המלצה כיצד לבצע הכנות למקרן שעדיין לא בתכנון - גם לא ידוע דגם
-
MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אני בשלב תכנון חשמל, רשת, כבלים לק"ב, והכנה עתידית למקרן.
פרסמתי בקשה להמלצות בתחום הק"ב וכעת מבקש המלצות לגבי תחום מקרנים.
כרגע לא מתוכננת קניה, אבל בהחלט אבצע הכנות.
מצרף תרשים של הסלון.
איזו צנרת ? חיבורי רשת? כבל HDMI.
תהייה טלוויזיה אז סביר להניח שצריך הכנה גם למסך חשמלי .
כיצד ניתן לבצע הכנה למקרן שעדיין לא נקנה , בייחוד כאשר איני יודע מה אני אקנה, לכשאקנה?
מעל עמדת היושבים ישנו חלון, כמובן שהחלון לא יהיה צמוד לתקרה, אך איני יודע להגיד מה הסטנדרט של מרחק בין חלון לתקרה, בכול מקרה זה עשוי להיות נתון חשוב במידה והמקרן ייתלה בצמוד לקיר כי הוא בטח אמור להיתלות נמוך במידה מסוימת מגובה התקרה.
תודה לכול העוזרים !
[imgbig]http://i60.tinypic.com/o01d78.jpg[/imgbig]
פרסמתי בקשה להמלצות בתחום הק"ב וכעת מבקש המלצות לגבי תחום מקרנים.
כרגע לא מתוכננת קניה, אבל בהחלט אבצע הכנות.
מצרף תרשים של הסלון.
איזו צנרת ? חיבורי רשת? כבל HDMI.
תהייה טלוויזיה אז סביר להניח שצריך הכנה גם למסך חשמלי .
כיצד ניתן לבצע הכנה למקרן שעדיין לא נקנה , בייחוד כאשר איני יודע מה אני אקנה, לכשאקנה?
מעל עמדת היושבים ישנו חלון, כמובן שהחלון לא יהיה צמוד לתקרה, אך איני יודע להגיד מה הסטנדרט של מרחק בין חלון לתקרה, בכול מקרה זה עשוי להיות נתון חשוב במידה והמקרן ייתלה בצמוד לקיר כי הוא בטח אמור להיתלות נמוך במידה מסוימת מגובה התקרה.
תודה לכול העוזרים !
[imgbig]http://i60.tinypic.com/o01d78.jpg[/imgbig]
- ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
אני אתן לך את הצרכים הבסיסיים שאולי כבר הנחת שאתה צריך.
מקרן צריך לקבל חשמל וhdmi. חלק מהמקרנים עובדים בתלת מימד עם יחידת ir שמחוברת למקרן עם כבל רשת וצריכה להגיע לחזית (מול המשקפיים).
ז״א, נקודת חשמל צמודה לנקודת המקרן + תעלה ברוחב שיכול לעבור בה כבל hdmi (כמובן, מעבר לעובי המחבר) ואולי גם כבל רשת.
במקרה של תקרה סטנדרטית אתה תצטרך מתקן שיורד מהתקרה, לא צמוד, בכדי שהתמונה תהיה ממול למסך ללא תיקונים אופטיים. בד״כ מתקן שיורד 40-60 ס״מ מהתקרה.
למסך אתה צריך לדאוג לנקודת חשמל במידה ותתקין מסך חשמלי. חלקם מגיעים עם מתג אלחוטי. במידה ולא זה לא בעיה לצרף.
מקרן צריך לקבל חשמל וhdmi. חלק מהמקרנים עובדים בתלת מימד עם יחידת ir שמחוברת למקרן עם כבל רשת וצריכה להגיע לחזית (מול המשקפיים).
ז״א, נקודת חשמל צמודה לנקודת המקרן + תעלה ברוחב שיכול לעבור בה כבל hdmi (כמובן, מעבר לעובי המחבר) ואולי גם כבל רשת.
במקרה של תקרה סטנדרטית אתה תצטרך מתקן שיורד מהתקרה, לא צמוד, בכדי שהתמונה תהיה ממול למסך ללא תיקונים אופטיים. בד״כ מתקן שיורד 40-60 ס״מ מהתקרה.
