לפני קצת יותר מחודש הגיעו אליי 3 תערובות שונות, אחת מג'מייקה ועוד 2 מ Pauls Cafe.
איפושהוא לקראת סוף התערובת מג'מייקה, הקפה התחיל לצאת לא טוב, עברתי לתערובת הבאה וגם איתה היה בדיוק אותו סיפור.
ניסיתי משחקים עם טחינה וכו עד שהמכונה כמעט נחנקה ולא עזר, הקפה יוצא עייף, החלק הראשוני יוצא יחסית נוזלי ולא עשיר בצבעים של שוקולד כמו שאני רגיל, הקרמה דלה ואחד הדברים ששמתי לב הוא שאיפושהוא אחרי 10-15 שניות מתחילת החליטה, הקפה מתחיל לצאת בזרם מוזר בצבע צהבהב שמזכיר פיפי
הלחץ במד לחץ גם מתנהג מוזר, אני רגיל שבזמן ה pre infusion, הלחץ עומד על כ 1-2 באר ואחריו הלחץ עולה מהר מאד לאזור ה 12.5-13 באר אבל עכשיו אחרי ה pre infusion הוא עולה יחסית לאט ומגיע לשיא כ 5 שניות אחרי שהקפה מתחיל לצאת ולפעמים עוצר קצת באזור ה 6-7 באר ואז ממשיך.
פניתי לקדמה עם הבעיה (המכונה בת כשנה ובאחריות) ובעיקר התלוננתי על הלחץ שהיה נראה לי לא בסדר.
הטכנאי שם ניקה קצת את אחד השסתומים והעלה את הלחץ מסיבה לא ברורה ל 14 באר ואחרי שאמרתי שהקפה לא יוצא טוב הוא אמר שהכל בסדר.
חזרתי הביתה, פתחתי את השקית השלישית, חימום, עניינים ושוב אותה בעיה
דיברתי הפעם עם הנציג בסניף רמת ישי, תמיר, הבאתי לשם את המכונה עם המטחנה שלי (K3), הראיתי לו את הבעיה והוא לא השתכנע והמשיך להגיד שהמכונה בסדר, מה גם שהוא לא הסכים לשתות את הקפה שיצא
אני כמובן לא השתכנעתי כי אני יודע איזה קפה יצא ממנה במשך חצי שנה.
עוד סיבוב עם הטכנאי (שגם הוא לא הסכים לשתות מהקפה, גם הקפה שלהם) שעשה טובה שהוא מסתכל על המכונה ואתו דבר: "המכונה בסדר".
אחרי שגם הבעלים (אלון) בדק אותה ואמר שהיא בסדר, הבנתי שאין עם מי לדבר שם ואני לא חוזר למקום הזה יותר בחיים.
עכשיו המכונה בחזרה אצלי ואני מנסה להבין מה לעשות:
1. לנסות לאתר את הבעיה ולתקן אותה בעצמי (בעזרת חברי הפורום שמבינים).
2. להביא אותה למישהוא רציני (לא קדמה) שמבין מה הוא עושה ויודע איך אמור לצאת קפה ממכונה כזאת (גם מראה וגם טעם) שיבדוק ואם צריך יתקן.
כל הסיפור הזה די מתסכל ולכן אשמח לעזרה בנושא, אני רוצה לחזור לשתות קפה ברמה כמו שהתרגלתי אליו.
תודה לעוזרים