פתרון חכם לטלויזיה רגילה, האם יש?
אשמח לעצה. טובעת בים אינפורמציה, ולא מגיעה למסקנות.
בביתי HTPC צמוד לטלוויזיה בסלון. אין יס/הוט/ ממירים, וכמעט כל הצפיה נעשית כצפיה ישירה - דרך אתרי לינקים, הולו, יוטיוב וכד' (לא מורידה קבצים ולא צופה מספריות במחשב).
עומדת לרכוש טלויזיה 32 אינץ' לחדר השינה, ומחפשת פיתרון מתאים וזול שיאפשר צפיה (רצוי נפרדת) בסטרימינג שם.
כלכלית לא יכולה לרכוש HTPC נוסף ב-1000 ש,ח ומעלה.
מה יכול להיות פיתרון יעיל וכלכלי עבורי, שיאפשר צפיה במיטה כשהילד רואה הופ ילדות ישראלית בסלון?
אשמח מאוד לעצתכם,
בלה מבולבלת
בביתי HTPC צמוד לטלוויזיה בסלון. אין יס/הוט/ ממירים, וכמעט כל הצפיה נעשית כצפיה ישירה - דרך אתרי לינקים, הולו, יוטיוב וכד' (לא מורידה קבצים ולא צופה מספריות במחשב).
עומדת לרכוש טלויזיה 32 אינץ' לחדר השינה, ומחפשת פיתרון מתאים וזול שיאפשר צפיה (רצוי נפרדת) בסטרימינג שם.
כלכלית לא יכולה לרכוש HTPC נוסף ב-1000 ש,ח ומעלה.
מה יכול להיות פיתרון יעיל וכלכלי עבורי, שיאפשר צפיה במיטה כשהילד רואה הופ ילדות ישראלית בסלון?
אשמח מאוד לעצתכם,
בלה מבולבלת
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
האם את רוצה לראות תכנים מהמחשב סלון?
לפי דעתי השיטה הכי פשוטה וזולה זה לקנות ממיר עידן 2000 ולחבר אותו לטלוויזיה 32 החדשה
או סטרימר מקומי, אבל זה ידרוש להוריד מידי פעם תכנים
לפי דעתי השיטה הכי פשוטה וזולה זה לקנות ממיר עידן 2000 ולחבר אותו לטלוויזיה 32 החדשה
או סטרימר מקומי, אבל זה ידרוש להוריד מידי פעם תכנים
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
לא בטוחה שעידן פלוס הוא הפיתרון, רוצה צפיה ישירה בסדרות/סרטים לא ישראלים...
בעלי כבר שקל לחצוב בקירות ולחבר קווית את המחשב בסלון לחדר השינה. אני מתנגדת בעוז, גם בשם הקירות, וגם כיוון שמעדיפה אפשרות לצפות בו זמנית בתכנים שונים בשני החדרים.
אם אני מבינה נכון, סטרימר יאפשר לי לצפות בחדר השינה רק בתכנים השמורים על המחשב. נכון? או שאפשר עם סטרימר בסיסי לקבל ערוץ סטרימינג מהמחשב בסלון שיוקרן על מסך החדר שינה?
שקלתי גם סטרימר אנדדרויד - אבל לא ברור לי כמה הם טובים לצפיית סטרימינג חופשית, וגם רספברי - אבל נדמה שהוא דורש הבנה טכנית וחיבורים קויים לאינטרנט, מקלדת ועכבר, וגם ראיתי בהערות קודמות שיש קושי בחיבור שלו למסכי 32 אינץ'.
עצות?
אם אני מבינה נכון, סטרימר יאפשר לי לצפות בחדר השינה רק בתכנים השמורים על המחשב. נכון? או שאפשר עם סטרימר בסיסי לקבל ערוץ סטרימינג מהמחשב בסלון שיוקרן על מסך החדר שינה?
שקלתי גם סטרימר אנדדרויד - אבל לא ברור לי כמה הם טובים לצפיית סטרימינג חופשית, וגם רספברי - אבל נדמה שהוא דורש הבנה טכנית וחיבורים קויים לאינטרנט, מקלדת ועכבר, וגם ראיתי בהערות קודמות שיש קושי בחיבור שלו למסכי 32 אינץ'.
עצות?
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
לגבי הרסברי:
הוא לא מחייב חיבור קווי לאינטרנט, יש לו אפשרות להתחבר לרשת גם בצורה אלחוטית.
