טוחן Nuova Simonelli Grinta טיפים? המלצות?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.
ברשותי טוחן Nuova Simonelli Grinta. אני אשתמש בו בקרוב, אך מעולם לא נגעתי במוצר.
האם מישהו יכול לתת קצת טיפים על המוצר? ניקיון? ממה להזהר? במה הוא טוב? תודה.

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

@Gingi
·

מטחנה מצויינת, אני חושב שבטווח מחיר הזה ביחד עם הIMINI, MDF, CM90, אין לה ממש מתחרה.
בעבר הייתה לי רוקי, אני חושב שלמרות שהיא עולה 50% יותר מהגרינטה (בארץ!), הגרינטה לא נופלת ממנה בשימוש ביתי.
אגב, שתיהן משתמשות באותן דיסקיות שטוחות 50mm (רק בכיוון שונה), לכן אני סבור שהרוקי היא קצת אובר-רייטד ואובר-פרייסד, במיוחד בארץ.

בהשוואה מול IMINI שנחשבת נורא פופולרית למרות שעולה אותו המחיר, אני חושב שהגרינטה טובה בכמה וכמה דרגות.
בעיצוב ובבנייה, הגרינטה מרגישה מאוד עמידה לעומת האסקסו, בנוסף הגירנטה פחות "מפזרת" את הקפה לכל עבר מאשר האסקסו ודבר אחרון שראוי לציין, יש לגרינטה טיימר שמאפשר לכוון את זמן הטחינה למנה קבועה.

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

shiko כתב:@Gingi
·

מטחנה מצויינת, אני חושב שבטווח מחיר הזה ביחד עם הIMINI, MDF, CM90, אין לה ממש מתחרה.
בעבר הייתה לי רוקי, אני חושב שלמרות שהיא עולה 50% יותר מהגרינטה (בארץ!), הגרינטה לא נופלת ממנה בשימוש ביתי.
אגב, שתיהן משתמשות באותן דיסקיות שטוחות 50mm (רק בכיוון שונה), לכן אני סבור שהרוקי היא קצת אובר-רייטד ואובר-פרייסד, במיוחד בארץ.

בהשוואה מול IMINI שנחשבת נורא פופולרית למרות שעולה אותו המחיר, אני חושב שהגרינטה טובה בכמה וכמה דרגות.
בעיצוב ובבנייה, הגרינטה מרגישה מאוד עמידה לעומת האסקסו, בנוסף הגירנטה פחות "מפזרת" את הקפה לכל עבר מאשר האסקסו ודבר אחרון שראוי לציין, יש לגרינטה טיימר שמאפשר לכוון את זמן הטחינה למנה קבועה.
...
·תודה רבה שיקו. עזרת מאוד.
לאחר התעסקות קצרה מאוד איתה הבוקר - לדעתי החסרון המרכזי שלה שלא כל הפולים נטחנים אלא חלקם נתקע בפלטפורמה מעל הלהבים. נתתי כמה דפיקות בכל הכיוונים להוריד אותם ללהבים אבל נראה לי שאצטרך משהו ארוך מספיק כמו מברשת שניים ישנה שתפיל אותם לדם. אגב , איך מגדירים את זמן הטחינה להיות יותר ארוך/קצר?
תודה. ג'ינג'י.

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

Gingi כתב:
·תודה רבה שיקו. עזרת מאוד.
לאחר התעסקות קצרה מאוד איתה הבוקר - לדעתי החסרון המרכזי שלה שלא כל הפולים נטחנים אלא חלקם נתקע בפלטפורמה מעל הלהבים. נתתי כמה דפיקות בכל הכיוונים להוריד אותם ללהבים אבל נראה לי שאצטרך משהו ארוך מספיק כמו מברשת שניים ישנה שתפיל אותם לדם. אגב , איך מגדירים את זמן הטחינה להיות יותר ארוך/קצר?
תודה. ג'ינג'י.
...
...
אתה מדבר על זה שנשארים כ- 5-10 פולים למעלה במדרגה? זה שטויות. או שאני מוריד אותם, או שממלא חזרה עליהם למחרת, זה לא משמעותי בכלל.
אם יש לך את דגם AMMT, אתה תראה בורר למטה בבסיס המכונה לקבוע את משך הטחינה האוטומטית.

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@shiko
·
שיקו, אני שוקל את הקפה שאני טוחן וכל פעם שאני חולט אני משתמש באותה כמות. לכן, הכמות שנכנסת לטוחן אמורה וצריכה להיות זהה למה שמגיע לפורטפילטר. אם מספר פולים נתקעים בדרך, זה פוגע בשיטה. לפחות זו שמקובעת אצלי ונוסעת מצרכי חיסכון.
ג'ינג'י.

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

Gingi כתב:@shiko
·
שיקו, אני שוקל את הקפה שאני טוחן וכל פעם שאני חולט אני משתמש באותה כמות. לכן, הכמות שנכנסת לטוחן אמורה וצריכה להיות זהה למה שמגיע לפורטפילטר. אם מספר פולים נתקעים בדרך, זה פוגע בשיטה. לפחות זו שמקובעת אצלי ונוסעת מצרכי חיסכון.
ג'ינג'י.
...
כן, אני הבנתי את כוונתך, לכן השיטה הכי טובה היא פשוט להפיל אותם.
אם זה ממש מציק לך, בעבר כבר עלה בראשי רעיון להצמיד/להדביק טבעת בדיוק על המדרגה כדי שתמנע אפשרות שפולים יתקעו שם.

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

shiko כתב:
...
...
כן, אני הבנתי את כוונתך, לכן השיטה הכי טובה היא פשוט להפיל אותם.
אם זה ממש מציק לך, בעבר כבר עלה בראשי רעיון להצמיד/להדביק טבעת בדיוק על המדרגה כדי שתמנע אפשרות שפולים יתקעו שם.
...
·רעיון טוב. כנראה ואבצע אותו. מה חשבת? איך בדיוק?
אגב, היית פותח אותו לניקויים תקופתיים?

מוסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

Nuova Simonelli Grinta

שליחה #8 

ברשותי מטחנה מהסוג הזה, מרוצה מאוד.
בנושא הפולים הבודדים,פשוט בסיום אני מרקיד את המטחנה כך שיתר הקפה שקיים במשפך יורד לידית בטרם דחיסה.
בנושא משך הטחינה,לי יש בתחתית המטחנה כפתור לוויסות הכמות, לדעתי פרסמתי בעבר פוסט בנושא.

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: Nuova Simonelli Grinta

שליחה #9 

@מוסקו
·תודה.
לא מוצא את הכפתור. אנסה לחפש את הפוסט שלך.

מוסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #10 

היי, אני לא בטוח שכפתור מסוג זה (הוויסות ) קיים במטחנה שלך, צרפתי קישור של PDF:
http://www.nuovadistribution.com/images ... Manual.pdf
ע"מ : 6 סעיף :4/4.

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

מוסקו כתב:היי, אני לא בטוח שכפתור מסוג זה (הוויסות ) קיים במטחנה שלך, צרפתי קישור של PDF:
http://www.nuovadistribution.com/images ... Manual.pdf
ע"מ : 6 סעיף :4/4.
...
·תודה מוסקו. מעריך את ההשקעה.

קופי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #12 

ייתרונות: