חבילה לא הגיעה מאיביי - יש מה לעשות?
הזמנתי מוצר מאיביי (70 שח) ב20.06. עד עכשיו הוא לא הגיע. פתחתי קייס בתוך ה-45 יום המותרים. המוכר שלח לי תמונה של המוצר עם הכתובת הנכונה שלי. אני מניח שהמוכר בסדר גמור והבעייה היא כמובן בדואר ישראל. אין למוצר מספר מעקב.
השאלה היא מה ניתן לעשות, אם בכלל?
השאלה היא מה ניתן לעשות, אם בכלל?
זה קורה לי בערך ב 8% מההזמנות.osh78 כתב:הזמנתי מוצר מאיביי (70 שח) ב20.06. עד עכשיו הוא לא הגיע. פתחתי קייס בתוך ה-45 יום המותרים. המוכר שלח לי תמונה של המוצר עם הכתובת הנכונה שלי. אני מניח שהמוכר בסדר גמור והבעייה היא כמובן בדואר ישראל. אין למוצר מספר מעקב.
השאלה היא מה ניתן לעשות, אם בכלל?...
בסופו של דבר המוכר תמיד חייב להחזיר את הסכום במלואו אם אין לו הוכחה שהדואר נמסר לך.
אחרי פתיחת הקייס כדאי להתנהל באיטיות לפי התאריכים המאוחרים יותר של פייפאל כדי לתת עוד צ'אנס לחבילה.
אפילו אם היה מדובר בדואר רשום (שזה לא המקרה שלך) והמוכר היה מוכיח שהדואר נשלח לישראל ובדואר ישראל היו מאשרים שהחבילה התקבלה אצלם....כל עוד דואר ישראל לא מציג חתימה שלך על קבלת הדואר אתה זכאי להחזר מלא. מנסיון.
לגבי האפשרויות: אני חושב שעדיף לקבל החזר מלא ואז לבצע הזמנה מחדש ולא לבקש משלוח נוסף של אותו מוצר כי במקרה של החזר מלא הקייס נסגר מיידית ועל ההזמנה החדשה תחול הגנת-קונה חדשה.
אגב: לפי זכרוני פתיחת קייס היא כבר מזמן לא 45 יום ממשלוח אלא 30 יום מסוף-תאריך-מסירה כפי שנקבע ע"י המוכר בזמן המשלוח (זה שכתוב במידע על הרכישה באיביי)
בהצלחה