הוא דורש מידה מסויימת של הבנה טכנית אבל לא יותר מדי (RASPBMC או OPENELECׂ מיועדים לשימוש כמדיה סנטר).
רק בהתחלה חייבים מקלדת ועכבר - אח"כ אפשר להשתלט עליו מרחוק בעזרת VNC או SSH.
אין שום בעיה לחבר אותו למסך 32 אינץ' - חיבור HDMI אחד למסך וזהו.
הוא לא מחייב חיבור קווי לאינטרנט, יש לו אפשרות להתחבר לרשת גם בצורה אלחוטית.
הוא דורש מידה מסויימת של הבנה טכנית אבל לא יותר מדי (RASPBMC או OPENELECׂ מיועדים לשימוש כמדיה סנטר).
רק בהתחלה חייבים מקלדת ועכבר - אח"כ אפשר להשתלט עליו מרחוק בעזרת VNC או SSH.
אין שום בעיה לחבר אותו למסך 32 אינץ' - חיבור HDMI אחד למסך וזהו.
- starrywolf
- חבר ותיק

אבל אין לה טלויזיה סמארט - לכן היא מחפשת "פתרון חכם לטלויזיה רגילה".
אני אמנם לא מומחה גדול אבל לדעתי לצפייה בתכנים בדפדפן הפתרון הפשוט והזול ביותר יהיה דונגל אנדרואיד.
אני אמנם לא מומחה גדול אבל לדעתי לצפייה בתכנים בדפדפן הפתרון הפשוט והזול ביותר יהיה דונגל אנדרואיד.
- starrywolf
- חבר ותיק

אתה צודק, לא שמתי לב לזה.
אם כך, טלויזיה סמארט בהחלט באה בחשבון ואולי אף עדיפה מבחינת נוחות על דונגל אנדרואיד.
אם כך, טלויזיה סמארט בהחלט באה בחשבון ואולי אף עדיפה מבחינת נוחות על דונגל אנדרואיד.
אחרי ניסיון אישי - אני יכול להמליץ על פתרון שמבחינתי הוא מושלם - סטרימר מבוסס אנדרואיד MIDNIGHT MX2, ב-60-70$.
הוא עובד AS IS לא רע בכלל, אבל אם רוצים לנצל את כל היכולות - צורבים עליו מערכת הפעלה שונה, OPENELEC עם XBMC בגירסה עדכנית.
זה עובד חלק ומהר יותר מ RBPI וגם מהאנדרואיד המקורי, יש שלט נוח, מכשיר קטן, לא דונגל, עם הרבה יציאות, חיבור רשת חוטי ואלחוטי.
לגבי צפיה ישירה - יש לXBMC היום את השילוב האולטימטיבי - תוסף GO MOVIES ותוסף GOTV, כשעליהם מלבישים תוסף ישראלי של NINBORA, מה שיוצא מזה - יש לך קיר מלא בכל הסרטים והסדרות שזמינים להורדה ברשת (טורנטים), רק שאת לא צריכה להוריד אותם, את פשוט צופה בהם מיידית בסטרימינג, התוסף הישראלי מאפשר לסנן רק תוכן שיש לו תרגום בעברית, ועוד פרמטרים נוספים (טווח שנים, ז'אנר, ניקוד בIMDB ועוד). התרגום נטען אוטומטית בזמן הניגון של הסרט, ולמרבה הפלא זה ממש עובד בצורה טובה, אני הפסקתי להוריד סרטים..
עוד מידע כאן :
http://www.hometheater.co.il/vt212361.% ... D7%A8.html
כמובן שבנוסף יש גישה להזרים תוכן מהמחשב או מכל מקור אחר ברשת הביתית. יש גם אפשרות לנגן ממכשירי IOS עם AIRPLAY כל מדיה (סרטים, תמונות, מוזיקה). יש גם תוסף ISRAEL LIVE שמאפשר לראות בלייב את רוב הערוצים הישראלים.
יש גם תוספים לVOD של הוט, וואלה/יס וכו'.
המכשיר שאני מדבר עליו :
http://www.aliexpress.com/item/Amlogic- ... 24573.html
לי יש אחד כזה ולעוד שני חברים בהמלצתי - וכולם מבסוטים עד הגג. התמורה הכי טובה לכסף לדעתי.
הוא עובד AS IS לא רע בכלל, אבל אם רוצים לנצל את כל היכולות - צורבים עליו מערכת הפעלה שונה, OPENELEC עם XBMC בגירסה עדכנית.
