מחשב נייד
או הנה משו שעניין אותי לדיון בו.
למה לא לקחת מחשב נייד ולהפוך אותו למחשב HTPC?
הרי כל הדרישות ממחשב HTPC באות לידי ביטוי במחשב נייד שעולה 2100 שקל.
שקט מוחלט, חיבור HDMI, תמיכה מלאה ב1080P, חיבור אודיו, חיבור דיסקים קשיחים בUSB, חיבור ישיר לראוטר.
אפשר להוסיף מפצל USB ולהוסיף מקלדת+עכבר או כל דבר אחר שאתם מסויפים עם מחשב רגיל.
למה לא לקחת מחשב נייד ולהפוך אותו למחשב HTPC?
הרי כל הדרישות ממחשב HTPC באות לידי ביטוי במחשב נייד שעולה 2100 שקל.
שקט מוחלט, חיבור HDMI, תמיכה מלאה ב1080P, חיבור אודיו, חיבור דיסקים קשיחים בUSB, חיבור ישיר לראוטר.
אפשר להוסיף מפצל USB ולהוסיף מקלדת+עכבר או כל דבר אחר שאתם מסויפים עם מחשב רגיל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ונוסיף לכך את ההתעסקות בכבלים שיוצאים מכל מיני צדדים של הלפטופ, התעסקות מעצבנת עם 2 מסכים, וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לא צריך לשלול את הרעיון הזה לחלוטין
מלבד העניין הכספי אני לדוגמה הייתי שמח אם היה אפשר להשתמש בלפטופ עם מסך מגע כ- jukebox לישומי מוזיקה כשלא מצריכים טלביזיה.
הבעיה היא שאין עדיין תוכנה שיודעת לעבור בין המסכים אוטומטית (סרטים בטלביזיה ומסך כבוי ומוזיקה במסך ולא להוציא סיגנל לטלביזיה)
מלבד העניין הכספי אני לדוגמה הייתי שמח אם היה אפשר להשתמש בלפטופ עם מסך מגע כ- jukebox לישומי מוזיקה כשלא מצריכים טלביזיה.
הבעיה היא שאין עדיין תוכנה שיודעת לעבור בין המסכים אוטומטית (סרטים בטלביזיה ומסך כבוי ומוזיקה במסך ולא להוציא סיגנל לטלביזיה)
גיא
לא ממש יודע על מה אתה מדבר.yairf כתב:·במחשבים ניידים יש מאוורר שעובד לסירוגין, ואז הוא רועש מאד. תוסיף לזה את ההתחממות, הגודל והסירבול, והעובדה שבמחשבים ניידים אין מעבד וידאו חזק במיוחד..........
למחשב הנייד שלי, אין רעש.
ואיך מחשב שקט בתוך ארון יכול לעשות רעש?! אם כבר הדיסק הקשיח החיצוני יכול לעשות רעש.
·
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש גולשים המשתמשים בלפטופ כ-HTPC ומרוצים עד הגג.
אף אחד לא כתב שאי אפשר.
פשוט לא לכולם זה מרגיש כפתרון סביר ונוח.
כל אחד ומה שמתאים לו...
אף אחד לא כתב שאי אפשר.
פשוט לא לכולם זה מרגיש כפתרון סביר ונוח.
כל אחד ומה שמתאים לו...
אני חשבתי על האופציה הזו בגלל שאפשר למקם אותו במדף בדיוק כמו הממיר של הוט/יס, מבנה שטוח ודק.
כמעט כל המחשבים הניידים מאפשרים היום ניגון של קבצי בלוריי מלאים ששוקלים גם 35 ג'יגה.
ועוד סיבה עיקרית: המחיר הנמוך של מחשבים ניידים מיד שניה. 1000 שקל אפשר להביא מחשב נייד עם מעבד i3 או i5
לי היה בבית מחשב נייד עם מסך שבור שהיה במחסן, הפכתי אותו למכונת מדיה והוא שימושי מאוד ועובד טוב מאוד, רק שהמסך שלו שבור, אז בחיבור לטלוויזיה הוא נהפך למוצר שמיש מאוד.
כמעט כל המחשבים הניידים מאפשרים היום ניגון של קבצי בלוריי מלאים ששוקלים גם 35 ג'יגה.
ועוד סיבה עיקרית: המחיר הנמוך של מחשבים ניידים מיד שניה. 1000 שקל אפשר להביא מחשב נייד עם מעבד i3 או i5
לי היה בבית מחשב נייד עם מסך שבור שהיה במחסן, הפכתי אותו למכונת מדיה והוא שימושי מאוד ועובד טוב מאוד, רק שהמסך שלו שבור, אז בחיבור לטלוויזיה הוא נהפך למוצר שמיש מאוד.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

אני דיברתי על I3 מחשב נייד יד שנייה-1000 שקל וזו היתה רק דוגמא. גם מעבדים נחותים יותר כמו הפנטיום הדו ליבתי יכולים להריץ 1080P בצורה חלקה.draco כתב:ידידי
תסתכל על כל השרשורים פה על EGLOBAL, מדובר במחשב ללא מאוורר שקטן יותר מלטפופ ובאותו עובי.
במחיר שאתה מדבר עליו אתה קונה i3 עם SSD וזיכרון, שים עווד 250 שקל ושודרגת ל I5...
זה הEglobal שמצאתי
http://www.aliexpress.com/item/HTPC-Liv ... 47387.html
יוצא 1700 שקל אחרי מעמ, לא ממש "זול".
