אחרי התקנת מד חום ל-VBM JUNIOR
ואחרי שקראתי פוסטים מהעבר אני עוד יותר מבולבל.
תשמעו מה קורה אצלי -
1. המכונה נדלקת לבד בבוקר, לאחר שעתיים המדחום מראה 70 מעלות.
2. אני מעביר מים, החום עולה עולה ואז נעצר ומתחיל לרדת. אני מפסיק את המים. המדחום מראה 84 מעלות ונשאר שם.
3. אני מחכה קצת עד שהמים במחליף רותחים ושוב מעביר מים. המדחום עולה ל-92-3 ואז יורד ל-86 בערך ונשאר שם.
4. לפני חליטה אני מעביר מים, החום מטפס ל-95 מעלות, יורד לאזור ה-88-89-90 ואז אני חולט.
זה הכי טוב שהצלחתי להגיע אליו. זה אחרי שהעלתי את הלחץ בדוד ל-1.7. אני צריך להעלות עוד?
ושמתי לב שהראש נורא רגיש לטמפרטורה בחוץ - אני גר בירושלים ובערב/בוקר הוא קר יותר ב-3-4 מעלות מאשר בצהרים.
אשמח להנחיות ועצות...
תודה!
תשמעו מה קורה אצלי -
1. המכונה נדלקת לבד בבוקר, לאחר שעתיים המדחום מראה 70 מעלות.
2. אני מעביר מים, החום עולה עולה ואז נעצר ומתחיל לרדת. אני מפסיק את המים. המדחום מראה 84 מעלות ונשאר שם.
3. אני מחכה קצת עד שהמים במחליף רותחים ושוב מעביר מים. המדחום עולה ל-92-3 ואז יורד ל-86 בערך ונשאר שם.
4. לפני חליטה אני מעביר מים, החום מטפס ל-95 מעלות, יורד לאזור ה-88-89-90 ואז אני חולט.
זה הכי טוב שהצלחתי להגיע אליו. זה אחרי שהעלתי את הלחץ בדוד ל-1.7. אני צריך להעלות עוד?
ושמתי לב שהראש נורא רגיש לטמפרטורה בחוץ - אני גר בירושלים ובערב/בוקר הוא קר יותר ב-3-4 מעלות מאשר בצהרים.
אשמח להנחיות ועצות...
תודה!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
המד חום שלך נוגע במים בתוך הראש או רק בגוף החיצוני של הראש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
מד חום Taylor
מד החום שלך הוא Taylor זה שהם מתארים באתר הסנסור נמצא במרחק 6 מ"מ המקצה והוא צריך להיות טבול לפחות כפול בעומק כלומר מעל 12 מ"מ .
יש לבדוק כיול וזמן התגובה של הטרמומטר באופן הבא :
1. לטבול בפינג'אן מים ברתיחה ,שים לב לזמן שהקריאה מתייצבת ,הערך הנמדד הוא 100 מעלות (צלסיוס)
2. בכוס של תערובת פתיתי קרח ומים שים לב לזמן שהקריאה מתייצבת ,הערך הנמדד הוא אפס מעלות (צלסיוס) .
ניתן לכייל באם הקריאות חורגות .
הנתון הקריטי זה זמן התגובה .
יש לבדוק כיול וזמן התגובה של הטרמומטר באופן הבא :
1. לטבול בפינג'אן מים ברתיחה ,שים לב לזמן שהקריאה מתייצבת ,הערך הנמדד הוא 100 מעלות (צלסיוס)
2. בכוס של תערובת פתיתי קרח ומים שים לב לזמן שהקריאה מתייצבת ,הערך הנמדד הוא אפס מעלות (צלסיוס) .
ניתן לכייל באם הקריאות חורגות .
הנתון הקריטי זה זמן התגובה .
