התייעצות לגבי אבנית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
retrofit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ברשותי מכונת אוסקר חדשה.
כשקניתי אותה לפני כחודש וחצי, חטאתי בידיעה ולא עמדתי בפיתוי להפעילה לפני התקנת מערכת ריכוך בבית.
המים הלא מרוככים שהספיקו לעבור במכונה הם מתמי4 והכמות היא בערך 40 כוסות.

ממחר תהיה לי מערכת ריכוך מסודרת בבית, אבל אני מניח שהמכונה צברה כמות כלשהי של אבנית (מעבר לשכבה הדקה המומלצת שמצטברת כבר בתוך יומיים)

אני מאוד רוצה לעשות לה מחר "RENEW" למצב חדש, אבל אני מבין שבמחליף חום זה לא כה פשוט כמו במכונות דוד אחד שהיו לי בעבר. כלומר, להזרים מיכל מים עם כפית מלח-לימון ולהזרים מיכל מים בלבד לאחר מכן.

ההמלצות ברשת חלוקות. חלקם אומרים להזרים באופן רגיל, חלקם ממליצים לנתק את מערכת החישה של חימום הדוד למניעת חימום הדוד כשהוא ריק, חלקם ממליצים במקום לנתק להזרים כל פעם קצת ולחכות, חלקם ממליצים להטות את המכונה.

אני ממש אובד עצות. מה הדרך הפשוטה ביותר לעשות את זה בהנחה שאני לא רוצה לפרק את המכונה כדי לנתק את החיישן וכמובן לא מעוניין לשלוח אותה לניקוי במעבדה כי אני רואה את זה כמיותר בכמות כה קטנה של אבנית.

אשמח מאוד מאוד לעזרה בהקדם.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

במידה והמכונה עובדת בצורה תקינה לא הייתי נוגע בשום דבר.
חבר את הריכוך והמשך להשתמש בה.

במידה ותתקל בבעיה שמקורה באבנית אז תבצע ניקוי.

retrofit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

@כפיר_ש
·
תודה על התגובה, אבל לא עדיף כבר עכשיו לנקות את האבנית שהצטברה? האם הישארות האבנית על הדוד לא תסב נזק? (אם הריכוך יעיל ככל הנראה בעיות אבנית יצוצו רק בעוד כמה שנים)

אני לא מתעצל לעשות פעולת ניקוי קטנה וכדאית. אם זה משהו שלא יכול להזיק ואפילו מומלץ בשלב הזה, אני אפילו בשמחה אעשה אותו.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

לא יקרה כלום, ניקוי אבנית לא כזה פשוט באוסקר ולא מדובר סתם בהזרמת מים דרך מחליף החום.

קשה לרוקן את הדוד במיוחד שאין ברז מים חמים והדרך היחידה לבצע ניקוי אבנית כמו שצריך זה לפרק את הדוד והצנרת ולהשרות בתמיסה.

קצת אבנית לא נורא כל עוד אין סתימה והמכונה מתפקדת היטב...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”