זה עובד חלק ומהר יותר מ RBPI וגם מהאנדרואיד המקורי, יש שלט נוח, מכשיר קטן, לא דונגל, עם הרבה יציאות, חיבור רשת חוטי ואלחוטי.
לגבי צפיה ישירה - יש לXBMC היום את השילוב האולטימטיבי - תוסף GO MOVIES ותוסף GOTV, כשעליהם מלבישים תוסף ישראלי של NINBORA, מה שיוצא מזה - יש לך קיר מלא בכל הסרטים והסדרות שזמינים להורדה ברשת (טורנטים), רק שאת לא צריכה להוריד אותם, את פשוט צופה בהם מיידית בסטרימינג, התוסף הישראלי מאפשר לסנן רק תוכן שיש לו תרגום בעברית, ועוד פרמטרים נוספים (טווח שנים, ז'אנר, ניקוד בIMDB ועוד). התרגום נטען אוטומטית בזמן הניגון של הסרט, ולמרבה הפלא זה ממש עובד בצורה טובה, אני הפסקתי להוריד סרטים..
עוד מידע כאן :
http://www.hometheater.co.il/vt212361.% ... D7%A8.html
כמובן שבנוסף יש גישה להזרים תוכן מהמחשב או מכל מקור אחר ברשת הביתית. יש גם אפשרות לנגן ממכשירי IOS עם AIRPLAY כל מדיה (סרטים, תמונות, מוזיקה). יש גם תוסף ISRAEL LIVE שמאפשר לראות בלייב את רוב הערוצים הישראלים.
יש גם תוספים לVOD של הוט, וואלה/יס וכו'.
המכשיר שאני מדבר עליו :
http://www.aliexpress.com/item/Amlogic- ... 24573.html
לי יש אחד כזה ולעוד שני חברים בהמלצתי - וכולם מבסוטים עד הגג. התמורה הכי טובה לכסף לדעתי.
תודה על התגובות
אמנם רוכשת מכשיר טלוויזיה חדש, אך לא מעוניינת לקנות 'חכמה' - יקר משמעותית, מערכת הפעלה מסורבלת, ועם עולם קשיים ותקלות גדול יותר במכשיר משולב.
תודה לכל המשתתפים והמייעצים.
עזרתם רבות
תודה לכל המשתתפים והמייעצים.
עזרתם רבות
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3547
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
היי, מה שאת מחפשת זה: Chromecast
הכי פשוט, הכי זול, יתן לך את כל המענה שאת צריכה.
בהצלחה
הכי פשוט, הכי זול, יתן לך את כל המענה שאת צריכה.
בהצלחה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- vivi
- חבר מביא חבר

למה לא? אני משתמש בו בארץ, והוא מצוין.
מה אי אפשר לעשות בעזרתו?
מה אי אפשר לעשות בעזרתו?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
בוא תגיד אתה אם הוא יכול :
1. להזרים תוכן מדיסק חיצוני (סרטים/מוזיקה/תמונות) ? כולל MKV באיכות 1080P.
2. להזרים סרטים ממחשב ברשת הביתית, בלי להריץ עליו שרת מיוחד (שיתוף SMB רגיל)
3. להוסיף כתוביות SRT חיצוניות בעברית ?
4. לנגן סרטים וסדרות ממקורות טורנט בצורה שקופה למשתמש (כמו שXBMC עושה באמצעות תוספי GOTV GOMOVIES וכו') ?
5. ליצור קיר סרטים עם כל התוכן שיש לך כולל עטיפות, תקצירים, דירוג IMDB וכו' ?
6. לעבוד בצורה עצמאית ללא תלות בשום אמצעי אחר כגון סמרטפון/מחשב/טבלט ?
אם אחד מהדברים האלה הוא לא מסוגל לעשות - הוא לא כשיר בעיניי לשמש כפתרון טוב.
1. להזרים תוכן מדיסק חיצוני (סרטים/מוזיקה/תמונות) ? כולל MKV באיכות 1080P.
2. להזרים סרטים ממחשב ברשת הביתית, בלי להריץ עליו שרת מיוחד (שיתוף SMB רגיל)
3. להוסיף כתוביות SRT חיצוניות בעברית ?
4. לנגן סרטים וסדרות ממקורות טורנט בצורה שקופה למשתמש (כמו שXBMC עושה באמצעות תוספי GOTV GOMOVIES וכו') ?
5. ליצור קיר סרטים עם כל התוכן שיש לך כולל עטיפות, תקצירים, דירוג IMDB וכו' ?
