הסיפור הזה. מי שראה איך אחד כזה מגיע ארוז בחלקים בקרטון שלו צריך להבין לבד מה הדבר הזה שווה. מסטיק פלסטיק. כל כך חסר מעוף, כל כך חסר טעם, כה חסר ערך וכל כך חסר... יש CDP בשביל לקבל סאונד באיכות כזו. זה גם יותר טוב - וגם יותר זול. עוד לא ראיתי המלצה כנה ואמיתית על הדגמים האלה. היחידים שממליצים הם או היבואנים, או אלה שעשו את הטעות בעצמם ומנסים למכור (הם תמיד קוראים לזה 'לעבור הלאה' או 'להתקדם') - או החברים שלהם בפורומים.מי שרוצה פטפון מודרני שהוא לא עלבון לסאונד האנלוגי - צריך לשריין לעצמו במינימום $1500 ולא ₪1500. גם אז - זה לא כולל משלוח והוצאות נוספות.
אין $1500?
רק וינטאז' מיד שנייה!...
טוב... לפחות לא מדובר כאן ב-Reloop ו-Audio Technica אבל ה-Rega המשודרג במודעה מוצע למכירה כבר חודשיים וחצי בלוח השחור. אף אחד לא רוצה אותו במחיר המבוקש. מעניין למה... המוכר זוחל למטה במחיר ומקפיץ את ההודעה שלו מדי פעם. אולי נשבר לכולם משיטת הסלמי הטורדנית הזו?
אם אתה לא יודע מה שווה הפטפון שלך - תברר! הלקוחות הפוטנציאליים הם לא השמאים שלך. מישהו היה מאמין שדבר כזה הוא אפשרי ב-eBay נניח? מחיר של מוצר שמשתנה כל יומיים משום שהמוכר 'התגמש' בהתאם להפרעות העיכול שלו? בכלל, במודעה שנאמר בה משהו כמו 'לרציניים' או 'מקצועי' או 'למבינים' - יש לדעתי משהו מטריד וחסר אמינות במקור...
לעומת זאת... יש כאן TD-145 ב-1300 ש"ח. לדעתי המחיר שלו ירד מעט לאחרונה אך עדיין מעט גבוה לטעמי. אם המוכר יסכים לרדת ב-100 ש"ח יש לך קו אדום עליון שכבר משתלם להגיע אליו. זה יתן לך פתרון מעולה בנושא הפטפון.
ה-145 הוא TD-160 חצי אוטו' והוא פטפון מעולה. ה-Mk-II פחות 'נחשב' מה-Mk-1 וזו סיבה מצויינת לא להסכים למחיר המבוקש ללא מיקוח, אבל אם הוא מנגן אצל המוכר, מסתובב ואין wobble של הצלחת, הוא כבה לבד בסוף כל צד (זרוע מתרוממת) ונדלק ללא מריבות עם הכפתור (השמאלי) - הוא בהחלט שווה עניין. תשאיר את הראש (Shure 91) אצל המוכר. אתה ממש לא רוצה להכניס אחד כזה הביתה ולבטח לא לסנף אותו ל-145.
להכניס פונו-סטייג' ופטפון ב-1500 ש"ח זה קצת קשה. הפונו-סטייג'ים של CA מדגמי Azur הם בסיסיים וקצת (אבל ממש טיפה'לה) צרחניים אבל ה-640 ברמת המחיר שנותר מהתקציב הוא לא עסק רע. 640P משומש לא אמור לעלות יותר מ-300 - 350 ש"ח והוא גם לא שווה יותר. בכל מקרה, נראה לי שתצטרך לשריין לפחות 400 ש"ח עבור ראש סביר, אלא אם כן יש ברשותך ראש כזה מהפטפון הישן.
כאן יש TD-150 ב-1000 ש"ח. זה האח הקדום יותר של ה-145 וה-160. ידני לחלוטין. ללא מכניקה או אלקט' מיותרת. הזרוע אמנם ללא אנטי-סקייט - אך עדיין פטפון נהדר. המחיר קצת פחות.
