כמה שאלות בקשר למערכת שלי
-
mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
קודם כל אני רוצה להגיד שאני ממש לא מבין בתחום, אז בבקשה לא להפציץ אותי בכל מיני מונחים:)
יש לי 3 בעיות במערכת כרגע (או בעצם רק בעיה אחת?)
1. יש לי בבית מערכת 5.1 נחמדה מאוד שאני נהנה ממנה (mirage AVS-500B-1)
אבל יש לי הרגשה שהרסיבר הוא חולייה חלשה (מאוד) במערכת שלי
הרסיבר: RD-6503 של חברת sherwood...
http://www.sherwood.de/site/service/man ... Manual.pdf
השאלה אם שווה לי להשקיע ברסיבר אחר או שגם המערכת שלי לא משהו ולא יהיה הבדל גדול אם אני אחליף רסיבר...
2. יש לי סבוופר שעד כמה שידוע לי רסיבר לא רע בכלל, FRX S12 גם של מירג'
הבעיה היא שהוא פשוט לא יכול לייצר באסים נורמאליים, זה לא שהבאסים חלשים , הבאסים פשוט לא "אחידים", עד כדי כך שהסבוופר שאני מצמיד למחשב (של מערכת 2.1 פשוטה) נשמע הרבה יותר איכותי, למישהו יש מושג מה הבעיה?
3. וגם אני יכול לדעת בדיוק איפה הסבוופר נמצא (לא "נעלם בחדר").
יש לי 3 בעיות במערכת כרגע (או בעצם רק בעיה אחת?)
1. יש לי בבית מערכת 5.1 נחמדה מאוד שאני נהנה ממנה (mirage AVS-500B-1)
אבל יש לי הרגשה שהרסיבר הוא חולייה חלשה (מאוד) במערכת שלי
הרסיבר: RD-6503 של חברת sherwood...
http://www.sherwood.de/site/service/man ... Manual.pdf
השאלה אם שווה לי להשקיע ברסיבר אחר או שגם המערכת שלי לא משהו ולא יהיה הבדל גדול אם אני אחליף רסיבר...
2. יש לי סבוופר שעד כמה שידוע לי רסיבר לא רע בכלל, FRX S12 גם של מירג'
הבעיה היא שהוא פשוט לא יכול לייצר באסים נורמאליים, זה לא שהבאסים חלשים , הבאסים פשוט לא "אחידים", עד כדי כך שהסבוופר שאני מצמיד למחשב (של מערכת 2.1 פשוטה) נשמע הרבה יותר איכותי, למישהו יש מושג מה הבעיה?
3. וגם אני יכול לדעת בדיוק איפה הסבוופר נמצא (לא "נעלם בחדר").
-
- חשבתי שהבעיה היא המיקום אז צילמתי שתוכלו לראות. אז זה בגלל המיקום? או שזה קשור לבעיה הראשונה שהזכרתי? או שכל הבעיות עם הסאבוופר קשורות לרסיבר?
לגבי הרסיבר : אני לא רוצה לבאס אותך אבל שרווד זה התחתית בלשון המעטה .
כל רסיבר בסיסי ממותג איכותי (ימהה \ פיוניר \ דנון וכ'ו ) יהיה עדיף משרווד .
לגבי הסאב : יתכן שמדובר בבעיות כיול , ווליום \ תדר \ פאזה
וכמובן כיצד מוגדר הסאב הרסיבר עצמו .
את המותג מיראז' אני לא מכיר
אולי מישו כאן כן מכיר ,
חכה לתגובות נוספות
כל רסיבר בסיסי ממותג איכותי (ימהה \ פיוניר \ דנון וכ'ו ) יהיה עדיף משרווד .
לגבי הסאב : יתכן שמדובר בבעיות כיול , ווליום \ תדר \ פאזה
וכמובן כיצד מוגדר הסאב הרסיבר עצמו .
את המותג מיראז' אני לא מכיר
אולי מישו כאן כן מכיר ,
חכה לתגובות נוספות
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לא תמיד הרסיבר הוא החולייה החלשה.
הסאבוופר שלך אקטיבי וכולל EQ עצמאי.
מה שכן יכול להיות זה קודם כל כיול נכון של המערכת שלך, בחירה של מצב האזנה DSP נכון ובהתאם למקור, מיקום הרמקולים בחלל האזנה וכמובן אקוסטיקה.
הכבלים גם משפיעים אבל כרגע נעזוב את הנושא הזה בצד.
הסאבוופר שלך אקטיבי וכולל EQ עצמאי.
