רדיו חזק ב-135 ל"י - הרהורי תיסלם רטרו-ספקטיביים...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

מצאתי היום באיזו תיבה נשכחת... קבוצה קטנה של קלסיקות מקומיות 8)

לא התאפקתי. המיקס של אילן בן שחר מ-84' מתחיל ב... Major Tom של Peter Schilling. נזכרתי שמ-1984 לא שמעתי אותו. הטראק השני 'Relax' של Frankie goes to Hollywood הזכיר לי למה... עברתי הלאה.

רדיו חזק - באמת חזק! פשוט מצויין. להיט אמיתי. אני חייב לציין שהליריקה של הלהקה מתאימה בקושי לחבורת תיכוניסטים ממגמת פחחות. פשוט בנאלי על גבול הרדוד. מי זה הכוכב שם שאחראי לכך? יאיר ניצני? טוב, נו... ב-82' זה אולי תפס. היום הייתי מעיף יצירות כאלה מהחלון. השיר של החמאס 'קום תעשה פיגועים' יותר מתוחכם מזה. שמעתי חמשירים של אלי גיספאן שהיו מקבלים ציון טוב יותר בספרות. אבל באופן מפתיע... האלבום הזה fu#@!ng טוב!!! לא מבין איך פיספסתי אותו ב-82'... כנראה שהייתי עסוק. בכל זאת הבורסה נפלה, משיח לא בא, מלחמה, לבנון - קרחנה רצינית...

המחיר בפינה של רדיו חזק אומר 135 ל"י. מתחתיו, תיסלם 2 - ב-103 ל"י. למה? מה - השני פחות טוב או שהחליפו את השקל שוב?

בסוף הצד השני של תיסלם 2 יש איזו לולאה בסגנון המסרים החבויים של החיפושיות. לא הצלחתי להבין מה נאמר שם (מילה אחת נשמע כמו 'weva'). לא התחשק לי לנגן הפוך ולשבור מחט אבל הסקרנות... מישהו יודע?

השיר הזה של תיסלם שנקרא 'תנו לי רוק & רול' מסתלבט על הדיסקו - לא רוצה עוד דיסקו, אני כבר לא יכול... חבצלת הכריחה אותי, הייתי תרנגול, שמעתי 'אינדונזי'... בסדר הבנתי. מי באמת יכול לסבול את אנשי הכפר או מישהי שקוראים לה 'חבצלת'? אבל חוץ מהפזמון, כל ריף הבס הפאנקי הזה היה יכול לככב כמו כלום בזירת הריקודים של ג'ון טרבולטה בדאנס-פיבר. :wtf:

תעלומה נוספת... השיר הזה מתחיל ב"טגה דגה דם... טגה דגה דם... טגה דגה דם..." שנשמע כמו מקצב שהופק בהקשה על סט חביות 180 ליטר ופח הפוך של זיתים דפוקים. האם מדובר בסולר או ספירט לבן? מה נותן את האפקט המחודד הזה?

בכלל... תגידו, מה נהייה עם הלירות? לא נשמע יותר טוב Israeli Pound מאשר Shequel (ועוד New, כאילו שמישהו בעולם עוקב אחרי הגירסאות שלו) שאף אחד לא יודע איך מבטאים את המילה הזו וגם מסמנים אותו ב-NIS על שם 'ניסים' או משהו כזה... :דביל:

ו... אה... כן... כמעט שכחתי... ברוח השרשורים האחרונים כאן... איך הצבע של דודה?
יתאים לטכניקס שלי? :אתה חמוד אתה:

[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-UMcW ... li_lps.jpg[/imgbig]

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #2 

תיסלם,ככל שהתבגרו נתנו יותר בראש....דוגמא
[url=לינק לוידאו][/url]
אני דווקא אהבתי אותם בתקליטם השלישי ''לאספנים בלבד'' אותו רכשתי בקסטה...כן פעם היינו משלמים על הפורמט הזה!
בשלישי המתופף האגדי כבר היה בדרך החוצה,כנראה גם הם לא אהבו את הפתיחה של רוקנרול :wink:
מהשני שלהם הדפיסו זיליוני עותקים,מה שמסביר אולי את מחירו,יחסית לראשון,מה גם שבנק גדול הצטרף לחגיגה ושמו מופיע על העטיפה, עם הלוגו - ''מה המצב?חצב :roll: ,חשבון צעירים,מכונת שיווק וכו'

