אחרי התקנת מד חום ל-VBM JUNIOR

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #21 

(Y)(Y)@amiir
·
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

taoranga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

המשך הסיפור:

שליחה #22 

אנדרי הסביר לי שבמכונות האלה שמו דיזה שמורידה את החום בראש, כנראה שזה מתאים למכונות
הגדולות יותר שלהם ופה היא מורידה את החום יותר מדי. החזרתי את המכונה אליו והוא קדח בדיזה
ההורסת וסידר את העניין. עכשיו המכונה מגיעה ל-100 מעלות בעמידה ואני עושה קולינג פלאש
יחסית ארוך וחולט באזור ה-93-94 יציב. ההבדל בקפה עצום. עצום! זה כאילו הטעם נפתח.

קצת השגות על ה-VBM Junior: לא הייתי קונה אותה שוב, חד וחלק.
קיבלתי את המכונה חדשה מהניילונים לא שואבת מים בגלל צינור מכופף בפנים - ריסטרטו באו אלי
לאחר שבוע ותיקנו. בשבועיים שלאחר מכן היא עשתה לי פיצוצים מוזרים בגלל שעון לחץ תקול.
לאחר שבוע שוב ריסטרטו באו והחליפו שעון לחץ. השרות של ריסטרטו היה סביר בהתחשב בכך
שהם סיפקו לי מכונה חדשה עם בעיות. פחות או יותר מאז ידית ההקצפה נטפה מים גם כשהיתה
סגורה - לאחר כמה חודשים דיברתי עם ריסטרטו הם דרשו שאביא את המכונה אליהם. אז המשכתי
לחיות עם זה עד הטיפול אצל אנדריי. ועכשיו גיליתי שחלטתי קפה בשבעים-שמונים מעלות שנה וחצי. נהדר.

אנדרי לעומת זאת, באמת איש מקסים. יצא מגידרו כדי להסביר כל דבר ועשה עבודה מצויינת.

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #23 

דבר ראשון מזל טוב - אחרי כל הזמן הזה מגיע לך להנות משוטים ראוים של המכונה סוף סוף. אם שתית כל הזמן שוטים ב70-80 מעלות הם היו צריכים להיות חמוצים מאד, האם כך היה הדבר?
כמו שציינתי מקודם גם אצלי היו קצת בעיות בהתחלה עם הג'וניור - טמפרטורה, תרמוסטט תקול של Mater (פחות אשמת המכונה) - אבל אני חושב שכן הייתי קונה את המכונה בדיעבד ואני אסביר למה: לגבי הטמפרטורה, אני חושב שכוונת המשורר הייתה למנוע קולינג פלאש ארוך ובזבוז כמו שקיים כמעט בכל הHX האחרות. אם מכיילים את לחץ הדוד סביב 1.2-1.3, אחרי זמן חימום מספק ניתן לחלוט שוטים באזור ה93 מעלות ללא קולינג פלאש בכלל (הקולינג פלאש במקרה הזה מיותר), אני חשוב שניסו כאן ליצור מצב כמו בלונדיניום מנוף - כאשר אין צורך כלל בקולינג פלאש או וורמינג פלאש. אני אז רציתי להשיג (ונראה לי שגם אתה) את הרוטינה המוכרת והמקובלת ובעצם לא הבנו מה לא בסדר במכונה שלנו. אני זוכר כשהגעתי לעזור עם המכונה והבאתי את התרמומטר והמתאם, השוטים היו בסדר גמור (חוץ מהפולי קפה שקנית ב50 ש"ח לקילו במזרח העיר ;) ) והבנו שאין צורך בקולינג פלאש כדי לחלוט בטמפרטורה המתאימה. בכל אופן את הדיזה ניתן להוציא תוך כמה דקות או לחלופין לקדוח ולהרחיב מעט את הקוטר של החריץ. התרמוסטט הנוכחי של Mater אצלי סוחב כמעט שלוש שנים. הסיבוב בצינור ההזנה במקרה שלך אמנם היה פאשלה של המפעל שלא בדק את העניין כשהמכונה יצאה, אבל ניתנת לפתרון בהינף יד. בשורה התחתונה - במשך שלוש שנים אני נהנה מהמכונה, מאיכות השוטים וההקצפה מבלי שום בעיות והתעסקויות (אבל בכל זאת היא יצאה ממפעל איטלקי ולא גרמני :lol:). אני חושב שמכונות HX בטווח המחירים האלו הi לא ממש ידידותיות למשתמש המתחיל, מאד מכאניות ולעיתים קרובות צריכות לעבור מודיפיקציות בהתחלה ע"י המשתמש כדי להטיב את השימוש בהן. אם אני זוכר נכון לא השתמשת במים מרוככים לאורך תקופה ארוכה, מה שכנראה גרם לעניין הטמפרטורה להחריף יותר. גם את רוב החלקים השונים במכונה ניתן להחליף יחסית בקלות (כן צריך להדגיש שזו לא בעיה של המשתמש כשהמכונה לא יוצאת במצב אידיאלי מהמפעל אלא של היצרן/יבואן). בסופו של דבר אני מרוצה מהמכונה ולא מתכוון להחליף אותה אלא במנוף מסחרי ביום מין הימים.. מקווה שגם אתה תהנה ככה מהמכונה לאורך זמן, תצלם את תהליך הקולינג פלאש והחליטה בלי הדיזה.. בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי amiir ב 14/09/2014 11:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #24 