לא מזמן נרכש כאן TD-150 במצב מדהים באזור ה-700 ש"ח בת"א. זו באמת היתה עיסקה מדהימה. 1000 ש"ח זה קצת גבוה ל-150 פרימיטיבי. 800 - 850 זה המקס' הסביר לדעתי. קצת TLC בפטפון הזה והוא משאיר את כל הפלנרים והפרוג'קטים האנמיים הרחק מאחור. זו קלסיקה אמיתית.
מצאתי פוסט ישן שלי - תגובה לשאלה. עדיין רלוונטי כשמדובר ביד שנייה.
האם תוכל לציין כאן שמות של סדרות או אפילו דגמים מומלצים של החברות שציינת שכדאי לחפש בתקציב של 600-1000 שקלים?...
- Thorens דגמי TD-145,147,150,160,165,166
- Dual דגמי סדרת 1000 וסדרת 1200 שמסתיימים ב-9, כמו למשל 1229 וגם 1245, 1246 . דגמים מודרניים יותר מסדרת CS כמו CS-430 ואחרים (יש הרבה)
- Lenco דגמים מסדרת L-65 עד L-78 עם דגש על L-75 וגם B55.
- * Technics: באוקטובר 2010 חברת Panasonic, חברת האם של Matsushita, היצרנים של Technics, הודיעה לציבור על חיסול המותג Technics ועל הפסקת הייצור שנמשך מ-1972 של הפטפונים מסדרת SL-12X0. התוצאה המידית היתה זינוק של 100% במחירי הפטפונים האגדתיים של החברה. המכרזים ב-eBay נעצרו, המחירים עודכנו, ובן לילה פטפון שנמכר קודם לכן ב-$250 הפך לפטפון בשווי של $500. עם זאת - ראוי לציין גם את דגמי החברה הקלסיים: Technics - דגמי SL-12X0 כמו למשל SL-1200 ו-SL-1210
- tnsilver
- חבר מביא חבר

סולי התקציב שלו 1500 ש"ח. אתם המלצתם לו על פטפון ב... 2900 ש"ח.
אני המלצתי, בין השאר, על TD-150 ב-1000 ש"ח ועוד הוספתי שהוא צריך לנהל מו"מ. לגבי ה-500 ש"ח הנותרים רמזתי שזה מספיק מעל ומעבר ל-Azur 640P משומש. לגבי שידרוגים... ראשית, לא צריך! שנית... לפי הפתגם הנודע בתעתיק מערבית:
הנה שלי... (אחד מהם, ואחד האהובים עלי) $200 עבור TD-160 סטוק. שום שדרוג למעט קצת משחקים בזרוע שלא עלו לי שקל וראש Stanton 681eee ב-$49.99 מ-eBay... הדבר הזה פשוט לא יאמן!
[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-Ryiz ... renses.jpg[/imgbig]
אני המלצתי, בין השאר, על TD-150 ב-1000 ש"ח ועוד הוספתי שהוא צריך לנהל מו"מ. לגבי ה-500 ש"ח הנותרים רמזתי שזה מספיק מעל ומעבר ל-Azur 640P משומש. לגבי שידרוגים... ראשית, לא צריך! שנית... לפי הפתגם הנודע בתעתיק מערבית:
לא מאמינים?'קָאלוּ לִ(אל)דִיכּ צִיח!, קָאל כֻּל שִי פִי וָּקְתוׁ מְנִיח!'...
הנה שלי... (אחד מהם, ואחד האהובים עלי) $200 עבור TD-160 סטוק. שום שדרוג למעט קצת משחקים בזרוע שלא עלו לי שקל וראש Stanton 681eee ב-$49.99 מ-eBay... הדבר הזה פשוט לא יאמן!
