איזה תחום כדאי ללמוד בהייטק?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

חשבתי על QA או DBA מה עדיף?
אולי תחום אחר?
לא תואר ראשון.
תחום שיש לו ביקוש חזק עם יציבות לשנים הבאות.

כדאי ללמוד ב-?hackeru

תודה רבה לעוזרים.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #2 

למה לא תואר ראשון? אם כבר משקיעים שיהיה עד הסוף! והתמורה בהתאם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

QA טוב להתחיל. הבעיה שיש לזה תקרת זכוכית.

יש הרבה מאוד ביקוש ל it. אם אתה ממש טוב, השלב הבא זה sys ops.

כמובן שבפיתוח יש מיליון ואחד דיסיפלינות. תואר יעזור להבין במה אתה טוב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

תואר ראשון (לא פחות מזה) בהנדסת תוכנה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הבעיה היא שלא השלמתי בגרויות וגם אין לי פסיכומטרי.
אני כבר בן 28 עם ידע בתכנות HTML, Flash ועוד כל מיני דברם בסגנון.

תואר ראשון יגזול ממני הרבה זמן וכסף.
השלמת בגרויות + פסיכומטרי + 5 שנים + 55 אלף שקל.

QA
4 חודשים לימודים + 15 אלף שקל = אחרי 5 שנים אני יכול להגיע למשכורת של מהנדס תוכנה.

עופר,
מה הכוונה תקרת זכוכית?

אתם מסכימים עם הניתוח שלי?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #6 

תנסה .net ותעשה תואר ראשון בפתוחה במקביל. כך תוכל ללמוד ולעבוד - זה קשה בטירוף אבל אפשרי. אני הצלחתי. היום אני חודש מקבלת התעודה ועם עבודה מאתגרת בתחום ההיי טק. אישתי עשתה תואר ראשון בפסיכולוגיה ולמדה .net, היא היום בתחום הBI.
יש המון כיוונים. תואר ראשון ייתן לך אפשרות להתקדם ניהולית בחלק מהחברות. זו דעתי.
בהצלחה
Vocare Ad Regnum

Plinski
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

הרבה חברים שלי (בגילאים קצת יותר מבוגרים) עובדים בQA ולאף אחד מהם לא היה ניסיון קודם או שמץ של מושג בנושא.
אני לא בתחום הזה, ותמיד מפתיע אותי מחדש שמגייסים אנשים שאין להם מושג ופשוט עושים להם התלמדות, זה יפה בעיניי.
אם עוד לא ניסית, תנסה. בחברה שאני עובד בה (בלי לחשוף שם, חברת הוסטינג) חלק מהאנשי QA הם אנשים שלפני העבודה הזאת עבדו בדברים אחרים לגמרי שלא קשורים כלל לתחום.
בנוגע למכללה, אני לא שמעתי הרבה תלונות עליהם אז אני מניח שהמקום מביא תוצאות דיי טובות לסטודנטים.
קח בחשבון ש-4 חודש של לימודים זה דיי דחוס ולא הולך להיות קל בכלל, אולי כדאי להתעניין במסלול טיפה עם יותר
מרווח נשימה.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #8 

כל העניין הוא מאוד אישי ומה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לשני וכו'.
אני חושב שרוב האנשים שעברו את גילאי השלושים יכולים להגיד לברוב המקרים עדיף ללכת על תואר מסודר ואם אפשר במקביל להתחיל לעבוד בתחום (או קרוב אליו כמה שאפשר). השנים האלה מאתגרות , מעניינות (לרוב) ותהליך הלמידה המובנה והארוך יחסית מאפשר להקיף לא מעט חומר וללמוד אותו בצורה מסודרת ולא מהירה מדי .
פחות מהנדסאי (לא בהכרח של תוכנה - אלה כל תחום קרוב שנראה לך מתאים) - לא תמיד משתלם לטווח הארוך.
* וגם אם צריך להשלים דברים כמו בגרויות ומפסיכומטרי... (מנסיון..)
ולמרות זאת יש תמיד סביבבנו אנשים שהתעשרו למרות שבקושי סיימו תיכון.. אז יש ...

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

גל,
אני הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית (סיום בהצטיינות), אבל לא עושה עם זה כלום.

ב - QA אפשר להמשיך ולהתקדם אחרי שנתיים להסמכה בין לאומית למתקדמים.

