איך מציגים שפות שאינן עברית או אנגלית?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אני משתמשת במעטפת Transparency! Hebrew. בחרתי בפונט נרקיס.

הבעיה היא שבספרית המוזיקה שלי (וגם איזו סדרה או שתיים) יש כמות גדולה של כותרים ביפנית. והם מוצגים בצורת ריבועים. גם תוים מיוחדים בשמות שירים (למשל האות ü) מוצגים כריבוע. לפי Fonts.xml, נרקיס אמור להיות פונט יוניקוד. אז איך גורמים לו להציג שמות שירים בכל השפות?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

בגדול יש קידוד לכל המערכת

שליחה #2 

תחת הגדרות שפה יש אפשרות לבחור את קידוד המערכת. בלי הגדרת קידוד אין ממש אפשרות לדעת איך לתרגם את התווים.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #3 

@voguemaster

???

מה בדיוק הבעיה עם UTF8 ופונט מתאים ?

@herouth

את צריכה לוודא שהפונט כולל את התגליפים (glyph) המתאימים, רוב פונטי ה-Unicode שראיתי היו בד"כ חסרי תגליפים רבים.
עדיפות מבחינת תאימות ל-Arial, כאשר ניתן להשתמש גם בפונט המקורי של מייקרוסופט (להעתיק מספרית הפונט בוינדוס).

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה, אכן מצאתי במחשב אחר פונט אריאל יוניקוד מלא, העתקתי אותו לכל הסקינים ובא לציון גואל. (f)

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

מה הבעיה?

שליחה #5 

dhead666 כתב:@voguemaster

???

מה בדיוק הבעיה עם UTF8 ופונט מתאים ?

@herouth

את צריכה לוודא שהפונט כולל את התגליפים (glyph) המתאימים, רוב פונטי ה-Unicode שראיתי היו בד"כ חסרי תגליפים רבים.
עדיפות מבחינת תאימות ל-Arial, כאשר ניתן להשתמש גם בפונט המקורי של מייקרוסופט (להעתיק מספרית הפונט בוינדוס).
...
הבעיה היא ש-WINDOWS לא שומר שמות קבצים ב-UTF-8. הבעיה היא שהקידוד הנפוץ הוא WINDOWS 1255 (המקביל לאיזה 8859-8 הפוך של ISO). אם הקידוד בחלונות היה UTF8 היה בסדר.

ד"א, בפונט ARIAL של XBMC יש גליפים להרבה מאוד שפות, מאוד בספק שאין שם יפנית. לא צריך להעתיק שום פונט מחלונות.·

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #6 

נכון שאפשר להשתמש בפונט "Arial" שמגיע עם XBMC אבל בהשוואה ל-Arial של מייקרוסופט הרי ש-DejaVu (אם אני זוכר נכון) די מכוער.

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

voguemaster - העובדה היא שברגע ששמעתי לעצתו של dhead666, הבעיה נפתרה. אגב, אין בשום מקום ב־XBMC אפשרות לבחור UTF8 או Unicode כקידוד. קידוד המערכת שלי הוא כמובן UTF-8, כיוון שה־XBMC רץ על לינוקס. אז אני משערת שהאופציה ״קידוד ברירת המחדל״ ברשימת הקידודים של XBMC היא בעצם UTF-8.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”