החלפת האנטנות בנתב ע"מ לשפר את הקליטה של התקנים מרוחקים יחסית מהנתב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
רכשתי נתב: TPLINK 1043ND גרסה 1, סה"כ נתב טוב ואני מרוצה.
אני מעוניין באפשרות להחליף את האנטנות שלו באנטנות בעלות שבח גבוה יותר ע"מ לשפר את השידור שלו, להתקנים בקצה שני של הבית, הבית אינו גדול בכלל, אך הנתב ממוקם בממ"ד ולכן יש התקנים שלא קולטים יותר מדי טוב.
הוא מצוייד ב- 3 אנטנות של 3dBi, האם אנטנות בעלות שבח גבוה יותר תגרומנה לשיפור משמעותי?
הקושחה של הנתב היא המקורית העדכנית מאתר היצרן, קושחה צד שלישי לא באה כרגע בחשבון.
מה דעתכם?

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #2 

מהמעט שאני יודע על הנושא אני יכול לאמר לך שאולי כן ואולי לא.

אנטנות עם gain יותר גבוה בסה"כ מפזרות אחרת את השידור: פחות הולך בכיוונים יחסית באלכסון למעלה/למטה ויותר בכיוון אופקי.
עכשיו לך תדע אם השידור שמגיע אל הממד הוא בעיקר החזרות ומאילו כיוונים? אתה מדבר על דירה, כל החדרים באותו מפלס אז יש סיכוי שזה ישפר את המצב אבל לך תדע.

בנוסף, יכול להיות ששינוי כזה דווקא ייצר החזרות חזקות יותר שדווקא ייצרו רעש שיקשה על הקליטה (כמו שהד יכול לייצר רעש שמפריע לשמוע את מה שאתה אומר). לכן, ד"א, גם עם קושחה צד ג' שתאפשר לך לשחק עם עוצמת השידור (זהירות מהתחממות יתר) לא בטוח שתקבל תוצאות טובות יותר.

חומר קריאה על אנטנות:
http://www.tp-link.co.il/article/?faqid=3
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

זה מאוד פשוט - לעולם אל תמקם נתב בממ"ד, קירות של ממ"ד חוסמים שידור, זה ככה מעצם טבעו של ממ"ד.
תמקם את הנתב בחדר אחר. אם יש לך מחשב בממ"ד חבר אותו באופן חוטי בלבד, אחרת אתה גם ממלא את עצמך בקרינה.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הנתב ממוקם בממ"ד, כי כרגע הוא משמש כחדר עבודה ולכן יש בו שלושה מחשבים שמחוברים באופן חוטי, מי שזקוק לחיבור האלחוטי הוא המחשב של הבן שממוקם בחדר הסמוך, מחשב של חדר שינה הורים - סוג של HTPC ומחשב סלון - HTPC אך הוא כרגע מושבת.
לכן אין לי ברירה אלא למקם את הנתב בממ"ד.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

המגיב שמעליי צודק - אין טעם לשים נתב אלחוטי בתוך ממ"ד. עדיף להוציא אותו החוצה, למשוך כבל רשת פנימה ולהוסיף מתג 8 פורטים לחיבור שלושת המחשבים.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

זה קצת בעייתי ולא אסטטי - אך אני מודע מאוד להגבלות המובנות של הממ"ד על יכולת הנתב לשדר/לקלוט.
הדבר הכי טוב שאני יכול לעשות כרגע הוא לקרב את הנתב כמה שיותר קרוב לכניסה לממ"ד, האם זה ישפר במשהו את המצב או, רק הוצאתו לחלוטין מהממ"ד תפתור את הבעיה?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

CRAZYDIAMOND כתב: רק הוצאתו לחלוטין מהממ"ד תפתור את הבעיה.
...
·

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #8 

CRAZYDIAMOND כתב:זה קצת בעייתי ולא אסטטי - אך אני מודע מאוד להגבלות המובנות של הממ"ד על יכולת הנתב לשדר/לקלוט.
הדבר הכי טוב שאני יכול לעשות כרגע הוא לקרב את הנתב כמה שיותר קרוב לכניסה לממ"ד, האם זה ישפר במשהו את המצב או, רק הוצאתו לחלוטין מהממ"ד תפתור את הבעיה?
...
·

תלוי היכן הוא ממוקם כרגע .

מה הבעיה לנסות ולבדוק ?

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

כרגע הוא ממוקם בקצה של הממד, המרוחק מהדלת, אני רוצה כשיהיה לי זמן, להעביר אותו למדף שממוקם מול הדלת, כרגע יש קצת קשיים לוגיסטיים עם זה, אך אני אמצא את הזמן והפיתרון.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #10 

במקרה שאתה צריך קליטה אלחוטית בממ"ד אתה צריך לשים שני AP - אחד בפנים ואחד בחוץ.
ובכל אופן התקשורת בין הממ"ד החוצה חייבת להיות חוטית, הקירות של ממ"ד עשויים מבטון מזוין, נועדו לחסום הכל. אפילו אם תצמיד אותו לקיר לא תקבל ביצועים טובים, ואתה גם ממלא את עצמך בקרינה מאוד חזקה על הדרך כי הנתב (וגם המחשב של הבן שלך!!!) צריכים לשדר בעוצמה מקסימלית כדי לעבור את הקיר של הממ"ד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”