סליחה על הטחינה... אבל איזה ערוץ יותר טוב לWIFI??
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2788
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אני גר בבניין וכמובן יש לי השפעה מהשכנים והבנינים הסמוכים.
השאלה, במה לבחור כדי לקבל איכות WIFI טובה יותר :
1) ערוץ עם הרבה (8-9)רשתות אחרות אבל חלשות בכ15DB-20 מהאות שלי
2) ערוץ עם רק 3-4 רשתות, אבל יותר חזקות, כשאני רק כ10DB או פחות, חזק מהן.
תודה,
- האם יש אפ שמנטר את איכות הWIFI ולא רק את העוצמה?
השאלה, במה לבחור כדי לקבל איכות WIFI טובה יותר :
1) ערוץ עם הרבה (8-9)רשתות אחרות אבל חלשות בכ15DB-20 מהאות שלי
2) ערוץ עם רק 3-4 רשתות, אבל יותר חזקות, כשאני רק כ10DB או פחות, חזק מהן.
תודה,
- האם יש אפ שמנטר את איכות הWIFI ולא רק את העוצמה?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
הערוצים ב-WiFi חופפים אחד לשני כשכל ערוץ "דורס" גם את 4 הערוצים שלפניו ואחריו, לדוגמה רשת שנמצאת על ערוץ 6 מפריעה גם לערוצים 2,3,4,5 וגם לערוצים 7,8,9,10.
בגלל זה בד"כ ממליצים להשתמש רק בערוצים 1,6 ו-11, שהם לא חופפים. הבעיה היא שזה לא יעזור כשהשכנים לא עושים את זה.
פשוט תעשה שוב את סריקת הרשתות שלך ותשתמש בחישוב שנתתי לך כדי לראות על איזה ערוץ יש הכי פחות הפרעה, בהצלחה.
בגלל זה בד"כ ממליצים להשתמש רק בערוצים 1,6 ו-11, שהם לא חופפים. הבעיה היא שזה לא יעזור כשהשכנים לא עושים את זה.
פשוט תעשה שוב את סריקת הרשתות שלך ותשתמש בחישוב שנתתי לך כדי לראות על איזה ערוץ יש הכי פחות הפרעה, בהצלחה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
·NegativeIQ כתב:הערוצים ב-WiFi חופפים אחד לשני כשכל ערוץ "דורס" גם את 4 הערוצים שלפניו ואחריו, לדוגמה רשת שנמצאת על ערוץ 6 מפריעה גם לערוצים 2,3,4,5 וגם לערוצים 7,8,9,10.
פשוט תעשה שוב את סריקת הרשתות שלך ותשתמש בחישוב שנתתי לך כדי לראות על איזה ערוץ יש הכי פחות הפרעה, בהצלחה....
הכל נכון, אבל כתשובה לשאלה אחרת.
זה לא מה שהוא שאל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

נכון אבל ייתכן שאם הוא ייקח את זה בחשבון ויעשה את הבדיקה יסתמן ערוץ מסויים באופן ודאי ואז זה יהפוך את השאלה שלו ללא-רלוונטית.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לדעתי השאלה מאוד מעניינת והיא שאלה עקרונית, שקשה לקבל עליה תשובה ע"י ניסוי מקומי..
בהנתן 2 האפשרויות ש- מספיקלי נתן, מאוד מעניין מה האפשרות העדיפה.
בכל המדריכים מדברים על מספר הרשתות והערוצים בשימוש, אך לא מתייחסים לעוצמת הרשתות בסביבה.
בהנתן 2 האפשרויות ש- מספיקלי נתן, מאוד מעניין מה האפשרות העדיפה.
בכל המדריכים מדברים על מספר הרשתות והערוצים בשימוש, אך לא מתייחסים לעוצמת הרשתות בסביבה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
פשוט תעשה בדיקות של מהירות הורדה/העלאה בכל מיני רשתות ותבדוק מה נותן תוצאות עותר טובות ויציבות
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2081
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
1. צריך לזכור שמכיוון שהנקודות המפריעות ממוקמות במקום שונה מה-AP של השואל, אזי כל בדיקה במיקום שונה עשויה להיות רחוקה יותר מה-AP אבל קרובה יותר להפרעות ולהיפך.
2. הייתי טוען ״בניפנופי ידיים״ ששתי נקודות שמפריעות בעוצמה זהה יהיו שקולות לנקודה אחת עם בערך 3dB יותר. לגבי המספרים שנתן השואל, נראה שזה די שקול. בכל מקרה אם אחת הרשתות המפריעות נמוכה ב- 10dB או יותר מהרשתות המפריעות האחרות הייתי מנחש שהיא די זניחה ביחס לשאר.
קחו את כל מה שאמרתי ב-(2) בערבון מוגבל, זה לא נבדק על ידי מעולם, אבל זה מה שהייתי עונה אם הייתי נשאל על זה במבחן במסגרת התואר שלי בחשמל
2. הייתי טוען ״בניפנופי ידיים״ ששתי נקודות שמפריעות בעוצמה זהה יהיו שקולות לנקודה אחת עם בערך 3dB יותר. לגבי המספרים שנתן השואל, נראה שזה די שקול. בכל מקרה אם אחת הרשתות המפריעות נמוכה ב- 10dB או יותר מהרשתות המפריעות האחרות הייתי מנחש שהיא די זניחה ביחס לשאר.
קחו את כל מה שאמרתי ב-(2) בערבון מוגבל, זה לא נבדק על ידי מעולם, אבל זה מה שהייתי עונה אם הייתי נשאל על זה במבחן במסגרת התואר שלי בחשמל
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

כדי להסביר את ההגיון של udif, רצוי להדגיש שעוצמת שידור ב-db נמדדת בסקלה לוגריטמית, או במילים פשוטות יותר כל תוספת של 3db שקולה להכפלה של עוצמת השידור.