פסים על המסך

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לאחרונה קניתי פלזמה של LG ואני מחובר לDVD פיוניר ורסיבר הרמן קרדון AVR158 .. כשאני עובר לראות סרט DVD יש כמו מין פסים אלכסונים על המסך אמנם לא בולטים אבל עדיין שמים לב אליהם...החלפתי את כבל הRCA והבעיה נותרה..הם מחוברים טוב ואין לי מושג למה זה קורה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

האם ניסית לחבר עם חיווט יותר מודרני מ- RCA ? זו השיטה הכי נחותה שיש להעברת אות וידאו.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

jacko-il כתב:האם ניסית לחבר עם חיווט יותר מודרני מ- RCA ? זו השיטה הכי נחותה שיש להעברת אות וידאו.
...
איזה כבל אתה מציע לי?
והאם זה באמת הפיתרון לתצוגה?

נ.ב יש לי ממיר על הDVD אבל גם אחרי שהרמתי אותו הבעיה נשארה

simpson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

FIRO2010 תנסה לחבר הכל בכבלי HDMI (ברסיבר יש כניסות ויציאה של HDMI) לנגן DVD שלך יש גם יציאה של HDMI??
אם כן, חבר את הנגן לרסיבר בכבל HDMI ואת הרסיבר חבר ישירות מהיציאה של הכבל HDMI לטלויזיה ותראה אם יש שינוי.
גם במקרה ואין לנגן יציאת HDMI , פשוט חבר אותו בכבל קומפוננט (אדום כחול וירוק)
מקווה שזה יעזור (Y)
בנוסף אני לא חושב שזה קשור שהם נמצאים אחד על השני , זה לא תמיד הבעיה -רק תבדוק שיש מספיק איוורור למכשירים - חשוב.
בדר"כ הפרעות מגנטיות והפרעות שונות מהחשמל זה קורה שיש ממש הרבה מכשירים (אחד ליד השני או אחד על השני) ובלאגן שלם עם חיבור הכבלים שהם בעצם חשופים להפרעות.

FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

simpson כתב:FIRO2010 תנסה לחבר הכל בכבלי HDMI (ברסיבר יש כניסות ויציאה של HDMI) לנגן DVD שלך יש גם יציאה של HDMI??
אם כן, חבר את הנגן לרסיבר בכבל HDMI ואת הרסיבר חבר ישירות מהיציאה של הכבל HDMI לטלויזיה ותראה אם יש שינוי.
גם במקרה ואין לנגן יציאת HDMI , פשוט חבר אותו בכבל קומפוננט (אדום כחול וירוק)
מקווה שזה יעזור (Y)
בנוסף אני לא חושב שזה קשור שהם נמצאים אחד על השני , זה לא תמיד הבעיה -רק תבדוק שיש מספיק איוורור למכשירים - חשוב.
בדר"כ הפרעות מגנטיות והפרעות שונות מהחשמל זה קורה שיש ממש הרבה מכשירים (אחד ליד השני או אחד על השני) ובלאגן שלם עם חיבור הכבלים שהם בעצם חשופים להפרעות.
...
לצערי אין לנגן יציאת HD .. לגבי אוורור אין לנגן פתחי אוורור רק לרסיבר ולממיר.

במה כבל קומפוננט שונה מRCA? ולמה אני צריך לחבר כבל HD מהרסיבר לטלויזיה..? אני צריך רק מהDVD כדי לקבל תמונה לא?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

חיבור קומפוננט איכותי בהרבה מחיבור קומפוזיט - אות וידאו דחוס פחות והכבלים עצמם איכותיים יותר.
אם אין קונפוננט, גם חיבור SCART טוב במידה ויש כזה (במיוחד עם המכשירים תומכים ב RGB דרך סקארט)
אם לא, אז חיבור S-VIDEO - גם סביר יחסית.
חיבור קומפוזיט (כבל RCA צהוב אדום לבן) הוא החיבור הנחות ביותר והוא המפלט האחרון שלך..