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
תשחרר אדים מהסטימר ותראה אם יש שינוי אולי השובר ואקום תקול
זה לא נראה תקין אלא אם מד הטמפ׳ תקול בעצמו
בהצלחה
זה לא נראה תקין אלא אם מד הטמפ׳ תקול בעצמו
בהצלחה
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
לא הייתי מודד כך את טמפ החליטה
אל תשכח שכאשר אתה חולט קפה קצב יציאת המים הוא הרבה יותר נמוך.
אם הייתי מנסה למדוד זה עם קפה ולא כך וגם אז בחליטות נכונות ולא קצרות מדי.
1.7 זה לחץ גבוה מאוד ,לא ממליץ ללכת לשם.
בהצלחה
אל תשכח שכאשר אתה חולט קפה קצב יציאת המים הוא הרבה יותר נמוך.
אם הייתי מנסה למדוד זה עם קפה ולא כך וגם אז בחליטות נכונות ולא קצרות מדי.
1.7 זה לחץ גבוה מאוד ,לא ממליץ ללכת לשם.
בהצלחה
@taoranga
·לי זה מזכיר מאוד התנהגות של מכונה עם ריבוי אבנית.
זה מתחבר לנושא לחץ הדוד הגבוהה שכנראה אתה או הבעלים הקודמים העלתם
שוב ושוב כדי לנסות לשמור על טמפרטורת חליטה נורמלית.
שאלה: איך נראית חליטת האספרסו שלך (ככה נפסול אופציה של נגיעת המדחום בראש החליטה).
אם יש לך ידע טכני אתה יכול לבצע ניקוי אבנית בעצמך (בעבר פרסמתי פוסט קצר בנושא...עד כמה שזכור לי)
.אם לא, אתה יכול למסור לריסטרטו בנתניה או למעבדה ממחית אחרת.
זה לינק למסך הנחיות לביצוע desacling - רק אם אתה מרגיש מוכן לכך ברמה הטכנית
http://www.espressocare.com/assets/uploads/DESCALING-VBM-He-Ex%201-14-11.pdf
הנה לינק למסמכים של אריק סוונסון.יש שוני בין מכונה למכונה לגביי עומק המדחום המומלץ.
http://users.rcn.com/erics/DigThermAdptr6.pdf
·לי זה מזכיר מאוד התנהגות של מכונה עם ריבוי אבנית.
זה מתחבר לנושא לחץ הדוד הגבוהה שכנראה אתה או הבעלים הקודמים העלתם
שוב ושוב כדי לנסות לשמור על טמפרטורת חליטה נורמלית.
שאלה: איך נראית חליטת האספרסו שלך (ככה נפסול אופציה של נגיעת המדחום בראש החליטה).
אם יש לך ידע טכני אתה יכול לבצע ניקוי אבנית בעצמך (בעבר פרסמתי פוסט קצר בנושא...עד כמה שזכור לי)
.אם לא, אתה יכול למסור לריסטרטו בנתניה או למעבדה ממחית אחרת.
זה לינק למסך הנחיות לביצוע desacling - רק אם אתה מרגיש מוכן לכך ברמה הטכנית
http://www.espressocare.com/assets/uploads/DESCALING-VBM-He-Ex%201-14-11.pdf
הנה לינק למסמכים של אריק סוונסון.יש שוני בין מכונה למכונה לגביי עומק המדחום המומלץ.
http://users.rcn.com/erics/DigThermAdptr6.pdf
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
דבר אחד שלא שמת לב
הנ"ל שילם לפני 3 ימים 930 שקל לאספרסימו עבור שיפוץ כללי והתקנת השעון .
אולי התובנה היא שאין ממש ב"מדידה " טמפרטורת ראש כפי שהיא נעשית .
אולי המדידה שמציע מוטי בשיתוף עם אנדריי יתנו תוצאה טובה יותר.
הנ"ל שילם לפני 3 ימים 930 שקל לאספרסימו עבור שיפוץ כללי והתקנת השעון .
אולי התובנה היא שאין ממש ב"מדידה " טמפרטורת ראש כפי שהיא נעשית .