לינק לוידאו

היה בשלישי גם את הלהיט CASIO הזה

לינק לוידאו

מה שנורא הזכיר לי את האחרון מאותה תקופה
שיחד עם ''יום שישי '' של בנזין , מחזיר אותי לסוף ביס יסודי ומלחמת לבנון

לינק לוידאו][/url]
אני דווקא אהבתי אותם בתקליטם השלישי ''לאספנים בלבד'' אותו רכשתי בקסטה...כן פעם היינו משלמים על הפורמט הזה!
בשלישי המתופף האגדי כבר היה בדרך החוצה,כנראה גם הם לא אהבו את הפתיחה של רוקנרול :wink:
מהשני שלהם הדפיסו זיליוני עותקים,מה שמסביר אולי את מחירו,יחסית לראשון,מה גם שבנק גדול הצטרף לחגיגה ושמו מופיע על העטיפה, עם הלוגו - ''מה המצב?חצב :roll: ,חשבון צעירים,מכונת שיווק וכו'

לינק לוידאו

לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=
EO2pOw3jwa0">לינק לוידאו][/url]

לינק לוידאו

לינק לוידאו

אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

עדיין יש תעלומה לא פתורה... מה זה ה'weva' הזה בסוף הצד השני של 'תיסלם 2' בלולאה. מה המסר? תום ישועה בטוח יודע! אולי גם אילן 'דרגון'...

רניבורג: מעולה! אבל ich lieb dich nicht - du liebst mich nicht??? ואני עוד צחקתי על Frankie... :מבולבל:
באמצע שנות ה-80' שמעתי מישהו ברשת ג' (אולי דורי ב"ז) מדבר על New Wave ומתנבא באומץ שיום אחד יגיע וכולנו נתבייש עד כלות ה... על המוזיקה ששמענו בתחילת העשור. Guess What??? היום הזה הגיע!

שמע... 'רדיו חזק' מדהים! וההופעה עם Red Band רק מראה שהם השתבחו עם הזמן. נותנים בראש - ללא ספק! עדיין הייתי מעדיף למצוא תיבה עם תקליטים של Niel Young כמו בהופעה אבל במקום זאת תראה מה עוד מצאתי: אמא ודני...

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-E4vh ... IOUS_4.jpg[/imgbig]

"המלך שלף כרטיס אדום"... :אתה חמוד אתה: חזק אצלכם הכדורגל בבואנוס איירס - הא?

אהה! הנה... נפל האסימון. קלטתי את 'תיסלם'. נכון שב-30 שנה איחור - אבל עדיף מאשר אף פעם לא. זו להקה של המנוני כדורגל! זה לא רק 'דינמו מסחה' (שאני ממש לא מבין איך לא החליף את Judas Priest במשחקים של מנצ'סטר) זה גם 'שלגייה' וגם 'מעשנים ביחד' (ש-Brownsville Station ואחר-כך Mötley Crüe 'גנבו' מהלהקה הישראלית). פשוט רוק בסיסי, בנאלי, מילים פשוטות, פזמוני מקהלה קליטים. אם הייתי צריך לסכם את תיסלם במילה אחת - הייתי אומר 'Big Mac'. ואם כבר המנוני כדורגל... בואו נראה איך עושים זאת בליגה א':

Rob Halford מ-Priest אגב, אחראי בעל זכויות יוצרים בלעדיות על החדרת סגנון ה-S&M עור ומסמרות לז'אנר הזה שנקרא Glam Rock. זה היה בתקופה שסממני הלבוש הזה עדיין לא זוהו עם הקהילה ההומו-סקסואלית ו-Halford, שטרם יצא אז מהארון, פשוט לבש על הבמה את 'בגדי החג' שליקט בניו-יורק בכל מיני בוטיקים חרישיים. כולם חשבו שזה מגניב! השאר היסטוריה... :lol:

weva... weva... weva... weva... אני משתגע מהלולאה הזו... :מה?!:

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

נו טומי,תקריב איזה מחט של שור ,או סטנטון 500 ושתף אותנו בפתרון התעלומה,כבר 30 שנה אני במתח :lol:
הזכרת לי עם בגדי הs&m....בשנות התשעים קראו לזה גותי

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

די תמשיך!!! אתה גורם לי ללכת ולשלוף עכשיו את Vital Idol עם החתונה הלבנה שלו ו-Mony Mony. הוא מעלה אבק על אותו מדף עם Floodland ו-Some Girls Wonder By Mistake. אז אל תקרא לזה 'גותי' ואל ...... את אחותי. האחיות שולטות!