למסך אתה צריך לדאוג לנקודת חשמל במידה ותתקין מסך חשמלי. חלקם מגיעים עם מתג אלחוטי. במידה ולא זה לא בעיה לצרף.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מרחק מרחק מרחק
חשוב להבין שבשביל מסך גדול צריך לפתוח את הזום של העדשה עד הסוף
קח בחשבון שתתלה מסך מהתקרה שיפול לפני המסך (לד, פלזמה)
ולמקרן צרכי איורור מאחור
פלוס מודדים מרחק מהעדשה למסך
כך שלעיתים מאבדים עוד 30,40 סמ לפחות
מפתח הזום פלוס גודל הגוף של המקרן משתנים ממקרן למקרן וחשוב לדעת את זה לפני שקונים מסך
חשוב להבין שבשביל מסך גדול צריך לפתוח את הזום של העדשה עד הסוף
קח בחשבון שתתלה מסך מהתקרה שיפול לפני המסך (לד, פלזמה)
ולמקרן צרכי איורור מאחור
פלוס מודדים מרחק מהעדשה למסך
כך שלעיתים מאבדים עוד 30,40 סמ לפחות
מפתח הזום פלוס גודל הגוף של המקרן משתנים ממקרן למקרן וחשוב לדעת את זה לפני שקונים מסך
העם דורש..... כל מיני דברים
3 תוספות:
- ניתן גם לקבע את המקרן לקיר עם מתקן תליה ייעודי (זה מה שאני עשיתי). היתרון בכך הוא שניתן לקבע את המקרן בכל גובה, ולא צריך לפחד מקיבוע לתקרת גבס.
- אם אתה מתכנן מסך חשמלי כדאי להכין גם צינור מהמקרן לחיבור החשמל של המסך - בחלק מהמקרנים ניתן לשלוט על המסך כך שירד אוטומטית כשמדליקים את המקרן.
- נסה לתכנן את רוחב המסך - כך תדע איפה למקם את נקודת החשמל למסך החשמלי. לצורך כך נסה לבחור את המקרן שתקנה, ובאמצעות המחשבון באתר פרוג'קטור סנטרל, בדוק באילו גדלי מסך תוכל להשתמש.
- ניתן גם לקבע את המקרן לקיר עם מתקן תליה ייעודי (זה מה שאני עשיתי). היתרון בכך הוא שניתן לקבע את המקרן בכל גובה, ולא צריך לפחד מקיבוע לתקרת גבס.
- אם אתה מתכנן מסך חשמלי כדאי להכין גם צינור מהמקרן לחיבור החשמל של המסך - בחלק מהמקרנים ניתן לשלוט על המסך כך שירד אוטומטית כשמדליקים את המקרן.
- נסה לתכנן את רוחב המסך - כך תדע איפה למקם את נקודת החשמל למסך החשמלי. לצורך כך נסה לבחור את המקרן שתקנה, ובאמצעות המחשבון באתר פרוג'קטור סנטרל, בדוק באילו גדלי מסך תוכל להשתמש.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
MrHicUp
- חבר ותיק

תודה רבה על העזרה.
כמו שאמרתי, סיכוי גבוהה שלא אקנה מקרן בתום הבניה אלא רק אחר כך בהתאם לתקציב שיהיה בזמן שבו נחליט על רכישת המקרן. לכן בקשתי עזרה בתכנון כזה שבו תיהיה לי אפשרות משחק גדולה ככול האפשר כי ייתכן ויהיה תקציב למקרן של 15k ויתכן שיהיה תקציב למקרן של 6k. באמת שכרגע אני לא יודע.
כמו שאמרתי, סיכוי גבוהה שלא אקנה מקרן בתום הבניה אלא רק אחר כך בהתאם לתקציב שיהיה בזמן שבו נחליט על רכישת המקרן. לכן בקשתי עזרה בתכנון כזה שבו תיהיה לי אפשרות משחק גדולה ככול האפשר כי ייתכן ויהיה תקציב למקרן של 15k ויתכן שיהיה תקציב למקרן של 6k. באמת שכרגע אני לא יודע.
עוד משהו ,
שווה גם לסלול צנרת מהמסך שתרד מהתקרה לכיוון המזנון /מקרן - אולי תרצה להשתמש בטריגר שיפתח את המסך כאשר המקרן יידלק .
בעלה שתגיע מהרסיבר למקרן - שים צינור שיעברו בו לפחות 2 כבלי HDMI - כולל הראש ואת החשמל למקרן תעביר כמובן בתעלה נפרדת - מומלץ גם שיהיה מפסק ששולט על אספקת המתח למקרן (למקרים של הפסקות חשמל או שהייה ממושכת בחול/מחוץ לבית .