אולי המדידה שמציע מוטי בשיתוף עם אנדריי יתנו תוצאה טובה יותר.
@zvibl
·
למרות ששמעתי רק דברים טובים על אנדריי - ייתכן וניקוי האבנית לא היה יסודי.. או שהמדחום לא ממוקם טוב.
אצלי,מאז שהתקנתי את המדחום, אני נהנה מאוד משליטה בטמפרטורה ומייציבות לאחר שכיילתי גם את לחץ הדוד המתאים
·
למרות ששמעתי רק דברים טובים על אנדריי - ייתכן וניקוי האבנית לא היה יסודי.. או שהמדחום לא ממוקם טוב.
אצלי,מאז שהתקנתי את המדחום, אני נהנה מאוד משליטה בטמפרטורה ומייציבות לאחר שכיילתי גם את לחץ הדוד המתאים
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 04/08/2014 23:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
@taoranga
·
מציע לך להתחיל מההתחלה.
תוריד את לחץ הדוד לאזור 1.1 או 1.2 (חפש בספר המכונה מה מתאים לחליטה ב 93 מעלות)
תן למכונה להתחמם לפחות 45 דקות.
בצע קולינג פלאש עד שתראה במדחום 94-95 מעלות.
תתחיל ברוטינת של הוצאת הידית,ניגוב,טחינה לפורטפילטר,טמפינג (סה״כ כ 30 שניות)
חבר ותבצע חליטה.
המטרה שלך היא להגיע להתייצבות בטמפרטורת חליטה של93-95 מעלות.
·
מציע לך להתחיל מההתחלה.
תוריד את לחץ הדוד לאזור 1.1 או 1.2 (חפש בספר המכונה מה מתאים לחליטה ב 93 מעלות)
תן למכונה להתחמם לפחות 45 דקות.
בצע קולינג פלאש עד שתראה במדחום 94-95 מעלות.
תתחיל ברוטינת של הוצאת הידית,ניגוב,טחינה לפורטפילטר,טמפינג (סה״כ כ 30 שניות)
חבר ותבצע חליטה.
המטרה שלך היא להגיע להתייצבות בטמפרטורת חליטה של93-95 מעלות.
היי חבר'ה, תודה על התשובות.
נימיץ - כך עשיתי בהתחלה. הדוד היה מכוייל ל-1.2 ונתתי למכונה להתחמם יותר משעתיים. הטמפרטורה המקסימלית שהגעתי אליה היתה באזור ה-85. התקשרתי לאנדריי והוא אמר לי פשוט להעלות את הלחץ - לכן הרמתי אותו ל-1.7.
זה מוזר כי לפני שנה בערך הגיע אלי בחור מהפורום שיש לו את אותה המכונה, עם ערכת המדחום שלו, אמיר אם אני לא טועה. הוא הרכיב לי אותה על המכונה וראינו שהטמפרטורה סבבה.
נראה לי שפשוט אתקשר מחר לאנדריי להמשך טיפול.
נימיץ - כך עשיתי בהתחלה. הדוד היה מכוייל ל-1.2 ונתתי למכונה להתחמם יותר משעתיים. הטמפרטורה המקסימלית שהגעתי אליה היתה באזור ה-85. התקשרתי לאנדריי והוא אמר לי פשוט להעלות את הלחץ - לכן הרמתי אותו ל-1.7.
זה מוזר כי לפני שנה בערך הגיע אלי בחור מהפורום שיש לו את אותה המכונה, עם ערכת המדחום שלו, אמיר אם אני לא טועה. הוא הרכיב לי אותה על המכונה וראינו שהטמפרטורה סבבה.
נראה לי שפשוט אתקשר מחר לאנדריי להמשך טיפול.
@taoranga
·לפעמים שאריות אבנית נתקעות במעברי המיים בפטריה של ראש ה e61 ויכולות לפגוע ביציבות הטמפרטורה.
