האם כדאי לרכוש פטיפון ב eBay ?
האם יש למישהו ניסיון ברכישת פטיפון ב eBay ?
האם כדאי לעשות זאת מבחינת הסכנה להיווצרות נזקים במהלך ההובלה?
האם יש לכם המלצה לפטיפונים שמשקלם נמוך יחסית ומהווים אופציה טובה לרכישה (עלויות משלוח מופחתות), כנראה מתוך האפשריות הקלאסיות (טורנס, טכניקס, דואל, linn וכו׳) במסגרת תקציב של בסביבות 1000 ש״ח?
תודה
האם כדאי לעשות זאת מבחינת הסכנה להיווצרות נזקים במהלך ההובלה?
האם יש לכם המלצה לפטיפונים שמשקלם נמוך יחסית ומהווים אופציה טובה לרכישה (עלויות משלוח מופחתות), כנראה מתוך האפשריות הקלאסיות (טורנס, טכניקס, דואל, linn וכו׳) במסגרת תקציב של בסביבות 1000 ש״ח?
תודה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
מעניין בכמה יימכר הלנקו,שמונה ימים באי ביי הם נצח... וכרישי הביד החגים במעמקים, טרם עלו לפני השטח 
ואם כבר דואל ... הפלטר של ה 1019 היא בגודל רגיל או קטנה יותר
וראיתי בארץ איזה דואל 622,אמנם DD ,לא יודע איך הוא מול הקלאסים
ואם כבר דואל ... הפלטר של ה 1019 היא בגודל רגיל או קטנה יותר
וראיתי בארץ איזה דואל 622,אמנם DD ,לא יודע איך הוא מול הקלאסים
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קל מאד להשיג פטיפונים טובים ב-ebay, ואם רוכשים ממוכר שיש לו ניסיון במכירה ואריזה של ציוד כזה אז הסיכון לנזק ממוזער. לגבי מחירים, התקציב שלך קצת לחוץ בעיקר משום הבעיה שכיום כמעט כל המוכרים ב-USA משתמשים ב-GSP שמייקר עד מאד את המשלוח וגם גובה ממך את המיסים מראש בכל מקרה (להבדיל ממצב שבו יכול לשחק לך המזל והפריט לא ייעצר במכס). זו הסיבה שהייתי מחפש ב-ebay בריטניה ו/או גרמניה.
הייתי מנסה לחפש טכניקסים כי לפעמים ניתן למצוא אותם במחירים זולים יחסית. שתי דוגמאות מהזמן האחרון ששמתי עליהן עין אבל לא רכשתי בסופו של דבר:
SL-QX200 שנמכר ע"י מוכר אנגלי מנוסה ואמין והמחיר היה כ-130 ליש"ט (כולל משלוח, ללא מיסים) כלומר פחות מ-800 שקל. אפילו עם המיסים זה לא היה עולה בהרבה על 1,000 שקל.
SL-QX300 שנמכר בגרמניה והיה עולה לקונה הישראלי בסה"כ כ-160 יורו ללא מיסים, כלומר מחיר דומה מאד לנ"ל. גם כאן המוכר אמין ומנוסה בתחום.
בשני המקרים מדובר על אקזמפלרים במצב מצוין (כמובן כוללים ראש מקורי ומחט טובה) ואלה דגמים מעולים.
אגב, בגרמניה יש גם המון Dual'ים (הבית שלהם או לא?) שגם אותם ניתן להשיג לעתים במחירי מציאה.
הייתי מנסה לחפש טכניקסים כי לפעמים ניתן למצוא אותם במחירים זולים יחסית. שתי דוגמאות מהזמן האחרון ששמתי עליהן עין אבל לא רכשתי בסופו של דבר:
SL-QX200 שנמכר ע"י מוכר אנגלי מנוסה ואמין והמחיר היה כ-130 ליש"ט (כולל משלוח, ללא מיסים) כלומר פחות מ-800 שקל. אפילו עם המיסים זה לא היה עולה בהרבה על 1,000 שקל.
SL-QX300 שנמכר בגרמניה והיה עולה לקונה הישראלי בסה"כ כ-160 יורו ללא מיסים, כלומר מחיר דומה מאד לנ"ל. גם כאן המוכר אמין ומנוסה בתחום.
בשני המקרים מדובר על אקזמפלרים במצב מצוין (כמובן כוללים ראש מקורי ומחט טובה) ואלה דגמים מעולים.