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה משווה מחיר של מחשב חדש ללפטופ משומש ביד שנייה.
זה לא השוואה הוגנת.
כמו כן, סתם הבאת לינק של אחד המחשבים היקרים של eGlobal (מבוסס Core i5 וכולל SSD גדול ויקר), וכתבת ש"זה מה שמצאת".
עקרונית אתה יכול להשמיש לפטופ בתור HTPC. נוח? ממש לא. אבל זה יעבוד.
זה לא השוואה הוגנת.
כמו כן, סתם הבאת לינק של אחד המחשבים היקרים של eGlobal (מבוסס Core i5 וכולל SSD גדול ויקר), וכתבת ש"זה מה שמצאת".
עקרונית אתה יכול להשמיש לפטופ בתור HTPC. נוח? ממש לא. אבל זה יעבוד.
אהלן
א. המחיר של הלינק שהבאת זה 1,500
ב. הנה לינק עם I3 4 גיגה ו 128 SSD שיענה על הצרכים big time
http://www.aliexpress.com/store/product ... 83689.html
עלות, 1,150 ש"ח - תוסיף IR BT וכו... עוד 18 דולר
ה SSD 128 מייקר לך את הסיפור
בקיצור ולעניין איש איש באמונתו יחיה
בקיצור ולעניין איש איש באמונתו יחיה
לגבי ה1700, אני כולל תמעמ שחל על מוצרים שמעל 75$.draco כתב:אהלן
בקיצור ולעניין איש איש באמונתו יחיה...
·אתם מפספסים תנקודה, הבאתי את היד שנייה הזה כבתור דוגמא.pixies כתב:אתה משווה מחיר של מחשב חדש ללפטופ משומש ביד שנייה.
זה לא השוואה הוגנת.
עקרונית אתה יכול להשמיש לפטופ בתור HTPC. נוח? ממש לא. אבל זה יעבוד....
כל הרעיון שלי הוא שאין פער כל כך גדול בין להשתמש במיני מחשב או להשתמש במחשב נייד, הטווח מחירים לא כזה רחוק אחד מהשני, הם מאוד נוחים לאחסון על מדף ויש להם את כל החיבורים והאלחוט שאתם צריכים.
HTPC הוא לא משימה שתובעת ממחשב דרישות רציניות, רק גיימינג דורש חומרה מתקדמת ויקרה, ואז כבר מדובר במחשב שולחני בטווח מחיר מאוד גדול.
הנה דוגמא למחשב נייד i3 עם 4GB RAM שעולה סך הכל 1700 שקל
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12789
וואלה אחי אני לא מצליח להבין מה אתה רוצה
הלינק שהבאתי לך זה בדיוק אותו מפרט רק ש:
יש לו 4 יציאות USB3
הוא חצי גודל
האלחוט שלו הוא לא איזו אנטנה פנימית חלשה אלא אטנה חיצונית ובמקרה הגרוע בדיוק אותו חוזק
יש לו יציאות HDMI
יש לו IR
אם אתה הולך על דיסק רגיל המחיר יהיה יותר זול מ 1,175 ש"ח
תכתוב להם כמו כולנו שייציינו שהמוצר על 60 דולר ואז אין כלום ולא בטיח
אלא אם כן אתה מתכוון לקחת את הלפטופ לשימושים אחרים אשכרה אני לא מבין מה הנקודה, הוא זול יותר, יעודי לאחסון קטן, שקט יותר, ובכללי אין השוואה
הלינק שהבאתי לך זה בדיוק אותו מפרט רק ש:
יש לו 4 יציאות USB3
הוא חצי גודל
האלחוט שלו הוא לא איזו אנטנה פנימית חלשה אלא אטנה חיצונית ובמקרה הגרוע בדיוק אותו חוזק
יש לו יציאות HDMI
יש לו IR
אם אתה הולך על דיסק רגיל המחיר יהיה יותר זול מ 1,175 ש"ח
תכתוב להם כמו כולנו שייציינו שהמוצר על 60 דולר ואז אין כלום ולא בטיח
אלא אם כן אתה מתכוון לקחת את הלפטופ לשימושים אחרים אשכרה אני לא מבין מה הנקודה, הוא זול יותר, יעודי לאחסון קטן, שקט יותר, ובכללי אין השוואה
@iSolt
מחשב נייד הוא פתרון למי שכבר יש ברשותו אחד, ודל בתקציב לרכישה נוספת של HTPC (תפרן כמוני - סטודנט\זוג חדש\סתם תפרן).
אם אתה כבר מעוניין לרכוש - עדיף HTPC או Mini-PC. מהרבה בחינות.
הוא מיועד לכך.
גם במימדים, וגם בשימושים.
על אותו עיקרון יש לך את NUC.
רד מרכישת לפטופ (אלא אם כן אתה תעשה בו שימוש כפול של שימוש ושל HTPC).
מחשב נייד הוא פתרון למי שכבר יש ברשותו אחד, ודל בתקציב לרכישה נוספת של HTPC (תפרן כמוני - סטודנט\זוג חדש\סתם תפרן).
אם אתה כבר מעוניין לרכוש - עדיף HTPC או Mini-PC. מהרבה בחינות.
הוא מיועד לכך.
גם במימדים, וגם בשימושים.
על אותו עיקרון יש לך את NUC.
רד מרכישת לפטופ (אלא אם כן אתה תעשה בו שימוש כפול של שימוש ושל HTPC).