Bezzera Unica מזייפת - סיפור ארוך

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #1 

הסיפור הוא כזה:
לפני קצת יותר מחודש הגיעו אליי 3 תערובות שונות, אחת מג'מייקה ועוד 2 מ Pauls Cafe.
איפושהוא לקראת סוף התערובת מג'מייקה, הקפה התחיל לצאת לא טוב, עברתי לתערובת הבאה וגם איתה היה בדיוק אותו סיפור.
ניסיתי משחקים עם טחינה וכו עד שהמכונה כמעט נחנקה ולא עזר, הקפה יוצא עייף, החלק הראשוני יוצא יחסית נוזלי ולא עשיר בצבעים של שוקולד כמו שאני רגיל, הקרמה דלה ואחד הדברים ששמתי לב הוא שאיפושהוא אחרי 10-15 שניות מתחילת החליטה, הקפה מתחיל לצאת בזרם מוזר בצבע צהבהב שמזכיר פיפי (n) וכמובן הטעם, על הפנים.

הלחץ במד לחץ גם מתנהג מוזר, אני רגיל שבזמן ה pre infusion, הלחץ עומד על כ 1-2 באר ואחריו הלחץ עולה מהר מאד לאזור ה 12.5-13 באר אבל עכשיו אחרי ה pre infusion הוא עולה יחסית לאט ומגיע לשיא כ 5 שניות אחרי שהקפה מתחיל לצאת ולפעמים עוצר קצת באזור ה 6-7 באר ואז ממשיך.

פניתי לקדמה עם הבעיה (המכונה בת כשנה ובאחריות) ובעיקר התלוננתי על הלחץ שהיה נראה לי לא בסדר.
הטכנאי שם ניקה קצת את אחד השסתומים והעלה את הלחץ מסיבה לא ברורה ל 14 באר ואחרי שאמרתי שהקפה לא יוצא טוב הוא אמר שהכל בסדר.

חזרתי הביתה, פתחתי את השקית השלישית, חימום, עניינים ושוב אותה בעיה :?
דיברתי הפעם עם הנציג בסניף רמת ישי, תמיר, הבאתי לשם את המכונה עם המטחנה שלי (K3), הראיתי לו את הבעיה והוא לא השתכנע והמשיך להגיד שהמכונה בסדר, מה גם שהוא לא הסכים לשתות את הקפה שיצא 8O
אני כמובן לא השתכנעתי כי אני יודע איזה קפה יצא ממנה במשך חצי שנה.
עוד סיבוב עם הטכנאי (שגם הוא לא הסכים לשתות מהקפה, גם הקפה שלהם) שעשה טובה שהוא מסתכל על המכונה ואתו דבר: "המכונה בסדר".
אחרי שגם הבעלים (אלון) בדק אותה ואמר שהיא בסדר, הבנתי שאין עם מי לדבר שם ואני לא חוזר למקום הזה יותר בחיים.

עכשיו המכונה בחזרה אצלי ואני מנסה להבין מה לעשות:
1. לנסות לאתר את הבעיה ולתקן אותה בעצמי (בעזרת חברי הפורום שמבינים).
2. להביא אותה למישהוא רציני (לא קדמה) שמבין מה הוא עושה ויודע איך אמור לצאת קפה ממכונה כזאת (גם מראה וגם טעם) שיבדוק ואם צריך יתקן.

כל הסיפור הזה די מתסכל ולכן אשמח לעזרה בנושא, אני רוצה לחזור לשתות קפה ברמה כמו שהתרגלתי אליו.

תודה לעוזרים (Y)

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #2 

כדי להיות בטוחים שהבעיה היא במכונה נסה קודם לקנות בארץ קפה טרי מבתי קלייה מקומיים( לא ייבוא וכד׳).
בנתיים עד שתקנה כזה אתה יכול לנסות להעלות סירטון כדי שנבין יותר מה קורה בזמן חליטה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #3 

לדעתי, עליך לכתוב להם שהמכונה אינה תקינה, ואתה נותן להם הזדמנות אחרונה לתקן לפני שתאלץ לפנות לטכנאי פרטי שיתן לך דיאגנוזה והערכת תיקון, וכמובן כל עלויות התיקון יהיו עליהם.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #4 

בניתור בעיה חשוב לעשות הפרדת משתנים:
1. לקנות קפה טרי מהארץ ממישהו שהוא עקבי גם בפולים וגם בקלייה.
2. לכוון את המטחנה by the book ולתת לה להתחמם כמו שצריך לפני.
3. לבדוק במשך שבוע - שבועיים שאין חזרה של הבעיה בשימוש עקבי.

אם הבעיה חוזרת על עצמה, חפש איש מקצוע אמין שאפשר לסמוך עליו. בגדול מכונת קפה זה מכשיר מאוד פשוט עם מעט קומפוננטים בו, כך שאני מאמין שמישהו מיומן ואמין יוכל לנתר את הבעיה בקלות יחסית.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

shlomyga כתב:כדי להיות בטוחים שהבעיה היא במכונה נסה קודם לקנות בארץ קפה טרי מבתי קלייה מקומיים( לא ייבוא וכד׳).
בנתיים עד שתקנה כזה אתה יכול לנסות להעלות סירטון כדי שנבין יותר מה קורה בזמן חליטה.
...
אני בדרך כלל קונה קפה טרי ואיכותי מהארץ, כרגע נשאר לי רק קפה מהשקית האחרונה שהייתה סגורה כחודש.
הקפה עייף אבל רואים גם איתו את הבעיה, מחר אני אקנה קפה טרי וננסה שוב.

העליתי סרטון חליטה שעשיתי מקודם, איכות די גרוע אבל רואים את השעון לחץ.
באזור ה 25 שניות בסרטון, רואים שהזרימה משתנה, מזרם עגול הוא הופך לזרם מסובב כזה, זה קורה כשהחליטה מתחילה להיות צהבהבה (לא כל כך רואים את זה כאן כי זה יצא חשוך).
אני חושב שזה שהשעון מתחיל בלחץ של 5 באר זה מלחץ שנשאר מהחליטה הקודמת אז זה קצת מטעה.

לדעתי, עליך לכתוב להם שהמכונה אינה תקינה, ואתה נותן להם הזדמנות אחרונה לתקן לפני שתאלץ לפנות לטכנאי פרטי שיתן לך דיאגנוזה והערכת תיקון, וכמובן כל עלויות התיקון יהיו עליהם.
...
אני מעדיף לא להתעסק עם זה כרגע, אם צריך להתחשבן איתם אני אעשה את זה אחרי שהבעיה תפתר.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

הקפה שלך לא נראה טרי והוא מעט מיימי.
שעון הלחץ במצב מנוחה יכול להראות ערך מסוים (מעין לחץ מזויף) וזה קורה במכונות ולא צריך להתרגש מזה וזה בטח לא לחץ הפרה אנפיוז'ן.

הפרה אנפיוז'ן בראש E61 מתבצע בלחץ קבוע לפי המנגנון שמובנה בראש וכשהמשאבה בונה את הלחץ בהדרגה אז החליטה מתחילה והלחץ בשעון עולה.

כל מה שאתה צריך לעשות מעבר לקניה של קפה טרי (טרי זה ממש לא קפה שחיכה חודש בשקית אלא שבוע עד שבועיים גג) זה לכוון את ה OPV של המכונה ל 9 באר.
לא מתרשם שיש איזושהי בעיה במכונה, המשאבה נשמעת בסדר גמור והלחץ עולה בשעון בצורה ליניארית ויציבה.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כפיר, רשמתי שהקפה שיש לי כרגע הוא לא טרי, המטרה בסרטון הייתה לראות את השעון לחץ בזמן חליטה.