תמונה

תגיד לי איך אני אשמע את ה-'weva' הפוך? אשתי 'גנבה' לי את ה-Rondo Bronze ואילצה את אחיה הפחדן להתקין לה אותו על ה-Stanton עם הכפתור reverse... הדרעק הסיני הזה שווה בקושי $150 אבל המחט בקצה שלו שווה $900 ואין יותר להשיג. Fritz Gyger לא מספקים יותר יהלומים לדנים. לי אסור להתקרב לפטפון שלה משום 'שאני לא מבין כלום' וגם כי 'השמצתי אותו' והסיוט שלי זה שמישהו ילחץ על הכפתור המקולל הזה בטעות. נשים נשים - שק נחשים!

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

יש גם את ה''דודה'' הזאת

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

חתיכת דודה... לא מגיע לנו כל הטוב הזה. זהו. הרגת אותי. אני זורק על עצמי טי-שירט שחור, שם ג'ל בשיער, עושה קוצים, לובש את הכפפות והמגפיים של האופנוע ויוצא ל... סלון לשמוע מוזיקה (אלא לאיפה? למה בא לי לחטוף מכות היום?)

הנה אחת שנזכרה בשנות ה-80' דווקא בתחילת שנות ה-90'... קבלו אותה: 'חור'

TalThorens
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

תיסלם-

הייתי לפני שנתיים בהופעה שלהם
וווואווו
רוק אנד רול כמו שצריך!!! נותנים בדיסטורשיין ומרביצים הופעה כאילו הם איירון מיידן בפסטיבל דונינגטון

לכו לראות

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #9 

tnsilver כתב: בסוף הצד השני של תיסלם 2 יש איזו לולאה בסגנון המסרים החבויים של החיפושיות. לא הצלחתי להבין מה נאמר שם (מילה אחת נשמע כמו 'weva'). לא התחשק לי לנגן הפוך ולשבור מחט אבל הסקרנות... מישהו יודע?
...
·

אתם שואלים, ואני עונה (ליתר דיוק, מר. ניצני עונה):

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

:כל הכבוד: :מעריץ: :יש מסיבה: :sheep: סוף סוף נפתרה התעלומה! קצת מאכזב, כבר ציפיתי למסר יותר מרושע, אבל טוב לדעת!

מי זה James St. John Smythe??? אתה תום? תגיד, יאיר ניצני קורא את ה'ביקורות' שלי על הליריקה האינפנטילית שלו? קצת לא נעים לי עכשיו... מאז שכתבתי את הדברים שמעתי את 'רדיו חזק' כל כך הרבה פעמים שכבר עובר לי חלק. כמו נר רקטלי. בסוף זה עושה טוב...

"היא לא תמנע אש בשדות - כי יש לה אזניים כבדות" -- :אתה חמוד אתה:
מה הקשר בין מחט לת*ת? מה בגלל ש'שדות' מתחרז עם 'כבדות' זה נהיה 'כוכב נולד'? אולי סט. סמיית' ישאל את יאיר נ. אם הוא אומר כל מה שעובר לו בראש? יוכל גם לספר לו שיש המצאה כזו שנקראת 'טיוטה'.

TalThorens
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

לדעתי במקור התקליט יועד לשוק הבי"ל ונכתב באנגלית
כל השירים עברו "עיברות" וזו התוצאה הסופית...

תמיד הם צחקו על התקליט הזה שהיה קליל. את תיסלם 2 ישבו וכתבו לפי "הספר" ובאופן יותר רציני וכבד ... התוצאות שהקהל התאכזב

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

לא רוצה להיות נודניק...

שליחה #12 

אבל גם הגירסה האנגלית היא לא בדיוק שייקספיר...
[left]she hooks it up to a plug in the wall
she cranks it up till she's havin' a ball
I'm tryin' to get her to dance
she's off in a beautiful transe
nobody can touch her at all
I call her the radio girl
and who does she love...