שאלה חשובה:
האם ב- QA יש עבודה קבועה או שאחרי מספר חודשים נאלצים לחפש מקום עבודה חדש?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #10 

לא ממליץ להסתפק בהנדסאי בלבד.
למרות שבתכלס מגיעים לאותה רמה מקצועית כמו מהנדס, רוב מקומות העבודה הטובים בארץ מקובעים על רמת סף כזו שרק בעלי תואר ראשון מתקבלים.
ולכן, עדיף להתאמץ קצת, להשלים בגרויות ואז להתחיל תואר ראשון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #11 

כמה דברים
1) מודעות עצמית חשובה מאוד. אני חושב שאני יודע דיי טוב מה אני שווה. מי יותר טוב ממני ומי פחות. ויתרתי על תיכנות כי אם הייתי בוחר בזה הייתי מתכנת
ממוצע ובתור מה שאני היום DevOp, אני נחשב טוב כי זה מקצוע קל יותר מתיכנות ומאיישים אותו אנשים חלשים יותר מה שהופך אותי לחזק בתחום.
אני יודע שמה שכתבתי נשמע טריויאלי לחלוטין אבל אני מכיר מלא אנשים חלשים שבטוחים שכולם חלשים חוץ מהם ולכן הם נזרקים מכל מקום עבודה.
2) בד"כ מגייסים מחפשים ניסיון. לפעמים גם מחפשים פוטנציאל אבל את זה יותר קשה למצוא. גם אם סיימת תואר במדעי המחשב, לא יקרה כלום אם תתחיל
במקום מסויים כ QA עד שיכירו אותך ויבינו מה היכולות שלך. לאחר מכן תעבור לפיתוח ואז במשרה הבאה תוכל למצוא עבודה כמפתח עם ניסיון.
3) לגבי יכולות ה QA או דרישות קודמות, אני רוצה לומר שברוב המקומות שעבדתי בהם כל מה שאנשי ה QA היו עושים זה יושבים מול מחשב עם מסמך
בדיקות שבו כתוב "תלחץ על כפתור X ויפתח לך חלון Y. יסלחו לי אנשי ה QA אבל אני לא חושב שבשביל המשימה הזאת צריך ידע קודם.
4) DBA זה אחלה תחום אבל הוא יותר מורכב מ QA. אני אופתע אם מישהו יסכים לגייס אותך אחרי קורס של כמה חודשים. תצטרך להתחיל במשהו אחר
כפי שכתבתי בסעיף 2.
5) לגבי תואר, יש לי את הויכוח הזה שנים. אם מגיעים שני אנשים בלי ניסיון לראיון עבודה. לאחד יש תואר ולשני אין. לזה עם התואר יש יתרון ללא ספק.
ברגע שלשניהם יש ניסיון, אין יותר מידי משמעות לתואר. אין לי תואר ואין לי 12 שנות לימוד ואני מניח שלא מעט אנשים שעבדתי איתם היו מגייסים אותי.

בכל מקרה בהצלחה בכל מה שתבחר.

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

kingikra
תודה על המידע.

איפה לומדים DevOp?
DevOp ביחס ל QA זה גם פעולות אוטומטיות בסופו של דבר.

אז איך צברת ניסיון?
אני מניח שאתה עובד בחברה קטנה, אתה מרוצה מהמשכורת? אני מניח גם שהיא לא שונה ממשכורת של QA.

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #13 

להגיד ש DevOps זה מקצוע קל ושמאיישים אותו אנשים "חלשים יותר" זה פשוט שטויות, ויעידו על כך עשרות חברות שמחפשות בנרות DevOps מוכשרים.
DevOps בגדול זה שילוב של IT ברמה גבוהה, התעסקות במערכות מורכבות וקריטיות, עם יכולות תכנות של אוטומציה וכלים מתקדמים לניהול הסביבות, כשהיום חלק גדול מהניהול הוא בסביבות "ענן".
אי אפשר ללמוד DevOps כי זה פשוט מבוסס על שני דברים, והם - כישרון וניסיון.

במקומך הייתי לומד QA או ניהול רשתות (עם התמחות בתקשורת ו-Linux) ומנסה להתקדם משם.

בהצלחה!

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

Moshe_L כתב:kingikra
תודה על המידע.

איפה לומדים DevOp?
DevOp ביחס ל QA זה גם פעולות אוטומטיות בסופו של דבר.

