איך מציגים שפות שאינן עברית או אנגלית?
אני משתמשת במעטפת Transparency! Hebrew. בחרתי בפונט נרקיס.
הבעיה היא שבספרית המוזיקה שלי (וגם איזו סדרה או שתיים) יש כמות גדולה של כותרים ביפנית. והם מוצגים בצורת ריבועים. גם תוים מיוחדים בשמות שירים (למשל האות ü) מוצגים כריבוע. לפי Fonts.xml, נרקיס אמור להיות פונט יוניקוד. אז איך גורמים לו להציג שמות שירים בכל השפות?
הבעיה היא שבספרית המוזיקה שלי (וגם איזו סדרה או שתיים) יש כמות גדולה של כותרים ביפנית. והם מוצגים בצורת ריבועים. גם תוים מיוחדים בשמות שירים (למשל האות ü) מוצגים כריבוע. לפי Fonts.xml, נרקיס אמור להיות פונט יוניקוד. אז איך גורמים לו להציג שמות שירים בכל השפות?
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
בגדול יש קידוד לכל המערכת
תחת הגדרות שפה יש אפשרות לבחור את קידוד המערכת. בלי הגדרת קידוד אין ממש אפשרות לדעת איך לתרגם את התווים.
@voguemaster
???
מה בדיוק הבעיה עם UTF8 ופונט מתאים ?
@herouth
את צריכה לוודא שהפונט כולל את התגליפים (glyph) המתאימים, רוב פונטי ה-Unicode שראיתי היו בד"כ חסרי תגליפים רבים.
עדיפות מבחינת תאימות ל-Arial, כאשר ניתן להשתמש גם בפונט המקורי של מייקרוסופט (להעתיק מספרית הפונט בוינדוס).
???
@herouth
את צריכה לוודא שהפונט כולל את התגליפים (glyph) המתאימים, רוב פונטי ה-Unicode שראיתי היו בד"כ חסרי תגליפים רבים.
עדיפות מבחינת תאימות ל-Arial, כאשר ניתן להשתמש גם בפונט המקורי של מייקרוסופט (להעתיק מספרית הפונט בוינדוס).
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
מה הבעיה?
הבעיה היא ש-WINDOWS לא שומר שמות קבצים ב-UTF-8. הבעיה היא שהקידוד הנפוץ הוא WINDOWS 1255 (המקביל לאיזה 8859-8 הפוך של ISO). אם הקידוד בחלונות היה UTF8 היה בסדר.dhead666 כתב:@voguemaster
???
@herouth
עדיפות מבחינת תאימות ל-Arial, כאשר ניתן להשתמש גם בפונט המקורי של מייקרוסופט (להעתיק מספרית הפונט בוינדוס)....
ד"א, בפונט ARIAL של XBMC יש גליפים להרבה מאוד שפות, מאוד בספק שאין שם יפנית. לא צריך להעתיק שום פונט מחלונות.·
נכון שאפשר להשתמש בפונט "Arial" שמגיע עם XBMC אבל בהשוואה ל-Arial של מייקרוסופט הרי ש-DejaVu (אם אני זוכר נכון) די מכוער.
voguemaster - העובדה היא שברגע ששמעתי לעצתו של dhead666, הבעיה נפתרה. אגב, אין בשום מקום ב־XBMC אפשרות לבחור UTF8 או Unicode כקידוד. קידוד המערכת שלי הוא כמובן UTF-8, כיוון שה־XBMC רץ על לינוקס. אז אני משערת שהאופציה ״קידוד ברירת המחדל״ ברשימת הקידודים של XBMC היא בעצם UTF-8.