[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-Ryiz ... renses.jpg[/imgbig]
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני לא מסכים. זו טעות נפוצה. בשנות ה-70' כל ילדה ידעה לתפעל צ'יינג'רים מתוחכמים, פטפונים אוטומטיים, וכל ילד קטן ידע להזהר על המחט. משום מה, כל פיסת ציוד מכנית בשנת 2014 נתפסת כמסובכת לתפעול. הטורנס צריך כיוון. פעם אחת. זה לא מסובך. אני בקשר עם המון חבר'ה צעירים שלומדים לאט לאט להתגבר על החשש הזה. סטודנטים ואנשי מחשבים שעושים כל יום פעולות שדורשות רמות גבוהות בהרבה של תחכום ומאמץ אינטלקטואלי. זה באמת לא מורכב!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא ברור מדוע נאלצת לכוון כל כמה חודשים.
חלק מהכיף זו ההתעסקות.
האם זה באמת נחוץ? מהניסיון שלי - לאו דווקא.
חלק מהכיף זו ההתעסקות.
האם זה באמת נחוץ? מהניסיון שלי - לאו דווקא.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
הויכוח הזה עקר ומיותר. אין ספק שהטורנסים הישנים נותנים פתרון אלגנטי לנושא של בידוד סביבתי. מצד שני, מדובר במכשירים בני 40 שנה, עם בלאי טבעי שמצריך לא מעט תשומת לב.
מנגד, הפטיפונים המינימליסטים של פרוג'קט וריגה, אולי פחות מוצלחים בכל מה שקשור לבידוד סביבתי, אבל מאפשרים את הנוחות של Out of the box, מבלי לרדת לרמה של מחרשות פלסטיק יפניות. את נושא הבידוד הסביבתי אגב, אפשר לפתור באמצעים חיצוניים למיניהם. החביב עלי ביותר הוא שילוב של פלטת גרניט של מטבחים + 3 חצאים של כדורי טניס, שביחד נותנים פתרון שיכוך פשוט ואלגנטי, שמאד עוזר לשני הנ"ל.
מנגד, הפטיפונים המינימליסטים של פרוג'קט וריגה, אולי פחות מוצלחים בכל מה שקשור לבידוד סביבתי, אבל מאפשרים את הנוחות של Out of the box, מבלי לרדת לרמה של מחרשות פלסטיק יפניות. את נושא הבידוד הסביבתי אגב, אפשר לפתור באמצעים חיצוניים למיניהם. החביב עלי ביותר הוא שילוב של פלטת גרניט של מטבחים + 3 חצאים של כדורי טניס, שביחד נותנים פתרון שיכוך פשוט ואלגנטי, שמאד עוזר לשני הנ"ל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

זה לא ויכוח, זו המלצה לפותח השרשור. אין כאן שום דבר עקר ולבטח לא מיותר, אבל או קיי. מעבר לבידוד הם גם נותנים שימושיות (usability) מעולה שבפרוג'קט עוד לא מכירים. 'מינימלסטי' זו בדיוק ההגדרה. אין בהם כלום! לא מערכת שיכוך, לא זרוע נורמלית, לא מנוע אמין, אפילו לא פלטות אלא חתיכת פלסטיק מחורבנת שהמציאו לה שם: 'אקרילית'.
בוא נפתח את זה פעם אחת ולתמיד. איזה בלאי טבעי בדיוק? מהיכן מגיע הסיפור הזה של בלאי? עדיין לא נתקלתי בבלאי ב-TD-160. לא צירים שהתרחבו, לא צירים שהתעקמו (מקסימום החלידו). הזנחה? כן. בסיסים מתפוררים? המון. זרועות שהתעללו בהן? - כן לצערי, אבל זה לא נחשב. ליפטים מלאים אבק וטינופת? בשפע. אבל שום דבר שעבר דפורמציה מבנית. אולי גומיות רקובות? מחליפים. בקלות. איזה בלאי יש ב-TD-160 שמורכב משני משטחי מתכת, שלושה קפיצים ושתי פלטות אבץ\אלומיניום? יאיר - ראית פעם מנוע של 160 ששבק? חוץ מהדפיקות המטרידות שלו - שקל מאוד לסדר, ראית מנוע שהלך לעולמו?