אז איך צברת ניסיון?
אני מניח שאתה עובד בחברה קטנה, אתה מרוצה מהמשכורת? אני מניח גם שהיא לא שונה ממשכורת של QA.
...
·

כפי שכבר הגיבו לא ניתן ללמוד DevOp. אין שום קשר בין QA לDevOp. ה DevOp יותר מורכב וקשה.
התחלתי כסיסטם לינוקס ועברתי למוניטורינג. בשלב מסויים גם פיתחתי ב .NET ופייתון והתעסקתי מעט בסיסטם ווינדוס ומשימות IT.
אני עובד בחברה שמספקת קבלני חוץ לחברות אחרות. כרגע מוצב בת"א בחברת פורקס. אני מרוצה מהמשכורת למרות שאני מניח שאם הייתי מחפש, הייתי מוצא בשכר גבוה יותר. אין שום קשר בין שכר של QA לשכר שלי.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

C0rnFlex כתב:להגיד ש DevOps זה מקצוע קל ושמאיישים אותו אנשים "חלשים יותר" זה פשוט שטויות, ויעידו על כך עשרות חברות שמחפשות בנרות DevOps מוכשרים.
DevOps בגדול זה שילוב של IT ברמה גבוהה, התעסקות במערכות מורכבות וקריטיות, עם יכולות תכנות של אוטומציה וכלים מתקדמים לניהול הסביבות, כשהיום חלק גדול מהניהול הוא בסביבות "ענן".
אי אפשר ללמוד DevOps כי זה פשוט מבוסס על שני דברים, והם - כישרון וניסיון.

במקומך הייתי לומד QA או ניהול רשתות (עם התמחות בתקשורת ו-Linux) ומנסה להתקדם משם.

בהצלחה!
...
·

יכול להיות שאתה צודק אבל אז לא ברור איך אם הייתי מפתח, הייתי בינוני ובתור DevOp אני דיי מצליח.

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בהנחה שאני לא אעשה תואר ראשון, איזה תחום הכי כדאי:
NET. (פיתוח תוכנה ל-iphone ו-Android)
QA
DBA
BI

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #17 

kingikra כתב:
...
...
·

יכול להיות שאתה צודק אבל אז לא ברור איך אם הייתי מפתח, הייתי בינוני ובתור DevOp אני דיי מצליח.
...
·למה לא ברור? אולי יש לך פחות אוריינטציה לפיתוח ויותר ל-System...
השורה התחתונה היא שהתחום הזה משלב את שניהם, ואני לא מכיר הרבה אנשים שטובים גם בזה וגם בזה.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #18 

Dev Ops: זה תחום 'חם' מאוד היום. חברים שלי שהתמקצעו בתחום, מקבלים כל הזמן הצעות דרך הלינקדאין. לתחום הזה צריך לא מעט ידע ונסיון בתכנות, במיוחד בשפות סקריפטינג (פרל, של , רובי , פייתון וכו..), הכירות עם מערכות הפעלה ורשתות, ואפילו מסדיי נתונים.

פיתוח: דומני, שלאחרונה, השוק של מפתחיי סלולר למניהם גם חזק למדיי, במיוחד אנדרוייד. נדמה לי ששם חסמיי הכניסה (למפתחים) קטנים יותר, וחשוב מזה, אתה יכול "לייצר" לך רזומה מרשים "בלי טובות" ע"י יצירת אפליקציה מקצועית ומרשימה והעלתה למרקט.

QA: זה בד"כ מקום לא רע להתחיל, אבל אני לא מסכים עם עפר בעניין ה "תקרת זכוכית". חברה שמשכילה לפתח את התחום היא לרוב חברה יותר מוצלחת. זו דרך מצויינת להכיר את הביזנס של החברה, ופתח לדברים אחרים.
לצערי בארץ, יש המתייחסים ל QA קצת כמו מלצרות (זה רק זמני... אני רוצה לעבור לפיתוח ... וכו..).גישה זו היא טעות, ואלה שלא חוטאים בה, ורואים ב QA תפקיד חשוב ופתח לקריירה, מרוויחים בגדול. הם מתקדמים לר"צ , מנהליי QA, וההכרה האינטימית שלהם את הביזנס של החברה, והתנהלות מול פיתוח מחד ולקוחות מאידך, פותח להם אופק לתפקידים נוספים בחברה.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

Moshe_L כתב:בהנחה שאני לא אעשה תואר ראשון, איזה תחום הכי כדאי:
NET. (פיתוח תוכנה ל-iphone ו-Android)
QA
DBA
BI
...
·

.NET ופיתוח לסלולר לא הולכים ביחד. אנדרואיד כותבים ב JAVA ו OSX ב OBJECTIVE C.
הייתי לומד לתכנת ומחפש עבודה כ QA. גם DBA זה בסדר גמור

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

ליאור

DBA לא מומלץ?

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”