ניסיון ראשון בהלחמה שנכשל. נשארתי עם כמה שאלות
יש לי איזה מכשיר חשמלי שהתקלקל. פתחתי את המארז שלו וגיליתי קבל דפוק (=קצת נפוח+חור בגג).
מכיוון שאין לי מה להפסיד, ראיתי קצת סרטונים ביוטיוב איך מלחימים. נראה די קל.
אז שנוררתי מפה ומשם מלחם פושט, כזה שמתחבר לחשמל. לא עמדת הלחמה נורמלית, עם כיוון טפמרטורה וכאלה. וגם בדיל, ומשאבת בדיל וגם קניתי קבל עם אותו מפרט (16V 680μF).
אמה מה, המלחם לא מצליח להמיס את הבדיל שעל ה- board. לא משנה כמה חיכיתי כדי לתת לו צ'אנס להתחמם. וגם ניסיתי להוסיף בדיל - לא זז הרוורס.
זה בגלל שאני עושה משהוא לא נכון? זה בגלל שהמלחם דראעק? עם מלחם נורמלי אני אצליח?
אז שנוררתי מפה ומשם מלחם פושט, כזה שמתחבר לחשמל. לא עמדת הלחמה נורמלית, עם כיוון טפמרטורה וכאלה. וגם בדיל, ומשאבת בדיל וגם קניתי קבל עם אותו מפרט (16V 680μF).
אמה מה, המלחם לא מצליח להמיס את הבדיל שעל ה- board. לא משנה כמה חיכיתי כדי לתת לו צ'אנס להתחמם. וגם ניסיתי להוסיף בדיל - לא זז הרוורס.
זה בגלל שאני עושה משהוא לא נכון? זה בגלל שהמלחם דראעק? עם מלחם נורמלי אני אצליח?
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
עשית עם שואב בדיל?שלגון כתב:יש לי איזה מכשיר חשמלי שהתקלקל. פתחתי את המארז שלו וגיליתי קבל דפוק (=קצת נפוח+חור בגג).
זה בגלל שאני עושה משהוא לא נכון? זה בגלל שהמלחם דראעק? עם מלחם נורמלי אני אצליח?...
תנסה לחמם את המלחם המון זמן ואז לשים על הקצה שלו טיפת בדיל ואז לגעת בלוח.
אם זה לא יעבוד תנסה לחמם את המלחם עם מצית ואז לשים את הבדיל ואז לגעת בלוח.
אם זה לא יעבוד אז תשיג מלחם רציני יותר.
אם זה לא יעבוד תנסה לחמם את המלחם עם מצית ואז לשים את הבדיל ואז לגעת בלוח.
אם זה לא יעבוד אז תשיג מלחם רציני יותר.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
ניסית את שני השיטות שלי מהתחלת ההודעה?
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
תלחים על ההלחמה הישנה של הקבל בדיל חדש, והעסק יזוז.
אם זה לא עוזר תשים על ההלחמה פלקס ואו קצת גריז,
לא עוזר.... אתה צריך מלחם עם הספק יותר גבוה.
אגב חימום של הפד (הנקודה המוזהבת שאליה מלחימים את הרכיב) בבורד עם מלחם הרבה זמן יכול לגרום נזק לפד שעל הבורד פשוט לתלוש אותו.
לכן אין להשאיר מלחם על הפד יותר מכמה שניות.
אם זה לא עוזר תשים על ההלחמה פלקס ואו קצת גריז,
לא עוזר.... אתה צריך מלחם עם הספק יותר גבוה.
אגב חימום של הפד (הנקודה המוזהבת שאליה מלחימים את הרכיב) בבורד עם מלחם הרבה זמן יכול לגרום נזק לפד שעל הבורד פשוט לתלוש אותו.
לכן אין להשאיר מלחם על הפד יותר מכמה שניות.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
ככול הנראה המכשיר שלך עם בדיל נטול עופרת וטמפ' ההתכה שלו יותר גבוהה.
אתה צריך מלחם שיכול להגיע לסביבות 400 מעלות כדי שתוכל להתיך את ההלחמה אם היא עם סגסוגת נטולת עופרת.
לפי התיאור שלך המלחם שלך לא מתאים.
תברר ממי אתה יכול להשאיל מלחם טוב יותר.
אם אתה באזור ראש העין אשמח להשאיל לך עמדת הלחמה
בהצלחה
אתה צריך מלחם שיכול להגיע לסביבות 400 מעלות כדי שתוכל להתיך את ההלחמה אם היא עם סגסוגת נטולת עופרת.