שווה גם לסלול צנרת מהמסך שתרד מהתקרה לכיוון המזנון /מקרן - אולי תרצה להשתמש בטריגר שיפתח את המסך כאשר המקרן יידלק .
בעלה שתגיע מהרסיבר למקרן - שים צינור שיעברו בו לפחות 2 כבלי HDMI - כולל הראש ואת החשמל למקרן תעביר כמובן בתעלה נפרדת - מומלץ גם שיהיה מפסק ששולט על אספקת המתח למקרן (למקרים של הפסקות חשמל או שהייה ממושכת בחול/מחוץ לבית .
-
MrHicUp
- חבר ותיק

אוסיף מספר שאלות והתלבטויות:
גובה התקרה הוא 3.20 מ' מה המשמעות בגובה ההורדה של המתקן הקבוע של המקרן?
כאמור אני לפני תוכניות חשמל, כניסה לבית עד שנה... האם לחכות עם הרכישה?
התקציב למקרן, אחרי דיון עם ההנהלה, הוא 5K. היום אני מביא את הOtoma 25e ב3550 ש"ח מאמזון גרמניה
האם זה הדגם הנכון?

האם בתקציב זה אפשר להביא דגם אחר או בכלל פירמה אחרת מאמזון?
אני מצרף חתך צד של הסלון (החלק השמאלי בתרשים הוא הסלון)
[imgbig]http://i59.tinypic.com/jj5zdw.jpg[/imgbig]
אחדד שוב, הכניסה לבית היא עוד שנה +-... אני מניח שהמקרן יהיה בסדר גודל ואיכות של המקרן הנ"ל.
תודה וסליחה על החפירות
גובה התקרה הוא 3.20 מ' מה המשמעות בגובה ההורדה של המתקן הקבוע של המקרן?
כאמור אני לפני תוכניות חשמל, כניסה לבית עד שנה... האם לחכות עם הרכישה?
התקציב למקרן, אחרי דיון עם ההנהלה, הוא 5K. היום אני מביא את הOtoma 25e ב3550 ש"ח מאמזון גרמניה
האם זה הדגם הנכון?

האם בתקציב זה אפשר להביא דגם אחר או בכלל פירמה אחרת מאמזון?
אני מצרף חתך צד של הסלון (החלק השמאלי בתרשים הוא הסלון)
[imgbig]http://i59.tinypic.com/jj5zdw.jpg[/imgbig]
אחדד שוב, הכניסה לבית היא עוד שנה +-... אני מניח שהמקרן יהיה בסדר גודל ואיכות של המקרן הנ"ל.
תודה וסליחה על החפירות
-
MrHicUp
- חבר ותיק

·ishaked כתב:מיותר לדבר על מקרנים כשהכניסה רק בעוד שנה.
תחכה לעת הרכישה ואז תתחיל לעשות סקר שוק. דגמים מתחלפים, מחירים יורדים....
כול מילה בסלע !
לכן, כיצד ניתן לבצע תוכנית חשמל/תשתיות נוספות למשהו שעוד לא יודעים עליו?
- ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
התשתיות יהיו זהות לכל מקרן בשנים הקרובות.
אתה צריך HDMI וחשמל, אתה צריך מסך עם תעלה מהמקרן למסך (להפעלת טריגר), תעלה שתמשיך עד למערכת, חשמל למסך.
תתכנן גודל מסך רצוי וננסה להבין יחד על מרחק ההתקנה של המקרן.
אתה צריך HDMI וחשמל, אתה צריך מסך עם תעלה מהמקרן למסך (להפעלת טריגר), תעלה שתמשיך עד למערכת, חשמל למסך.
תתכנן גודל מסך רצוי וננסה להבין יחד על מרחק ההתקנה של המקרן.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
מה התקציב שלך עבור מסך למקרן ?? זה אחד הדברים החשובים ביותר ולא פחות מהמקרן עצמו .
רוחב מסך של כ- 120 אינץ לפי דעתי יהיה אצלך מעולה אבל לא מומלץ בגדלים האלה לשים מסך שאינו מסוג "מתיחה" .