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

האם מחוברת לרסיבר גם ממיר כבלים או לווין?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #8 

חבר את הדיוידי ישירות למסך ולא דרך הרסיבר רצוי דרך הכניסה הכי טובה שיש לשני המכשירים, לדוגמא svideo, קומפוזיט, 21 פינים.
את הסאונד חבר ישירות בין הדיוידי לרסיבר בכניסת אופטית או spdif קואקסאלית.

simpson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

FIRO2010- צודק ב-100 האחוזים שחיבור הנגן לצורך תמונה יש לחבר ל-TV ולצורך אודיו הוא יחובר לרסיבר.
(מתנצל על אי ההבנה) אני חשבתי שכל החיבורים הם דרך הרסיבר כלומר שהכל נשלט דרך הרסיבר, העניין ששם יש לך יתרון קטן.
הכוונה ליתרון שאם הנגן מחובר לרסיבר והרסיבר יהיה מחובר ל-TV דרך כבל HDMI פשוט הרסיבר יעשה את עבודת ההמרה מאנלוגי לדיגיטלי - תקבל
את התמונה מהרסיבר ל-TV מבחינה דיגיטלית (יכול להיות שזה יעזור לך לבעיה).
אני מצטרף לשחר שאמר שהחיבור המומלץ ביותר באנלוגי הוא הקומפוננט שפשוט איכותי יותר (דרך הגב הוא מספק תמונה מעולה ),וכבר מחולק
לאותות הצבעים בנפרד (אדום , כחול, ירוק).
אם אני לא טועה אמור להיות לך חיבור כזה בנגן.
אין מה להפסיד תנסה לעשות את שתי האפשרויות :
1. חיבור הנגן דרך כבל קומפוננט ל-TV.
2. אפשרות נוספת - לחבר את הנגן (גם כאן מומלץ קומפוננט) לרסיבר ומהרסיבר ל-TV בכבל HDMI.
בהצלחה.

FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

simpson כתב: אין מה להפסיד תנסה לעשות את שתי האפשרויות :
2. אפשרות נוספת - לחבר את הנגן (גם כאן מומלץ קומפוננט) לרסיבר ומהרסיבר ל-TV בכבל HDMI.
בהצלחה.
...
שוב לגבי סעיף מס' 2....מה יעזור כבל HD מהרסיבר לטלויזיה,צריך מהDVD לטלויזיה כדי לקבל תמונה ואין לי יציאת HD בנגן.

לגבי מה שJEXY שאל, כן אני מחובר עם כבל אופטי מהרסיבר לממיר.

אני אנסה את הכבל קומפוננט בתקווה שיעזור ולא אבזבז סתם כסף

FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

simpson כתב:FIRO2010- צודק ב-100 האחוזים שחיבור הנגן לצורך תמונה יש לחבר ל-TV ולצורך אודיו הוא יחובר לרסיבר.
(מתנצל על אי ההבנה) אני חשבתי שכל החיבורים הם דרך הרסיבר כלומר שהכל נשלט דרך הרסיבר, העניין ששם יש לך יתרון קטן.
הכוונה ליתרון שאם הנגן מחובר לרסיבר והרסיבר יהיה מחובר ל-TV דרך כבל HDMI פשוט הרסיבר יעשה את עבודת ההמרה מאנלוגי לדיגיטלי - תקבל
את התמונה מהרסיבר ל-TV מבחינה דיגיטלית (יכול להיות שזה יעזור לך לבעיה).
אני מצטרף לשחר שאמר שהחיבור המומלץ ביותר באנלוגי הוא הקומפוננט שפשוט איכותי יותר (דרך הגב הוא מספק תמונה מעולה ),וכבר מחולק
לאותות הצבעים בנפרד (אדום , כחול, ירוק).
אם אני לא טועה אמור להיות לך חיבור כזה בנגן.
אין מה להפסיד תנסה לעשות את שתי האפשרויות :
בהצלחה.
...
טוב אז ככה קניתי תכבל קומפוננט ונראה לי שהמצב רק החמיר...החלפתי אותו בRCA אדום כחול מהDVD לרסיבר וירוק מDVD לטלויזיה..התמונה אמנם השתנתה והיא בלי פסים אבל היא בשחור לבן !!! ובנוסף אני לא שומע כלום...חיברתי הכל כמו שצריך ולחצתי על קטגוריית DVD ברסיבר..

simpson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

שוב לגבי סעיף 2- פשוט עוד ניסיון חיבור ( ממש לא חובה לחיבור).
לא קשור ליעזור ,פשוט עוד אופצייה לחיבור ה-DVD ,והוספתי את העניין שכאשר מחברים נגן DVD רגיל (לא בלוריי) שאין לו חיבור HDMI יש כאן יתרון קטן לגבי התמונה שמקבלים,היא יותר איכותית (דיגיטלית) בגלל ההמרה שהרסיבר עושה זה כל התורה.
בגדול חיבור בקומפוננט נותן תמונה טובה ואמור לפתור את הבעיה.

simpson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

FIRO2010 - תציץ מאחורי הנגן DVD צריך להיות לך חיבורים באותו הצבע (אדום,ירוק,כחול) כמו הכבל גם בנגן עצמו וגם ב-TV אותם תחבר בדיוק לפי הצבעים לי נראה שחיברת לא במקום.
כמו החיבורים בשורה למטה:
https://www.google.co.il/search?q=%D7%A ... B300%3B253

FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

simpson כתב:FIRO2010 - תציץ מאחורי הנגן DVD צריך להיות לך חיבורים באותו הצבע (אדום,ירוק,כחול) כמו הכבל גם בנגן עצמו וגם ב-TV אותם תחבר בדיוק לפי הצבעים לי נראה שחיברת לא במקום.
כמו החיבורים בשורה למטה:
https://www.google.co.il/search?q=%D7%A ... B300%3B253
...
בדקתי..כל צבע לצבע....חוץ מזה שאם הירוק לא היה במקומו לא הייתה מופיעה תמונה כלל....ומופיעה אבל בשחור לבן..ואין גם שמע... :(

simpson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

טוב אז ככה קניתי תכבל קומפוננט ונראה לי שהמצב רק החמיר...החלפתי אותו בRCA אדום כחול מהDVD לרסיבר וירוק מDVD לטלויזיה..התמונה אמנם השתנתה והיא בלי פסים אבל היא בשחור לבן !!! ובנוסף אני לא שומע כלום...חיברתי הכל כמו שצריך ולחצתי על קטגוריית DVD ברסיבר..

FIRO2010 - ידידי לא הבנתי אותך עדיין :?: :?:
אם הבנתי נכון ,תקן אותי אם טעיתי - חיברת את הכבלים (הקומפוננט) הכחול והאדום לרסיבר ואת הירוק בלבד ל-TV:?:
אז יש איזה בילבול ,למעשה כל חיבור הקומפוננט נעשה מה- DVD ל-TV , אין לחבר כלל לרסיבר.
החיבור לפי הצבעים הוא מה-DVD ישירות לחיבור כל הצבעים מאחורי ה-TV , אז יש כמובן רק תמונה (הוא כבל לתמונה בלבד) אבל זה בסדר כי את השמע אתה תשמע דרך האופטי שכבר חיברת לרסיבר.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

חבר תעשה, לנו קצת סדר פה כדי שנוכל לעזור לך לפתור את הבעיה.
לאן חיברת את כבל הקומפוננט ב DVD? לאיזה יציאות? האם וידאת שחיברת ליצאת קומפוננט וכל צבע הלך ליציאה שלו?
הבהרה - כבל קומפוננט מעביר רק וידאו ואין בו אודיו. העברת הסאונד נעשית על ידי חיבור בנפרד במקביל, יכול להיות אופטי, קואקס, RCA וכן הלאה..
האם וידאת שאתה מחבר את הקומפוננט לכניסת קומפוננט ולא לכניסת קומפוזיט בטעות? שוב, אותם צבעים לאותם הצבעים.
אם אתה יכול לצלם מה צלמת ב DVD ובמסך זה יכור לעזור.
*נ.ב - אם הכל מחובר אצלך פיקס, יכול להיות שצריך להגדיר ב DVD לאיזה חיבור לשלוח את האות. (ואיזה אות לשלוח)

FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

jacko-il כתב:חבר תעשה, לנו קצת סדר פה כדי שנוכל לעזור לך לפתור את הבעיה.
לאן חיברת את כבל הקומפוננט ב DVD? לאיזה יציאות? האם וידאת שחיברת ליצאת קומפוננט וכל צבע הלך ליציאה שלו?
הבהרה - כבל קומפוננט מעביר רק וידאו ואין בו אודיו. העברת הסאונד נעשית על ידי חיבור בנפרד במקביל, יכול להיות אופטי, קואקס, RCA וכן הלאה..
האם וידאת שאתה מחבר את הקומפוננט לכניסת קומפוננט ולא לכניסת קומפוזיט בטעות? שוב, אותם צבעים לאותם הצבעים.
אם אתה יכול לצלם מה צלמת ב DVD ובמסך זה יכור לעזור.
*נ.ב - אם הכל מחובר אצלך פיקס, יכול להיות שצריך להגדיר ב DVD לאיזה חיבור לשלוח את האות. (ואיזה אות לשלוח)
...
חיברתי את הירוק בדי וי די לירוק בטלויזיה לצורך צפיה ואת האדום והלבן חיברתי מהדי וי די לרסיבר מתוך מחשבה שיתנו לי גם קול כמו הRCA..בהנחה שאני שם RCA שפותר לי את הקול, נשאר לי רק התמונה שהיא בשחור לבן ....

כן חיברתי לקומפוננט..גם יש רק ירוק אחד בכל מכשיר ככה שאין מצב להתבלבל

טי וי:http://jpg.co.il/view/53e270d6d62df.jpg/

די וי די:http://jpg.co.il/view/53e27141c9664.jpg/

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

@FIRO2010

תדליק את הDVD, תכוון את המסך למצב שאתה רואה את הDVD ואת הפסים המדוברים...
עכשיו, תנתק את הכבל הלבן שמתחבר לממיר משקע כבלים בקיר...

עדיין יש פסים בתמונה?

לגבי חיבור הקומפוננט אתה צריך לחבר את כל חמשת הכבלים לפי הצבעים ובDVD לכוון בהגדרות תמונה ל YPBPR
·
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

FIRO2010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

JEXY כתב:@FIRO2010

תדליק את הDVD, תכוון את המסך למצב שאתה רואה את הDVD ואת הפסים המדוברים...
עכשיו, תנתק את הכבל הלבן שמתחבר לממיר משקע כבלים בקיר...

עדיין יש פסים בתמונה?

לגבי חיבור הקומפוננט אתה צריך לחבר את כל חמשת הכבלים לפי הצבעים ובDVD לכוון בהגדרות תמונה ל YPBPR
·
...
תסתכל בהודעות קודמות שלי...אמרתי שאחרי שחיברתי את הקומפוננט הפסים נעלמו אבל התמונה נהייתה בשחור לבן...עכשיו אתה מתכוון שאחבר את ששת הכבלים...אחד הולך מהדי וידי לטלויזיה ושניים אמורים ללכת מהדי וי די לרסיבר? כי בהודעה קודמת אמרו לי שהכבל לא מעביר שמע כמו הRCA.

ואין לי שמץ איך לכוון בדי וי די מה שאמרת

simpson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

חברים הבנתי בו נעשה קצת סדר.
לגבי וידאו:
FIRO2010- תפרק הכל, עכשיו פשוט חבר את הקומפוננט לפי הצבעים לפאנל האחורי של נגן ה- DVD שלך (כל ה-3)
עכשיו תעשה אותו הדבר בפאנל האחורי של ה-TV (שוב כל שלושת הכבלים).
אתה צריך לראות את התמונה על המסך.
אין לחבר את ה-RCA גם (שמור אותם) ,רק הקומפוננט ,שוב הקומפוננט לתמונה בלבד-לא לשמע.

לגבי אודיו
:
אין לך מה לדאוג, כבר חיברת את הכבל האופטי מה-DVD ישירות לרסיבר , מעולה את השמע אתה תקבל רק מהרסיבר בלבד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”