My baby loves loud radio
Loud radio,radio shows

AM FM rock steady and slow
Her head melts down when she's plugged to the phones
she's only technology's kid
she's into a typical riff
I'm tryin not to give her a kiss
But she's tryin to give it a miss

And who does she love....

My baby loves loud radio:
Loud radio,radio show
[/left]
...
חוץ מזה, ב-82' בתקופה של רייגן, שם כמו T-Slam בארה"ב היה בו יותר מלרמז על מוצא אתני מאוד לא פופולרי ושיוך לאזור נדל"ני 'פרוע' במקצת בכדי להגיע לראש המצעד... רעיון לא מוצלח במיוחד לדעתי. אבל, הם ענקיים. שימו לב זה ב-1980. עד אז רק פורטיס עשה דברים כאלה:

יש בקליפ יותר מרמז ברור באשר למי נשא בנטל המימון שלו. מזהים? כאילו דא! יש דברים שלא משתנים...

TalThorens
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אין ספק שלא שייקספיר אבל רדיו חזק בישר את בוא העולם החדש למדינת החלוצים.
אם שניה נתעלם מ"חכמת הבדיעבד" ונדמיין את עצמנו ילדים בני 12 בשנת 1980 המנומנמת (שהציגה כוכבים אמתניים כמו גלי עטרי,וחוה אלברשטיין,שלמה ניצן ו-"אבא בא,סבא בא" ) עולם חדש יגלה לפנינו-
תסתכל בקליפ ותראה מספר אלמנטים פורצי דרך, שוברי שיוון שמדינת ישראל לא הכירה לפני.
בחורה עירומה מסתובבת במוזיאון ת"א, יזהר אשדות דומה מתמיד למארק בולאן מטי-רקס, דני בסן מחופש לזיגי, קופץ לבמה כמו חתול ומחזיק את המיקרופון בצורה שלא משתמעת לשתי פנים.

פאק! הם נתנו כאפה מצלצלת למדינה!מעיין קריאת השכמה מתרדמת של 2000 שנים (ספציפית אצלך זה לא חוכמה אחרי שראית מקרוב את פלאנט והמכנסיים הצמודים שלו שאיימו להתפוצץ :-) )

שנתיים אח"כ הם יצאו עם תיסלם 2, כבד ורציני.
הם סימנו השיר "עוד לא מתחתנת". כמוביל. שיר על ילדה מקובלת שמי האמין...אבל נכנסה להריון..(ישראל 1982...כמה שנות אור אחורה מהיום)
המעריצים לא אכלו את זה... רצו רוקנרול!

[b][/b]

[quote][b]את הילדה היפה של הכיתה [/b]
[b]הכל מסודר וברור כשיודעים ת'שיטה [/b]
[b]את מסתדרת ואת מתאימה, [/b]
[b]עוד ילדה לדוגמא. [/b]
[b]תמיד את היית במקום הנכון,ובזמן [/b]
[b]תמיד את ידעת להכיר ולכבוש את כולם [/b]
[b]איך הם לחשו לך בסוד ת'סיסמא [/b]
[b]עוד ילדה לדוגמה. [/b]
[b]מה פה קרה, היא בצרה, אין לה ברירה - זה קרה! [/b]
[b]איזה אסון, אין הגיון, אין פיתרון - זה קרה! [/b]
[b]איך את מזדקנת (איך היא מזדקנת) [/b]
[b]עוד לא מתחתנת (לא, לא מתחתנת) [/b]
[b]את על הכוונת (היא על הכוונת) [/b]
[b]שוב את מסתכנת... [/b]
[b]את בצרות, אין לך מושג [/b]
[b]אני אפילו בעצם די מודאג [/b]
[b]שוב את לא מוזמנת (לא, היא לא מוזמנת) [/b]
[b]את על הכוונת (כן, היא על הכוונת) [/b]
[b]את לא מוותרת (ניא לא מותרת) [/b]
[b]יד על השפורפרת (הלו... הלו...) [/b]
[b]אמא שלה לוחצת אותה להתחתן - זה קרה! [/b]
[b]כולם מסביבה חושבים עבורה מה טוב בשבילה - זו צרה! [/b]
[b]יום שישי בערב (יום שישי בערב) [/b]
[b]נעל על הגרב (נעל על הגרב) [/b]
[b]בשמלת הקיץ (בשמלת הקיץ) [/b]
[b]את תקועה בבית [/b]
[b]בוקר עולה היא תשב על קפה ועוגה [/b]
[b]היא תספר על אתמול והלילה הבא [/b]
[b]היא תספר אך אין איש מסביבה [/b]
[b]עוד אישה בודדה [/b]
[b]זו ילדת הפלא - יש הרבה כאלה [/b]
[b]זכר נעוריה - בחלומתיה [/b]
[b]מי אמר שדי לה - ממסיבות הלילה [/b]
[b]עוד לא מתחתנת - שוב היא מסתכנת [/b]
[b]אז היה אחרת - איך היא מתדרדרת [/b]
[b]שוב היא לא מוזמנת היא על הכוונת[/b][/quote]
[url=https://www.youtube.com/watch?v=vQQ9rc3ExE0][/url]
[b][/b]