בצע הכנה לחשמל עבור המסך החשמלי , בתקרה , כמטר אחד מהפינה הימנית (כך תהיה לך גמישות בנושא גודל המסך שתרצה להתקין ולא יראו את השקע) .
רוחב מסך של כ- 120 אינץ לפי דעתי יהיה אצלך מעולה אבל לא מומלץ בגדלים האלה לשים מסך שאינו מסוג "מתיחה" .
בצע הכנה לחשמל עבור המסך החשמלי , בתקרה , כמטר אחד מהפינה הימנית (כך תהיה לך גמישות בנושא גודל המסך שתרצה להתקין ולא יראו את השקע) .
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אם הכוונה שלך היא להתקין את המקרן צמוד לתקרה אז בתקרה של 3.2 מ' לא תוכל לעשות זאת להערכתי בכל מקרה אם אתה מעוניין שהתמונה תתחיל מגובה נכון (תמונה של 120 אינץ' צריכה להתחיל בגובה של לא יותר מ-60 ס"מ, אצלי זה היה בגובה כזה וכשהורדתי ל-45 ס"מ החווייה השתפרה).
מקרן חדש ב-5 אלף ש"ח הוא מקרן ללא Vertical Lens shift משמעותי ולכן במקרה כזה ההתקנה תהיה להערכתי מאוד רחוקה מגובה התקרה (סביב 2 מ') כאשר עם מקרן שכולל Vertical Lens shift משמעותי ניתן להרוויח חצי מטר ויותר (לי יש את הסוני 50 שיש לו Vertical Lens shift סביר, לא משמעותי כמו לאפסון 8350 למשל, וגובה ההתקנה שלי שמנצל את הVertical Lens shift בצורה מקסימלית מביא אותי ל2.3 מ' בקושי.
כמו כן בהתקנה בסלון כדאי מאוד להסתיר את המסך עם קרניז גבס בכדי לשמור על מראה אסטטי.
אני מסכים לחלוטין עם movieman לגבי התאמה של מסך 120" וזה אומר השקעה משמעותית במסך (לפחות 5,000 ש"ח) כי בגודל של מעל 100" אינץ אני לא ממליץ לרכוש מסך ללא מתיחה.
בקיצור אם אתה הולך על מקרן אתה חייב לדעת שבכדי לקבל משהו שלא יכער את הסלון ויתן לך חויית צפייה נורמלית לא תוכל לרדת מ-10,000 ש"ח באופציה של מסך סביב 100" / ומ-15,000 ש"ח במסך שהוא סביב 120" (אפשר לחסוך משמעותית אם תלך על יד שנייה).
מקרן חדש ב-5 אלף ש"ח הוא מקרן ללא Vertical Lens shift משמעותי ולכן במקרה כזה ההתקנה תהיה להערכתי מאוד רחוקה מגובה התקרה (סביב 2 מ') כאשר עם מקרן שכולל Vertical Lens shift משמעותי ניתן להרוויח חצי מטר ויותר (לי יש את הסוני 50 שיש לו Vertical Lens shift סביר, לא משמעותי כמו לאפסון 8350 למשל, וגובה ההתקנה שלי שמנצל את הVertical Lens shift בצורה מקסימלית מביא אותי ל2.3 מ' בקושי.
כמו כן בהתקנה בסלון כדאי מאוד להסתיר את המסך עם קרניז גבס בכדי לשמור על מראה אסטטי.
אני מסכים לחלוטין עם movieman לגבי התאמה של מסך 120" וזה אומר השקעה משמעותית במסך (לפחות 5,000 ש"ח) כי בגודל של מעל 100" אינץ אני לא ממליץ לרכוש מסך ללא מתיחה.
בקיצור אם אתה הולך על מקרן אתה חייב לדעת שבכדי לקבל משהו שלא יכער את הסלון ויתן לך חויית צפייה נורמלית לא תוכל לרדת מ-10,000 ש"ח באופציה של מסך סביב 100" / ומ-15,000 ש"ח במסך שהוא סביב 120" (אפשר לחסוך משמעותית אם תלך על יד שנייה).
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
הצעה שלי שאת כבלי ה HDMI תשים בתוך התעלות לפני שאתה מכסה אותם בבטון/טיח. או שתשים תעלות רחבות במיוחד.
השחלה של כבל HDMI בצנרת מותקנת היא מסובכת בגלל המחבר הדי רחב ומגושם ולרוב לא מצליחה במיוחד כאשר יש כיפופים בצינור.
