המלצה למכונה למתחיל - 1500 ש"ח

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
balaami פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
שם מלא: None
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי כולם,

התחלתי להתעניין בלקנות מכונת קפה לקראת המעבר שלי לדירה חדשה - אני מעונין לקנות מכונה חצי אוטמטית.

קראתי קצת ולא הצלחתי להבין מה יותר חשוב, המטחנה/ המכונה? התקציב שלי הוא עד 1500 והייתי שמח מאוד לשמוע המלצות.

אין לי בעיה עם התעסקות/הכנה/הקצפה.

אין לי בעיה לרכוש יד שניה איכותית אם אין ברירה, בנוסף לזה קיבלתי המלצה בפורם אחר על:
Delonghi KG40 מטחנה
Delonghi ECO310 מכונה

אשמח ממש לשמוע חוו"ד, אני בד"כ שותה הפוך ולעיתים אספרסו.
תודה רבה!

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #2 

כשקונים מכונה חצי אוטמטית שניהם חשובים, לפעמים אנשים שלא מבינים נוטים לזלזל בחשיבות של מטחנה כי אפשר לקנות קפה טחון מראש שכביכול ״יתאים למכונה שלהם״ אבל זה ממש לא נכון.
אם התקציב שציינת הוא למכונה ומטחנה אז רק יד2 בא בחשבון ותחפש לך סט של גאג׳ה פיור או אבלושיין עם מטחנה איי מיני או גראף.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

מטחנת אספרסו לפני הכל, יד שניה מומלץ בתקציב כזה (אסקסו בחירה טובה). אם היא עובדת 90 אחוז שהיא טובה. במה שנשאר תרכוש איזה מכונה שבא לך, מקסימום תחליף בעתיד...
במכונת אספרסו עדיף לא לרכוש יד שניה - בטח לא את המכונה הראשונה שלך. מתכון בטוח לעגמת נפש. אלא אם אתה מכוון גבוה, וכרגע אתה לא.
ממליץ על גאגיה.
what's next?

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

@balaami
·

מטחנה - חפש I-MINI של ASCASO ביד שנייה, המחירים נעים בין 500 ל700, תלוי במצב, אל תתפשר על GRAEF, מוצר בינוני ומטה, אפילו הI-MINI לא מוצר מושלם, אבל הוא הטוב ביותר בטווח מחיר הזה.
מכונת קפה - יד שנייה תוכל למצוא את הפיור או הקולור של גאג'יה, מכונות מעולות וקל מאוד לתחזק אותן (יש חלקי חילוף והדוד אפשרי לניקוי במלח לימון) ביד שנייה המחירים נעים בין 300 ל600, גם כאן תלוי במצב.

בגדול, אם תהיה לך סבלנות תוכל להגיע לסט של IMINI עם פיור ב800 ש"ח.
בגלל שהתקציב שלך כפול, תוכל למצוא ביד שנייה מטחנה טובה יותר כמו למשל הרוקי של רנצ'יליו או לחלופין מכונה חדשה במקום משומשת.

balaami פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
שם מלא: None
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

היי דבר ראשון תודה לכולם!

הדבר היחידי שלא בדיוק הבנתי זה - מכונת קפה יד 2 זה מומלץ או לא?

בנוסף לכך האם יש עוד הוצאות לאחר שאני קונה מטחנה+קפה+מכונה?

תודה בכל מקרה.

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

@balaami
·

כמו שאמרתי,
אם תמצא מטחנה במחיר טוב, תוכל להרשות לעצמך לרכוש מכונה חדשה שזה תמיד הכי מומלץ בתחילת הדרך, כשעדיין לא בקיאים בתחזוקה וטעויות של מתחיל יהיו תמיד טעויות של מתחיל ולא בעיות של מכונה משומשת.

לגבי תוספות, אם תלך בדיוק על המכונות שהומלצו בשרשור הזה, תוכל לחסוך בקניית TAMPER (דוחסן) רציני, כי יש להן מגביר קרמה, וגם הדוחסן הפלסטי שמגיע איתן יעשה את העבודה. כנ"ל לגבי חומר לניקוי ראשים, אין במכונה שסתום תלת, לכן גם זה לא רלוונטי בכלל.
הדבר היחיד שתצטרך זה מלח לימון פעם בכמה חודשים כדי לנקות את המכונה משאריות אבנית, אבל זה כסף קטן.

אל תשכח פתרון לריכוך מים, ממליץ על שקית OSCAR מאמיגו, אפשרי גם כל פתרון (יקר יותר) אחר כמו מרכך ביתי או קנקן בריטה.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #7 

במחיר הזה אני הייתי ממליץ על סילביה יד שניה , לעיתים הן נמכרות באזור המחיר הזה כאן בפורום , כמובן שיש לבדוק תקינות וכו .

retrofit
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #8 

Ben_p כתב:במחיר הזה אני הייתי ממליץ על סילביה יד שניה , לעיתים הן נמכרות באזור המחיר הזה כאן בפורום , כמובן שיש לבדוק תקינות וכו .
...
·
גם אם ימצא, לא יישאר לו כסף למטחנה, שזה לפחות 500₪.
בנוסף יצטרך ברכישת טמפר איכותי וחומרי ניקוי מה שיעלה עוד 300₪.

מעבר לזה, הייתי פחות ממליץ על הסילביה כמכונה ראשונה, היות והעבודה איתה דורשת המון למידה וכושר החזרתיות שלה קשה ביותר.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #9 

לא לקחתי בחשבון מטחנה... אני התייחסתי בעיקר לVALUE FOR MONEY וזאת ללא ספק המכונה שמספקת את התמורה הכי טובה במחירים האלה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”