אגב, בגרמניה יש גם המון Dual'ים (הבית שלהם או לא?) שגם אותם ניתן להשיג לעתים במחירי מציאה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
זה נכון מאוד! אני חושב שרוב המתנגדים ל-eBay פשוט לא ניסו. בתאוריה זה מפחיד. בפועל זה יכול להיות משתלם. יש את eBay.de את eBay.co.uk ואת eBay.com ולא כל ההצעות מופיעות בכל האתרים המקומיים במקביל. יש הרבה 'כרישים' ב-eBay אבל זהו אוקיינוס גדול מאוד. יש המון הצעות טובות שנופלות מתחת לרדאר ומי שעושה שעורי בית יכול להרוויח בגדול. כמו ביד 2, גם ב-eBay החוקים הכי יציבים הם חוקי מרפי. בדרך כלל המציאות השוות ביותר צצות כשלא מחפשים אותן כלל. להבדיל, כשמחפשים, לא מוצאים. דרושה סבלנות ודרוש מעט נסיון. אפשר לארגן 'קומבינות' די מרשימות עם מוכרים בחו"ל שמדיניות השיגור של eBay תקועה להם בדיוק איפה שהיא תקועה לכולנו. קצת פתיחות... קצת אמונה... מהנסיון שלי (גם במשלוחים לישראל) זה עובד מצויין.
ויש מיעוט של מתנגדים שכן ניסו...
פעם הייתי קונה הרבה באיביי, משנת 2002 ואילך. יש לי היסטוריה של כמאתיים טרנסאקציות, אם כי מיעוטן מתחום הסטריאו.
בתחום הסטריאו קניתי כמה דברים, כולל אלקטרוניקה ורמקולים (למשל את הספנדור BC1 שהיו לי - הימור שהשתלם מאוד).
עם הזמן השטף פסק. עלויות השילוח נהיו גבוהות יותר ויותר, ורשויות המס למדו דבר או שניים.
היום, אלא אם זה באמת איזה "גרוייסע מציאה" שפשוט אף אחד אחר לא שם לב אליה, העלויות מצטברות מהר מאוד.
שילוח, מיסים, עמלת שחרור, עמלת וואטאבר. והכל מחושב על המוצר + המשלוח יחד. גיליתי שעם מספיק סבלנות, אפשר למצוא דברים טובים בארץ ובעלויות פחותות משמעותית.
בארץ, נוצר מעין עיוות כפול: מחד, עקב קטנו של השוק, רוב מוצרי ההי - פיי מתומחרים גבוה משמעותית מחו"ל (אם כי יש כמה צדיקים בסדום שמתמחרים דווקא בסדר). מאידך - מאותה סיבה בדיוק, קשה מאוד למכור את הדברים האלה ביד שניה, ולכן ניתן למצוא דברים מעולים ב - 40% ממחירם. מחירם בארץ של חמישה לפחות מתוך הרמקולים (הרבים) שהיו לי הינו בין 20K ל- 27K ש"ח; קניתי כל אחד מהם סביב ה - 10K (ואף פחות), ואח"כ כשנמאס מכרתי בלי להפסיד.
אמנם סטיתי מעט מהנושא (והתקציב), אבל לדעתי שווה לחכות להזדמנות.
פעם הייתי קונה הרבה באיביי, משנת 2002 ואילך. יש לי היסטוריה של כמאתיים טרנסאקציות, אם כי מיעוטן מתחום הסטריאו.
בתחום הסטריאו קניתי כמה דברים, כולל אלקטרוניקה ורמקולים (למשל את הספנדור BC1 שהיו לי - הימור שהשתלם מאוד).
עם הזמן השטף פסק. עלויות השילוח נהיו גבוהות יותר ויותר, ורשויות המס למדו דבר או שניים.
היום, אלא אם זה באמת איזה "גרוייסע מציאה" שפשוט אף אחד אחר לא שם לב אליה, העלויות מצטברות מהר מאוד.
שילוח, מיסים, עמלת שחרור, עמלת וואטאבר. והכל מחושב על המוצר + המשלוח יחד. גיליתי שעם מספיק סבלנות, אפשר למצוא דברים טובים בארץ ובעלויות פחותות משמעותית.
בארץ, נוצר מעין עיוות כפול: מחד, עקב קטנו של השוק, רוב מוצרי ההי - פיי מתומחרים גבוה משמעותית מחו"ל (אם כי יש כמה צדיקים בסדום שמתמחרים דווקא בסדר). מאידך - מאותה סיבה בדיוק, קשה מאוד למכור את הדברים האלה ביד שניה, ולכן ניתן למצוא דברים מעולים ב - 40% ממחירם. מחירם בארץ של חמישה לפחות מתוך הרמקולים (הרבים) שהיו לי הינו בין 20K ל- 27K ש"ח; קניתי כל אחד מהם סביב ה - 10K (ואף פחות), ואח"כ כשנמאס מכרתי בלי להפסיד.
אמנם סטיתי מעט מהנושא (והתקציב), אבל לדעתי שווה לחכות להזדמנות.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים