מחיר מסך UHD TV קעור
יצא לי להיות בפאריז לפני כמה ימים.
מסך סמסונג קעור 65 " UHD עולה שם 4900-5000 יורו. יוצא בערך 23,000 שח'.
כאן, לפחות על פי זאפ, מסך 65 " UHD ,לא קעור אלא רגיל- נע בין 33,00 ל- 40,000 שח .
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... 82&noidx=1
לא מצאתי כאן עדיין את התימחור של הקעור.
וצרפת לא נחשבת זולה. מראה איזה רווחים עושים כאן על גבינו.
כאן, לפחות על פי זאפ, מסך 65 " UHD ,לא קעור אלא רגיל- נע בין 33,00 ל- 40,000 שח .
וצרפת לא נחשבת זולה. מראה איזה רווחים עושים כאן על גבינו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כן זה לא מחדש לנו כלום. מדינה של גנבים ושקרנים.
יבואנים מנסים לגלגל הכל על מיסים גבוהים, אבל בתכל'ס, המיסים הגבוהים הם רק חלק מהמחיר ההזוי של מוצרים בארץ (לא רק מסכים)
תאמין לי, אם היתה לי אפשרות לקנות מסך מחו"ל בקלות כמו שאני מזמין את שאר המוצרים שאני קונה (50% מהדברים שלי אני מזמין מאיביי או אחרים בחו"ל) כבר מזמן הייתי אומר שלום ולא להתראות ליבואנים בארץ. גם אם זה אומר לוותר על אחריות.
יבואנים מנסים לגלגל הכל על מיסים גבוהים, אבל בתכל'ס, המיסים הגבוהים הם רק חלק מהמחיר ההזוי של מוצרים בארץ (לא רק מסכים)
תאמין לי, אם היתה לי אפשרות לקנות מסך מחו"ל בקלות כמו שאני מזמין את שאר המוצרים שאני קונה (50% מהדברים שלי אני מזמין מאיביי או אחרים בחו"ל) כבר מזמן הייתי אומר שלום ולא להתראות ליבואנים בארץ. גם אם זה אומר לוותר על אחריות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
·למה אין לך אפשרות ?jacko-il כתב:כן זה לא מחדש לנו כלום. מדינה של גנבים ושקרנים.
תאמין לי, אם היתה לי אפשרות לקנות מסך מחו"ל בקלות כמו שאני מזמין את שאר המוצרים שאני קונה (50% מהדברים שלי אני מזמין מאיביי או אחרים בחו"ל) כבר מזמן הייתי אומר שלום ולא להתראות ליבואנים בארץ. גם אם זה אומר לוותר על אחריות....
מתח חשמל - יש ממיר מתח
שיטת שידור - אם אתה מחבר את זה לרסיבר אין בעיה.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
אתה באמת תזמין מסך במעל 20K מחול,ללא אחריות ללא אמא ואבא?
הפתרון הוא מאוד פשוט לא קונים מוצרים דור ראשון,תתאפק לפחות עד שנה הבאה,גם המחירים יהיו סבירים יותר וגם הטכנולוגיה תבשיל קצת יותר
כרגע מדובר במוצרי ביטא במקרה הטוב
מה גם שאין ממש מה לראות על המסכים האלה,סתם בזבוז של כסף על מכשיר שעוד 6 חודשים יעלה חצי כי יצא משהו יותר חדש ויותר טוב
הפתרון הוא מאוד פשוט לא קונים מוצרים דור ראשון,תתאפק לפחות עד שנה הבאה,גם המחירים יהיו סבירים יותר וגם הטכנולוגיה תבשיל קצת יותר
כרגע מדובר במוצרי ביטא במקרה הטוב
מה גם שאין ממש מה לראות על המסכים האלה,סתם בזבוז של כסף על מכשיר שעוד 6 חודשים יעלה חצי כי יצא משהו יותר חדש ויותר טוב
אני נוטה להאמין שבכל מקום(בטח שבעולם המערבי הקפיטליסטי), כל איש עסקים יירצה להרוויח כמה שיותר כסף. זהו צורך טבעי ולגיטימי שאי אפשר להתרעם עליו משום שכל אחד מאיתנו כנראה היה עושה את אותו הדבר.jacko-il כתב:כן זה לא מחדש לנו כלום. מדינה של גנבים ושקרנים.
תאמין לי, אם היתה לי אפשרות לקנות מסך מחו"ל בקלות כמו שאני מזמין את שאר המוצרים שאני קונה (50% מהדברים שלי אני מזמין מאיביי או אחרים בחו"ל) כבר מזמן הייתי אומר שלום ולא להתראות ליבואנים בארץ. גם אם זה אומר לוותר על אחריות....
אני לא מאמין שהיבואנים הצרפתים, כשהם חושבים בכמה למכור את סחורתם, אומרים "טוב... האמנם אנחנו יכולים למכור את זה ב - 7,000 יורו ולא יהיו לכך שום השלכות, אבל אכפת לנו מכיסם של אנשים שיכולים להרשות לעצמם להוציא 7,000 יורו על טלוויזיה ולכן נמכור אותן רק ב - 5,000". אני מאמין שזו שטות גמורה. גם הם מוכרים את הסחורה במחיר הכי גבוה שהם יכולים.
ולכן, אני מאמין שהסיבות שהמחירים אצלנו יקרים יותר קשורות לדברים אחרים(תחרות, מסים, גאוגרפיה וכו'), ולאו דווקא לייבואנים .
- of1978
-
- חבר ותיק

·תסלח לי אבל אתה מה זה תמים...giladk123 כתב:אני נוטה להאמין שבכל מקום(בטח שבעולם המערבי הקפיטליסטי), כל איש עסקים יירצה להרוויח כמה שיותר כסף. זהו צורך טבעי ולגיטימי שאי אפשר להתרעם עליו משום שכל אחד מאיתנו כנראה היה עושה את אותו הדבר.......
אני לא מאמין שהיבואנים הצרפתים, כשהם חושבים בכמה למכור את סחורתם, אומרים "טוב... האמנם אנחנו יכולים למכור את זה ב - 7,000 יורו ולא יהיו לכך שום השלכות, אבל אכפת לנו מכיסם של אנשים שיכולים להרשות לעצמם להוציא 7,000 יורו על טלוויזיה ולכן נמכור אותן רק ב - 5,000". אני מאמין שזו שטות גמורה. גם הם מוכרים את הסחורה במחיר הכי גבוה שהם יכולים.
ולכן, אני מאמין שהסיבות שהמחירים אצלנו יקרים יותר קשורות לדברים אחרים(תחרות, מסים, גאוגרפיה וכו'), ולאו דווקא לייבואנים ....
אני קניתי מוצר מסויים מחול(מדינה שבה המע"מ הוא 21 אחוז !!!), שלחתי אותו לארץ, שילמתי עליו מיסים
ועדיין זה היה 50 אחוז יותר זול מהארץ
זה גם בגלל שהיבואנים בארץ חמדנים וגם בגלל שיש אנשים שמוכנים לקנות במחירים האלה בארץ אז אין סיבה ליבואנים להוריד מחיר.
כל עוד אנחנו כציבור נמשיך לקנות אין סיבה ליבואנים להוריד מחיר, ברגע שנשנה דיסקט זה ישתנה.
קח דוגמא הכי פשוטה- פעם היית משלם בממוצע כ 300 שקל חשבון סלולארי והיום גם עם 100 שקל (בכוונה אני לא אומר 40 שקל כי לדעתי זה מחיר כמעט ללא רווח) אפשר להרוויח... מה המסקנה? שבמשך יותר מעשור השחילו לנו וסיפרו לנו סיפורים שככה זה עולה.
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לא נראה לי שהסברתי את עצמי טוב קודם, הכוונה שלי היתה קצת שונה וזה התפספס לי בכתב. ב- "להזמין בקלות" התכוונתי בפשטות להיכנס לאתר, לעשות על מוצר שאני רוצה BUY IT NOW ולקבל את זה עוד X ימים בדלת של הבית. המצב היום הוא שצריך לשלוח את זה לחברות שילוח בחו"ל שדואגות לשלוח את זה לארץ ובנוסף בארץ עוצרים את זה לפעמים במכס ומתחילים לבקש כל מיני אישורים (בגלל תדר WiFi וכל מיני שטויות). כל השרשרת הזו עד אליי הביתה מסרבלת את הקניה ומוסיפה על המחיר הנומינאלי המון כסף. זה הופך להיות לא נוח ובעיקר יקר וכמעט לא משתלם. ערבבתי קצת נוחות עם מחיר, אבל זו היתה כוונתי בכל אופן..
cobraf, כן, הייתי מוכן לוותר על אחריות עם המסך היה עולה לי נניח 7K במקום 14K בארץ.
ולחכות דור או שניים לא עוזר להוריד את המחירים למחירים שפויים. הפערים נשארים הזויים גם אחרי כמה שנים. בזמן שמחירים של דגמים ישנים צונחים בחו"ל בכל מיני מבצעי חיסול, כאן עדיין נשארים עם מחירים שכמעט זהים לדגמים שמחליפים אותם..
מסכים עם משהו אחד אבל, המחירים לא גבוהים רק בגלל שככה היבואנים החליטו. ברור שהם נקבעים בעיקר מהיצע וביקוש וכנראה שהציבור פשוט מוכן לשלם (מודה, גם אני "חוטא" ומשלם) אבל זו ביצה ותרנגולת, לא יודע מה קדם למה. בכל אופן, המחירים כאן בארץ לא שפויים וזו עובדה שרירה וקיימת.
cobraf, כן, הייתי מוכן לוותר על אחריות עם המסך היה עולה לי נניח 7K במקום 14K בארץ.
ולחכות דור או שניים לא עוזר להוריד את המחירים למחירים שפויים. הפערים נשארים הזויים גם אחרי כמה שנים. בזמן שמחירים של דגמים ישנים צונחים בחו"ל בכל מיני מבצעי חיסול, כאן עדיין נשארים עם מחירים שכמעט זהים לדגמים שמחליפים אותם..
מסכים עם משהו אחד אבל, המחירים לא גבוהים רק בגלל שככה היבואנים החליטו. ברור שהם נקבעים בעיקר מהיצע וביקוש וכנראה שהציבור פשוט מוכן לשלם (מודה, גם אני "חוטא" ומשלם) אבל זו ביצה ותרנגולת, לא יודע מה קדם למה. בכל אופן, המחירים כאן בארץ לא שפויים וזו עובדה שרירה וקיימת.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
ההתלהמות על מדיניות התמחור של היבואנים מיותרת - יש (או היה) דיון ייעודי לנושא זה.
מי שהמחירים פה לא לרוחו לא חייב לקנות - יש המון אלטרנטיבות לקניה מקומית וחלקן הגדול אפילו עדיפות משמעותית בהיבטים מסוימים (את כל שדרוג המערכת האחרון שלי, שהוא משמעותי מכל הבחינות, ביצעתי ע"י רכישה ממדינות שונות).
מי שהמחירים פה לא לרוחו לא חייב לקנות - יש המון אלטרנטיבות לקניה מקומית וחלקן הגדול אפילו עדיפות משמעותית בהיבטים מסוימים (את כל שדרוג המערכת האחרון שלי, שהוא משמעותי מכל הבחינות, ביצעתי ע"י רכישה ממדינות שונות).
שוב.of1978 כתב:·תסלח לי אבל אתה מה זה תמים.........
אני קניתי מוצר מסויים מחול(מדינה שבה המע"מ הוא 21 אחוז !!!), שלחתי אותו לארץ, שילמתי עליו מיסים
ועדיין זה היה 50 אחוז יותר זול מהארץ
זה גם בגלל שהיבואנים בארץ חמדנים וגם בגלל שיש אנשים שמוכנים לקנות במחירים האלה בארץ אז אין סיבה ליבואנים להוריד מחיר.
כל עוד אנחנו כציבור נמשיך לקנות אין סיבה ליבואנים להוריד מחיר, ברגע שנשנה דיסקט זה ישתנה.
קח דוגמא הכי פשוטה- פעם היית משלם בממוצע כ 300 שקל חשבון סלולארי והיום גם עם 100 שקל (בכוונה אני לא אומר 40 שקל כי לדעתי זה מחיר כמעט ללא רווח) אפשר להרוויח... מה המסקנה? שבמשך יותר מעשור השחילו לנו וסיפרו לנו סיפורים שככה זה עולה....
אם אתה חושב שהיבואנים בצרפת אומרים "טוב טוב, לא נשחוט אותם. אנחנו יכולים למכור ב1.5X אבל נמכור רק בX אחד", לטעמי אתה הוא התמים מבינינו - כי ברור לגמרי שגם הם מנסים למקסם את הרווחים שלהם ככל האפשר.
אני ממש לא טענתי שיבואנים לא יכולים להרוויח גם אם מחיר הטלוויזיות יירד, גם אם יירד בחצי(לא שאני מתמצא בכסף שהם מרוויחים) - סביר מאוד להניח שעדיין יוכלו להרוויח(כמות המכירות שלהם גם תעלה).
טענתי היית שזה מטופש להאשים איש עסקים(ייבואן) על כך שמנסה להרוויח כמה שיותר כסף. כל עוד זה נעשה בצורה חוקית - לטעמי זה מובן לחלוטין ואין סיבה לחשוב שיעשה אחרת.
עם כל הנימוקים הרציונאליים, יש כאן ללא ספק חזירות של היבואנים עם מתח רווחים שאני מסופק אם הוא קיים בשאר העולם המערבי.
נכון, כל עוד שאנחנו קונים מהם במחירים האלו, הם ימשיכו לעשות זאת.
לדעתי במדינות אחרות קיימות פשוט יותר חלופות ותחרות.
אין ספק שהעניין הזה של לקנות מייובאן רשמי משחק כאן תפקיד ואני מודה שגם אני ובייעוץ שאני נותן לאנשים קרובים לי, של כדאי 3/5 שנות אחראיות, על פני שנה אחת, מהווה גורם.
בנוסף, לא מעט ידיעות על אנשים שנכוו מייבוא מקביל בנושאי איכות, שירות ואחראיות, משחק כאן תפקיד.
דבר כזה למיטב ידיעתי לא קיים במקום כמו ארה"ב וכדו'.
והתחרות שקיימת שם, עם הרבה חלופות, היא זו שמורידה את המחיר.
לא מתיימר להיות מומחה בנושא, אבל אם נתיחס לדוגמה שניתנה כאן על שוק הסלולאר, יתכן ומשהו מזה נמצא בידי הממשלה.
יכול להיות שפתיחת השוק למספר יבואנים רשמיים בתחומים הללו, הייתה מועילה לנושא.
עם זאת, מכיוון שלא מדובר כאן על קוטג', אלא מוצרים , חלקם (לפחות על פי הגדרת הרשויות) של יוקרה, ספק אם ייעשה משהו בנושא.
מה עוד שכרגע חזרנו לצוק איתן...
נכון, כל עוד שאנחנו קונים מהם במחירים האלו, הם ימשיכו לעשות זאת.
לדעתי במדינות אחרות קיימות פשוט יותר חלופות ותחרות.
אין ספק שהעניין הזה של לקנות מייובאן רשמי משחק כאן תפקיד ואני מודה שגם אני ובייעוץ שאני נותן לאנשים קרובים לי, של כדאי 3/5 שנות אחראיות, על פני שנה אחת, מהווה גורם.
בנוסף, לא מעט ידיעות על אנשים שנכוו מייבוא מקביל בנושאי איכות, שירות ואחראיות, משחק כאן תפקיד.
דבר כזה למיטב ידיעתי לא קיים במקום כמו ארה"ב וכדו'.
והתחרות שקיימת שם, עם הרבה חלופות, היא זו שמורידה את המחיר.
לא מתיימר להיות מומחה בנושא, אבל אם נתיחס לדוגמה שניתנה כאן על שוק הסלולאר, יתכן ומשהו מזה נמצא בידי הממשלה.
יכול להיות שפתיחת השוק למספר יבואנים רשמיים בתחומים הללו, הייתה מועילה לנושא.
עם זאת, מכיוון שלא מדובר כאן על קוטג', אלא מוצרים , חלקם (לפחות על פי הגדרת הרשויות) של יוקרה, ספק אם ייעשה משהו בנושא.
מה עוד שכרגע חזרנו לצוק איתן...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1657 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
החזירות של היבואנים בארץ הביא לכך שמדי חודש נרכשים כמות ענקית של רסיברים מחול ולא מהארץ , תראו כמה חנויות שהיו להם בעבר חדרי השמעה של רסיברים פשוט סגרו את החדרים .כיום בשונה מלפני שנתיים יותר קל לרכוש רסיבר מאמזון מאשר מחנות בארץ ,לכן יבואנים הורידו מחירים בנושא רסיברים אבל לא מספיק.
בקרוב יתחילו לשלוח גם מסכים לארץ מאמזון אירופה ואז....עוד ירידת מחירים והזמנות רבות
בקרוב יתחילו לשלוח גם מסכים לארץ מאמזון אירופה ואז....עוד ירידת מחירים והזמנות רבות
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
·stive כתב:יצא לי להיות בפאריז לפני כמה ימים.
וצרפת לא נחשבת זולה. מראה איזה רווחים עושים כאן על גבינו....
גם כאן באנגליה, ספינת הדגל של סמסונג - מסך קעור UHD בגודל 65 אינץ' עולה £4000 (כ-23,000 ש"ח), וזה אחרי 20% מע"מ במדינה שנחשבת אחת היקרות בעולם.
·בשעתו נאמר לי שאמזון לא שולחת לישראל מוצרי אלקטרוניקה ודו', האם זה השתנה ?claudia5 כתב:החזירות של היבואנים בארץ הביא לכך שמדי חודש נרכשים כמות ענקית של רסיברים מחול ולא מהארץ , תראו כמה חנויות שהיו להם בעבר חדרי השמעה של רסיברים פשוט סגרו את החדרים .כיום בשונה מלפני שנתיים יותר קל לרכוש רסיבר מאמזון מאשר מחנות בארץ ,לכן יבואנים הורידו מחירים בנושא רסיברים אבל לא מספיק.
בקרוב יתחילו לשלוח גם מסכים לארץ מאמזון אירופה ואז....עוד ירידת מחירים והזמנות רבות...
- of1978
-
- חבר ותיק

·שולחת...stive כתב:·בשעתו נאמר לי שאמזון לא שולחת לישראל מוצרי אלקטרוניקה ודו', האם זה השתנה ?.........
תסנן לפי AmazonGlobal Eligible ותראה מה היא שולחת
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·starrywolf כתב:·......
גם כאן באנגליה, ספינת הדגל של סמסונג - מסך קעור UHD בגודל 65 אינץ' עולה £4000 (כ-23,000 ש"ח), וזה אחרי 20% מע"מ במדינה שנחשבת אחת היקרות בעולם....
שנייכם כנראה ביקרתם במקומות יקרים. בדרום גרמניה שהייתי שבוע שעבר המחיר היה 4,400 יורו.
20,000 ₪ בדיוק.
- of1978
-
- חבר ותיק

הבנתי את הראש שלך אתה תנסה כמה שיותר להראות שזה לגטימי להרוויח כמה שיותר...giladk123 כתב:שוב.......
אם אתה חושב שהיבואנים בצרפת אומרים "טוב טוב, לא נשחוט אותם. אנחנו יכולים למכור ב1.5X אבל נמכור רק בX אחד", לטעמי אתה הוא התמים מבינינו - כי ברור לגמרי שגם הם מנסים למקסם את הרווחים שלהם ככל האפשר.
אני ממש לא טענתי שיבואנים לא יכולים להרוויח גם אם מחיר הטלוויזיות יירד, גם אם יירד בחצי(לא שאני מתמצא בכסף שהם מרוויחים) - סביר מאוד להניח שעדיין יוכלו להרוויח(כמות המכירות שלהם גם תעלה).
טענתי היית שזה מטופש להאשים איש עסקים(ייבואן) על כך שמנסה להרוויח כמה שיותר כסף. כל עוד זה נעשה בצורה חוקית - לטעמי זה מובן לחלוטין ואין סיבה לחשוב שיעשה אחרת....
אז בוא אני אגיד לך מה ההבדל בין היבואן הישראלי ליבואנים אחרים בעולם...
הוא לא מרשה לחנויות לפרסם מחירים אמיתיים ומי שלא יעשה ככה הוא יפסיק לעבוד איתו,
בנושא האחריות/שירות הוא מוצץ לך את הדם עד שהוא מתקן לך את המוצר שלא לדבר על החלפה וזה על פי חוק שהוא לא מקיים.
אין ויכוח שכל איש עסקים יננסה להרוויח כמה שיותר השאלה אם זה בצורה חזירית וכנגד החוק.
·
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
חברים, לפני שאני סוגר את השרשור ננסה את זה שוב. התלהמות (בכל נושא, כולל מדיניות תמחור) מקומה לא כאן.
יש שרשור יעודי לתלונות על מחירים. אף אחד לא מחייב אתכם לקנות - לא מתאים המחיר, אל תקנו. היבואנים מגזימים? יהיה יבוא מקבילי.
יש שרשור יעודי לתלונות על מחירים. אף אחד לא מחייב אתכם לקנות - לא מתאים המחיר, אל תקנו. היבואנים מגזימים? יהיה יבוא מקבילי.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

עוד הבדל מהותי בין ישראל לרוב המדינות בעולם -
בארץ שלנו יש דבר כזה שנקרא יבואנים. זה נכון לגבי הרבה מוצרים לא רק ציוד אלקטרוניקה ומוצרי חשמל (גם בענף הרכב זה אותו דבר). אנשים שקיבלו זיכיון עם חוזה בלעדיות מול היצרן בחו"ל לייצג אותו כאן בארץ ולעבוד בלעדית מולו. היבואנים פחות או יותר קובעים את התמחור כאן בארץ.
בחו"ל זה בדרך כלל לא עובד ככה. שם, היצרן הוא גם היבואן של עצמו לאותה יבשת או מדינה. בתוך המדינה הוא משווק את מרכולתו למגוון רחב של רשתות, מפיצים שאר חנויות ומה לא. לכן, שם אין בכלל דבר כזה יבואן רשמי או בלעדי. כולם קונים סביב אותו המחיר ישירות מהיצרן ורשאים לגבות פחות או יותר מה שבא להם (למרות שיש גם שם מחיר מחירון רשמי של היצרן אשר גבוה בדרך כלל ממחירי השוק בפועל כדי לאפשר לסוחרים איזשהו טווח תמרון והנחות) אבל מי שימכור יקר מידי - פשוט מאד לא יקנו ממנו. נקודה.
כאן אם היבואן מחליט למכור במחיר גבוה אין לו בשוק אלטרנטיבות זהות נוספות. זה פשוט להחליט או להסכים לשלם לו ולקחת את המוצר או להישאר בלי כלום. אין לאן לברוח למעשה..
אחרי שכל זה נאמר, חובה לציין שיש בארץ יבואנים חזירים יותר וחזירים פחות..
*עריכה - טוב, רשמתי את ההודעה כנראה במקביל לעפר ולא הספקתי לקרוא. אמת, זה לא הפורום הנכון לויכוחי מחירים האלה.
בארץ שלנו יש דבר כזה שנקרא יבואנים. זה נכון לגבי הרבה מוצרים לא רק ציוד אלקטרוניקה ומוצרי חשמל (גם בענף הרכב זה אותו דבר). אנשים שקיבלו זיכיון עם חוזה בלעדיות מול היצרן בחו"ל לייצג אותו כאן בארץ ולעבוד בלעדית מולו. היבואנים פחות או יותר קובעים את התמחור כאן בארץ.
בחו"ל זה בדרך כלל לא עובד ככה. שם, היצרן הוא גם היבואן של עצמו לאותה יבשת או מדינה. בתוך המדינה הוא משווק את מרכולתו למגוון רחב של רשתות, מפיצים שאר חנויות ומה לא. לכן, שם אין בכלל דבר כזה יבואן רשמי או בלעדי. כולם קונים סביב אותו המחיר ישירות מהיצרן ורשאים לגבות פחות או יותר מה שבא להם (למרות שיש גם שם מחיר מחירון רשמי של היצרן אשר גבוה בדרך כלל ממחירי השוק בפועל כדי לאפשר לסוחרים איזשהו טווח תמרון והנחות) אבל מי שימכור יקר מידי - פשוט מאד לא יקנו ממנו. נקודה.
כאן אם היבואן מחליט למכור במחיר גבוה אין לו בשוק אלטרנטיבות זהות נוספות. זה פשוט להחליט או להסכים לשלם לו ולקחת את המוצר או להישאר בלי כלום. אין לאן לברוח למעשה..
אחרי שכל זה נאמר, חובה לציין שיש בארץ יבואנים חזירים יותר וחזירים פחות..
*עריכה - טוב, רשמתי את ההודעה כנראה במקביל לעפר ולא הספקתי לקרוא. אמת, זה לא הפורום הנכון לויכוחי מחירים האלה.
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
·טלHD כתב:·......
שנייכם כנראה ביקרתם במקומות יקרים. בדרום גרמניה שהייתי שבוע שעבר המחיר היה 4,400 יורו.
20,000 ₪ בדיוק....
התכוונתי לספינת הדגל של הדור הנוכחי - הדגם הפחות מתקדם מאותה הסדרה עולה £3,800 (כ-22,000 ש"ח).
אלו המחירים הרשמיים (RRP) לפי האתר של סמסונג.