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #14 

אגב, רק לי נשמע השיר "בוקר של כיף" מועתק כמעט כולו מהקטע הבא?

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אין ספק שלא שייקספיר אבל רדיו חזק בישר את בוא העולם החדש למדינת החלוצים.
אם שניה נתעלם מ"חכמת הבדיעבד" ונדמיין את עצמנו ילדים בני 12 בשנת 1980 המנומנמת (שהציגה כוכבים אמתניים כמו גלי עטרי,וחוה אלברשטיין,שלמה ניצן ו-"אבא בא,סבא בא" ) עולם חדש יגלה לפנינו-
תסתכל בקליפ ותראה מספר אלמנטים פורצי דרך, שוברי שיוון שמדינת ישראל לא הכירה לפני.
בחורה עירומה מסתובבת במוזיאון ת"א, יזהר אשדות דומה מתמיד למארק בולאן מטי-רקס, דני בסן מחופש לזיגי, קופץ לבמה כמו חתול ומחזיק את המיקרופון בצורה שלא משתמעת לשתי פנים.
...
(Y) יפה. אהבתי מאוד את הגישה הזו. אני קצת מחמיר איתם למרות שיש משהו מאוד אנרגטי ומרענן באלבום 'רדיו-חזק' והוא מוצא חן בעיני. ביומיים האחרונים אני 'טוחן' את שני התקליטים של תיסלם שמצאתי. האמת היא שאני מתחיל להזכר בשירים האלה מ'אז' מלבנון. גלקסיה אחרת... זה קצת מצחיק שאני מדבר עליהם כאילו זו להקה חדשה שהופיעה עכשיו ב'נוקיה' בהופעת בכורה אבל בכל זאת השרשור הזה עוסק בהרהורי רטרו.

כן. בהחלט מגיע להם 'תסלם' על הרענון וההשקמה מהשיממון. אני זוכר את רוב המוזיקה ששמענו במלחמה בכל מיני טייפים מצחיקים, ווקמנים, וטרנזיסטורים. להוציא את 'מופע רוק' של בני דודקביץ' בימי חמישי ואת התכנית היומית הנהדרת 'מה יש' בצהריים בגל"ץ - לא היה מה לשמוע. מוזר שציינת את חווה אלברשטיין. באמת היו משמיעים אותה הרבה. מתישהו ב-83' התחילו להשמיע ברדיו את 'הקליק' עם 'לא צריך שתדליקו לי נר'. תיעבתי אותם! לא יכולתי לסבול את השיר הזה. מצד שני היה רמי פורטיס. איזה כוכב! כל-כך אהבתי אותו. עד היום! היו גם הצ'רצ'ילים, תמוז, ושלום חנוך אבל אין ספק שהזירה כולה היתה צריכה בעיטה טובה באחוריים. לזירה הזו נכנסו תיסלם. ובהחלט היה המון מקום למשהו מבורך כל כך בסגנון שלהם. אגב אחוריים, וקצת מאוחר יותר, אבל... מישהו זוכר את שולץ הביוני ולהקתו הנודעת 'שרמוטה מעופפת בהרים'?

