איך לתלות רמקולים סטאליטים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
itaysk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,
התחדשתי במערכת ק"ב עם מגבר וסאטליטים. הם יצטרפו לטלויזיית 60" בסלון עם מרחק צפייה של קצת פחות מ 4 מטר.
השאלה שלי היא קצת לוגיסטית איך לתלות את הרמקולים?
את האחוריים הבנתי שכדאי לתלות על הקיר של הספה בערך בגובה האוזן. יש כבלים בקירות וזה אמור להיות תהליך די פשוט.
בנוגע לקדמיים + סנטר - נראה לי שעדיף לתלות אותם. הנטיה שלי היא את הסנטר מתחת לטלויזיה ולא מעל (כי זו טלויזיה גדולה) או אולי אפילו להניח על המזנון. ואת הקדמיים בערך באמצע הגובה סתם מבחינה אסתטית. יש שיקולים אחרים שאני צריך לחשוב עליהם?
נושא אחד שדי מטריד אותי זה מה עושים עם החוטים של הרמקולים. כן יש תעלה בקיר של הטלויזיה, אבל זה אומר שיצאו חוטים משני הצדדים לקדמיים וזה נשמע לי בולט.. חשבתי לצבוע אותם בלבן אולי. איך בד"כ עושים את זה? מה חוצבים גם תעלות בשביל הרמקולים?
אני יכול לחשוב על לחצוב גם בשבילם (דירה חדשה) אבל מה אם ארצה להחליף לרמקולים יותר גדולים..?
בקיצור.. איך עושים את זה בד"כ?

תודה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7406
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

את האחוריים הבנת לא נכון גובה 1.80 את הסנטר אצלי הוא מעל הטלויזיה אבל תעשה מה שבא לך . והקידמיים תליתי באמצע משני הצדדים 15 סנטים מכול צד של הטלויזיה. זה אני , אתה מה שבא לך לפי הסלון שלך
Sony 1040
Monitor mass

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #3 

יש לDolby digital וגם לDTS מלא מדריכים ברשת על מיקומים מומלצים שיורדים מאוד עמוק לפרטים (ויש גופים נוספים) ולכל אחד יש המלצות מעט שונות מה שאומר שאין אמת אחת.

itaysk פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

תודה. שאלה יותר לוגיסטית מהמיקום - איך החוטים עוברים אצלכם לרמקולים הקדמיים שתלויים על הקיר? לא רואים אותם?

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

שמתי תעלת פלסטיק וצבעתי אותה בצבע של הקיר

פתרון זול ואסטתי

גם חציבה זה אופציה

שלח תגובה