מסך טלוויזיה חדש לסלון - התלבטות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
erezo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לרכוש מסך LED חדש לסלון, בגודל בין 40" ל 47" ומתבלט בין מס' דגמים, רוצה לעשות לעצמי סדר בבלאגן:

1. LG 42LN5100
LG 47LN5420 .2

SAMSUNG 40F5000 .3

PANASONIC 42A410 .4

רק על SAMSUNG הצלחתי למצוא קצת מידע בפורום זה, ולפי מה שחלק מהאנשים כתבו, מדובר באופציה לא רעה בכלל, הייתי במחסני חשמל ברמת גן (האיזור שבו אני גר), והמוכר כיוון אותי רק ל PANASONIC ואמר כי רק לה יש פאנל IPS, אבל זה לא משכנע אותי מספיק.
איזה יתרונות מהותיים יש לפאנל הזה מבחינת איכות התמונה?
אני מחפש מסך שיספק לי את איכות התמונה הטובה ביותר האפשרית בשידורי SD, בשידורי HD פחות אצפה כאן.

תודה מראש לעוזרים.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

IPS נראה טוב יותר בזוויות צפיה צדדיות, אבל ייתכן שעם שחורים גרועים יותר:
http://www.rtings.com/info/viewing-angle-tvs

יכול להיות שיש עוד הבדלים, כמו במריחות, אבל אני לא בטוח לגבי זה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

פאנל IPS טוב בדרך כלל בדיוק בצבעים ושומר על צבעים וניגודיות סבירים גם בצפיה בזווית.
זו טכנולוגיה שבעיקר LG מפתחת ומשווקת וייתכן מאד שגם בפנאסוניק המדוברת שהציעו לך הפאנל הוא של LG. גם למסכים של LG יש פאנל IPS.
באתר ש jtk קישר אותך אליו, יש די הרבה מידע וביקורות. ממליץ לך קצת לעין שם ולנסות לראות מה עדיף ממה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

erezo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אבל מבין הדגמים שציינתי, יש משהו שמספק לפי דעתכם או לפי ביקורות מקצועיות איכות תמונה טובה בשידורים רגילים? יש איזושהי העדפה לדגם מסוים?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

מתנצל, אך אני לא מכיר מנסיון אישי אף אחד מהמסכים שציינת. בנוסף, אני גם לא בוחן מסך באיך הוא מתמודד עם שידורים רגילים, זה פשוט לא מעניין אותי באופן אישי.

אגב, לפאנל כמעט אין קשר לאיכות התמונה בשדורי SD (או בכלל בשידורים באשר הם), מה שמשנה כאן זה יכולות עבוד תמונה ומנגנונים כאלה ואחרים. מאחר וכל המסכים שציינת הם מסכי רמת כניסה, קשה לי להאמין שמישהו מהם ירשים כאן לטובה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #6 

לעבד SD זה לא כזה סיפור. אני לא מכיר את המסכים אבל הם דגמים מ-2013 ו-2014, וכוח עיבוד הופך ליותר ויותר זול. יכול מאוד להיות שכולם בסדר ל-SD. אפשר להסתכל קצת פיזית בחנויות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”