אם הכל בסדר כמו שאתה אומר, אז למה הקפה יוצא גרוע ?
נניח לרגע שזה לא הקפה, מה עוד יכול להיות ?
אני אנסה מחר שוב עם קפה טרי ואולי אני גם אלה סרטון חליטה יותר טוב שאפשר יהיה לראות את הקפה.

בזמנו ניסיתי שוב ושוב במשך קרוב לשבועיים עד שהתאיישתי והחלטתי שהבעיה במכונה, זאת לא תופעה רגעית/חולפת.

ד"א, איך מכוונים את ה OPV ? אני יודע שצריך לפתוח את המכונה ולכוון איזה בורג, השאלה שלי אם יש הוראות מסודרות איפושהוא ?
עוד שאלה לגבי הלחץ, למה בזרה משתמשים בלחץ גבוהה מהמקובל במכונות אחרות ? הלחץ המקורי היה 12.5 באר, זה תמיד היה מוזר בעיניי.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #8 

אם אתה אומר שהקפה שאתה בודק איתו לא טרי , איך יצא קפה טוב ?

חוץ מיזה לקפה לא טרי יש גם השלכות משמעותיות על הזרימה , ונידרש מהמטחנה טחינה דקה בהרבה מקפה טרי , וגם אז לא בטוח שתקבל יציבות בזרימה לכל אורך השוט , תתחיל קודם כל ליבדוק עם קפה טרי , לאחר מיכן כיוון של הלחץ ל 8.5-9 באר . . .

לא ברור לי למה קדמה מוצאים מהמעבדה מכונה שמכוונת ל 14 בר ? קצת תמוהה בעיני . . .

אבל המכונה ניראת תקינה, עם לחץ עבודה לא נכון .

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #9 

לחץ גבוה מידי יפרוץ את עוגית הקפה במהלך החליטה ואצלך לחץ החליטה מאוד גבוה.
היו מספר דיונים על זה ואנשים שכיילו את הלחץ דיווחו שהיה שיפור משמעותי בזרימה ובעיקר ובטעם.

להלן סרטון שיכול לסייע לך להבין איך עושים את זה, אמנם זו לא המכונה שלך אבל העקרון דומה:

How to adjust Giulia's OPV limit:

לחץ מכיילים עם פילטר עיוור, כייל אותו ל 9 באר...

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #10 

המכונה ניראת לי תקינה.
תכוון את ה OPV קצת נמוך יותר ותריץ קפה טרי. אל תחשוש מלשחק עם הלחץ.
אני מהמר שהקפה והלחץ הגבוה הם האשמים.
אם אתה לא שומר קפה במקרר אני מציע לך להתחיל, בעיקר בתקופת הקיץ. הקפה מתיישן הרבה יותר מהר בחום למרות שהוא בשקית עם שסתום.

אופיר

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #11 

מבחינתי הכי תמוה בסיפור הוא שקדמה לא הציעו לבדוק את המכונה עם קפה טרי משלהם ולוודא שהכל בסדר
אלדד

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #12 

eldza כתב:מבחינתי הכי תמוה בסיפור הוא שקדמה לא הציעו לבדוק את המכונה עם קפה טרי משלהם ולוודא שהכל בסדר
...
·גם להם בחנות לרוב אין קפה טרי. הם לא בית קלייה והקפה שהם מוכרים עד כמה שאני יודע הוא של בית קלייה אווא.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

תוריד את ה OPV ל 9 בר וזהו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #14 