מה שכן יכול להיות זה קודם כל כיול נכון של המערכת שלך, בחירה של מצב האזנה DSP נכון ובהתאם למקור, מיקום הרמקולים בחלל האזנה וכמובן אקוסטיקה.
הכבלים גם משפיעים אבל כרגע נעזוב את הנושא הזה בצד.
-
mikel1999
- חבר ותיק

תודה על התגובות
ידעתי כבר ששרווד לא משהו אבל השאלה היא עד כמה הרסיבר הסציפי שיש לי גרוע, וכמה אני יהיה צריך להשקיע כדי שאני אקבל שיפור יחסית משמעותי...
האקוסטיקה אצלנו על הפנים:)
אבל אני מדבר עכשיו על הסאבוופר, לא נראה לי שגם אם אני אשים אותו בחדר עם אקוסטיקה מעולה אני אקבל תוצאה טובה יותר. (יש לי הרגשה שבגלל שהסאב לא מייצר את הצלילים הנכונים אני יכול "לשמוע בדיוק איפה הוא נמצא")
אני אנסה לבדוק מחר עד הסוף את כל העניין של הרסיבר, יכול להיות שמשהו בהגדרות שלו לא טוב.
עד כמה שאני זוכר יש כבל דיי איכותי לסאבוופר, אז הבעיה היא לא שם.
עוד משהו שעלה לי לראש שיכול להיות הבעיה: אנחנו משתמשים בשקע חשמל אחד עם מפצל בשביל כל המערכת (הרסיבר~שנאי, סאב, CD, )
פעם שחיברתי את מגבר האוזניות שלי למפצל המגבר הוציא רעש סטטי חזק (ולא יכולתי לשמוע מוזיקה ככה), אולי כל הבעיה היא בגלל עומס גדול על אותו שקע (או אני סתם אומר שטויות עכשיו:)), בכל מקרה אני אנסה מחר לחבר את הסאב לשקע חשמל משלו ונראה מה תהיה התוצאה.
ידעתי כבר ששרווד לא משהו אבל השאלה היא עד כמה הרסיבר הסציפי שיש לי גרוע, וכמה אני יהיה צריך להשקיע כדי שאני אקבל שיפור יחסית משמעותי...
האקוסטיקה אצלנו על הפנים:)
אבל אני מדבר עכשיו על הסאבוופר, לא נראה לי שגם אם אני אשים אותו בחדר עם אקוסטיקה מעולה אני אקבל תוצאה טובה יותר. (יש לי הרגשה שבגלל שהסאב לא מייצר את הצלילים הנכונים אני יכול "לשמוע בדיוק איפה הוא נמצא")
אני אנסה לבדוק מחר עד הסוף את כל העניין של הרסיבר, יכול להיות שמשהו בהגדרות שלו לא טוב.
עד כמה שאני זוכר יש כבל דיי איכותי לסאבוופר, אז הבעיה היא לא שם.
עוד משהו שעלה לי לראש שיכול להיות הבעיה: אנחנו משתמשים בשקע חשמל אחד עם מפצל בשביל כל המערכת (הרסיבר~שנאי, סאב, CD, )
פעם שחיברתי את מגבר האוזניות שלי למפצל המגבר הוציא רעש סטטי חזק (ולא יכולתי לשמוע מוזיקה ככה), אולי כל הבעיה היא בגלל עומס גדול על אותו שקע (או אני סתם אומר שטויות עכשיו:)), בכל מקרה אני אנסה מחר לחבר את הסאב לשקע חשמל משלו ונראה מה תהיה התוצאה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לגבי הסאב,
אתה ממקם אותו לידך, ולא בחזית.
כתבת שאתה לא מבין בתחום אז אני אנסה להסביר בעיה קטנה שאולי קיימת אצלך.
יש מושג הנקרא Phase ומצויין במעלות,
בעיקרון כשהסאב ממוקם מולך, בורר ה- Phase בסאב צריך להיות על 0 מעלות
כשהסאב ממוקם הפוך, מאחוריך, ליד מקום הישיבה בורר ה- Phase בסאב צריך להיות על 180 מעלות.
חפש כפתור כזה על הסאב וכוון אותו.
כיוון Phase לא נכון גורם לתופעה שאתה מתאר
דבר שני, שינוי מיקום הסאב יכול לעזור.
מהתמונה נראה שהוא צמוד לקיר מאחור,
זה לא בריא, ובמיוחד אם קיים פורט אחורי (חור פתוח מאחורה)
תנסה למקם אותו קרוב לפינה של החדר. זה עוזר הרבה פעמים.
