עזרה: חיבור לרשת באמצעות VPN
שלום וברכה,
אני מעוניין לפתוח גישה לרשת של כמה מחשבים שנמצאים במקום אחד (עבודה), ולאפשר גישה מרחוק (בבית) לנתונים ולהכנס לנתונים של כונן רשת אחד משותף.
האפשרות היא לעבוד עם VPN לכאו'. להקים במחשב שבו קיימים הנתונים, מחשב עם מערכת של Win7, להקים בו VPN server ובאמצעותו לגשת מרחוק למחשב ולנתונים בו.
הייתי שמח לדעת כמה דברים. האם זו האפשרות הטובה יותר?
אחרי שהגדרתי במחשב את VPN, מה עושים הלאה. האם צריך לפתוח פורט מסויים למחשב הזה בנתב? הנתב כרגע המרכזי משמש כמרכזת voip של 012, אני צריך לבקש מהם כל דבר. השאלה מה אני אמור לבקש מהחברה? האם זה מעבר לפתיחת פורט הנתב צריך להגדיר את הVPN לגישה החוצה?
שאלות נוספות: כיוון שאין לי ידע בנושא של VPN, אשמח לדעת האם זה אומר שמעבר לתקשורת מול הרשת במקום העבודה, האם כל התעבורה של האינטרנט, גם נניח גלישה באותו מחשב, האם זה אמור לעבור דרך הרשת בעבודה.
האם כשאני פותח VPN במחשב מסוים, האם צריכה להיות לו הפניה של פורט למחשב המסוים ובגישה מרחוק צריך להכנס באמצעות הIP כולל מספר הפורט? והאם פתיחת הפורט למעשה מאפשר גישה למחשב אחד מסויים בלבד? אני מניח שתשובות לשאלות קודמות אולי יענו גם השאלה הזו.
תודה רבה
אני מעוניין לפתוח גישה לרשת של כמה מחשבים שנמצאים במקום אחד (עבודה), ולאפשר גישה מרחוק (בבית) לנתונים ולהכנס לנתונים של כונן רשת אחד משותף.
האפשרות היא לעבוד עם VPN לכאו'. להקים במחשב שבו קיימים הנתונים, מחשב עם מערכת של Win7, להקים בו VPN server ובאמצעותו לגשת מרחוק למחשב ולנתונים בו.
הייתי שמח לדעת כמה דברים. האם זו האפשרות הטובה יותר?
אחרי שהגדרתי במחשב את VPN, מה עושים הלאה. האם צריך לפתוח פורט מסויים למחשב הזה בנתב? הנתב כרגע המרכזי משמש כמרכזת voip של 012, אני צריך לבקש מהם כל דבר. השאלה מה אני אמור לבקש מהחברה? האם זה מעבר לפתיחת פורט הנתב צריך להגדיר את הVPN לגישה החוצה?
שאלות נוספות: כיוון שאין לי ידע בנושא של VPN, אשמח לדעת האם זה אומר שמעבר לתקשורת מול הרשת במקום העבודה, האם כל התעבורה של האינטרנט, גם נניח גלישה באותו מחשב, האם זה אמור לעבור דרך הרשת בעבודה.
האם כשאני פותח VPN במחשב מסוים, האם צריכה להיות לו הפניה של פורט למחשב המסוים ובגישה מרחוק צריך להכנס באמצעות הIP כולל מספר הפורט? והאם פתיחת הפורט למעשה מאפשר גישה למחשב אחד מסויים בלבד? אני מניח שתשובות לשאלות קודמות אולי יענו גם השאלה הזו.
תודה רבה
אתה יכול לעשות את זה אבל אם ציוד מקצועי כמו סיסקו
פורטינט צ'יקפוינט או ג'וניפר
הבעיה זה ציוד יקר שיכול להגיע לאלפי שקלים פר ציוד
ורישיון
לצורך עניין צ'יקפוינט אם רישיון ל 25 מחשבים ועדכוני תוכנה ל 24 חודש עולה 4900 שח בערך כולל מע''מ
אתה יכול לעשות את זה בדרך חובבנית כמו שאמרת אבל המתאם שיחות שלך ימות בקובץ הראשון שתעביר
משאתה מחפש זה נקרא vpn site to site שאתה מגדיר כמה סניפים שאתה רוצה תחת רשת lan אחת
בצורה מוצפנת ומאובטחת
בהצלחה
פורטינט צ'יקפוינט או ג'וניפר
הבעיה זה ציוד יקר שיכול להגיע לאלפי שקלים פר ציוד
ורישיון
לצורך עניין צ'יקפוינט אם רישיון ל 25 מחשבים ועדכוני תוכנה ל 24 חודש עולה 4900 שח בערך כולל מע''מ
אתה יכול לעשות את זה בדרך חובבנית כמו שאמרת אבל המתאם שיחות שלך ימות בקובץ הראשון שתעביר
משאתה מחפש זה נקרא vpn site to site שאתה מגדיר כמה סניפים שאתה רוצה תחת רשת lan אחת
בצורה מוצפנת ומאובטחת
בהצלחה
זה יותר עבודה מול קבצים משותפים. לא תעבורה גדולה בהחלט, קבצים קלים בדרך כלל כמו מסמכים וכדומה.