כשאני רואה את הלהקה הזו, תיסלם, בקליפים בהודעות הקודמות, אני לא יכול שלא להזכר ב-Iron Maiden וצבא הגיטרות שלהם. הם פשוט המון אנשים בלהקה הזו. כולם נחוצים? :wink:

קראתי שאת המתופף, סמי משהו, החליפה באלבום השלישי, לא פחות ולא יותר, 'מכונת תופים' :מבולבל: אני די בטוח שיום אחד תחליף גם אותי בעבודה שלי איזו מכונה. בינתיים לפחות אני נחוץ. אחרי הכל מישהו צריך עדיין לעבוד על המכונה הזו. אבל זה קצת מעליב - לא?
אגב, רק לי נשמע השיר "בוקר של כיף" מועתק כמעט כולו מהקטע הבא?
...
אני לא חושב אם כי יתכן. בהחלט יש דימיון מסויים אבל לדעתי הוא לא מספיק בכדי להחשב ל'העתקה'. מבחינה כרונולוגית זה אפשרי, אם כי די צפוף (81' - 82'), ולמען האמת גם השיר של ג'ונס הוא 'חידוש' של משהו מ-75'... לך תדע... אולי אפשר לקרוא לזה 'השראה'? :)

תיקון קטן: (כפי שהעיר לי תום) לולאת ה'weva' המדוברת היא בסוף הצד הראשון בסוף השיר 'חלל' ולא כמו שכתבתי קודם בסוף הצד השני.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #16 

tomyeshuah כתב:אגב, רק לי נשמע השיר "בוקר של כיף" מועתק כמעט כולו מהקטע הבא?
...
כנראה שכן... דמיון קלוש מאד בין השירים, אם בכלל.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

tnsilver כתב:מי זה James St. John Smythe???
...
מכיר ג'יימס בונד? או שאתה שונא אותו מפני שהוא אנגלי? :lol:
(זה שם בדוי שבו השתמש בסרט "רצח בעיניים" - A view to a kill).

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

ידוע. פשוט התפלאתי אם תום בחר את השם הזה והאם הוא האדם מאחוריו. מתוך סקרנות גאופוליטית, אתה סבור שמחבבים אותך בלונדון כרגע?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

המוסלמים לא מחבבים אותי או אותך בשום מקום ובשום זמן, והיות שבלונדון הם הולכים ומתקרבים למעמד של רוב אז זה לא ממש חוכמה... בכל אופן אני כיוונתי להסטוריה הפרטית שיש לך עם אנגליה, כפי שהבאת כאן פעם.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

לי נראה שגם קולין, נייג'ל, סיימון, כריס וג'יימס לא בדיוק יתרמו עץ לקק"ל השנה ללא קשר לתמורות הדמוגרפיות שחלו על האי הפסיכי שלהם לאחרונה. מה שמזכיר לי:

קברניט משחתת בריטית של משמר החופים נחרד לגלות, עם שחר, מה שנראה כסירה רעועה חותרת לכיוון חופי הממלכה. באיומי מקלעים ותותחים חסמה המשחתת את דרכה של הסירה והקברניט שאל את יושבי הסירה דרך מע' הכריזה בכוננות מלאה ובתוקף: 'מי אתם ומה מטרתכם?'

"אנחנו מוסלמים - ובאנו לכבוש את אנגליה" הגיעה התשובה מהסירה. הקברניט המופתע היסס לרגע, התעשת, ואז שאל: 'כמה אתם?' מיד הגיעה התשובה מהסירה: "אנחנו חמישה".

'האם אתם חמושים?' שאל הקצין הבריטי המחושב והזהיר. "לא" ענו החותרים, "יצאנו למסע ורק בגדינו לגופינו". 'האם אתם מחכים למפגש עם כוחות נוספים?' חקר הקצין בתוקף - "לא!" היתה התשובה מהסירה - "אנחנו לבדינו".

הקצין המלומד החל לערוך בליבו חישובי מלחמה אסטרטגיים בנסותו להבין כיצד מתכוונים החמישה לכבוש את הממלכה. מהר מאוד הגיע הבריטי הקפדן למסקנה שהחותרים מהתלים בו. הוא הרים את הרמקול ושאל את החותרים בזלזול: 'תגידו... אתם הראשונים להגיע למסע הכיבוש הזה שלכם?' - "לא!" ענו לו מהסירה: "אנחנו האחרונים!"

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”