פתרון הגרניט, אגב, הוא מעולה. למעשה, שני לוחות כאלה, עם שכבת סורבות'אן בינהם, בתוספת ספייקים לאיזון, נמכרים במאות ליש"ט כפתרון אודיופילי 'יוקרתי'.
בוא נפתח את זה פעם אחת ולתמיד. איזה בלאי טבעי בדיוק? מהיכן מגיע הסיפור הזה של בלאי? עדיין לא נתקלתי בבלאי ב-TD-160. לא צירים שהתרחבו, לא צירים שהתעקמו (מקסימום החלידו). הזנחה? כן. בסיסים מתפוררים? המון. זרועות שהתעללו בהן? - כן לצערי, אבל זה לא נחשב. ליפטים מלאים אבק וטינופת? בשפע. אבל שום דבר שעבר דפורמציה מבנית. אולי גומיות רקובות? מחליפים. בקלות. איזה בלאי יש ב-TD-160 שמורכב משני משטחי מתכת, שלושה קפיצים ושתי פלטות אבץ\אלומיניום? יאיר - ראית פעם מנוע של 160 ששבק? חוץ מהדפיקות המטרידות שלו - שקל מאוד לסדר, ראית מנוע שהלך לעולמו?
פתרון הגרניט, אגב, הוא מעולה. למעשה, שני לוחות כאלה, עם שכבת סורבות'אן בינהם, בתוספת ספייקים לאיזון, נמכרים במאות ליש"ט כפתרון אודיופילי 'יוקרתי'.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אז ככה:
1. ציר מנוע רופף, שמתבטא ברעש אקראי של נקישות.
2. חיווט זרוע שמתנתק בנקודת החיבור שלו לכבל סיגנל.
3. שלה רופפת שמאבדת אזימוט.
4. צירי זרוע חופשיים.
5. מגנט אנטי-סקייטינג שנתקע לפעמים.
6. ספוג מתפורר מסביב לקפיצים.
אז נכון, זה סיכום שמצטבר על מס' רב של אקזמפלרים שעברו דרכי, ולא מעיד בכלום על אמינות המוצר, אבל אלו כמה דוגמאות שבאות להמחיש את נושא הבלאי שנוצר לאורך 40 שנה, וממחישות היטב את הצורך המתמיד בתשומת לב צמודה על פעולת המכשיר.
1. ציר מנוע רופף, שמתבטא ברעש אקראי של נקישות.
2. חיווט זרוע שמתנתק בנקודת החיבור שלו לכבל סיגנל.
3. שלה רופפת שמאבדת אזימוט.
4. צירי זרוע חופשיים.
5. מגנט אנטי-סקייטינג שנתקע לפעמים.
6. ספוג מתפורר מסביב לקפיצים.
אז נכון, זה סיכום שמצטבר על מס' רב של אקזמפלרים שעברו דרכי, ולא מעיד בכלום על אמינות המוצר, אבל אלו כמה דוגמאות שבאות להמחיש את נושא הבלאי שנוצר לאורך 40 שנה, וממחישות היטב את הצורך המתמיד בתשומת לב צמודה על פעולת המכשיר.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אתה יודע בדיוק כמוני שכל מה שציינת (אמת לאמיתה אגב) לאחר 40 שנים - לא נחשב לבלאי. זו מחמאה גדולה ואוונגליון תכנוני ראוי לציון. ציר המנוע הדופק הוא הבעיה המשמעותית ביותר. יש קיט בכמה גרושים שמטפל בה וסוגר את הנישה הזו בחמש דקות. אילתרתי כזה לא מזמן (כאן) בעלות של עשרה שקלים:

[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-CVKB ... arts-2.jpg[/imgbig]
את הספוג - זורקים! זו היתה טעות להכניס אותו לשם מלכתחילה. נסיונות של Analog Department הראו מזמן שאין לו שום משמעות. להפך. רק צרות. המגנט של האנטי-סקייט לא אמור להתקע. המסילה של הבורג עלולה להיות בעייתית. קצת גריז במסילה והכל 'דנדש'. בשיא הרצינות זו מחמאה גדולה לטורנס - כל הרשימה הזו. את כל הבעיות האלה, בלי טיפת שחצנות, אני מסדר ב-30 דקות. השותף שלי עושה את זה ב-10.

[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-CVKB ... arts-2.jpg[/imgbig]
את הספוג - זורקים! זו היתה טעות להכניס אותו לשם מלכתחילה. נסיונות של Analog Department הראו מזמן שאין לו שום משמעות. להפך. רק צרות. המגנט של האנטי-סקייט לא אמור להתקע. המסילה של הבורג עלולה להיות בעייתית. קצת גריז במסילה והכל 'דנדש'. בשיא הרצינות זו מחמאה גדולה לטורנס - כל הרשימה הזו. את כל הבעיות האלה, בלי טיפת שחצנות, אני מסדר ב-30 דקות. השותף שלי עושה את זה ב-10.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

גם זו אמת לאמיתה אבל הקונה הממוצע גם מעדיף להמנע מלשלם, כפי שבוודאי שמת לב.
בשביל זה אנחנו כאן. להמליץ על אלטרנטיבות, לכסח מיתוסים של שרלטנים ובעלי אינטרסים, ולהראות שהעסק לא כזה מסובך כמו שכולם חושבים. גם לא כזה יקר - למען האמת.
בשביל זה אנחנו כאן. להמליץ על אלטרנטיבות, לכסח מיתוסים של שרלטנים ובעלי אינטרסים, ולהראות שהעסק לא כזה מסובך כמו שכולם חושבים. גם לא כזה יקר - למען האמת.
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
היי חברים,
חתיכת דיון מעניין.
תודה על ההמלצות, הרבה ידע, הרבה שעות תקליטים ואין ספור נסיון במכשור מסתובב מכל הסוגים והדגמים.
אם תכנסו לראש של גברת ריקי כהן מחדרה, פשוטת העם ,יענו סחה, תגלו שהיא טובעת.
אני חושב שאבדוק את הטורנסים המוצעים.
מי שמוכר פטיפון \ סטייג' מוזמן לעניין אותי בפרטי.
מוזמנים להמשיב בדיון
חתיכת דיון מעניין.
תודה על ההמלצות, הרבה ידע, הרבה שעות תקליטים ואין ספור נסיון במכשור מסתובב מכל הסוגים והדגמים.
אם תכנסו לראש של גברת ריקי כהן מחדרה, פשוטת העם ,יענו סחה, תגלו שהיא טובעת.
אני חושב שאבדוק את הטורנסים המוצעים.
מי שמוכר פטיפון \ סטייג' מוזמן לעניין אותי בפרטי.
מוזמנים להמשיב בדיון
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אגב... צירי זרוע חופשיים - זה לא בלאי 'טבעי'. זה לא יכול לקרות. בשום אופן אין אפשרות כזו. התנועה הורטיקלית של הזרוע לעולם לא תשחוק את המיסיבים הכדוריים האנכיים או את הציר. אין שם מספיק חיכוך והמיסבים עשויים פלדת אל-חלד ונחרטו למופת. זו אחת הקלסיקות של מכניקה שעברה מהעולם. הסיבה היחידה שצירים של TP-16 חופשיים זה אם מישהו שיחק עם אומי הנעילה ושחרר את הצירים עם מברג - ולא נעל. אין שום דרך בעולם שזה קורה 'טבעי'. סיכוי אפס. בכל מקרה יש לזרוע 'סנפיר' שאמור להתיישר עם בליטה בגימבל וכל הסיפור הזה לוקח בערך חמש דקות ליישר.