הגדלת טווח קליטה שלט מזגן
אהלן חברים,
יש לי מיזוג מרכזי בדירה והנקודה האלחוטית שמתקשרת עם השלט נמצאת בקצה הדירה.כל פעם שאני יושב בסלון ורוצה לשנות טמפ' או לכבות - אני נאלץ ללכת עד לקצה השני של הדירה (קצת מבאס..)
מישהו מכיר פתרון יצירתי לעניין? בין אם הגדלת טווח של השלט / שימוש באפליקציה שמתחברת לממשק פיקוד של המזגן?
>מחפש פתרון פשוט ליישום....
אשמח לתשובות /הצעות!
תודה
יש לי מיזוג מרכזי בדירה והנקודה האלחוטית שמתקשרת עם השלט נמצאת בקצה הדירה.כל פעם שאני יושב בסלון ורוצה לשנות טמפ' או לכבות - אני נאלץ ללכת עד לקצה השני של הדירה (קצת מבאס..)
מישהו מכיר פתרון יצירתי לעניין? בין אם הגדלת טווח של השלט / שימוש באפליקציה שמתחברת לממשק פיקוד של המזגן?
>מחפש פתרון פשוט ליישום....
אשמח לתשובות /הצעות!
תודה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה בטוח שהנקודה שמתקשרת עם השלט ונמצאת בקצה הדירה - היא אלחוטית ולא חוטית?
לרוב (כל) המזגנים המרכזיים ניתן להתקין נקודה נוספת במקום אחר בחיבור חוטי.
לרוב (כל) המזגנים המרכזיים ניתן להתקין נקודה נוספת במקום אחר בחיבור חוטי.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
האם יש קשר עין בין השלט למקלט מהמקום שאתה רוצה לשלוט? האם מה שמפריע הוא המרחק נטו או שיש פינה או קיר בדרך שקוטעים את הסיגנל?
אם יש קשר עין והבעיה היא שהאות מהשלט חלש מידי (ואתה בקטע של DIY), אפשר פשט להגביר אותו - לחבר עוד נורות LED אינפרה-אדום במקביל לקיימת, אם יש בעיה שהשלט לא מסוגל להניע הרבה נורות, אפשר לחבר טרנזיסטור NPN במקום הנורה הקיימת כדי שיניע את הנורות ישירות מהסוללה (אבל קשה לי להאמין שיהיה בכך צורך)
אפשר גם לחבר IR extender, בדומה שמה שעושים בשידות מולטימדיה סגורות, שבהן אין קשר עין בין הממיר לשלט.
אם יש קשר עין והבעיה היא שהאות מהשלט חלש מידי (ואתה בקטע של DIY), אפשר פשט להגביר אותו - לחבר עוד נורות LED אינפרה-אדום במקביל לקיימת, אם יש בעיה שהשלט לא מסוגל להניע הרבה נורות, אפשר לחבר טרנזיסטור NPN במקום הנורה הקיימת כדי שיניע את הנורות ישירות מהסוללה (אבל קשה לי להאמין שיהיה בכך צורך)
אפשר גם לחבר IR extender, בדומה שמה שעושים בשידות מולטימדיה סגורות, שבהן אין קשר עין בין הממיר לשלט.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אפשר לנצל פה את השירשור ולשאול אם אפשר לבטל את הציפצוף שמתקבל במקלט / יחידה בכל פעם ששולחים פקודה מהשלט? (כגון כיבוי, הדלקה, שינוי טמפרטורה וכדו)
תודה מראש
תודה מראש
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

אצלי במזגן מרכזי אלקטרה מחוברות שתי עיניות במקומות שונים בבית. לא זוכר אם ליחידה הפנימית יש פשוט שתי כניסות או שמותקן שם איזשהו מפצל. אני מאמין שבכל מקרה לא צריכה להיות בעיה להתקין לבד.Adi123 כתב:אתה צודק. הנקודה שמתקשרת עם השלט היא חוטית.
השאלה היא איך מתקינים עוד נקודה כזו? זה משהו שאני יכול לקנות לבד ולהתקין?...
השאלה איזה מזגן יש לך.
harari - לשאלתך, זה גם מרחק גדול אבל גם כמה קירות שעוברים באמצע ואין בכלל קשר עין.
אינשטיין - מדובר במזגן מרכזי של אלקטרה שכרגע יש לו חיבור חוטי אחד למין קופסא מרובעת קטנה שהשלט מתקשר איתה בIR. השאלה היא אם אני יכול לקנות עוד נקודה כזו (עם כבל ארוך מספיק) ואז לשים אותה במקום אחר - נניח באזור הסלון שלי...?
אינשטיין - מדובר במזגן מרכזי של אלקטרה שכרגע יש לו חיבור חוטי אחד למין קופסא מרובעת קטנה שהשלט מתקשר איתה בIR. השאלה היא אם אני יכול לקנות עוד נקודה כזו (עם כבל ארוך מספיק) ואז לשים אותה במקום אחר - נניח באזור הסלון שלי...?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

התשובה היא כן.
בדקתי אצלי - יש לי מין קופסה לבנה קטנה (בגודל חפיסת קלפים דקה) שמפצלת את כבל הבקרה. כבל הבקרה יוצא מהיחידה הפנימית אל הקופסה. משם יוצאים שני חוטים ארוכים - אחד לכל איזור בבית שם מותקנת העינית.
ראיתי גם שהכבלים די ארוכים, אז כנראה שממש לא צריכה להיות לך בעיה.
תקנה עינית נוספת, מפצל וכבל מאלקטרה - ואתה מסודר.
בדקתי אצלי - יש לי מין קופסה לבנה קטנה (בגודל חפיסת קלפים דקה) שמפצלת את כבל הבקרה. כבל הבקרה יוצא מהיחידה הפנימית אל הקופסה. משם יוצאים שני חוטים ארוכים - אחד לכל איזור בבית שם מותקנת העינית.
ראיתי גם שהכבלים די ארוכים, אז כנראה שממש לא צריכה להיות לך בעיה.
תקנה עינית נוספת, מפצל וכבל מאלקטרה - ואתה מסודר.
אינשטיין - תודה רבה על הבירור!
אחרי שאני קונה את הכבל, חשבתי להעביר אותו בתוך התעלה של המזגן.
אצלי בדירה יש תעלה עגולה כזו יפה שהולכת לאורך כל המסדרון ואז מגיעה למטבח ולסלון.
אתה חושב שזה אפשרי / בטיחותי להעביר את הכבל הזה בתוך התעלה?
אחרי שאני קונה את הכבל, חשבתי להעביר אותו בתוך התעלה של המזגן.
אצלי בדירה יש תעלה עגולה כזו יפה שהולכת לאורך כל המסדרון ואז מגיעה למטבח ולסלון.
אתה חושב שזה אפשרי / בטיחותי להעביר את הכבל הזה בתוך התעלה?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

עדיף להתייעץ עם אלקטרה. בתעלה הזו יש בסה"כ רוח. רק לוודא שכאשר המזגן מחמם, הרוח לא חמה מידי להמיס את הכבל (לא נראה לי, אבל כדאי לבדוק). אבל נראה לי שטכנית השחלה בתוך התעלה עלולה להיות בעייתית, צריך להיזהר לא לחורר את השרוול...
אמנם לא פתרון זול, אבל תדע שהוא קיים, יש מוצר בשם sensibo שמומן במימון המונים דרך indiegogo.
זה overkill למה שאתה מבקש, אבל אולי תחליט שכדאי לך
זה overkill למה שאתה מבקש, אבל אולי תחליט שכדאי לך
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/