טוחן Nuova Simonelli Grinta טיפים? המלצות?
@Gingi
·
מטחנה מצויינת, אני חושב שבטווח מחיר הזה ביחד עם הIMINI, MDF, CM90, אין לה ממש מתחרה.
בעבר הייתה לי רוקי, אני חושב שלמרות שהיא עולה 50% יותר מהגרינטה (בארץ!), הגרינטה לא נופלת ממנה בשימוש ביתי.
אגב, שתיהן משתמשות באותן דיסקיות שטוחות 50mm (רק בכיוון שונה), לכן אני סבור שהרוקי היא קצת אובר-רייטד ואובר-פרייסד, במיוחד בארץ.
בהשוואה מול IMINI שנחשבת נורא פופולרית למרות שעולה אותו המחיר, אני חושב שהגרינטה טובה בכמה וכמה דרגות.
בעיצוב ובבנייה, הגרינטה מרגישה מאוד עמידה לעומת האסקסו, בנוסף הגירנטה פחות "מפזרת" את הקפה לכל עבר מאשר האסקסו ודבר אחרון שראוי לציין, יש לגרינטה טיימר שמאפשר לכוון את זמן הטחינה למנה קבועה.
·
מטחנה מצויינת, אני חושב שבטווח מחיר הזה ביחד עם הIMINI, MDF, CM90, אין לה ממש מתחרה.
בעבר הייתה לי רוקי, אני חושב שלמרות שהיא עולה 50% יותר מהגרינטה (בארץ!), הגרינטה לא נופלת ממנה בשימוש ביתי.
אגב, שתיהן משתמשות באותן דיסקיות שטוחות 50mm (רק בכיוון שונה), לכן אני סבור שהרוקי היא קצת אובר-רייטד ואובר-פרייסד, במיוחד בארץ.
בהשוואה מול IMINI שנחשבת נורא פופולרית למרות שעולה אותו המחיר, אני חושב שהגרינטה טובה בכמה וכמה דרגות.
בעיצוב ובבנייה, הגרינטה מרגישה מאוד עמידה לעומת האסקסו, בנוסף הגירנטה פחות "מפזרת" את הקפה לכל עבר מאשר האסקסו ודבר אחרון שראוי לציין, יש לגרינטה טיימר שמאפשר לכוון את זמן הטחינה למנה קבועה.
·תודה רבה שיקו. עזרת מאוד.shiko כתב:@Gingi
·
בעיצוב ובבנייה, הגרינטה מרגישה מאוד עמידה לעומת האסקסו, בנוסף הגירנטה פחות "מפזרת" את הקפה לכל עבר מאשר האסקסו ודבר אחרון שראוי לציין, יש לגרינטה טיימר שמאפשר לכוון את זמן הטחינה למנה קבועה....
לאחר התעסקות קצרה מאוד איתה הבוקר - לדעתי החסרון המרכזי שלה שלא כל הפולים נטחנים אלא חלקם נתקע בפלטפורמה מעל הלהבים. נתתי כמה דפיקות בכל הכיוונים להוריד אותם ללהבים אבל נראה לי שאצטרך משהו ארוך מספיק כמו מברשת שניים ישנה שתפיל אותם לדם. אגב , איך מגדירים את זמן הטחינה להיות יותר ארוך/קצר?
תודה. ג'ינג'י.
אתה מדבר על זה שנשארים כ- 5-10 פולים למעלה במדרגה? זה שטויות. או שאני מוריד אותם, או שממלא חזרה עליהם למחרת, זה לא משמעותי בכלל.Gingi כתב:·תודה רבה שיקו. עזרת מאוד.
לאחר התעסקות קצרה מאוד איתה הבוקר - לדעתי החסרון המרכזי שלה שלא כל הפולים נטחנים אלא חלקם נתקע בפלטפורמה מעל הלהבים. נתתי כמה דפיקות בכל הכיוונים להוריד אותם ללהבים אבל נראה לי שאצטרך משהו ארוך מספיק כמו מברשת שניים ישנה שתפיל אותם לדם. אגב , איך מגדירים את זמן הטחינה להיות יותר ארוך/קצר?
תודה. ג'ינג'י.......
אם יש לך את דגם AMMT, אתה תראה בורר למטה בבסיס המכונה לקבוע את משך הטחינה האוטומטית.
@shiko
·
שיקו, אני שוקל את הקפה שאני טוחן וכל פעם שאני חולט אני משתמש באותה כמות. לכן, הכמות שנכנסת לטוחן אמורה וצריכה להיות זהה למה שמגיע לפורטפילטר. אם מספר פולים נתקעים בדרך, זה פוגע בשיטה. לפחות זו שמקובעת אצלי ונוסעת מצרכי חיסכון.
ג'ינג'י.
·
שיקו, אני שוקל את הקפה שאני טוחן וכל פעם שאני חולט אני משתמש באותה כמות. לכן, הכמות שנכנסת לטוחן אמורה וצריכה להיות זהה למה שמגיע לפורטפילטר. אם מספר פולים נתקעים בדרך, זה פוגע בשיטה. לפחות זו שמקובעת אצלי ונוסעת מצרכי חיסכון.
ג'ינג'י.
כן, אני הבנתי את כוונתך, לכן השיטה הכי טובה היא פשוט להפיל אותם.Gingi כתב:@shiko
·
ג'ינג'י....
אם זה ממש מציק לך, בעבר כבר עלה בראשי רעיון להצמיד/להדביק טבעת בדיוק על המדרגה כדי שתמנע אפשרות שפולים יתקעו שם.
·רעיון טוב. כנראה ואבצע אותו. מה חשבת? איך בדיוק?shiko כתב:כן, אני הבנתי את כוונתך, לכן השיטה הכי טובה היא פשוט להפיל אותם.......
אם זה ממש מציק לך, בעבר כבר עלה בראשי רעיון להצמיד/להדביק טבעת בדיוק על המדרגה כדי שתמנע אפשרות שפולים יתקעו שם....
אגב, היית פותח אותו לניקויים תקופתיים?
Nuova Simonelli Grinta
ברשותי מטחנה מהסוג הזה, מרוצה מאוד.
בנושא הפולים הבודדים,פשוט בסיום אני מרקיד את המטחנה כך שיתר הקפה שקיים במשפך יורד לידית בטרם דחיסה.
בנושא משך הטחינה,לי יש בתחתית המטחנה כפתור לוויסות הכמות, לדעתי פרסמתי בעבר פוסט בנושא.
בנושא הפולים הבודדים,פשוט בסיום אני מרקיד את המטחנה כך שיתר הקפה שקיים במשפך יורד לידית בטרם דחיסה.
בנושא משך הטחינה,לי יש בתחתית המטחנה כפתור לוויסות הכמות, לדעתי פרסמתי בעבר פוסט בנושא.
היי, אני לא בטוח שכפתור מסוג זה (הוויסות ) קיים במטחנה שלך, צרפתי קישור של PDF:
http://www.nuovadistribution.com/images ... Manual.pdf
ע"מ : 6 סעיף :4/4.
ע"מ : 6 סעיף :4/4.
·תודה מוסקו. מעריך את ההשקעה.מוסקו כתב:היי, אני לא בטוח שכפתור מסוג זה (הוויסות ) קיים במטחנה שלך, צרפתי קישור של PDF:
ע"מ : 6 סעיף :4/4....