השחלה של כבל HDMI בצנרת מותקנת היא מסובכת בגלל המחבר הדי רחב ומגושם ולרוב לא מצליחה במיוחד כאשר יש כיפופים בצינור.
idan309 - מה כולל המחיר שנקבת בו - 10-15K זה לכולם ביחד (מקרן , גבס ומסך)?
מסך הקרנה עם מתיחה עולה החל מ-6K בערך (יש מישהו באתר שרכש לפני חודשיים בערך מסך 120' במחיר כזה)
נישת גבס - אני מעריך שתעלה כ-1500-2000 ש"ח (כולל חשמל והרכבה) .
מקרן - החל מ-5K ומעלה (תלוי מה הדרישות שלך) .
מסך הקרנה עם מתיחה עולה החל מ-6K בערך (יש מישהו באתר שרכש לפני חודשיים בערך מסך 120' במחיר כזה)
נישת גבס - אני מעריך שתעלה כ-1500-2000 ש"ח (כולל חשמל והרכבה) .
מקרן - החל מ-5K ומעלה (תלוי מה הדרישות שלך) .
-
MrHicUp
- חבר ותיק

·idan309 כתב:אם הכוונה שלך היא להתקין את המקרן צמוד לתקרה אז בתקרה של 3.2 מ' לא תוכל לעשות זאת להערכתי בכל מקרה אם אתה מעוניין שהתמונה תתחיל מגובה נכון (תמונה של 120 אינץ' צריכה להתחיל בגובה של לא יותר מ-60 ס"מ, אצלי זה היה בגובה כזה וכשהורדתי ל-45 ס"מ החווייה השתפרה).
בקיצור אם אתה הולך על מקרן אתה חייב לדעת שבכדי לקבל משהו שלא יכער את הסלון ויתן לך חויית צפייה נורמלית לא תוכל לרדת מ-10,000 ש"ח באופציה של מסך סביב 100" / ומ-15,000 ש"ח במסך שהוא סביב 120" (אפשר לחסוך משמעותית אם תלך על יד שנייה)....
מה שאתה בעצם אומר זה שאם אקנה לדוגמה את ה Optoma HD25e וארצה לחבר אותו על מתקן תלייה לא צמוד תקרה(כי אין לו lenss shift איכותי) אז הוא ירד לאזור גובה 2 מ' שזה יוצא מכוער?
אם כך, מה האופציות למי שמעוניין להתקין בסלון מקרן Optoma HD25e(או מקרן אחר בתקציב זה) מפאת שיקולי תקציב?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
movieman,
הפירוט שנתת הוא בדיוק למה שהתכוונתי.
MrHicUp
Lens shift הוא מנגנון המאפשר צידוד של העדשה בכדי שלא תהיה חייב למקם את המקרן באמצע המסך.
לרב המקרנים בסיסיים (מקרנים ברמת מחיר של 4 ספרות) אין את המנגנון הזה או שיש להם אותו אבל בצורה מאוד מינורית.
לאוטומה שציינת אין את המנגנון הזה כלל, מה שאומר שלא תוכל להתקין אותו מעל גובה החלון ולדעתי התקנה שלא מעל החלון תהיה מאוד לא פרקטית ואסתטית.
אם התקציב הוא כ-5 אלף ש"ח הייתי הולך על אפסון 8350 (מחייב ויתור על תלת מימד) או מנסה לרכוש בכ-3,000 ש"ח 8350 ביד שנייה.
הפירוט שנתת הוא בדיוק למה שהתכוונתי.
MrHicUp
Lens shift הוא מנגנון המאפשר צידוד של העדשה בכדי שלא תהיה חייב למקם את המקרן באמצע המסך.
לרב המקרנים בסיסיים (מקרנים ברמת מחיר של 4 ספרות) אין את המנגנון הזה או שיש להם אותו אבל בצורה מאוד מינורית.
לאוטומה שציינת אין את המנגנון הזה כלל, מה שאומר שלא תוכל להתקין אותו מעל גובה החלון ולדעתי התקנה שלא מעל החלון תהיה מאוד לא פרקטית ואסתטית.
אם התקציב הוא כ-5 אלף ש"ח הייתי הולך על אפסון 8350 (מחייב ויתור על תלת מימד) או מנסה לרכוש בכ-3,000 ש"ח 8350 ביד שנייה.