אף פעם לא צמוד לקיר. זה פוגע באיכות.
דבר שלישי,
תוריד את העציץ מהסאב, ותבדוק אם יש שינוי.
סאב הוא רמקול שמייצר הרבה ויברציות, ויכול להיות שהעציץ עליו מפריע לו.
אתה ממקם אותו לידך, ולא בחזית.
כתבת שאתה לא מבין בתחום אז אני אנסה להסביר בעיה קטנה שאולי קיימת אצלך.
יש מושג הנקרא Phase ומצויין במעלות,
בעיקרון כשהסאב ממוקם מולך, בורר ה- Phase בסאב צריך להיות על 0 מעלות
כשהסאב ממוקם הפוך, מאחוריך, ליד מקום הישיבה בורר ה- Phase בסאב צריך להיות על 180 מעלות.
חפש כפתור כזה על הסאב וכוון אותו.
כיוון Phase לא נכון גורם לתופעה שאתה מתאר
דבר שני, שינוי מיקום הסאב יכול לעזור.
מהתמונה נראה שהוא צמוד לקיר מאחור,
זה לא בריא, ובמיוחד אם קיים פורט אחורי (חור פתוח מאחורה)
תנסה למקם אותו קרוב לפינה של החדר. זה עוזר הרבה פעמים.
אף פעם לא צמוד לקיר. זה פוגע באיכות.
דבר שלישי,
תוריד את העציץ מהסאב, ותבדוק אם יש שינוי.
סאב הוא רמקול שמייצר הרבה ויברציות, ויכול להיות שהעציץ עליו מפריע לו.
-
mikel1999
- חבר ותיק

אז הזזתי את הסאב, שיניתי את המיקום שלו לפינה ונתתי לו מרווח של 30ס"מ~ מהקיר.
שמעתי קצת אבל עדיין לא הספקתי להתעסק עם ההגדרות של הרסיבר כי אנשים בבית צריכים שקט כרגע.
אני כן יכול להגיד שהסאב נשמע קצת יותר טוב, אבל אני עדיין יכול לשמוע בבירור איפה הוא נמצא.
העניין הוא שאני רוצה לדעת לפני שאני אתחיל לשחק עם ההגדרות של הרסיבר אם מיקמתי את הסאב במקום טוב יותר מהמיקום הקודם שלו:
שמעתי קצת אבל עדיין לא הספקתי להתעסק עם ההגדרות של הרסיבר כי אנשים בבית צריכים שקט כרגע.
אני כן יכול להגיד שהסאב נשמע קצת יותר טוב, אבל אני עדיין יכול לשמוע בבירור איפה הוא נמצא.
העניין הוא שאני רוצה לדעת לפני שאני אתחיל לשחק עם ההגדרות של הרסיבר אם מיקמתי את הסאב במקום טוב יותר מהמיקום הקודם שלו:
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אם מצליחים למקם את הסאב בחדר, זה בדרך כלל בגלל שהקרוסאובר של הבאסים (בסאב ו/או ברסיבר) מוגדר על תדר גבוה מ-80 הרץ... 
חבר את הסאב מול מקום הישיבה, להזיז מצד אחד של הספה לשני לא משנה הרבה מהבחינה הזו שמה שאתה שומע זה בעיקר מה שמוחזר מהקירות וזה כבר תלוי בצורת החדר. השמע קטע עם באסים מובהקים וברורים ובדוק אם אתה שומע הד. חפש את בורר הפאזה של הסאב עד שתשמע את הבאסים הכי חזקים וברורים. כפי שאמרו מעלי, ככל שתדר החיתוך גדול יותר במספרים, כך תשמע יותר את מיקומו. אבל החיתוך תלוי בתדר שהרמקולים העיקריים שלך מסוגלים להשמיע. לא מכיר את שלך אבל 5 או עשר הרץ מעל מה שהם טוענים שהם משמיעים...
לגבי הרסיבר. לא מכיר את הדגם. רסיברי סטריאו שלהם לא היו רעים ורסיברים ברמת כניסה בשנים האחרונות לא נשמעים מי יודע מה לטעמי אז הייתי מאזין לפני שאני רוכש.
לגבי הרסיבר. לא מכיר את הדגם. רסיברי סטריאו שלהם לא היו רעים ורסיברים ברמת כניסה בשנים האחרונות לא נשמעים מי יודע מה לטעמי אז הייתי מאזין לפני שאני רוכש.