6. לעבוד בצורה עצמאית ללא תלות בשום אמצעי אחר כגון סמרטפון/מחשב/טבלט ?
אם אחד מהדברים האלה הוא לא מסוגל לעשות - הוא לא כשיר בעיניי לשמש כפתרון טוב.
- vivi
- חבר מביא חבר

אם הדיסק החיצוני מחובר למחשב, אפשר להזרים את זה לכרומקאסט. כולל 1080.1. להזרים תוכן מדיסק חיצוני (סרטים/מוזיקה/תמונות) ? כולל MKV באיכות 1080P...
התשובה לשאלות האלה: כן.2. להזרים סרטים ממחשב ברשת הביתית, בלי להריץ עליו שרת מיוחד (שיתוף SMB רגיל)
3. להוסיף כתוביות SRT חיצוניות בעברית ?...
תקן אותי אם אני טועה, גם סטרימר מזרים את הסרטים מהמחשב לטלווזיה.6. לעבוד בצורה עצמאית ללא תלות בשום אמצעי אחר כגון סמרטפון/מחשב/טבלט ?...
בכל אופן, אני קורא מה היא כותבת ואצלי בבית התנאים זהים, אני מוצא לנכון להמתקד במה כן המכשיר עושה:
1. מזרים יוטיוב בצורה מושלמת דרך הסמארטפון
2. מזרים סרטי 1080 עם כתוביות בעברית מהמחשב [כולל כונן חיצוני] היא ציינה שיש לה מחשב בסלון אני מניח שזו לא בעיה להקפיץ סרט מהמחשב בסלון לטלווזיה בחדר השינה.
3. אפשר להזרים כל מה שיש ברשת עם הכרומקאסט - וואלהVOD, מקו, רשת קשת ובעצם כל אתר של צפייה ישירה [פותחים דרך הכרום ופשוט בלחיצה מקפיצים את זה לחדר השינה]
4. כנ"ל במוסיקה ותמונות
5. המחיר שלו 200 ש"ח
6. הוא לא מצריך ידע טכנולוגי בכלל.
לי בכל אופן זה נשמע המוצר שהיא מחפשת
אוקיי, זה יותר ממה שחשבתי שהוא יודע, ובכל זאת - לא חושב שזה מתאים.
סטרימר יודע *גם* להזרים תוכן מהמחשב, אבל גם יודע לעשות עוד דברים שהכרומקסט לא יודע. בעיקר להריץ XBMC.
XBMC זה עולם שלם ומקיף שמספק את כל האופציות האפשריות לצפיה, ולא צריך להתחיל לפתוח כרום במחשב ולהקפיץ לטלויזיה.
עצם הצורך בפעולה הזאת מבטל את הנוחות שבשימוש בעיניי.
סטרימר מהסוג שהמלצתי עליו (MX2), אפשר לקנות ב-50 עד 70$, כולל שלט נוח, ולא דורש יותר מדי התעסקות אחרי SETUP ראשוני.
אז גם יתרון המחיר לכאורה של הכרומקסט הוא לא כזה שוס, ולכן לדעתי הוא בחירה פחות טובה.
סטרימר יודע *גם* להזרים תוכן מהמחשב, אבל גם יודע לעשות עוד דברים שהכרומקסט לא יודע. בעיקר להריץ XBMC.
XBMC זה עולם שלם ומקיף שמספק את כל האופציות האפשריות לצפיה, ולא צריך להתחיל לפתוח כרום במחשב ולהקפיץ לטלויזיה.
עצם הצורך בפעולה הזאת מבטל את הנוחות שבשימוש בעיניי.
סטרימר מהסוג שהמלצתי עליו (MX2), אפשר לקנות ב-50 עד 70$, כולל שלט נוח, ולא דורש יותר מדי התעסקות אחרי SETUP ראשוני.
אז גם יתרון המחיר לכאורה של הכרומקסט הוא לא כזה שוס, ולכן לדעתי הוא בחירה פחות טובה.
- AmosZchoot
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
·יש עשרות מדריכים איך להריץ XBMC עם הכרומקסט.karpe כתב: סטרימר יודע *גם* להזרים תוכן מהמחשב, אבל גם יודע לעשות עוד דברים שהכרומקסט לא יודע. בעיקר להריץ XBMC.
...
השאלה כמובן אם הכרומקסט מעביר סרטים HD למסך בלי בעיה. לא ראיתי את זה עובד ואני שוקל בעצמי מה לרכוש כעת.