צריך לוודא שגם את החלק העליון של ראש החליטה ניקו הייטב
אנא עדכן בתוצאות התיקון
·לפעמים שאריות אבנית נתקעות במעברי המיים בפטריה של ראש ה e61 ויכולות לפגוע ביציבות הטמפרטורה.
צריך לוודא שגם את החלק העליון של ראש החליטה ניקו הייטב
אנא עדכן בתוצאות התיקון
ככה זה ככל שיש יותר מידע יש יותר כאב ראש.
אספר לך סיפור קצר. לפני הרבה שנים מאוד אהבתי להרכיב מחשבים, לשפר חלקים ולעשות אובר קלוקינג.
תוך זמן קצר נכנסתי חזק לתחום הקירור למעבד. התקנתי כמעט כל גוף קירור שהיה בשוק רק כדי לשפר מעלה או שתיים. התקנתי תוכנות ניטור טמפרטורה והיתי מבזבז כל פעם זמן בלבהות בטמפרטורת המעבד, כשהוא עולה, אחרי משחק, או שסתם הייתי מריץ תוכנות שגורמות למעבד למאמץ. עשיתי ממש דוקטורט בקירור מעבדים.
יום אחד נמאס לי, הסרתי את כל תוכנות הניטור ומאז ועד היום המחשב עובד בצורה תקינה בלי שאצטרך לפקח עליו.
מוסר השכל. עזוב את המד טמפרטורה, שעונים ולחצים. אם הקפה טוב הכל בסדר. המד טמפרטורה הזה לדעתי יותר מבלבל מאשר עוזר.
אספר לך סיפור קצר. לפני הרבה שנים מאוד אהבתי להרכיב מחשבים, לשפר חלקים ולעשות אובר קלוקינג.
תוך זמן קצר נכנסתי חזק לתחום הקירור למעבד. התקנתי כמעט כל גוף קירור שהיה בשוק רק כדי לשפר מעלה או שתיים. התקנתי תוכנות ניטור טמפרטורה והיתי מבזבז כל פעם זמן בלבהות בטמפרטורת המעבד, כשהוא עולה, אחרי משחק, או שסתם הייתי מריץ תוכנות שגורמות למעבד למאמץ. עשיתי ממש דוקטורט בקירור מעבדים.
יום אחד נמאס לי, הסרתי את כל תוכנות הניטור ומאז ועד היום המחשב עובד בצורה תקינה בלי שאצטרך לפקח עליו.
מוסר השכל. עזוב את המד טמפרטורה, שעונים ולחצים. אם הקפה טוב הכל בסדר. המד טמפרטורה הזה לדעתי יותר מבלבל מאשר עוזר.
אני בלי מד טמפרטורה ומרגיש שזה חסר לי מאוד. לא רק בגלל שאין עקביות, אלא בגלל שפעם הקפה רותח ופעם הוא בדיוק בחום הרצוי. אני מוצא את עצמי מתלבט מתי להפסיק את הקולינג פלאש. ועוד לא אמרתי מילה על השינוי בטעם המושפע מהטמפרטורה.
היי שמוליק, האמת שאני לא זוכר מה הייתה הטמפרטורה שהתרמומטר הראה אז כשחיברנו אותו למכונה שלך לפני שנה וחצי, אבל עם המכונה שלי (יש לנו אותו הדגם) הייתה בעיה בהתחלה של טמפרטורה נמוכה מידי בראש. הבעיה נפתרה לאחר הוצאת דיזה (חסם בתוך צינור עם חור בקוטר מסוים המווסת את הטמפ בראש שלא תהיה גבוהה מידי) מאחד הצינורות - כנראה זו דיזה שעובדת טוב עם הדגם הגדול יותר (Vbm super) אבל עם הגוניור הקטנה הדיזה מורידה את הטמפ נמוך מידי - בכל זאת איטלקים.. בכל מקרה אל תעלה את הלחץ דוד מעל 1.2. לדעתי פנה לאנדריי ובקש שיוריד לך את הדיזה או שתנסה בעצמך - היא מותקנת בinlet מהדוד לראש. בהצלחה!