שליטה אה מרחוק לא עוזרת. כמובן אפשר לעבוד עם מיילים, העתקות והדבקות ועבודה מול גרסאות של קבצים שנלקחו לעבוד עליהם וכדומה, אבל אם יש אפשרות טובה יותר של עבודה אשמח לדעת מה הייתם מציעים.
שליטה אה מרחוק לא עוזרת. כמובן אפשר לעבוד עם מיילים, העתקות והדבקות ועבודה מול גרסאות של קבצים שנלקחו לעבוד עליהם וכדומה, אבל אם יש אפשרות טובה יותר של עבודה אשמח לדעת מה הייתם מציעים.
אתה יכול לעשית את זה אם ftp אבל מוצפן החסרון פה זה שאתה מסיים לעבוד על הקובץ תצטרך לעלות את הקובץ לשרת
היתרון הוא שלהגדיר שרת ftp מוצפן זה פשוט יש את זה בכל ערכת הפעלה ווינדוס שבע החל מגרת פרו ווינדוס שמונה פרו
אני היתי מציע לך באמת לעשות רשת vpn בין הסניפים ולשתף תיקיות אבל שוב שה העניין
של השקעה כספית בציוד תואם
אבל אם יש לך ידע בלינוקס אתה יכול לקחת מחשב אם שני כרטיסי רשת קווים
להתקין עליו נגיד ubuntu server ולהתקין עליו שרת vpn ולשלב אותו בתוך הרשת שלך
או להתקין על המחשב פיירוול דוגמת pfsense או router os להגדיר שרת vpn ולשלב
אותו ברשת שלך שכל משרוצה גישה לתיקיות משותפות יוכל לגשת רק אם התחברות ב vpn
הבעיה פה שכל פעם צריך ליצור חיבור לשרת vpn במקום שתהיה רשת vpn זמינה כל הזמן
ללא צורך בחיבור אם שם משתמש וסיסמה
פה יש לך הסבר למה שאתה רוצה לעשות
how to create site to site vpn whit open vpn
היתרון הוא שלהגדיר שרת ftp מוצפן זה פשוט יש את זה בכל ערכת הפעלה ווינדוס שבע החל מגרת פרו ווינדוס שמונה פרו
אני היתי מציע לך באמת לעשות רשת vpn בין הסניפים ולשתף תיקיות אבל שוב שה העניין
של השקעה כספית בציוד תואם
אבל אם יש לך ידע בלינוקס אתה יכול לקחת מחשב אם שני כרטיסי רשת קווים
להתקין עליו נגיד ubuntu server ולהתקין עליו שרת vpn ולשלב אותו בתוך הרשת שלך
או להתקין על המחשב פיירוול דוגמת pfsense או router os להגדיר שרת vpn ולשלב
אותו ברשת שלך שכל משרוצה גישה לתיקיות משותפות יוכל לגשת רק אם התחברות ב vpn
הבעיה פה שכל פעם צריך ליצור חיבור לשרת vpn במקום שתהיה רשת vpn זמינה כל הזמן
ללא צורך בחיבור אם שם משתמש וסיסמה
פה יש לך הסבר למה שאתה רוצה לעשות
how to create site to site vpn whit open vpn
בסופו של דבר, פתחו לי בחברת האינטרנט שאיתה אני עובד, פתחו לי משתמש VPN ברמת הנתב. מדובר בנתב סיסקו 891.
עכשיו נתקלתי בבעיה חדשה. הפיירוול ב win7 (במחשב שבו הנתונים) חוסם את הגישה לנתונים. אם אני מפיל את הפיירוול שם לגמרי, הנתונים זורמים בצורה חלקה, בעבור מה שאני זקוק לו.
ניסיתי לראות באמצעות TCPview וראיתי שהמחשב המרוחק משתמש ביציאה 49390. ניסיתי לפתוח אותה וזה לא עוזר.
אני מנסה כבר כמה שעות לעשות כללים, הלוך ושוב. ושום דבר לא נפתח.
איך אפשר לעלות על הבעיה ולפתוח גישה בפיירוול?
תודה רבה
עכשיו נתקלתי בבעיה חדשה. הפיירוול ב win7 (במחשב שבו הנתונים) חוסם את הגישה לנתונים. אם אני מפיל את הפיירוול שם לגמרי, הנתונים זורמים בצורה חלקה, בעבור מה שאני זקוק לו.
ניסיתי לראות באמצעות TCPview וראיתי שהמחשב המרוחק משתמש ביציאה 49390. ניסיתי לפתוח אותה וזה לא עוזר.
אני מנסה כבר כמה שעות לעשות כללים, הלוך ושוב. ושום דבר לא נפתח.
איך אפשר לעלות על הבעיה ולפתוח גישה בפיירוול?
תודה רבה