לפי התיאור שלך המלחם שלך לא מתאים.
תברר ממי אתה יכול להשאיל מלחם טוב יותר.
אם אתה באזור ראש העין אשמח להשאיל לך עמדת הלחמה
בהצלחה
molvy - תן לו את ה- HR600 הישנה שלנו
אני מעריך שישנם 2 סיבות לדבר :
1. מלחם לא מתאים לעבודה (כולל ראש הלחמה) כפי ש-molvy טוען
2. בד"כ ישנה בעיה להמיס בדיל/לשלוף רכיב כאשר הוא מולחם ל-GND (עקב הולכת חום/פיזור חום גדול) .
אני מעריך שישנם 2 סיבות לדבר :
1. מלחם לא מתאים לעבודה (כולל ראש הלחמה) כפי ש-molvy טוען
2. בד"כ ישנה בעיה להמיס בדיל/לשלוף רכיב כאשר הוא מולחם ל-GND (עקב הולכת חום/פיזור חום גדול) .
תודה על כל ההצעות.
ניסיתי להוסיף בדיל, לחמם אותו ואז לשאוב - לא עבד.
ניסיתי לחבר את שני ה- pad-ים עם בדיל, לחמם את כל העסק ולנער/למשוך את הקבל החוצה - לא זז הרוורס.
גם ניסיתי ליצור שטח מגע יותר גדול ע"י נגיעה עם הצד במקום השפיץ כדי שהעברת החום תהיה יותר מהירה.
בקיצור, ניסיתי כל מיני טכניקות/טריקים שראיתי ב- youtube + מדריכים שמצאתי בכל מיני אתרים.
עוד פרט קטן: על המלחם יש מדבקה: 30W. זה נמוך מידי בשביל סוג הבדיל שהוא RoHS?
ניסיתי להוסיף בדיל, לחמם אותו ואז לשאוב - לא עבד.
ניסיתי לחבר את שני ה- pad-ים עם בדיל, לחמם את כל העסק ולנער/למשוך את הקבל החוצה - לא זז הרוורס.
גם ניסיתי ליצור שטח מגע יותר גדול ע"י נגיעה עם הצד במקום השפיץ כדי שהעברת החום תהיה יותר מהירה.
בקיצור, ניסיתי כל מיני טכניקות/טריקים שראיתי ב- youtube + מדריכים שמצאתי בכל מיני אתרים.
עוד פרט קטן: על המלחם יש מדבקה: 30W. זה נמוך מידי בשביל סוג הבדיל שהוא RoHS?
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
שלושים ואט ממש לא מספיק.
כפי שכתבתי לך קודם בגלל שאתה עובד עם סגסוגת נטולת עופרת אתה צריך מלחם שמגיע לסביבות ה 400 מעלות.
שישים וואט זה המינימום אבל גם אז לא בטוח שתצליח.... נסה למצוא מלחם טוב חזק והכי טוב אם תמצא עמדת הלחמה
בהצלחה
כפי שכתבתי לך קודם בגלל שאתה עובד עם סגסוגת נטולת עופרת אתה צריך מלחם שמגיע לסביבות ה 400 מעלות.
שישים וואט זה המינימום אבל גם אז לא בטוח שתצליח.... נסה למצוא מלחם טוב חזק והכי טוב אם תמצא עמדת הלחמה
בהצלחה
ניסית לחמם עם מצית את המלחם?
·ModChiP כתב:ניסית לחמם עם מצית את המלחם?...
לא ניסיתי את זה. אין לי מספיק ידים להחזיק את הכל. מצית, מלחם, בדיל, ה- board. אני עובד על שולחן מטבח מעץ. הכל כל-כך ghetto כמו שזה.
כמו שכתבתי, אני אחכה להזדמנות הקרובה שתנאי העבודה והציוד שיעמדו לרשותי יהיו "קצת" יותר נורמליים.
אבל אהבתי את הרעיון. ראיתי, ד"א, הצעות ברשת לעבוד ליד כיריים ולחמם איתם את המלחם. נראה לי שככה אפשר יהיה להעביר יותר חום.
את הלוח תניח על השולחן.
תחזיק ביד את המלחם והמצית.
את הבדיל תכופף כל שיהיה עומד כזה.
תחזיק ביד את המלחם והמצית.
את הבדיל תכופף כל שיהיה עומד כזה.