ראיתי גם את הסרטון (בפעם הראשונה) וגם לדעתי המכונה תקינה.
תעשה את מה שהצענו לך:
1. לכוון את הOPV לאיזור 9-10 וזה יתן לך לחץ של כ8.5-9.5. כדי לעשות את זה, צריך להוריד את כל הכיסוי החיצוני שלה. לפחות ככה זה בג'ויליה.
2. קפה טרי קפה טרי קפה טרי. נראה שהקפה פשוט לא טרי.
3. המכונות של בזארה יוצאות מכויילות על לחצים של כ12.5 באר מהמפעל. לא כל כך ברור למה, אבל ככה הם מכיילים אותן. בכל מקרה, אני עם הג'ויליה שלי הורדתי לאיזור ה8.5-9 בזמן חליטה והקפה יוצא טוב יותר.
4. אם לאחר כיול הOPV יהיה צפצוף, אל תתרגש. הצפצוף קורה מתוך הOPV מהגומייה שלו. גם לי יש את זה. זה עובר עם הזמן.
5. כשאתה מכייל את הOPV שים לב שלא נוזל מיים (שלא הגעת לקצה ההברגה של הOPV). תשאיר את המכונה דלוקה לאיזה שעה, שעתיים ככה לראות שאין נזילה מהOPV. בין לבין, תבנה לחץ עם פילטר עיוור כמה פעמים לראות שאין נזילות מהOPV.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

eldza כתב:מבחינתי הכי תמוה בסיפור הוא שקדמה לא הציעו לבדוק את המכונה עם קפה טרי משלהם ולוודא שהכל בסדר
...
בדקו (יותר נכון אני בדקתי איתם) וגם הטכנאי שלהם בדק עם קפה טרי (אחרי אישורים :roll:) התוצאה הייתה זהה מבחינתי.
לכל מי שחושב שהבעיה בקפה, הורדתי הרבה קפה מסוגים שונים, כולל של קדמה אצלהם בחנות והתוצאה הייתה זהה.
ניסיתי גם עם המטחנה שלהם בחנות, אותו דבר.

עכשיו עברתי במנדרין, הבאתי 300 גרם מתערובת הבית שלהם (אחרי שווידאתי שהקפה טרי), ננסה שוב ונראה מה המצב, למרות שאני סקפטי שהמצב ישתנה.
בלי שום קשר אני אוריד את הלחץ, אבל אני לא חושב שזאת הבעיה כי הבעיה הייתה גם עם הלחץ המקורי שעמד על 12.5 באר.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

טוב, פתחתי את המכונה (רק 4 ברגים, מי היה מאמין ?).
לא ברור לי כל כך מה אני צריך לסובב, זה לא דומה כל כך לג'וליה.

צירפתי 2 תמונות, אחת מכל צד כשהמכונה פתוחה.

אשמח להסבר איזה הברגה צריך לסובב.
צד שמאל
 צד שמאל
צד ימין
 צד ימין

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #17 

הOPV זה הדבר המוזהב בצורת T שצינור שקוף יוצא ממנו וחוזר אל המיכל (אלה המים שחוזרים אל המיכל כאשר מגיעים ללחץ המתאים בOPV).
הוא מופיע בתמונה הראשונה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אוקיי, זה מה שחשבתי, טוב לדעת (Y)

סובבתי (לא מעט), הורדתי ל 9 באר.
באזור ה 10.5-11 באר התחלתי לשמוע צפצופים כמו שאמרת.
אתה אומר שזה תקין ?

ד"א, על הדרך ראיתי נזילה קלה ביציאה מהמשאבה, אולי זה נגרם מהלחץ הגבוהה ?

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

2 שוטים אחרי הורדת הלחץ (תודות ליוטויוב מצליחים עוד לראות משהוא בסרטון):

בדרך כלל אני מושך יותר מבחינת כמות אבל מאז שכל העסק הזה התחיל, רואים וגם מרגישים חמיצות שמגיעה לקראת סוף השוט, אז הפעם הוצאתי שוט קצר יותר ( כ 40 מ"ל במקום 60 מ"ל בערכה גסה).

מבחינת טעם, בסה"כ יחסית בסדר, לא מדהים, מחר נעשה עוד מבחן.

צירפתי גם תמונה של איך יצא, טיפה ערכתי ושיחקתי עם הצבעים כדי שזה יהיה יותר דומה למציאות.
שוט כפול, חליטה קצרה יחסית.
 שוט כפול, חליטה קצרה יחסית.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #20 

נראה מימי משהו..
זה עם הקפה הטרי?