אמיר, את התרמומטר ששמתם לבדיקות, זה בתור הראש e61 או שהבאת Scace Portafilter?
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

בתוך הראש, עם המתאם של אנדריי

taoranga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #26 

@amiir
·
זהו שלא ממש. המכונה שלי היתה מתעוררת בשבע ובאזור תשע וחצי הטמפרטורה בראש היתה 70 מעלות. עם "וורמינג פלאש" הייתי מצליח להביא אותה ל-80 מעלות... זוועה.

בקשר לאיטלקי גרמני - אני בסך הכל צרכן פשוט, המכונה לא עברה בקרת איכות בסיסית - אצלנו בהייטק זה היה נחשב dead on arrival. לא כל כך איכפת לי מי אשם. צינור מכופף מעיד שהם לא בדקו את המכונה בכלל. שעון לחץ לא תקין במכונה חדשה. דליפה מצינור ההקצפה מהחודש הראשון וגולת הכותרת - חליטה בטמפרטורה נמוכה. ובהינתן שגם אתה קיבלת מכונה עם שעון לחץ לא תקין ובעיות טמפרטורה... דיינו.

אין לי מושג איך זה ב-E61 האחרות - זו הראשונה שלי.

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

המצב שאתה מתאר עם הטמפרטורה באמת לא תקין בשום צורה. מעניין אותי לדעת כמה השפעה הייתה למים שהשתמשת בעניין הזה.
בכל אופן קיבלת מכונה תקולה והיית צריך לעמוד על כך שיחליפו לך ללא שום תנאים. אצלי השעון לחץ לא היה תקול אלא הפרסוסטט עצמו לפעמים זייף (היה מגיע ל2 באר ומפעיל את השסתום לחץ) ריסטרטו היו איתי יותר מבסדר ושלחו לי 2 פרסוסטטים ו2 ופיות הקצפה שביקשתי ללא שום עלות. אני לא מגונן ספציפית על הVBM, על האיטלקים או על ריסטרטו אלא טוען באופן כללי (והמקרה שלך היה כנראה יותר חריג) - כאשר קונים מכונה כזו צריך לדעת שמתעסקים במכונה ידנית ומכאנית, שחלק ממנה זה להבין את הניואנסים והשגעונות שלה וצריך לפנות לזה זמן וגם רצון ללמוד ולהבין את כל התהליך ע"מ להגיע לתוצאות טובות. גם מי שקנה כאן מכונות יקרות פי שתיים ויותר, לא הגיע כנראה בשבוע הראשון לתוצאות האידיאליות ולעיתים "שיחק" קצת עם החלקים, שיפר והחליף (למשל פיות הקצפה, מיקרוסוויץ, תרמוסטטים, PID). אני מרשה לעצמי לכתוב את זה כי גם אני הוצאתי אלפי שקלים על אותה המכונה, אבל לדעתי יש הבדל ענק בין מכונת קפה ידנית לבין טלויזיה טושיבה חדשה שיש לה בעיות סאונד או תמונה. אני כן מסכים שVBM היו צריכים לשפר את הבקרת איכות שלהם לפני שהמוצר נשלח ולתת יותר דגש על זה. חלק ענק מהמכונות שרואים כיום בבתי הקפה (גם אלו עם השלושה ראשים) יש להם דוד אחד - זאת אומרת שגם הן עובדות על מחליף חום. אני בטוח שלפחות 90% מהבריסטות שורפים שם את הקפה או לכל הפחות מוציאים אותו בטמפרטורה לא מתאימה. למה? מאותם הסיבות בדיוק - לא עושים מספיק קולינג פלאש אם בכלל (אני אישית ראיתי בבית קפה לה קואדרה מסחרית שני ראשים שהייתה צריכה קולינג פלאש של לפחות 20 שניות ע"מ להגיע לטמפ' נורמלית) ועובדים עם מכונות ללא שום בקרת טמפרטורה. לה-פאבוני נמכרות היום בארץ באזור ה4K. המכונות האלו רחוקות שנות אור מלתת קפה *שתי* למשתמש המתחיל והלא מנוסה. איפה ההיגיון בלשלם את הסכום הנ"ל מבלי לקבל את היכולת להוציא יותר מקפה-שתיים רצוף מבלי לשרוף לו את האמא? אבל מי שמשקיע בהן ולומד אותן - מגיע לתוצאות מצוינות בסוף. בכל מקרה מקווה שהסיפור מאחורייך ושתתחיל להנות סוף סוף מההשקעה שלך... מחכים לסרטון חליטה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”